Şimdi Ara

[SATILDI]MSI R-7870 HAWK Mavi (Bayraklı(Osmangazi)/İzmir) 260 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İzmir İlan Türü #Satılık Ekran Kartı #Ekran Kartı
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Satıldı! Bu ürün DH Forum üzerinden satılmıştır.
    1
    1 [SATILDI]MSI R-7870 HAWK Mavi (Bayraklı(Osmangazi)/İzmir) 260 TL
    Merhaba, İZMİR 'de, MSI R-7870 HAWK mavi renkli modeli var kasamda. 260 TL istiyorum. Sadece elden satış yapmak istiyorum yani İzmir dışından gelen istekleri geri çevirmek durumundayım. Kargoyla uğraşmayacağım. Malum ilk alışverişim. İstek üzerine overclocklu benchmark yapıp, sonucu paylaşabilirim, inanmayanlar olursa misafir kabul ederim, çaylar benden.

    Dezavantaj / Avantaj

    Sağlamlık testleri gereğinden fazla uygulandı(ısıl çevrim, yüksek sıcaklık, yüksek voltaj, aşırı yüksek frekans) / Ama hala sağlam

    Saniyede sadece 1 milyar üçgen çizimi, ortalama DX11 oyun deneyimi.(Nvidia daha iyi) / Saniyede 2.75 Teraflop matematiksel hesap hızı ve DX12 performansı(AMD daha iyi)

    Garantisi yok / Performans yetersizliği ve benzeri nedenlerden kartı geri verebilirsiniz(ilk 15 gün mühlet) ve öyle aylar boyu beklemezsiniz, ararsınız müsait bir saatte alırım kartı.

    İlk kez ikinci elde ürün satıyorum / Satış sırasında(benchmark, oyun, ..) ve sonrasında kartın çalışabilirliği konusunda emin olunmazsa, yedek R7-240 ile sorunun kaynağını araştırabilirim.

    Kutusu yok / Kasaya taktıktan sonra ne farkedecekki? En sonunda geri dönüşüme veya çöpe gidecek, HD7000 serisinin son demleri.

    Crossfire köprüsü kayıp / Vga dönüştürücüsü var

    Default voltajı yüksek(1219mV) / Default voltajda çıktığı frekans da öyle (DX11: 1160 MHz, DX12: 1210 MHz, OpenCL: 1225 MHz)

    Çok tozlu ve ağır / İki bios ayarından ilkinde, ters yönlü fan yardımıyla toz temizliği var, ikincisi ise sınırsız overclock kilidini açar.

    Alınan performans başına çok enerji harcıyor / Verilen para başına alınan performans yüksek

    Fanlar %88 de son hızına ulaşır, tınısı vardır ve çok gürültülüdür / Fanlar %45 te duyulmaz ve soğutma hızı orta seviyededir.

    Macunu hiç yenilenmedi / Çünkü gerek yoktu

    Belleklerin default voltajı 1.6V / Bu sebeple 1510 MHz e kadar çıkabiliyor.

    Mavi ledleri, kasanızdaki diğer ledlerin yanında şık durmayabilir / Ledlerin bir kısmı, oyunda değilken yanmaz(1. bios)

    Oyunlarda FPS değeri 1000 civarındaysa ve aynı anda aşırı overclock varsa ve aynı anda kart tam yükteyse, öter. / Fanlar %65 ve üstüyken bu ses duyulmaz.

