Şimdi Ara

İnternet altyapısı yokmuş.. YIL 2016.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar iyi akşamlar herkese, ben izmirde yaşıyorum 6 senedir bucada oturuyoduk(kiraydı) 3 hafta önce şirinyer tarafına taşındık (yeni ev aldık), bucadayken ttnet kullanıyodum 8mbps ardından oturdugumuz yere superonline fiber geldiginde superonline baglattık son 6 aydır 50mbps internet kullanıyodum, herneyse taşındık baktım fiber yok, iyi dedim yapcak bişey yok adsl zamanı. Bi baktım adsl de yok, hiçbir şekilde hizmet veremiyolarmış yani. Onada eyvallah dedim hadi ttnet'e dönme zamanı. 3 haftadır koşuşuturuyoz ben çalışıyom izin alamadığım için bugün annem gitti türk telekoma ve bugunde ttnetin de orada hiçbir şekilde hizmet veremedigini öğrendim. Halbuki yan binalarda karşıdaki binada var, neymiş gelip kablo bilmemne çekmeleri lazımmış, internetten araştırdım forumlarda falan ve altyapı olmayan yerlere en az 6 7 ayda gelebiliyormuş altyapı
    Not: Şirinyer İzmir'in en işlek en canlı yerlerinden biri buda olayın en ilginç kısmı..

    VE YIL 2016..

    İşin özeti fiberden adsl e geççez diye üzülürken hiçbir şekilde internet olmadığını öğrendim ben şimdi ne yapabilirim lütfen bilgisi olanlardan yada önerisi olanlardan yorum bekliyorum.

    Not: eylülün ilk haftasıda muhasebe sınavım var muhasebem cok iyi degil ama konuları bulmuştum o konulardan çalışcaktım 1 aydır bekliyom gelsin artık diye şimdi bu duruma düştüm telefondan falan cok zor çalışılsa bile bu seferde en basitinden, internet paketi dayanmaz. Ne yapıcam ben



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirx10 -- 17 Ağustos 2016; 10:05:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Altyapı almamasının nedeni yeni ev olması böyle sıkıntı çeken çok kişi var umarım kısa zamanda hallolur ancak sıkıştırmanız gerekiyor türk telekom müdürlüğüne gidebilir btk ve bimer e yazabilirsiniz altyapı gelmesi site değilse tek apartmansa çok uzun sürebiliyor.
  • Umarım.. Cevabınız için teşekkürler, dediklerinizi boş vakit buldukça yapmaya çalışıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bi arastır bakayım Kablosuz Wifi hizmeti veren Isp ler var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ttnet jet wifi varmış bir büyüğüm tavsiye etti 21mbps download hızı varmış ama tabi akksi 15 gb neyse bişey indirmem etmem ama 1 ay idare edermi acaba?

    İnternette normal gezinmeye (facebook ve nadiren youtube falan) ve arada cs go oynasam 1 ay 15gb yetermi acaba hem bu sınav içinde hiç degilse internetten çalışabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirx10 -- 17 Ağustos 2016; 19:07:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim ben de Buca'da oturuyorum. Ben tam 7 aydır bekliyorum. Ne gelen var ne giden. Çevremde ki herkes İnternet kullanıyor şu anda çaprazımıza 20 daire yanımız da 8 daire biz de 7 daire bekliyoruz böyle adilik olmaz.
  • Benim için bu bilgiler çok yararlı oldu. Paylaşımınız için teşekkürler.. Kolay gelsin!.

    seo
  • Rica ederim @Onder101

    @cbütıp aynen öyle cok uzun zamanda geldigini biliyorum ama annem tutturmuş bekle biraz gelir diye, alt komşuda superonlineda çalışıyomuş işte oda kısa zamanda gelir diyoda inanmıyom ya nerde görsem en az 6-7 ay sürüyo demişler ben 12 ay tahhütlü turk telekomdan vınn alıcam 20gb akk az ama yapcak bişey yok bi şekilde yeticek artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirx10 -- 24 Ağustos 2016; 19:26:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni binaların çoğunda var bu sorun. istanbulda bile çoğu yeni binalarda evlere telefon kabloları çekiyorlar kapının dışında bağlayıp bırakıyor sonra telekoma başvurmuyorlar. elektriğe suya doğalgaza başvuruyor telekoma kutu konması için başvurmuyor adi muteahhitler. sorun mutlaka çözülür ama ne zaman o meçhul.
  • kadirx10 K kullanıcısına yanıt
    Sorun Türk Telekom'da değil o binayı oraya diken insandadır.
    Sorun birazda sizdedir ev alırken neden oda sayısına,konumuna göre alıyorsunuz bina içi tesisatı ne durumda bakmadan ev aldım sonra o yok bu yok şu yok sonra gel buraya konu aç Türk Telekom ne yapsın sizin gibi binlerce insan var durumun yoğunluğuna göre 6 ay ile 2 yıl arasında süre veriyorlar.
    Bina'yı yapan firma veya Müteahhit 3-6 ay önceden Türk Telekom'a bildirdiğinde altyapı çekilmiş bir şekilde evinize geçiyorsunuz.
    İSKAN NEDİR?
    İskan oturma izni, yapı kullanım izni olup, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen bir belgedir. Aslında suyun, elektriğin, doğal gazın, telefon ve kanalizasyon gibi hizmetlerinin bu belgeden sonra verilmesi gerekir. Ama işler hiçte öyle yürümüyor. İnşaatı yapan firma, ya inşaatı tasdikli projeye uygun yapmamış; ya da imara uygun yapmış, ancak kanuni prosedür ve ona bağlı harçlardan ve sigorta primleri gibi ve benzeri giderlerden kaçındığı için iskan almaz.
    Bu altyapı konularında belediyeler ve müteahhitler (Bina'yı yapan Firma) %90 oranında sorumludur.Altyapısını yaptırmıyorsa iskan vermeyeceksin bu kadar basit bir olaydır!




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.