Şimdi Ara

2.El araç plaka işlemleri ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.Yarın 2.el bir aracı ekspertize sokucaz sıkıntı çıkmazsa satın almayı planlıyoruz.Aracın plakasını değiştirmek istiyorum ve almayı istediğim plaka harf grubu bulunduğum ilde farklı bir ilçeye bağlı.İkametgahım İzmir Bornova'da fakat almak istediğim plaka harf grubu İzmir Merkeze kayıtlı.Bunun nasıl çözebiliriz, acil yardımınız gerekli.İkametgahımın kayıtlı olduğu ilçe emniyet müdürlüğündeki polisler insiyatif kullanıp farklı yere bağlı plakadan bana verebilirlermi bu onların insiyatifindemidir? Veya Merkez ikametgaha kayıtlı bir tanıdığımızın üzerine aracın satışını alsak daha sonra kendi üzerimize alsak çok masraflı olurmu? Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.



  • Merhaba hocam,

    Almak istediğiniz harf grubu hangi ilçe de ise, o ilçede bir adres bulup ikametgahınızı oraya aldırıp aracı noterde satışını alırken plaka değişikliğini bildirip öyle sözleşme tanzim ettirmeniz gerekmektedir. Ondan sonra trafik şubeye gidip sırada ki tahsis edilecek grup harici ne olursa olsun bağış yapılmadan tahsis etmezler. Sallamasyon bir harf bile olsa özel plaka statüsünde olacaktır ve bağış yapmanız istenecektir. İstanbul'da 5-10 BİN TL arasında değişiyor İzmir'de bağış miktarı ne kadar onu bilmiyorum.

    Bizzati sizin başvurmanız kabul görmeme riski de mevcut bu sefer muameleci bulmanız gerekecek ki muameleci de komisyon istemekte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.