Şimdi Ara

HDMI Uydu Alıcısı Kablosuz Görüntü Aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba;

    HDMI çıkışlı bir HD uydu alıcım var. Evde bir kaç odada Merkezi Sistem Uydu anten çıkışı var ancak TV yi kurduğum odalardan birinde bu çıkıştan yok. Başka odadan kablo çekmek zorunda kalıyorum haliyle görüntü kirliliği ortaya çıkıyor. Ben kablo kirliliği olmadan 2 ya da 3 odada TV kullanabilmek istiyorum bunu sağlayabilmek için nasıl bir sistem kurabilirim yardımcı olabilir misiniz? 1080p görüntü kalitesini kaybetmeden bunu sağlayabilir miyim?



  • http://www.hepsiburada.com/dark-5ghz-kablosuz-hdmi-1-1-goruntu-aktarim-kiti-dk-hd-whdkittv-p-EVDARKDKHDWHDKIT

    Ben bunun uzak mesafe aktarıcısını çok araştırdım.Ev için üstteki linkte darkın cihazı var ama pahalı.
  • YNaniSK kullanıcısına yanıt
    Hocam içinde işletim sistemi olan (Win/Mac/iOS/Android) gibi cihazlar için makul fiyatlı kablosuz görüntü aktarıcılar var.
    Ancak uydu alıcı, oyun konsolu gibi cihazlardan birebir görüntü aktarımı için diğer arkadaşın
    belirttiği gibi bir cihaz lazım. Bu cihaz herhangi bir yazılım kurulumu vs. istemiyor. İşletim sistemi veya başka bir aktarım teknolojisine bağımlı değil.
    Evdeki diğer ağlarla da karışmıyor. Direk iki uç kendi arasında haberleşiyor.

    TR fiyatı ilk bakışta oldukça pahalı gelebilir. Ancak Amazon'da benzer cihazlar 200-250 USD fiyatla satılyor.

    Sanırım şu an için tek çözüm bunlar veya görüntü kaynağınızı işletim sistemli bir kutu ile değiştirilecek.Ben de araştırmaya devam ediyorum.

    Projeksiyon sistemi için bu seçeneklere bakıyordum. Projeksiyonu tavana monte edip dsmart/digitürk uydu kutusu ve ps4 gibi cihazlardan kablosuz aktarım yapmak istiyorum.
    Laptop vs. zaten dorun değil. Onlar için ucuz aktarıcılar iş görüyor.

    Görebildiğim kadarıyla yerli ve yabancı piyasada iogear, dark, anysynch fhd, nyrus airies ürünleri var. Fiyatlar da dediğim gibi yurtdışı
    180-200USD (ama üzerine vergi ve kargo eklenince TR fiyatına yaklaşıyor) Türkiye fiyatı ise (dark için) 900TL civarı.

    Biraz Aliexpress gibi sitelerde baktım. Ama bu şekilde 1:1 aktarım yapan cihazlar şu an hem çok kısıtlı hem de oldukça yüksek fiyatlı.

    Ben de büyük ekran TV yerine projeksiyon düşünüyorum ama full hd projeksiyon cihazı, perde, kablosuz aktarım kiti ve montajları derken astarı yüzünü geçeçecek sanırım.

    Eğer siz farklı bir çözüm bulduysanız haber verirseniz sevinirim.




  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Fiyat olarak oldukça yüksek çok daha uygun fiyatlarda ürünler bulmak gerekiyor. Bende bakıyorum daha uygun fiyatlara bulduğum ürünler var ama görüntü kalitesi FULL HD olmuyor. Birde kumanda problemi var cihaz ile tv farklı odalarda olacağı için kanal değiştirirken sıkıntı olur bu cihazlarda.
  • YNaniSK kullanıcısına yanıt
    Hocam kablosuz görüntü aktarımı için bulduğum çözümler:

    1. Atlanta 5800 tarzı ses ve görüntü aktarıcılar. 100-150TL
    2. Yazılıma bağımlı Kablosuz HDMI çubukları (Windows,Android, İos tabanlı yazılım ile çalışan) 100-150TL
    3. Tamamen bağımsız çalışan kablosuz HDMI çubuklar Bunlar da yurtiçi 900TL yurtdışı 200USD civarı. Direk yurtdışından alınırsa belki makul bir fiyata gelebilir. Ama yinede 600TL civarında.

    Ben eğer kullanırsam projeksiyon için kablosuz kullanacağımdan bağlayacağım cihazlar çeşitli olacak. Özellikel Dsmart ve Digiturk kutuları ile oyun konsolları için yazılımdan tam bağımsız kablosuz hdmi gerekiyor. O da çok pahalı. Duvardan kablo kanalı döşeme şansım da yok. Oturduğum ev kira. Tablet, telefon, bilgisiyar vb. için 100-150tl lik cihazlar işimi görür.

    Güzel bir perde ile kablosuz hdmi cihazı fiyatı neredeyse projeksiyon bütçesine yaklaşıyor.

    Şimdilik projeyi beklemeye aldım.

    Sadece uydu kutusundan ses ve görüntü aktarımı için 1.seçenek işinizi görebilir. Ama orada da kalite ne kadar olur bakmak lazım.




  • Uydu alıcısı HD olduğu için 1. seçeneği yapmak istemiyorum tv ekrani buyuk sağlıklı görüntü aktarımı olmaz diye düşünüyorum bende takip ediyorum birşey bulursam paylaşırım.
  • YNaniSK kullanıcısına yanıt
    Ben de bakıyorum hocam. Uygun alternatif bulursam yazarım. 1. seçenek dediğiniz gibi olmaz. uydu kutusunu andriod tabanlı bir cihaz ile değiştirip 2. seçeneği düşünebilirsiniz ama dsmart/digitürk vb. platform kullanıyorsanız o da ihtimal dışı. 3. seçenek gerçekten çok güzel ama çok pahalı. Yurtdışı fiyatı da pahalı. Şu an için piyasada da zaten çok çok az ürün var. Sanırım talep gören ve yeni bir teknoloji olduğundan fiyatı yükske tutuyorlar. 300-400TL olsa ben şu an ona bile razıyım. Zira tam işimi görecek bir alet ama 600-900TL aralığı çok yüksek.
  • merhaba
    dreambox 800 hd cihazim var.. IPTV yi Wlan kablosu ile izliyorum ,
    dreambox u diger odada bulunan LG televizyona kablosuz nasil baglayabilirim ?
    LG smart tv degil..hdmi ve scart girisleri var interneti yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.