Şimdi Ara

Viewsonic VX2263S 21.5 inç monitörü inceliyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Kutusunun içerisinden ürünün kendisi, rehber ve kılavuzlar, monitörün boyun kısmı, güç adaptörü, bir HDMI kablosu ve bir tane de VGA kablosu çıkıyor.
     
    Viewsonic VX2263S 21.5 inç monitörü inceliyoruz

    VX2263S 21.5 inç boyutunda AH-IPS panele sahip bir monitör. Beyaz rengi başlı başına dikkat çekiyor. Monitörün boynu, kasası, tümü plastik malzemeden imal edilmiş, 3 kiloluk hayli hafif bir monitör. Siyahın aksine beyaz renkli monitörlerin bulunduğu ortamlara görünümsel açıdan uyumu biraz daha zor ama açık tonlara hakim bir ortam ve kurulumda gayet hoş görünüyor.
     
    Viewsonic VX2263S 21.5 inç monitörü inceliyoruz

    Çerçevelerde siyah şeritler kullanılmış, monitör kapalı haldeyken alt çerçeveden itibaren tamamen ekranmış gibi bir izlenim uyandırıyor, açtığınızda ise kalın değil belki ama günümüz standartlarında ince de diyemeyeceğimiz çerçeveler ortaya çıkıyor.
    Alt bar biraz daha yapılı, ViewSonic logosu malzemeyle aynı renkte, fark etmesi zor ama kabartmalı olarak orada, açıkçası pek hoş görünmüyor.
     
    Viewsonic VX2263S 21.5 inç monitörü inceliyoruz
     
    Monitörü öne arkaya yeterince açılandırabiliyorsunuz ama yükseklik ayarı yok. Boyun ince olsa da masadaki sarsıntılar monitörün bir sağa bir sola gitmesine izin vermiyor, stabil tutuyor.
     
    Viewsonic VX2263S 21.5 inç monitörü inceliyoruz 
     
    Monitör kenardan bakıldığında 1.5Cm’lik bir kalınlığa sahip, giriş çıkış portlarının olduğu kısımla 4Cm civarına çıkıyor, VESA ile duvara sabitleyebiliyorsunuz.
     
    Viewsonic VX2263S 21.5 inç monitörü inceliyoruz

    Giriş çıkış portları tarafında ses giriş çıkışları, bir tane VGA, birtane HDMI ve bir tane de MHL 2.0 destekli HDMI portu var, ardından da güç girişini görüyoruz. Uygun MHL kablosuyla telefondan, tabletten monitöre kalite kaybı olmadan görüntü aktarabiliyorsunuz. 3.5mm jacktan normal seviye kulaklıklar için yeterli çıkış alınabiliyor.
    Viewsonic VX2263S 21.5 inç monitörü inceliyoruz

    AH IPS panel gayet geniş görüş açılarına sahip, panel tipinden de beklenildiği üzere. 1000:1 statik ve 50.000.000:1 de dinamik kontrasta sahip monitör 250nits parlaklığa sahip. Bu verilerin gerçek hayattaki yansımasına bakalım biraz da.
    Genel olarak doğru renkler verme taraftarı bir panel olduğunu söyleyebilirim, renk geçişlerini net bir şekilde görmek mümkün ama ekrandan çıkacakmışcasına canlı ve parlak görüntüler olur ya hani, VX2263S’de durum öyle değil zira ekran mat bir ekran.
     
    Viewsonic VX2263S 21.5 inç monitörü inceliyoruz
     
    Ama bunun haklı bir sebebi var, o da üzerindeki parlama engelleyici ve 3H sertliliğinde filtre. Yoğun güneş ve stüdyo ışığı bu panele tabiri caizse işlemiyor, ışık hüzmesini görüyorsunuz ama ekran beyaza boyanmıyor, görüntü sekteye uğramıyor, bu açıdan gayet iyi. Sert filtrenin dayanıklılığını da kendi elinizde test edince hemen anlıyorsunuz, gayet sert ve çizilmeye karşı nispeten daha dayanıklı.
     
