Şimdi Ara

Acemiyim Kafayı Yiyeceğim Yardımcı Olun (YARIS ALINDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
2.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili forum ahalisi;

    Ben de eşim de acemiyiz. İlk arabamız olacak. İzmir'de araba gerçekten ihtiyaç, 2 aydır adam gibi bir araç bulma derdindeyiz. Her gün saatlerimi harcıyorum; hangi arabayı almalı, fiyatına göre uygun, satması kolay araba var mı vs vs... Öncelikle baştan sona araç arama serüvenimizi anlatayım:

    - En önemli kriterimiz küçük bir araç olmasıydı. Fiyat kriterimizi 20 bin olarak belirleyip aramaya koyulduk. Fakat baktık ki piyasa uçmuş; 20 bine eli ayağı düzgün araç bulunmuyor. Bu fiyat aralığında aklıma yatan tek model Citröen C2'ydi, fakat araç tek kapı. Bu da kafamızı biraz kurcaladı.

    - Bunun üzerine biz de fiyat kriterimizi 25 bine çıkarıp eski kasa C3'lere bakmaya başladık. Tipi gerçekten hoşumuza gidiyor. Arabadan anlayan bir arkadaşım var ona danışayım dedim. Aldığım yanıtsa beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Citröen'in Peugeot grubundan olduğunu biliyordum, arkadaş da bana bildiği bir atasözünü söyledi (Alma pejo, .. seni tamirci neco :)). Bu arabalarda çok sorun çıktığını falan söyledi, sanayiden çıkamazsınız dedi.

    - Bunun üzerine 25 bine hb araba başka ne olabilir diye düşünmeye başladık. Arkadaşım o fiyata alınacak en iyi arabaların eski kasa Corsa ve Fiesta olduğunu söyledi. Fakat o modellerin eski kasaları da bana hiç hoş gelmiyor.

    - Sonrasında biz de bütçeyi 28 bine kadar çıkarıp otm. Jazz'lara bakmaya başladık, hem otm olduğu için ve biz de acemi olduğumuz için kolay alışırız diye düşündük. Jazz'ların tipi de fena değildi. Fakat o fiyata temiz bir otm Jazz elbette ki bulamadık.

    - Derken yeni kasa Polo'lara merak saldık. Özellikle eşim Polo olsun başka birşey olmasın demeye başladı. E tabi bunun için de bütçeyi yukarı çektik biraz. 30-32 bine 2010 model üzeri (yeni kasa olması için) Polo aramaya başladık. Ama yok, yok, yok. O fiyata Polo vermiyorlarmış. Bunu da öğrenmiş olduk.

    - Ne yapsak ne yapsak falan diye düşünürken demin bahsettiğim arkadaş gel senle bi sanayiye gidelim ustalarla falan konuşalım dedi ve sanayide onun bir ustası varmış Opel servisi, oraya gittik (İzmir'de oturuyorum). Usta, bi müşterisinin HB Astra'sı varmış 130 bin km'de onu aradı. E adam 30 milyara Astra bırakır mı, 36 bin para istiyor. Bizi aşar dedik.

    - Ustanın bi başka araç tavsiyesi oldu, 1.3 dizel Corsa, 2007 model. Yeni kasa yani. Hah bak bu iyi dedim, beğeniyorum o kasaları. Fiyatı da uygun 29 bin ama pazarlıkla 28'e iner belki dedi iyi dedim. Fakat km 180 bindeymiş. Biz de en başından beri km 100-120 bini geçmemesi şartıyla bakıyoruz ilanlara. Dedik km çok. Ustanın dediğine göre fark etmezmiş 100 bindeki araçla 180 bindeki araç aşağı yukarı aynı miktarda sorun çıkarırmış. Fakat yine de benim aklıma yatmadı.

    - Bunun üzerine ustalar bekleyin, kurbandan sonra araba fiyatları düşer millet araçlarını satmaya başlar, temiz bir Corsa buluruz size dediler. Siz de bu arada yine internetten yeni kasa Corsa'lara bakın, ama manuel veya tam otm olsun triptonic almayın çok sorun çıkarıyor dediler. Ayrıca 1.2 motor almayın o kasaya yetmiyor o motor dediler. İyi güzel abicim de, senin dediğin kriterde 30 bin tlye Corsa yok ki. Haftalardır arıyorum bir tane temiz araç bulamadım o fiyata. 1.4 motorlular zaten almış başını gitmiş, 1.3'ler de temiz değil.

