Şimdi Ara

General mobile 5 plus alınır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar gm 5 plus almayı düşünyüorum kronik sorunları halen devam ediyor mu ?
    Sıkıntısı var mı telefonun
    Garanti servisi nasıl adamlar ilgileniyorlar mı ?



  • alınmaz kardesim uzak dur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pargalı1905

    alınmaz kardesim uzak dur

    Neden alınmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden alınır
    - Cpu,Gpu, Ram konusunda rakiplerinin fiyatının yakınında.
    - Ekran boyutu ve kalitesi fiyatına göre iyi.
    - Google yazılım dağıtımında olduğu için 18-24 ay boyunca güncel yazılımları diğer cihazlara göre öncelikli olarak alacaktır.(Samsung, Moto, HTC, Sony, LG gibi)
    - Servis desteği yerinde hizmet ile hızlı çözümde bulunuyormuş(Ben böyle bir tecrübe yaşamadım ama yaşayanlar böyle anlatıyor.)
    - Quick charge ile ilk %50 yi 30-40 dk da doldurabiliyorsunuz bu büyük bir avantaj.(Fiyatına göre)

    Neden alınmaz

    - Sensörü dert. Konuşurken cihazı çok düzgün tutmalısınız yoksa kulağınızla mikrofonu kapatabilir, çağrıyı beklemye alabilirsiniz. Kanser olmanıza en büyük sebeplerden biri :)
    - Termal tasarımı çöp. Çok çabuk ısıyı hissediyorsunuz ve cihaz yük altında rahatsızlık verecek seviyede çalışıyor.
    - Cihazın kasası kalitesiz. Cihazınız benimki gibi beyaz olursa arka kapak bir türlü çıkmayan lekeler yaratıyor.
    - Kamerası konusunda beklentiye girmeyin kalitesiz bir kamera lensi var. İnceleme imkanı bulup deneyin mutlaka.


    Kısacası deneme şansı yaratıp öyle karar verin. Birde forumda malının kölesi olanlar mevcut. Para verip cihazda sorun dahil olsa bunu gözardı edip kendini tatmin etmeye çalışanlarla dolu. Bunların yorumlarını gözardı etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Bu sorunlarla birlikte cihazı 1000 lira etmez. 750 lira bandına inerse ve sorunlarından arındırılır ise alınabilir yoksa uzak durun :)




  • Cihazın sensörü boşata kalacak şekilde tutulursa evet sensöra açılıyor. 3 aydır kullanıyorum cihazı sol kulakta kullanınca özelliklebu tarz bir sorun yaşana biliyor sağ kulakta kesinlikle yaşamadım. telefonu biraz yukarda ututncasıkıntı olmuyor.

    BEnce kamerası gayet iyi ben memnunum çektiği fotolardan. Düşük ışıkta beklenileni veremeye biliyor 1000 tl lik cihazlar arasında tatmin edecek bir kameraya sahip..

    S4 kullanmış biri olarak ısı beni rahatsız etmiyor. Daha öncedaha ok ısınan amiral gemi modellerini kullandıysanız sıkıntı yok. ha telefon ısınıp uyarı vermiyor kendini yada uygulamayı kapatmıyor, elikulagı yakmıyor mc5 te 1saatlik oyunumda dahi rahatsız edecek seviyede ısınma görmedim. HA siz daha önce hiç ııyı hissetmediğiniz telefonlar kullandıysanız bunda ısıyı hissediyorsunuz onu söyleyeyim inceolmasının dezavantajı diyelim aama dediğim gibi beni rahatsız etmiyor.


    Cihaz 1000 tl de hakkını veriyor.... HA arkadaş 1000 tl etmezdemiş ama bu cihazın aynı özelliklerine sahip 750 yi geçtim 1000 tl bandında başka telefon dahi yok.... 750 tl ye giriş seviyesi modelleri satılırken bu 750 tl olmalı demekte mantıksız...




