Şimdi Ara

Başka ülkeden araç getirtme.[ÇİFTE VATANDAŞ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Ben ve annem hem Türkiye hem Romanya vatandaşı biz Romanyadan Türkiyeye araç getirtmek istiyoruz bildiğim kadarıyla 1 tane araç getirtme hakkımız var fakat evlilik yoluyla Türkiye vatandaşı olanlar araç getiremez gibi bişey okumuştum bu doğrumudur değilse Romanyaya gidip aracı satın aldık annemin veyahut benim üstüme türkiyeye girişte ne yapılıyor aracı nasıl TR plakaya çeviririz bilgisi olan arkadaşlar varmı lütfen yardımcı olun.

    Teşekkürler.



  • Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
  • kardeşim bende romanya vatandaşıyım çok araştırdım aracı alcak kişinin en az 2 sene yurt dışında kalmış olması gerekiyor yani anneniz yurt dışında yaşadıysa 2 sene getirebilirsin getirdiğin araç da maksimum 180 gün Türkiye de kalabilir.
  • hangi sürelerde 2 sene yurt dışında kalmış olması gerekiyor ? annem 22-24 yaşıdna felan türkiyeye gelip babamla evleniyor. getirdiğim arac 180 kalacaksa hiç bir anlamı olmuyor ben ordan aracı getirip TR plakalı yapıp türkiyede kullanmak istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StevenGerrard

    kardeşim bende romanya vatandaşıyım çok araştırdım aracı alcak kişinin en az 2 sene yurt dışında kalmış olması gerekiyor yani anneniz yurt dışında yaşadıysa 2 sene getirebilirsin getirdiğin araç da maksimum 180 gün Türkiye de kalabilir.

    Baya araştırmışsın

    Aracı getiren kişinin yurtdışında kesintisiz 185 gün geçirmesi lazım.Ardından 2 yıl burada tutabiliyor arabayı.

    Bunun dışında getirmek istiyorsanız bunu yapmanız lazım.Arabayı Romanyadan birinin üstüne alıp getireceksiniz.Vekalet falan hallolucak tabi.(Burada işlemiyor diye biliyorum)Romanyadan aldığınız kişi uçak ile geri dönüş yapmak zorunda karadan arabasız çıkamaz.Sonra arabayı 2 yıl burada süreceksiniz.Tabi yasa dışı bir yol bu.İşi bilen polise denk gelirseniz arabayı bağlarlar.Bazıları uğraşmak istemiyor.Bu konuları en iyi @panthera52 abimiz biliyor.Benim bildiğim sadece bu.Ama üstteki arkadaşın söylediği yanlış




  • Bu işin legali yokmu illegal yola gerek yok annemle ben gidip ordan benim veya annemin üstüne araç alıp trye getirip tr plakalı yapıp kullanamazmıyız benim annem 22-23 yaşına kadar romanyada yaşamış orda doğup büyümüş birisi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andreyfatih

    Bu işin legali yokmu illegal yola gerek yok annemle ben gidip ordan benim veya annemin üstüne araç alıp trye getirip tr plakalı yapıp kullanamazmıyız benim annem 22-23 yaşına kadar romanyada yaşamış orda doğup büyümüş birisi

    TR plaka yapma olayları daha karışık.Kesin dönüş yapanlar falan TR plaka yaptırabiliyor.Ayrıca alınan arabanın da 3 yaşını geçmemesi lazım.
  • Bu işleri kovalamak zor en iyisi trden almak teşekkür ederim ilgin için sağolasın hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.