    Vram ve vrm soğuma hızları, fan hızına çok bağlı. / Vram ve vrm sıcaklıkları msi-ab programında görülebiliyor

    Vram overclock, her frekansta performans artışı sağlamamaktadır. / En iyi noktaların 1250MHz, 1375MHz, 1500MHz ve 1625MHz olduğu, deneylerde gözlenmiştir

    MSI sponsorlu oyun ve benchmarklarda fazladan performans almaz. / Dayanıklılıkta ASUS'U, sessizlikte POWERCOLOR'u, soğutmada SAPPHIRE'i, overclcokta GIGABYTE'ı döver

    260 TL çok mu geldi? / 1)Bayraklı(Osmangazi) - 2)Bornova - 3)Karşıyaka tarafında yani yakın olan yerlerde 250-255 e kadar inebilirim çünkü satış sonrası ürün desteği yakından daha kolay. Alıcı da mağdur olmasın satıcı da. Söküm takım işini de yaparım gerekirse.



    VUKUATLAR

    İlk aylarda, bir overclock seansı sırasında(bellek overclocku 1700 MHz civarındaydı) yanık gibi bir koku geldi ama çok garip bir kokuydu( 3 yıl önce). Şimdiye kadar başka bir donanımsal sorunla karşılaşmadım.

    İnternette birçok incelemede, "vram overclock edilirken artifact hatası verebilir" diyor ama bu kartta öyle birşey yok. Karta oc yapıyorum banamısın demiyor, bir noktadan sonra bayılıyor ve görüntü gidiyor reset atıyor(voltajsız 1600 MHz e yakın yerlerde mesela)

    Gene internette "GPU overclock ederken de voltaj çok arttırılırsa artık daha fazla frekans arttırılamaz, ters etki yapar" diyor ama bu kartta öyle bir noktaya denk gelmedim henüz. Voltajı verdikçe frekans arttırabiliyorum, son sınırı öğrenmek istemiyorum açıkçası. Ölüm overclocku olarak 1600 MHz gpu, 1900 MHz vram deneyebilirim kartı satamazsam(o da anca yeni whql sürücü çıkacak da öyle, puanlar 3dmark sitesinde gözüksün diye)

    En başta yazdığım gibi, fanlarda tını var. Çok hızlandırınca uğultuya ek olarak o uğultunun dalgalanması söz konusu. Belki de iki fanın dönüş hızları farklı olduğu için öyle algılıyor da olabilirim(durum buysa sorun yok). Eğer tek fandan kaynaklı bir sorunsa o zaman fanların ömrü azalmış olabilir(sonuçta yıllardır gpu ısınmasın diye fana yüklendiğim çok oldu.) Son hızı 4100 RPM olup, gayet rahatsız edici bir ses çıkartmaktadır. Bu hızdaki soğutma aslında gerekli değil. %60 fan ile de overclock deneyi yapıyorum hiç fark yok.

    Nvidia'nın ısındıkça frekans azaltması olayı, bunun vram(hynix bellek) çiplerinde benzer şekilde mevcut. Şöyle açıklayayım, vram 55°C olunca zamanlaması cl7 den cl8 e çıkıyor, 60°C olunca cl8 den cl9 a çıkıyor, .... en son 95 °C olunca da cl15 gibi bir değere ulaşıyor ama frekans hep sabit.


    Kartın Açıklaması


    Giriş
    1280 adet GCN 1.0 çekirdekli, 80 TMU pipeline , 32 ROP pipeline ile gelen HD7870 grafik çipine sahip ve Hynix bellekli bu kartı almamın nedeni, o zamanki en iyi fiyat / performans dengesinin hangi kartta olduğunu bilemeyişim, ilk kez güncel bir bilgisayar sistemi topluyor oluşum ve daha çok bilgisayar programlama - daha az da oyun amaçlı kullanmak istememdir. Biraz daha fazla para ayırıp HD7950 alabilirmişim ama olmadı işte. Gene de karttan memnunum, oyunlarda performans olarak çok sorun çıkarmadı, hesap gücü de çalışmalarım için yeterliymiş. Şimdi fiyatını yarıdan da aşağıya indirdim, hem aynı deneyimi ucuza başkası da yaşasın hem de hızlıca para kazanayım. En yavaş HD7950 bile bu kartın default halinden hızlı olsa da overclock yapılarak oyun performansı farkı kapatılabilir. Hesap performansındaki fark ise kapatılamaz. Bu fiyata HD7950 görürseniz ve hesap yaptıracaksanız, gidin o kartı alın. HD7950 yi almamamın nedenlerinden bir diğeri ise o zamanlar kötü bir şöhretinin olmasıdır. Sonradan sürücüler ve revize kartlar ile düzelttiler. Sadece en pahalısını almaya gerek yok. En ucuz HD7870 de aynı frekansta aynı performansı verecektir. HD7870 hesaptan çok oyun odaklıymış, HD7950 hesap odaklı.