  • Cihazın kullanım kılavuzunda sağ kulak ile kullanılmalıdır diye bir ibare olmadığı sürece bu tartışmanın anlamı yok demektir. Tek kulak için tasarlanmamış sonuçta. Bunu bir sorun olarak görmeliyiz. Alternatif çözümler üretmemeli direk kaynağından sorunu çözmeliyiz ki bunu servis yapacak biz değil. Sonuçta para veriyorum telefon ile görüşmek için nasıl simetrik ve düzgün tutmalıyım diye kendimi paralamamam gerekir.

    Kamera konusu göreceli o yüzden gidip denemesi görmesi gerektiğini belirttim fakat kamerası için tercih edilecek bir cihaz değil. Düşük ışıkta ise birçok amiral gemisi halen kalitesiz çekimler yapıyor bu cihazla bağdaştırılmamalı hele ki GM ile 1K bandında daha iyi kameraya sahip cihazlar mevcut LG G4, P8, Desire 828 gibi fakat diğer özellikleri baskın değil ya da kronik problemleri mevcut.

    Bende 2 yıl kadar S4 kullandım o cihaz da yükte rahatsızlık verecek şekilde ısınıyordu. Fakat S4 sunulalı yıllar geçti.. Amiral gemileriyle de bu cihazı karşılaştırmak anlamsız. Farklı chipset(Cpu,Gpu) ve daha yüksek işlem kapasitelerine sahipler. Ne kadar güç o kadar ısı.. Üstündeki işlemci Snapdragon 617 yahu. Sizi rahatsız etmiyor olabilir fakat beni ediyor ve gözlemlediğim kadarıyla birçok insan bunu bir dezavantaj olarak görmekte. Vatandaş bu cihazı alıp yarım saat yada bir saat oyun oynayacak ise bundan rahatsızlık duyabilir. Ben duyuyorum fakat oyun oynamıyorum oynadığımda bu rahatsızlığı farkettiğimi belirtiyorum.

    Bana göre 1000 TL etmez size göre eder bunu alacak olan kişi test edip düşünüp karar vermeli.

    Sonuçta parayı verecek sizsiniz memnun kalmadığınız da canı sıkılan siz olacaksınız ben değil.




  • HARBINGER kullanıcısına yanıt
    Çözüm odaklı bakarak söylüyrum bunlar. bende 2 tane gm5 var. BEn konusurken sensör acılma durumunu nadiren yaşıyorum. o yüzden bei sıkıntı verecek bir şekilde etkilemiyor. Ha etkileyen insanlar içinde bir öneridir bu telefonu paravermişalmış ve bu yüzden sıkıntı çekiyor ise onlara yardımcı olacak bir bilgi. Tabiki klavuzda böyle bir şey yazmıyor. Sensör biraz daha ortaya konumlandırılsa bu sorun yaşanmaya bilirdi. Ama bu saatten sonra bu durumdeğişmeyecek ve kullanıp sıkıntı cekenler veya bunu yaşayanların sorunlarını azaltma adına verdiğim tavsiyedir sadece.


    Daha iyi kameralı telefonlar dediklerinizde nerden baksanız 200-300 tl daha pahalı bu telefondan. TAbi kamera + ları varken söylediğinizgibi başka dezavantajları var. Kullanıcının önceliklerine ve bütçesine göre tercih değişebilir.

    Ben telefonda oyunda oynuyorum. Meselainternet baglantılı yani oyun sırasında veri kullanımı yapan küçük oyunlar telefonu daha çok ısıtıyor. MC5 gibi daha güçlü biroyun da full grafik ayarlarında ısı daha az hissediliyor. ben rahatsızlık boyutunda ısınma yaşamadım açıkcası. Verdiğim s4 örneği halen kardeşimde oldugu için dir. Cihaz 2 kat daha fazla ısınıyor bundan. g3 aynı şekilde. G3 ayarları kısar mesela ısındıgındabazı sony modellerinde ısındıgında kamerayı kapatıyor tasarruf oduna geçiyor yada kapanma uyarısı veriyor vs... Güncel örnek verirsek Honor 7 de oyunlarda g5 ten daha az ısınmıyor...