    Viewsonic VX2263S 21.5 inç monitörü inceliyoruz

    Renklere tekrar dönersek eğer monitörle gelen profilleri değerlendirelim, açıkçası burada izleme zevklerinize göre bir profil bulmak mümkün, ben şahsen kendim profesyonel bir cihazla beraber kalibrasyon da yaptım. Dediğim gibi yansımaya karşı filtre renklere mat bir katman atıyor ancak renkler arasındaki geçişleri de görebilir şekilde doğru renkler elde ediyorsunuz, renklerin canlılığı için şahsen beyazlardan biraz ödün verdim, siyahlar da parlak ekranlarda olduğu kadar derin değil ama izleme deneyimini de baltalamıyor.
     
    Viewsonic VX2263S 21.5 inç monitörü inceliyoruz

    Flicker-Free yani titreşim yapmayan panelden bahsedilmiş, bu mesele kimi kullanıcıya göre değişiyor, hoş ben son zamanlarda titreşim sıkıntılı bilgisayar monitörü de görmedim. Monitör aynı zamanda Mavi ışık filtresine sahip, monitör ayarlarından filtre gücü ayarlanabiliyor, gününüzün büyük bir kısmını bilgisayar başında geçirenlerdenseniz eğer bu ayar gerçekten işe yarıyor, renk dengesini biraz bozuyor gerçi.
     
    Viewsonic VX2263S 21.5 inç monitörü inceliyoruz

    Oyun performasını değerlendirelim biraz da, 1920x1080 yani Full HD bir monitör. Açıkçası 21.5 inçlik bir monitörde Full HD gayet keskin ve net görünüyor, monitör ayarlarından değişken kontrast oranını açınca ve oyun modunda sahneye göre gayet iyi sonuçlar alabiliyorsunuz, tabii siyahlar yansıma filtresi dolayısıyla yine pek derin değil, gri filtre etkisi hangi içerikte olursa olsun hissediliyor. Tepki süresi tarafında hayli iyi çıktığını ekleyeyim, Clearmotiv teknolojisiyle 2ms tepki süresi olduğu belirtilmiş, kendi yaptığım testlerde, yarış olsun, MOBA tarzı oyunlar olsun hayaletmenin H’si ile karşılaşmadım, panelden kaynaklı bir yırtılmaya da rastlamadım, bir oyuncu olarak gayet tatmin edici sonuçlar elde ettiğimi söyleyebilirim, en azından tepkisellik tarafında.
     
    Viewsonic VX2263S 21.5 inç monitörü inceliyoruz

    Ekranın maksimum ışığı ise az, çoğu durumda maksimum ekran ışığı kullanmak farz oluyor, yeterli seviyesindeki ışık seviyesini yakalıyorsunuz ama ötesine geçemiyorsunuz. Bunun en önemli sebebi düşük enerji tüketimi, standart modda 20W, optimize modda 17W ve tasarruf modunda 14W gibi gayet düşük bir elektrik tüketimi seviyesine inilebiliyor.
     
    Viewsonic VX2263S 21.5 inç monitörü inceliyoruz

    Bu monitörü tepki süresi dolayısıyla bir oyuncu monitörü olarak da, yansıma ve mavi ışık filtresiyle bir ofis monitörü olarak da alabilirsiniz açıkçası, iki tarafta da az ama vurgusu iyi yapılan özellikleri var ama bunlara ek olarak 2 tane 1.5W toplamda 3W’lık hoparlör setine yer verilmiş. Monitör hoparlörlerinden bass beklemek yanlış olur, tiz bir ses profili var ama ses yüksekliği anlamında fena değiller, bulunduğunuz ortam da çok sesli değilse yeterince yüksek ses alabiliyorsunuz.
     