    Gelişme
    Kart, defalarca tekrarlanan 1475MHz(10 saniyelik opencl 1.45 V) MHz - 1375 MHz(1 dakikalık opencl 1.35V) - 1330 MHz(5 dakikalık DX11, 1.37 V) - 1210 MHz(DX12 sürekli) - 1160MHz(DX11 sürekli) overclocklara, 24 saat oyun oynamalara, 5er saatlik fizik simülasyonu baskılarına dayanmıştır.

    DX11 oyunlarında 1150-1160 MHz aralığına default voltaj ile çıkabilmekte; DX12 oyunlarında ise aynı voltajla 1210 MHz e kadar çıkabilmektedir.

    DX12 desteği sayesinde bazı oyunlarda overclock da yapılarak GTX670 performansına ulaşmaktadır. Benchmarklarda GTX680 referans haline ulaşabilmektedir(ama aşırı overclcoktan biraz eskidi, ilk alındığında 50 MHz daha fazla overclock olabiliyordu)

    Garantiyi geçtim, kutusu bile yok ama sanırım takdir belgesine benzer birşey çıkmıştı onu atmadıysam bulabilirim. Satacağımı sanmıyordum, en son bozulana kadar kullanırım diyordum ama şimdi oğlumun sünneti için satmayı düşünüyorum. Belki 265 e inebilirim(Osmangazi'ye yakın yerlerde daha çok anlaşasım var ürün desteği için).

    Kart aşırı zorlanmıştır ama HD7870-pitcairn-gpu takımının en kalitelisidir.

    Şu anki sıcaklarda 70-80 dereceye kadar çıkabilmekte, fan hızı arttırılınca hem gpu hem vram hem de vrm sıcaklıkları 60 dereceyi fazla geçmemektedir. Normal bios konumuna alındığında her açılışta fanlar ters yöne dönerek tozu dışarı atmaktadır. Kışın kartın potansiyeli daha da bir artmaktadır. Fanlar uçak motoru gibidir.(gürültü olarak)

    Alttaki resimde tozlu hali görülmekte:

     [SATILDI]MSI R-7870 HAWK Mavi (Bayraklı(Osmangazi)/İzmir) 260 TL
     [SATILDI]MSI R-7870 HAWK Mavi (Bayraklı(Osmangazi)/İzmir) 260 TL
     [SATILDI]MSI R-7870 HAWK Mavi (Bayraklı(Osmangazi)/İzmir) 260 TL
     [SATILDI]MSI R-7870 HAWK Mavi (Bayraklı(Osmangazi)/İzmir) 260 TL
     [SATILDI]MSI R-7870 HAWK Mavi (Bayraklı(Osmangazi)/İzmir) 260 TL


    onun altında gözüken kart ise R7-240(nanya marka bellekleri ile). Ürün teslim sırasında kontrol yapılırken sorun çıkarsa diye yedek olarak onu getiririm. Sorun ekran kartında mı anakartmı diye anlamak için. Gerekirse o kartı da satabilirim 50-100 TL için. Sıfır fiyatı 200 ün üzerinde genelde.

