Şimdi Ara

Kendi çapımda subwoofer yaptım bakarsanız:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle 19 yaşındayım teknoloji ile aram çok iyi olmasına rağmen ses sistemleri ile anlasamadım. Son bi iki yıldır ev sinema sistemlerine karşı müthiş bi ilgim var ama hic bir bilgim yok netten okuduğum bi kaç makale onun dışında pek bisey bildiğim söylenemez. Bunun yanında nezaman vatan cp. Teknosa gibi yerlerde o buyuk 1000 lik kabinleri felan gördüğüm de böle yanına gidip kucaklayasım gelir :).neyse son bi kac aydır kafamda evdeki hifi ses sisteminin 2 adet 13cm çapında ki hoparlorlerinin birini subwoofer yapmak istiyordum yeni bi kabin yapmak felan. Nette araştırdığım kadarı ile hoparlör lt bilmeden yapmak cok gereksiz olacağı yönündeydi. Ben yinede tecrube amaçlı yapmaya karar verdim. Bugun sabah ankara sitelere gittim gitmeden önce kendi kabin iç ölçüleri 29 18.5 ve 18 di bende bunları duz hesap kafadan 30 20 20 yaparak çıktım 10mm mdf kestirdim mdf kesicek yeri yaklaşık olarak sitelerde 2 saat aradım sıcaktann Deliricek seviye geldim kestirdim ancak adam 13 ve 5 cm matkap ucu olmadığını söyleyerek bana mdf leri verdi bu arada port u 5cm aldım neyse yaklaşık olarak bi 2 saat kadar nerden baksanız 30 atolye gezdim punc galiba adı matkap uçlarının olmadığı soyledirler sadece biri 64mm var dedi zar zor buldum bulmuşken bari öle olsun dedim onu deldirdim daha sonra ucu alıop evde kendim yapma kararı aldım diğer ucı takım olarak aldım 127mm sunta yapış tırıcısı aldım ve evin yolunu tuttum deldim yapıştırdım yarım saat önce hoparlörü yerleştirdim portu yok suan yarın alıcam onuda ses kalitesine gelince halıflex kaplamadıgım içinmi yoksa port yok diyemi nedendir bilmiyorum ses güzel ancak bası sert vurmuyor körük deniyor sanırım içerdeki kısma o dışarı cıkacak kadar ses verdim hani sert ama böle güm güm diyre degilde pat pat vuruyor ama yinede idare edilecek bir ses olduğunu soeyebilirim bu arada hoparlör 40 watt 6 ohm şimdi kısa bi masrafları sıralayım bi kac birsey daha söyleyip danısacaklarım var.
    Mdf kesimi ve mdf 20tl
    Sunta yapıştırıcı 6tl
    Punc maktap ucu 25 tl
    Totalde 51 TL gibi bir fiyat tuttu.
    Şimdi diyeceklerim hifi sistemin 5 adet front rear center felan çıkışları var pasif subwoofer cıkısıda mevcut aslen sinema sistemi gibi eski marka philips ses sistemi home cinema 1500w felsn yazıyor ama 80w amfi mevcut geçen gün let go üzerinden biri 5 adet hoparlör 20 lira yazmış ev sinema hoparlör leri üzerlerinde hangisi rear hangisi front center yazıyor bunları 80w amfi ile besleyip yaptıgım subwoofer a devre yapmak istiyorum hangi yonca ile yapmalıyım yada bana bir şema atarmısınız .
    Bir diğer sorum ise port büyük oldu farkındayım hatta kabinde öyle ama olsun idare etsin yeter şimdi halıflexi ses sistemi satan yerlerde bulabilirmiyim birde port büyüklüğü nasıl olsun alacağım portdan bahsediyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın resimleri atıcam alta :))

    2.resim diğer hoparlör eskisini görün istedim.
     Kendi çapımda subwoofer yaptım bakarsanız:) Kendi çapımda subwoofer yaptım bakarsanız:) Kendi çapımda subwoofer yaptım bakarsanız:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 22 Ağustos 2016; 22:53:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • PapyonluLejyon kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin.