    Bizdeki sorun ısının kamera cevresinde üst kısımdatoplanması. Metal çerçeve ısıyı yayıyor tabiki ama yogunluk üst kısımda kaldıgı için oyun oynarken mesela bir arama geldiğinde kulagınıza koyarsanız telefonu kulagı baya rahatsız edebiliyor. Aynı şekilde kamera uygulaması, fener, gps kullanımlarında cihaz daha fazla ısınıyor.
    Ama internette olsun, facebookta olsun watsap t olsun bu şekilde ısınmıyor en azından benceki cihazlar bu şekilde.

    YAni gm olmuş başka marka olmuş acıkcası umrumda değil. ben telefon almayı düşünüyordum 1000 tl maksimum du benimiçin ha 200 - 300 daha koyardım belki amaalmadan önceçok fazla araştırdım bu fiyat aralıgında beni tatmin edecek cihaz cıkmadı. Dahili hafıza, ram , güncelleştirme desteği kamera, tasarım, ekran Beni fazlasıyla tatmin eden ve olmasını istediğimşeylerdi.

    Bir başkasının önceliği dahli hafızaen az 32gb olsun demezde parmak izi olsun der, yada Kamerası süper eksin ben güncelleme falan istemiyorum der, yada batarya sı uzun süre gitsin ram vs önemli değil der ozaman tabiki başta söylediğim gibi önceliklere almak istenilen telefon değişebilir.

    Benim aradıgım özelliklerde acıkcası gm den baka cihaz yoktu aldım 2 tane aldım ve gayet memnunumdediğim gibi tek sıkıntım hızlı şarj olmuyor artık cihazım o yüzden önümüzdeki günlerde servise göndereceğim. 100 dakikada dolan cihazartık 2 saati geçiyor şarj olması ve 30 dakikada %30 ancak doluyor




  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    Valla bende bu cihazı bir hevesle kullanıcı yorumlarına göre aldım. Deneme imkanımız olmadı sadece tasarım olarak inceleyebildim ve hoşuma gitti ama şu görüşme esnasında çektiğim çile beni bu cihazdan soğuttu. Diğer sorunlara çok takılmıyorum çünkü cihaz da 3D yük bindirecek oyun oynamıyorum, facebook kullanmıyorum. Mail, web, whatsapp, görüşme, kırk yılda bir görüntülü görüşme yapıyorum bu kadar. Kamerasıyla deneme amaçlı fotoğraf çektim o derece dahada hiç kullanmadım çünkü dslr fotoğraf makinem var.

    Fakat herkes telefonu aynı amaçlar için kullanmıyor. Kimisi var 15 yaşında alacak snapchat, facebook veya 3d oyunlarda vakit geçirecek kimisi var 30 yaşında MC ya da NFS oynayacak, kimiside benim gibi kullanıp bu sorunları dert etmeyecek. Fakat sensör sorunu bu bahsettiklerimizden daha sıkıntı. Misal yürüyorum elimde çanta cihazı sol elimle açtım telefonda da supervisior yada directorun yöneticin artık herne zımbırtıysa konuşmaya çalışıyorsun "alüüü alüüü" dur düzeldi sonra çağrı beklemeye alındı :D Hayde uğraş dur. Adamla dalgamı geçiyorsun derler. Bu sorunu çözemeyecekler bunu bende anladım da neden bunu gözardı ediyorsun be bunu üretip tasarlayan kör cahil.. (Artık her kimse.)

    Kısacası sürekli oyun oynayacağım, elime alıp saatlerce film izleyeceğim diyorsa bu cihazı alacak vatandaş cihaz elinde ısınacak ve seni rahatsız edecektir. Ha yok ben termal eldivenle kullanacağım dersen okey alabilirsin :)
    Ama yok webde sörf, sosyal medya uygulamalarını kullanacağım dersen ısınma senin için sorun olmayacaktır.
    Kamera konusunda ise yılların gerisinde bir cihaz 13MP ama lensleri giriş seviyesi kalitesiz. Bunun sebebide quick charge, büyük ekran, daha fazla hafıza ve kapasite derken f/p dengelemek için lensleri Yemenden ithal ettirmiş olabilirler. (Şahsi mizahi görüşüm)

    Son olarak bu telpanın Hatayda servisi olup ülkenin başkentinde servisi olmaması nasıl açıklanabilir bilmiyorum.. Ateistlere mi soracağız artık kimse soracağız ne diyeceğimi bilemedim

    Alacak kişinin bunları bilmesi cebinden çıkan parasını çöpe atmamasına yardımcı olacaktır.