    Bu arada kart 190W güç istiyor, overclock yapınca belki 300-400 Watt oluyordur orasını bilemem. 2 adet 6-pin güç kablosu istiyor. Bellekler benchmarklarda 1510 MHz olabilmektedir, kısa süreli oyunlarda 1375 MHz olarak kullanılmıştır, en çok 1300 MHz civarında kullanımı olmuştur. Zaten belleklerin default frekansı 1250 MHz ama kartın fabrika çıkışlı halinde 1200 MHz e ayarlıdır nedense.

    Fan temizliği modu sadece default biosta vardır. Bios düğmesine basınca LN2 moduna geçmekte ve bu fan özelliği kapanmaktadır. Son 2 yıldır kart hep LN2 modunda çalıştırılmış ve ara ara temizlik için default biosa alınmıştır. LN2 konumundayken, VRM(güç sağlayıcı) çiplerinin sürekli çalıştığını ledlerin yanışından görebilirsiniz. Normal bios konumunda sürekli çalışmazlar, yük altında yanıp sönerler. Bir bios bozulursa(elektrik kesintisi gibi etkilerden) ayarı diğer biosa alıp devam edebilirsiniz.

    GPU kısmının GCN çekirdekleri, TMU ve ROP gibi bölümlerinden daha kaliteli üretilmiş(nundaki gpu'nun şansı işte) olduğu için yalnızca OpenCL kullanan programlarda 1225 - 1250 MHz e kadar voltaj istemeden çıkabilmektedir. Bu sebeple DX12 oyunlarda ve DX12 benchmarklarında 1210 MHz olabilmektedir. OpenCL performansı, 1100MHz için 2.75 Tflops kadardır. En son çıkan RX-460 bile 2.2 Tflops hesap gücüne sahip. Bence kartın en zayıf yanı 2GB belleğinin olmasıdır. En az 2.5 GB olsa iyi olurdu.

    Sonuç

    275 TL 'den hesaba girersek: 1 TL başına 10 Gflops kuramsal performans alınabilitesi vardır. 10 TL = 100 Gflops yani bir adet Intel 6. nesil çekirdeği kadar(çekirdeğin suyunu çıkarınca anca). Lineer cebir için kullanılacaksa, işlemci satın almaktan 10 kat daha iyidir.

    Kart, zamanla sürücü optimizasyonlarıyla daha iyi performans sergilemeye başlamış ve Nvidia muadilleri arasında daha çok yükselmiştir. Crysis-3 beta çıktığında GTX660 ile yarışıyordu, şimdi DX12 oyunlarda GTX 670 ile yarışacak hale geldi. OpenCL yani açık kaynak kodlu hesaplama dilini kullanan simülasyon programlarında GTX680 i de geçmektedir, az da olsa GTX780 ile yarıştığı hesaplama alanları bile vardır. GTX serisi CUDA ile daha iyidir ama CUDA sadece nvidia ile kullanılır. Opencl tüm kartlarda ve işlemcilerde kullanılabilir. Sırf oyun oynayacaksanız, bir HD7850 sizi pişman etmez; sırf hesap yapacaksanız da HD7950 öneririm. Bu kart, hem hesap hem oyun için dengeli bir karttır, alıcılara duyrulur. Eğer aradığınız, OpenCL-1.2 destekli matematiksel hesap yapabilen ama aynı zamanda parasının hakkını verecek kadar oyun performansı da sunan bir kart ise, doğru yerdesiniz. Kompozisyonum bozuk olduğu için konuyu iyi anlatamadıysam özür dilerim. İyi günler.

    Her ne kadar güç gereksinimi fazla, tozu çok, garantisiz, kutusuz, overclock yorgunluğu en üst seviyede olsa da,

     [SATILDI]MSI R-7870 HAWK Mavi (Bayraklı(Osmangazi)/İzmir) 260 TL



     [SATILDI]MSI R-7870 HAWK Mavi (Bayraklı(Osmangazi)/İzmir) 260 TL

    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
    Fiyat : 260 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Hayır Garantisi Var : Hayır Satıldığı Şehir : İzmir Kargo Ücreti : Gönderici Öder Kargo Şirketi : Diğer İlan Durum : Satışa Açık







  • 50 mhz daha az oc olması driver ile ilgilidir genelde. yeni sürücüler kartları baya zorluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aysat

    50 mhz daha az oc olması driver ile ilgilidir genelde. yeni sürücüler kartları baya zorluyor.

