Şimdi Ara

Apartmanın Merkezi Uydu Sistemine Digitürk' ü dahil etmek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, kredi kartına 9 taksit kampanyası ile digitürk almak istedim. Kurulum için geldiler fakat olumsuz bir durum çıktı ortaya.

    14 yıllık 11 katlı bir apartmanda 6.katta ikamet ediyorum. Evimin salonuna mutemelen eski olduğunu düşündüğüm merkezi sistem aracılığıyla uydu prizinden gelen Türksat+Hotbird yayını alıyorum. Hali hazırda D-smart kullanıyorum ve bununla birlikte Digitürk' de bağlatmak istedim fakat kuruluma gelen arkadaş merkezi sistemde Eutelsat yok, buraya kablo çektirmeniz gerek deyip kestirip attı ve başka bi alternatif olmadığını söyledi. Tuvaletten falan kablo çekilebileceğini söyledi fakat ben bu konuda titizim öyle ortalıktan uydu kablosu geçsin istemiyorum. Kurulumu 2 gün sonraya ertelettim ve araştırmak istedim, bir yolu yoksa da gerekirse Turksat+Hotbird yayını aldığım yerden elektirikçiye 2. kabloyu çektirmek istiyorum ama ona da elektirikçiler çok zor diyor.

    Araştırmalarım sonucu http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/emp-162-iw-option-diseqc-switch-kutulu-226334478 isimli ürünü buldum. Bu apart benim sorunumu çözer mi? Bazı forumlarda işe yaramadığı konuşulmuş, emin olmak için bilenlere sormak istedim. Cevabınınza göre siparişi vereceğim.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.







  • Catıdaki santraldaki dairenizden gelen kabloyu cikarın digiturk canagının kablosunu takin ben oyle yaptım ama sadece eutelsat izlersnz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D-Smart üyeliğim devam etmekte fakat bu dediğiniz de alternatifler arasında. Eğer bir çözüm bulamazsam dediğiniz gibi yapabilirim ama D-smart' ı çok ucuza izliyorum ve iptal ettirmek istemiyorum.

    Bence muhakkak bir çaresi var. İlk mesajda belirttiğim aparatı kullanan veya bilgi sahibi olan varsa cevaplarını bekliyorum.
  • Digitürk teknik servisini çağır halleder benim evde öyle türksat + hortbird kullanmasamda - eutelsat hepsini kullanabiliyorum biliyorum bütün odalarda dahil.
  • Sizin mesajınızdan sonra 0212-473-73-73' ü aradım. Durumu aynen anlattım, teknik servisimiz ne dediyse doğrudur dedi.:)

    Hiç bulaşmadan vaz mı geçsem acaba?

    Kurulum için gelen arkadaşın acelesi var gibiydi zaten, hiç çözüm odaklı değildi, tuvaletten kablo çekilecek dedi ben de kabul etmedim ve gitti dedim. Bu şartlarda abone olmayacağım kurulum talebimi iptal edin dedim hemen etti. Şaka gibi.

    Yarın en yakın teknik servise gidip yüz yüze konuşayım en iyisi.
  • Uğraşsa halleder onu ben taşındığımda tek türksat alıyordum adam ayar yaptı bütün yayınları alabiliyorum.
  • Uğraşacak bi bayi bulacaz anlaşılan. Yalnız teknik konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yonetmenbey kullanıcısına yanıt
    İllaki eutelsat üstünden olacak ise mecbur yönetimden izin alcaksınız çatıya en az 65 lik ve ya 70 lik eutelsat yönlü dt yönü yani bir çanak kurulacak mdu4 ve 5 lnb ile oradan santrale gelecek o linkteki diceq e bağlanacak hotbird anteninden gelen kablo da buna bağlanacak sonra çıkışı eski hotbird giren yere takılacak böylece siz dahil herkes de türksat hotbird ve eutelsat olmuş olacak bence diğer komşularında işine gelir sizinde az biraz masrafınız olur ama olayı çözersiniz
  • yonetmenbey kullanıcısına yanıt
    SPAUN SUR 211 F Option Switch almanız daha sağlıklı.

    En nihayetinde Option Switch az da olsa sinyal kaybına yol açacak. Spaun bu konuda en iyisi. 100 Tl de yaklaşık maliyeti var ne yazık ki. EMP 160IW de deneyebilirsiniz isterseniz. SPAUN çözmezse hiç biri çözmez yalnız.

    Bu kabloların 50m sınırı olması lazım. Sonra yükseltici bağlamak gerekiyor. 3-4 kat için max 30-35 TL tutar herhalde kablo. Tuvaletten geçmesin diyorsanız bina içinden geçirip kapı ağzından matkap ile delip alırsınız içeri. Mutlaka oraya kadar gelen kablo yolu vardır zaten. Aynı yolu kullansınlar işte. Maliyetini çıkartır yapmadan önce. Gelen serviste her türlü malzeme var. Bence aşırı kafaya takıyorsunuz bu konular. En nihayetinde kablo işte.
  • Teşekkürler.

    D-smart' ı iptal edip mevcut kabloyu eutelsat yaptik. Option Switch'le falan ugrasamadim. Bir gün canım sıkılırsa ve vaktim de olursa uğraşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yonetmenbey -- 31 Temmuz 2016; 7:17:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yonetmenbey

    Teşekkürler.

    D-smart' ı iptal edip mevcut kabloyu eutelsat yaptik. Option Switch'le falan ugrasamadim. Bir gün canım sıkılırsa ve vaktim de olursa uğraşacağım.

    çatıdan eutelsata bakan çanağın mı vardı ?
    diseqc alıp birleştir merkezi sistem ile.
  • Digiturk kurulumuna gelen arkadaş beceremedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yonetmenbey

    Teşekkürler.

    D-smart' ı iptal edip mevcut kabloyu eutelsat yaptik. Option Switch'le falan ugrasamadim. Bir gün canım sıkılırsa ve vaktim de olursa uğraşacağım.

    D smart a yazık olmuş. Dt de birçok haber kanalının dahi hdsi yok. Hd olan sadece a haber hd. Ama dairenizde mutlaka bir kablo yeri daha vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.