    - Bir ara acaba şu Micra'lara mı baksam hem küçük falan dedim, arkadaş onlar pek tutmuyormuş dedi. Yine de hala kafamı kurcalamıyor değil.

    Velhasıl kelam kafayı yemek üzereyim. Zaten buraya kadar okuduysanız içine düştüğüm sıkıntının boyutunu anlamışsınızdır Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama, bir el atın be üstadlar! Bir yandan daha ilk arabamız 25-26 bini aşmayalım, zaten arabanın haşatı çıkacak diye düşünüyoruz, bir yandan da araba bu az para vermiyoruz almışken adam gibi birşey alalım diyoruz. Yani ne istemem gerekiyor onu bile bilmiyorum
    Sizce gerçekten kurban sonrasını mı beklemeliyim, yoksa bu da bir hurafe mi? Ya da satması kolay olacak, çok tutulan bir modele mi yönelmeliyim (Corsa, Fiesta, Clio gibi) ya da birkaç bin daha aşağıya, daha az tutulan, daha iyi arabalara mı bakmalıyım (Mesela Suzuki Swift'ler çok hoş ama işte bilmiyorum alınası mı. Ya da micra falan). Son bir soru kaç km'ye kadar bakmalıyız? Ustanın dediği doğru mu, yoksa biz yine düşük km'lilere mi bakalım?

    Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

    21 Aralık 2016 Edit:

    Evet arkadaşlar, aylar sonra da olsa ilk aracımı aldım, çok mutluyum 2008 model Toyota Yaris 1.3 benzinli, 74000 km'de. 27500'e aldım, burada yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, yorumlarınızı esirgemeyin lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrenheit1071 -- 21 Aralık 2016; 14:01:21 >







  • valla pek tutulmasada acemi olduğunuza göre tata vista size göre, fiyatı filanda uygun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sahibinden-dusuk-km-degisensiz-punto-327544693/detay
    Bu puntolara bakabilirsiniz mesela izmirdebu araba.bakımları parçaları da çok uzuz bildiğim kadarıyla bi dönem araştırmıştım. Benzinli düşünürseniz daha da ucuza bulursunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dh de bunu okuyacak adam yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfewf -- 17 Ağustos 2016; 15:44:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 25 bin butcesi olan bi insan yakit tasarrufu ister. İzmirde oturuyorum sehir ici az yaksin diye arac bakiyordum babam kendi aracini bana hibe etti. Fiesta 2004 kasa tipide cok kotu degil xenon, krom set, filmli camlar ve celik jantla gercekten bir albenisi oluyor. 175.000 km de bu zamana kadar oyle ahim sahim bi sikinti cikarmadi. Yalniz fiesta dusunuyorsan 100.000 km alti bulman sart arabanin uzerinden inmeyecegin icin yillik 25-30 binin olucak :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durumun baya karışıkmis valla hocam okurken bile sıkıntı çekiyo insan. Yılsonu şöyle beklenebilir hocam firmalar kampanlarini artırdığı için ister istemez aracı yenilemek model yükseltmek isteyenler oluyo. Mevcut araçlarını da elde fazla tutmadan satmak için piyasanın biraz altına birakabiliyolar. Geçen sene 2013 model yeni kasa sembolumu 34bin de 30 binliraya sattım tertemiz arabaydı orijinal sıkıntısizdi, adam dua ediyordu. Size de denk gelebilir.
    Araç olarak da anladığım kadarıyla ucuz ve çok yüksek km olmasın bide masrafla ugrasmayalim diyorsunuz sanirsam. Düz sandero bakabilirsiniz hocam stepway olmayanlarina. Ayaküstü baktım 2010 modeller 26 civarı falandi. Çok kaliteli bi araba değil ama araba işte hemde modelli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yargicc -- 17 Ağustos 2016; 16:00:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli bütçeye yükseltmişsin..25 bin veren 100 binde verir..al bi bmw

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ComandanteBilic kullanıcısına yanıt
    Vistalar benim de dikkatimi çekmişti ama, sonra satarken verem olur muyuz?
  • Öncelikle zaten acemi olduğunuz için 1.2 Sizin neyinize yetmeyecekmiş onu anlamadım . Ha sollamalarda şehir içi gezilerinizde belki sıkıntı yaratır tamam da Usta da öyle konuşuyor ki yok Easytronic sorunlu yok 1.2 yetmez yok 180 bin ile 100 bin arasında fark yok .