    Yok aslında ben şahit oldum yavaş yavaş eskimesine. Sürücü sabitken 5 MHz kısmam gereken zamanlar da oldu, 10 MHz de oldu. Bir de baktım bazı oyunlar daha da aşağıları istiyormuş. En kötüsü 3dmark-firestrike 1150 MHz. En iyisi de 3dmark-time-spy ve forza motorsport apex 1210 MHz 1215 MHz. Çünkü kartın hesap yapmaya yarayan çekirdekleri o kadar fena değil. OpenCL kullanan programlarda 1250 de oluyor mesela. Tabi DX12 de DX11 ve opencl karışımı birşey olduğu için ortalama bir frekans istiyor bu kart için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 16 Ağustos 2016; 23:13:43 >
  • Ne de güzel anlatmış, soru işaretlerine yer kalmamış
    +rep
    Hayırlı satışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x X x

    Ne de güzel anlatmış, soru işaretlerine yer kalmamış
    +rep
    Hayırlı satışlar

    Teşekkür ederim hocam, yeni sürücü çıksın onaylansın hemen 3dmark time spy benchmark sonucunu koyacağım buraya.
  • 50 kuruşla da çocuklara şeker alacak satıcı herhalde.. hayırlı satışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iceman_54

    50 kuruşla da çocuklara şeker alacak satıcı herhalde.. hayırlı satışlar

    275ten itibaren 1.50 adımlarla azaltıyorum hocam. Sünnetçinin parası.

    İstenilen para küsüratsız olsa da, o paranın gerçek değeri küsüratlı olabilir. Tam 300 liraya tam 300 simit alınamayan yerler var mesela.

    Atıyorum burada(http://www.3dmark.com/spy/145961) kartın default voltajda aldığı grafik puanı tam verilmemiş. Küsüratlı gelmiş(1751). Oysaki ben tam optimizasyon yapılsın, desin ki 1700 - 1800 arası alabiliyor ya da 1900 ü geçebiliyor desin, hatta şöyle "tam 40 adet vodoo-3 3000 gücünde" desin istiyorum. 10 fps ile 10.2 fps farkını algılayamam çünkü.

    Elektrik, su, gaz faturalarında baya baya bildiğin şeker parası da alınıyor. Ona bir şey demiyoruz. Yoksa diyor muyuz? Demeli miyiz? Size de hayırlı satışlar hocam iyi akşamlar.




  • Sizin dediğinizi devlet alıyor hocam. Ona birşey diyemeyiz. Ama burası açık hava bit pazarı gibi biryer. Tabiki sizin tercihinizdir isterseniz 272.98 kuruş yazarsınız itiraz etmek haddime değildir. Benimkisi eleştiri. Damlaya damlaya göl olur evet ama bana göre ordaki 50 kuruş birazda bu düzene bilinçaltından edilmiş bir küfürdür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iceman_54

    Sizin dediğinizi devlet alıyor hocam. Ona birşey diyemeyiz. Ama burası açık hava bit pazarı gibi biryer. Tabiki sizin tercihinizdir isterseniz 272.98 kuruş yazarsınız itiraz etmek haddime değildir. Benimkisi eleştiri. Damlaya damlaya göl olur evet ama bana göre ordaki 50 kuruş birazda bu düzene bilinçaltından edilmiş bir küfürdür.

    272.98 yazarsam, alıcılar sapık olup telefona dadanırlar bence.

    273.50 sevmeyen sonraki güncellemeyi beklesin 272.00.

    Zaten pazarlık diye birşey var, üst limit önemsiz.