  • niggali N kullanıcısına yanıt
    Hala düşünce içindeysen eğer :

    - (negatif) yönleri

    * sensör sıkıntısı başa bela, dünyada bunu yaşatan tek cihaz (alternatif tıpta olduğu gibi bu konuda da çözümler üretenler mevcut) :)
    * şebeke de hatırı sayılır kullanıcıda sürekli git-gel dalgalanmalar mevcut, arandığınız zaman ulaşılamayabilirsiniz
    * sesiniz karşı tarafa boğuk gidiyor özelikle dış ortamdaysanız, ve sürekli aynı kişilerle konuşuyorsanız sonunda küfür yiyebilirsiniz
    * uzun kullanımda ekranda sararmalar mevcut, ekran değişimi yaptıran çok kişi var, ben dahil
    * kulaklık beğenmiyor cihaz, işine gelmeyen kulaklıkta şarkı atlıyor zıplıyor kafasına göre
    * ekran ve çerçeve arasında fitil görünümünde bir band var bazı arkadaşların cihazında atmalar mevcut resimleriyle ana konuda var
    * hızlı şarj özelliği bir kaç kişide kafayı yemiş durumda, kendi kendine devre dışı kalıp aktifleşebiliyor.
    * ara ara dokunmatiği aniden donup tepki vermemeye başladığı görülen kişiler var ana konuda, tek çözümü reset
    * bildirim ışığının ekrana sızma sorunu vardı ama yeni serilerde fazla görülmüyor
    * yukarıda sıraladığım gerekçelerin %99 u yazılım kaynaklı olup, çok methedilen saf android muhabbeti aynı zamanda sizin kobay olarak kullanılmanıza sebebiyet verdiğinden yukarıdaki sorunları yaşıyorsunuz. bilinen markaların aylarca ar-ge çalışması yapıp bu yüzden geç yazılım sunmaları ama sundukları yazılımın daha az sorunlu olmaları sırf bu yüzdendir.. dayıyorlar yazılımı kullandıkca sorunlar çıkıyor her ay bir yama alıyorsunuz, ama lafa gelince her ay güncelleme alıyoruz diyorlar. halbuki aldığımız açık kapatma yaması ama yutturuyorlar işte

    + (pozitif) yönleri

    * garanti konusunda (iade hariç) telpa üzmez 60 dk da hızlı servis olayı gerçek, kendim 3 kere cihaz değişimi 1 kere ekran değişimi aldım
    * cihaz tasarım, ekran kalitesi, hız olarak üzmeyecek kalitede
    * şarjı her cihazda olduğu gibi günü çıkartıyor
    * hızlı şarj bozulmadıgı sürece çok avantajlı
    * ısınma konusu çok dile geliyor fakat her cihaz kadar ısınıyor, işlemcisi ve kasa kalitesi ortada bir cihaz, zorlarsan ısınır. bir s7 note5 performansı beklemeyin
    * Usb Type-c çift taraflı usb girişi karmaşasına çözüm oldu onun dışında işlevsel olmasada ters takıpta usb bozanlar için işlevsel, (özellikle de discovery lerin kronik şarj soketi yüzünden gm nin geçmiş sabıkasını göz önüne alırsak)
    * 32 gb hafıza çok iyi. 3 gb ram sayesinde kasma şişme yapmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaramnahya -- 19 Eylül 2016; 17:27:30 >




  • HARBINGER kullanıcısına yanıt
    niggali N kullanıcısına yanıt
    Yazdığın sorunların çözümü bluetooth kulaklık, bu sebepten dolayı bence alınır.

    Kamera ortalama bir kamera olduğundan fazla bir şey beklememek gerek

    Bende beyaz kasa kullanıyorum, kılıfla kullandığım için sorun yaşamadım.

    Benim açımdan tek sorun 2 sim kart taktığımdan micro sd hafıza kartı takamıyorum. Micro SD kart yerini aynı zamanda 2. sim kart için yapmışlar. Yani ya micro sd kart kullanacaksın veya 2. sim kart
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.