    Viewsonic VX2263S 21.5 inç monitörü inceliyoruz
     
    Viewsonic VX2263S, hem bir oyuncunun hem de bir ofis kullanıcısının hoşuna gidebilecek özelliklere sahip, mat ekran mı parlak ekran mı, işte bu tercihi yapmanız gerekiyor. Parlak ve canlı renkler istiyorum, ben dizi-film izliyorum renkler, siyahlar çok önemli derseniz eğer belki tercihiniz olmayabilir ama mat olsun, pencereden gelen güneş yansıma yapıp ekranı beyaza boyamasın, oyun oynuyorum ben, tepki süresi bayağı iyi olsun, göz yormasın derseniz eğer iyi bir seçenek olarak karşınızda VX2263S. Bu videonun yayınlandığı tarih itibarıyla fiyatı 23 inç monitörlerin fiyatlarıyla eş seviyede ilerliyor ancak özellikle oyuncu monitörü vurgusu yapılmadan böylesi iyi tepki süresine sahip bir monitör için yerinde bir fiyat, MHL desteği, yansıma önleyici ve 3H koruyucu katmanı da unutmamak lazım.
     
    Böylelikle bir incelememizin daha sonuna gelmiş olduk, bir sonraki videoda görüşmek üzere hoşçakalın.
     

     







  • Güzel inceleme olmuş elinize sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir inceleme ellerinize saglik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeri gelmişken flicker free den bahsedeyim. Normalde monitörlere led arka aydınlatmalarda pwm yanı pulse-width modulation yöntemiyle parlaklık kısılır. Yanı LED'ler yanarken full parlaklıktadır. Parlaklığı kısarsak ledler genelde dim edilebilir olmadığı icin, yanıp sönmek yoluyla parlaklığı azaltmış olurlar. Aç-kapa-ac-kapa şeklinde ledler yanar söner. Ama bu o kadar hızlı yapılır göz genelde algılamaz da beyin algılar kimi insanda da baş Ağrısi yapar.
    Ağır Çekim yapan bir telefonunuz varsa bir monitörü veya laptop ekranı da olur, kameraya Çekin. En yüksek parlaklık seviyesinden başlayın ve parlaklığı kısarak devam edin. Kıstıkça titremeler kamerada belli olacak. Bu ağır cekime alma denemesini telefonlarda tabletlerde hatta led ampullerde de yapabilirsiniz.
    Ben bi kaç denememi paylaşayım, iPhone 4 denedim hiç titreme yoktu. Çin ısı bir tablette denedim, az bir miktar titreme vardı o da en düşük parlaklık seviyesinde, ben baya titrer diye beklemiştim. Lumia 930 denedim onda da titreme vardı az bir miktar. Sıradan bir laptop denedim en cok titreme bundaydı, hele alt parlaklık seviyeleri aşırı titremeli idi. En son Samsung 740bf lcd monitörümde denedim, garip bir şekilde onda da titreme vardı baya bi miktar. Halbuki bu monitör led aydınlatmalı değil diye biliyorum.

    Günümüz monitörlerinin çoğunda artık bu teknolojiye yer veriliyor. Monitör alırken bunu özellikle göz önünde bulundurun derim, hele de ofis monitörlerinde.
    Yeri gelmişken astigmat hastaları için de cinayet13 un açmış olduğu su konunun okunmasını tavsiye ederim aynı zamanda.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=96949300&p=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih-8 -- 23 Temmuz 2016; 21:23:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • benimde uzun zamandır düşündüğüm bir monitör, merak ettiğim bir şey var monitörün Viewsonic VX2263SMHL-W ve Viewsonic VX2263SMHL olan modeli var bu "w" neyi ifade ediyor ne fark var ikisi arasında?

    http://www.hepsiburada.com/viewsonic-vx2263smhl-w-21-5-2ms-analog-hdmi-mhl-full-hd-ips-monitor-pm-bd803948

    http://www.hepsiburada.com/viewsonic-vx2263smhl-21-5-2ms-analog-hdmi-mhl-full-hd-ips-led-monitor-pm-bd804438

    birde yine bu bütçe aralığında ne önerirsiniz, pek oyun oynamam benim için en önemli şey gözü az yormasıdır, 21.5 inç yeterlidir.