    Galiba acemi marangozlara denk gelmişsiniz.
    Hoparlör delikleri için panç kullanılmaz.
    Panç hem istediğiniz çapta bulamazsınız, hem de gayet sert olan MDF'de zorlanır.
    Onun yerine dekopaj aleti kullanılır.
    Hoparlör ön yüzeyinin panel ile sıfır olması arzu edilirse onun için de freze kullanılır.
     Kendi çapımda subwoofer yaptım bakarsanız:)




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Evet marangozların acemiliği bi yana benimde acemliğime denk geldi dediğiniz gibi sıfıra sıfır olmasını hoparlörü yerleştirince fark ettim keşke sıfıra sıfır yapsaydım dedim ama nafile ilerde bişeyler düşünücem.şimdi dışarıdan geldim pvc boru aldım port için ancak port 64mm pvc 55mm pvc küçük geldi onu ayarlamaya çalışıyorum:(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde ek olarak kabinin içine ve dışına ne kaplamamı önerirsiniz ve nerelerde bulabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PapyonluLejyon kullanıcısına yanıt
    Kabinin dışını dilediğin renk ve desen vinil kaplama yapabilirsin. Deri görünümlü veya tüylü (flok) vinil kaplamalar bile var.
    Eskiden dolabını, vs. eşyasını kaplamak isteyenler için kırtasiyecilerde bile bulunan vinil kaplama şimdi pek bulunmuyor. Ama geçenlerde Koçtaş'ta gördüm. Duvar kağıtları reyonunun yanında idi. Bir rulo 22 TL gibi fiyatı vardı.
    Vinil kaplamanın altındaki katmanı çıkartıp kaplama yapacağın yüzeye gererek yapıştırıyorsun. Saç kurutma makinesi ile ısıtmak faydalı olabilir.

    İç kaplamanın sesi emecek bir malzeme olması gerekir. En çok kullanılan iki malzeme cam yünü ve BAF'dır (bonded acetate fiber).
    BAF terzilerin vatkalarda kullandığı beyaz dolgu malzemedir. Bu nedenle tuhafiyecilerde, dikiş malzemesi satan yerlerde bolca bulunur.
    Cam yünü en iyi malzemelerden biri olmakla birlikte küçük ebatta bulmak mümkün değildir. On metre rulolar halinde satılır. Cam yününün tozu solunması halinde zararlıdır. Bu nedenle sağlık açısından riskli malzemedir.




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim son olarak kabin sizce hoparlöre buyukmu olmuş.birde tda 7296 devresi yapmayı düşünüyorum 320v da biri 7294 le yapmış ben aynısını 7296 ile yapmayı düşünüyorum fikirlerinizi söyleseniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PapyonluLejyon kullanıcısına yanıt
    Biraz büyük gibi görünüyor. Küçük olacağına büyük olsun daha iyi :)

    Esasında görüntüden fikir beyan etmek hatalı olur.
    Hoparlörlerin Thiele-Small parametrelerinin ölçülerek ideal kabinin ölçülendirilmesi gerekir.

    Ben olsam Çin'den D sınıfı ~50-60W modül sipariş verirdim. Bunların güçleri abartılmış olduğundan bu değerlerin iki katını sipariş vermek uygun olurdu.
    TDA 7294 veya 7296 da uygundur tabi.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi d sınıfı derken devredenmi bahsediyoruz yoksa hoparlördenmi :) çok çahilim keşke ölsem:(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şuan bi şey farkettem dün kabini yapınca denemek için sesi baya zorlamıştım ve hoparlör pat edip durmuştu 80w amfinin sağ frontunda deniyordum fişi çekip takınca düzeldi.şuan center ve rearların çalışmadığını farkettim daha iki gün once çalışır durumdalardı acaba girişlermi yandı. sorun ne olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 23 Ağustos 2016; 17:12:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PapyonluLejyon kullanıcısına yanıt
    Durun ölmeyin , D sınıfı anfi devresi türüdür,, A sınıfı B sınıfı T sınıfı AB sınıfı veya lambalı, olarak sınıflandırılır.
    Bu konuda pek fikrim yok,,, benim düşüncem kendiniz anfi yapmak istiyorsanız tda7294 yapılabilir...
    yalnız siz woofer yapmak istiyorsunuz,,, müzik seti ile o hoparlörü kullanmanız daha doğru olur,, O hoparlör tam olarak woofer olmamakla birlikte, daha güçlü anfi ile daha fazla bass veya ses beklemeyiniz, sonuç hüsran olabilir.. Kendi müzik setindeki anfisi STK anfidir, doğal ses ve kendi ayarında anfi ile dinlemenizi tercih ederim.
    Subwoofer çalışması için, gerçekten woofer hoparlör kullanırsanız, yaptığınız işe değer.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Hadiya keşke en başta danışsaydım :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PapyonluLejyon

    Hadiya keşke en başta danışsaydım :(

    illa subwoofer olarak kulanıcam diyorsan orjinal kutusuna geri tak hoparlörleri,üstündeki tizlerin kablolarını çıkar..40 liraya kabin veren yerler var sıfır 30luk mdf uraştığına değmez hem bu durumlarla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.