    Bu adamların sadece lakabı Usta yoksa hepsi kulaktan dolma bilgi ile dolaşıyor . Sanki Her markadan araç onun yerine geliyor da istatiksel analiz yapmış .

    Valla her şeyi geçtim 2.el piyasası dolandırıcı dolu gerçekten insan korkuyor .

    Biz de şu an 25-40 arası bir araba bakıyoruz yakına . Aynı arabanın 3 farklı ilanı var 3 farklı isim 3 farklı km ve fiyat ama plaka aynı . Boya yok diyor sonra temizlik boyası var diyor . 18 bin tl hasar var sıkıntılı değil diyorlar .

    Böyle böyle 0 a itiyorlar adamı ama temiz araçlar da var tabi biraz sabır istiyor .

    Bir de otomatik bakınca işler daha da karışıyor . Yüksek km otomatikler korkutuyor az çok . Kia Riolar var CVT olanları ama işte 40 ı geçiyor , Hyundai Accentler var , Corsa , yüksek km Astra , Punto , C3-C4




  • elegantt E kullanıcısına yanıt
    Benzin-dizel çok önemli değil benim için hocam, zaten muhtemelen öyle her gün kullanmayız. Puntoları öneriyor musunuz, ben Punto'ya da baktım aslında ama farklı farklı versiyonları var. İşin içinden çıkamayınca vaz geçmiştim. Mesela Grande var, Evo var, birsürü donanım pakedi var, fiyatlar da öyle değişken ki. Neye bakacağını şaşırıyor insan.
  • Evet o konuda haklısınız. Kararsızlığın gözü kör olsun şu anda son kararım 30 bini aşmamak.
  • asdfewf A kullanıcısına yanıt
    Okuyanın da okumayanın da canı sağolsun ne diyelim
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-cok-temiz-daha-58.000-km-hatasiz-319486437/detay

    Bu tip Aveo lara bakabilirsiniz.Hem km de düşük olur ,bu km de masraf çıkaracağını düşünmüyorum.2004-2005 corsa,fiesta,polo almaktansa böylesi daha iyi bence.Hem bunların 100 bin km den aşağısı zor bulunur,bulunsa bile fiyatı uçar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yargicc kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam, aynen kriterler km ve sanayiye mümkün olduğunca uğramamak Sanderoyu bir araştırayım, arada ben de denk geldim ilanlara ama doğru düzgün araştırmadığım bi o kalmış sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComandanteBilic

    valla pek tutulmasada acemi olduğunuza göre tata vista size göre, fiyatı filanda uygun

    +1

    multijet motorlu zaten her usta bakar

    + bedava diğer arabalara göre.
  • Ç.A.Y.D.A.N.L.I.K kullanıcısına yanıt
    Hocam benim babam da keşke bana verse bir Fiesta o zaman hiç sesimi çıkarmam da böyle para verirken insan ister istemez hoşuna giden arabayı almak istiyor yani fiesta'nın eski kasasının çok büyük bir artısı yoksa pek tercih etmem sanırım. Yine de teşekkürler tavsiyeniz için
  • Okurken daraldım sizi düşünemiyorum. Bir yakınım bir kaç hafta önce yeni kasa 1.2 skoda fabia manuel vites 30 bine aldı. Km si de düşüktü. Çok memnun şimdilik.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bence de öyle ben zaten şimdi direksiyon çalışıyorum, 40-50 km yapınca heyecandan elim ayağım titremeye başlıyor 1.2 motor neyime yetmeyecek anlamadım işte adam da bu işten para kazanıyor sallıyorsun da diyemiyoruz belki de rampa çıkamaz diye mi diyorlar bilmiyorum.

    Biz de önce otomatiğe bakalım dedik de otm araç sahipleri de işi abartmış, 25 bin tllik araba oluyor 35 bin. Vazgeçtim o yüzden, eninde sonunda öğreneceğiz nasıl olsa vitesli kullanmayı.
  • gkhn2355 kullanıcısına yanıt
    Heh, hocam onu da yazmayı unutmuşum Aveo'lara da baktım hatta tam bi tane temiz gözüme kestirmiştim de arkadaştan veto yedik chevrolet parçaları, servisi pahalıymış bir de Türkiye'den çekilmiş. Siz ne dersiniz bu konuda, gerçekten hb Aveolar hoşuma gidiyor ve model yılına göre de ucuz sayılır emsallerinden.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.