    Bu arada donanım haberin tablosu "," ve "." ondalık ayıracını kabul etmiyor. Tabloda 273.00 gözüküyor şu anda. Yani programlamasında bug var. Bildirsem 50 kuruş vermezler. Gene de bildireyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 18 Ağustos 2016; 23:26:15 >




  • Milyonluk otomobil ilanlarında bile böyle açıklama yok
  • Sadece 4 gün önce neden burada değildi bu ilan? Bornova metro durağından alırdım.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scritous

    Hocam R7 240 da mı var onun fiyatı ne kadar?

    100 TL düşünüyorum ama gerekirse inebilirim biraz daha. Özellikle de büyük kartla beraber alınırsa 50-75 TL yapabilirim. Durumu benzer ama voltaj arttırılmadı, zorlanmadı, çok daha da yeni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 21 Ağustos 2016; 12:50:41 >
  • o nasıl bir ilan kardeşim ya :D amma yazı var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackal___61

    o nasıl bir ilan kardeşim ya :D amma yazı var

    En azından birine ederinin %50 fazlasına mesela 350-400 TL ile satıp fırınlanmış kart sürprizi yapmıyorum Olmuş olabilecek her şey yazıda mevcut. Kartı kasadan çıkardım polaris ayakkabı kutusuna koydum. Şoku emsin diye gazete buruşuklarıyla da doldurdum çapraz şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 23 Ağustos 2016; 23:11:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    quote:

    Orijinalden alıntı: jackal___61

    o nasıl bir ilan kardeşim ya :D amma yazı var

    En azından birine ederinin %50 fazlasına mesela 350-400 TL ile satıp fırınlanmış kart sürprizi yapmıyorum Olmuş olabilecek her şey yazıda mevcut. Kartı kasadan çıkardım polaris ayakkabı kutusuna koydum. Şoku emsin diye gazete buruşuklarıyla da doldurdum çapraz şekilde.

    sen tam arkadas olunacak bir insansın dostum .butun detayi dürüstçe yazmışsın.adamsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackal___61


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    quote:

    Orijinalden alıntı: jackal___61

    o nasıl bir ilan kardeşim ya :D amma yazı var

    En azından birine ederinin %50 fazlasına mesela 350-400 TL ile satıp fırınlanmış kart sürprizi yapmıyorum Olmuş olabilecek her şey yazıda mevcut. Kartı kasadan çıkardım polaris ayakkabı kutusuna koydum. Şoku emsin diye gazete buruşuklarıyla da doldurdum çapraz şekilde.

    sen tam arkadas olunacak bir insansın dostum .butun detayi dürüstçe yazmışsın.adamsın

    Abartılacak çok bir şey yok. İlk satışım olduğundan referans yıldızını düşünmedim de değil Şimdi RX-470 alıp 2 ay sonra satsam bu kadar düşürmem fiyatı. Anlatacak çok şey de olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 23 Ağustos 2016; 23:45:57 >




  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    bu olmazsa başka birşey olur illaki :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackal___61

    bu olmazsa başka birşey olur illaki :)

    O değil de bu kart yerine en dandik HD7950 almış olsaydım hem çekinip overclock yapmazdım hem de fiyatı daha yüksek tutabilirdim hor kullanmadığım için. Bundan sonra aynı fiyata en çok performans hangisi ise onu alacağım. İsterse biri altın kaplamalı elmas uçlu fanlara sahip olsun gene de pasif soğutmalı ama daha hızlı olanı seçeceğim.
  • hocam favorilere alanlardan biri benim ve neredeyse ilk gününden bu yana takip ediyorum. ihtiyacım da yok satın alacağım da. ama ilan çok güzeldi dayanmadım umarım daha başka ilanlarda alışveriş yapma şansımız olur. böyle inciğini cıncığını bilip alabilmek bence bir ayrıcalıktır hayırlı satışlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.