Şimdi Ara

Bir türlü araba alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce Türkiye'de hiç araç sahibi olmadım. Hatta sadece 3-4 kez kullandım. Amerika'da iken Ford Escape, GMC Yukon, MB E350, Toyota Camry ve Nissan Altima, Mini Cooper, Ford Focus deneyimlerim oldu. Genel olarak Amerikan araçlarından performans olarak hiç memnun kalmadım diyebilirim. Japon arabalarından ise Mercedes'ten daha fazla zevk aldım.

    Bir Anadolu şehrinde memuriyete başlıyorum. Yaptığım ufak çaplı birikimin tamamını arabaya yatırmak yerine ev için para biriktirmeyi daha uygun görüyorum bu nedenle net 30 bin lirayı geçmeyecek, tek başıma kullanacağım bir model arıyorum. Bunun daha azını harcayıp 2-3 sene sonra daha yüksek bir araca geçmeyi düşünüyorum.

    Haftada 150-200 km civarında yol yapacağım için dizel almanın mantıklı olmadığını söylüyorlar. Sizin düşünceniz nedir?
    Bu zamana kadar hep otomatik kullandım çünkü Amerika'da düz vites araç bulmak neredeyse imkansız. Burada da otomatik almak masrafları artırır mı?
    Gördüğüm kadarıyla Toyota ve Honda fiyatları inanılmaz şişmiş. Fiyat /performans açısından tatmin edecek, satarken başa bela olmayacak hangi modellere bakmamı önerirsiniz? 30a kadar çıkıp Grande Punto MJ almayı düşündüm fakat 20 civarına işimi görecek birşey alsam aradaki 10 bini vermediğim için pişman olur muyum diye düşünüyorum.

    Ne istediğimi kendim de bilmediğim için nasıl öneriler gelecek merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yıllık aşağı yukarı 10.000 km altında yol yapacaksanız dizel almak mantıksız biraz. Turbo benzinli bakabilirsiniz. Otomatik şanzımanlar yıl ve km itibarı ile bakım, gerektiği takdirde revizyon istiyor. Ustası ve parçası pahalı olduğu için biraz pahalı ülkemizde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılda 5bin de yapsam dizel alırım ayrıca. Mercedes japon arabası değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dilimde tüy bitti gene söyleyeyim. İkinci el araçlarda dizel&benzinli farkı 5bin TL'yi geçmez. Alırken de satarken de aynı fiyatı korur. Sıfır araçlar 20bin TL pahalı olabilir o sıfırı alacakların sorunu. 2012 yılında Peugeot 207 hem dizel hem LPG'yi aynı paraydı. Biz gittik dizelini aldık şimdi 2-3bin TL daha değerli.

    Japonlardan sonra Punto'da çok üzmez. Zaten üst modellere çıkıcam demişsiniz farklı bir deneyim olur.
  • faruk F kullanıcısına yanıt
    yılda 10.000 km için dizel mantıklı değil bence bagaj sıkıntınız yoksa lpg li araçlar daha mantıklı olacaktır.
    evet honda fiyatları uçmuş durumda malesef bunu biz kullanıcılar yaptık.
    20 civrına inmek sizi pek pişman etmez fakat tam otomatik almanızı tavsiye ederim daha az sorunlu fakat daha fazla yakar ülkemizin yol/kullanıcı faktörleri yarı otomatiklerde çok sorun yapıyor .
  • Bu ülkede araba alınmaz.Fiyatlar inanılmaz yüksek.97 model koltuk deri döşemesi bile yıpranmış bmw'yi bile 30000'e satıyorlar.
  • Hocam Mercedes Japon demedim, Japon arabalarından aldığım zevki, yüksek fiyatına rağmen Mercedes'ten alamadım dedim.




    Alırken de satarken de fiyatını korur ama ilk maliyet açısından sordum ben aslında. Mesela aradaki fiyat farkını daha yüksek model bir LPG'li almak için kullanmak veya dizelin bakım masraflarının daha fazla olabileceği gibi duyumlar üzerine sordum.




    Başlarda fiyatları görünce ben de isyan ettim ama şikayet etmek güneşin altında veya kışın ayazında otobüs beklemeye çözüm olmuyor. Mecburen alıcaz bir araba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Palio-206

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xpowex X kullanıcısına yanıt
    adam "mercedes japon arabası" mı demiş? japonlardan aldığım hazzı mercedes'ten bile almadım demiş. japonlardan, mercedes'e göre daha fazla haz aldım diyor...
  • mazda 6 alıp lpg takarsın mıs gibi
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Hocam araç bana çok büyük gelir. Gerçi 185 için iyidir ama tek başıma kullanıcam o yüzden HB bakıyorum daha çok.

    Biri benim yerime karar verip direk notere götürmedikçe alamayacağım heralde. Alfa Romeo 147lere bile baktım az önce. Kafam çok karıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    Hocam araç bana çok büyük gelir. Gerçi 185 için iyidir ama tek başıma kullanıcam o yüzden HB bakıyorum daha çok.

    Biri benim yerime karar verip direk notere götürmedikçe alamayacağım heralde. Alfa Romeo 147lere bile baktım az önce. Kafam çok karıştı.

    surus zevkı acısından mazdaları bilirsin zaten o zevkı baska araclar vermez. MAzda 3 hb bak derim alfaya bulaşma sanayiye cok gidersin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

    Yıllık aşağı yukarı 10.000 km altında yol yapacaksanız dizel almak mantıksız biraz. Turbo benzinli bakabilirsiniz. Otomatik şanzımanlar yıl ve km itibarı ile bakım, gerektiği takdirde revizyon istiyor. Ustası ve parçası pahalı olduğu için biraz pahalı ülkemizde.

    bütün araçlarım benzinli oldu fakat dizel hep daha mantıklı bence eğer araç çok yaşlı değilse. alırken de pahalı satarken de dizeller. kullanıcısını zarar ettirmez
  • Kısa mesafe için Dizel avantajdan çok dezavantaj oluyor. Motor ısınmadan yol bitiyor hem daha çok yakıyor hem de arabaya zarar. Alırken daha pahalı oluyor. O yüzden daha pahalı satılıyor. Hemde belirli bir kmden sonra hayatî parçaların bakımı gerekirse revizyonu ve değişimi gerekiyor. Ki genelde 100-2000kmyi aşmış dizelerde oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    kısa mesafe kavramı ile 1 yılda yapılacak toplam mesafe farklı şeyler.
  • Bence bulunduğunuz yerde araştırin önce iyi bir usta bulun sonra gidin o ustaya sorun onun hangi arabayı daha iyi,kolay,ucuz tamir edeceğini,yedek parçanın bulunabilirliğini ve flyatlarıni sorun o sonra o ustanın al dediği arabayı alın.Türkiyede araba almak zor,iyi ve gerçek usta bulup tamir ve baķımı ucuza yaptirmak çok çok daha zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.