  • W nin white olması gerekiyor. Yanı renk farkı olmali

    Ama bunun vx2276 olan modeli çıkmıştı galiba o model de beklenebilir. Bunun sonu 63 onunki 76 devam modeli olabilir. Bu vx2363 çıkalı 1 yıl olmuş çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih-8 -- 23 Temmuz 2016; 21:27:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuroko No Basket :D

  • Bu tür incelemelerin artmasını dileriz

  • Çok güzel duruyor. Fiyatı ne kadar acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 7 ay önce technopat taki incelemeden sonra aldım.4.ayın sonunda o muazzam 3h katmanı aşıp ekranı kırdım :) Şöyle ki eski logitech klavyem oyun oynarken tutkluk yaptı,ben de sinirimden bir vurdum ki nasıl bir vuruşsa ortadan bölünerek parçalara ayrıldı ve seken yarısı monitöre çarptı.Allah kerim dedik,şimdi dell 2515h kullanıyorum.klavyeyi mk345 le geçiştirdik :)

  • yahu bize 144 hz lik monitör ve en az 2k monitör lazım.. birde 1000 TL civarı olmalı.. monitörler çok geride kaldı..

  • güzel inceleme

    ülkede bu tür ürünler artması gerek yoksa tr piyasa birkaç markanın elinde
  • Videonun 04:05 04:10 sn arasindaki konusmanizda "Siri" aktif hale geliyor :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gardıropfuat

    benimde uzun zamandır düşündüğüm bir monitör, merak ettiğim bir şey var monitörün Viewsonic VX2263SMHL-W ve Viewsonic VX2263SMHL olan modeli var bu "w" neyi ifade ediyor ne fark var ikisi arasında?

    http://www.hepsiburada.com/viewsonic-vx2263smhl-w-21-5-2ms-analog-hdmi-mhl-full-hd-ips-monitor-pm-bd803948

    http://www.hepsiburada.com/viewsonic-vx2263smhl-21-5-2ms-analog-hdmi-mhl-full-hd-ips-led-monitor-pm-bd804438

    birde yine bu bütçe aralığında ne önerirsiniz, pek oyun oynamam benim için en önemli şey gözü az yormasıdır, 21.5 inç yeterlidir.

    çok basit kardeşim, o W harfi ürünün BEYAZ olduğunu söylüyor yani White'ın W su...




  • AOC'nin G2260VWQ6 Monitörünü inceleyebilirmisiniz acaba ?

    AMD Freesync 1 ms 75hz FHD 500 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ContEmpor4ry -- 24 Temmuz 2016; 21:03:38 >
  • VX2363 SMHL kullanıcısıyım.Monitörü 5ms tepki süresinde kullanırken ghosting efekti yok denecek kadar az ve 77 hz ye kadar çıkabiliyor yenileme hızı. Ama tepki süresini 2 ms ye indirince daha iyi olması gerekirken tam tersi oluyor ve bariz ghosting sorunu yaşıyorum.Bu sorunu yaşayan pek çok yerli ve yabancı kullanıcı bulabilirsiniz forum sitelerinde.Servis bu durumu sorun olarak kabul etmiyor.Videoyu kendim çektim.

    https://www.youtube.com/watch?v=s3kBVzx2sNs videoyu izlerken hızı düşürmenizi tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G.USTA -- 26 Temmuz 2016; 19:07:10 >
  • İncelenen ürünlerin fiyatlarının açıklanmaması da bu siteye özgü birşey. 23 inch'lik monitörlerle aynı. Ben nerden bileyim onların fiyatını..

  • burak reis incelemelerini severek izliyoruz.
  • G.USTA kullanıcısına yanıt
    Ustam vx2363 kullaniyorum monitoru overclock yaptim 78hz kullaniyorum 2 ms aldim ne ghosting var nede baska birsey cok akici oyun deneyimleri yasiyorum overclock yapinca hic bir problem kalmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gardıropfuat kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    W harfi bu modelin beyaz kasa olması anlamına geliyor. Diğerleri ise,

    VX -> eğlence serisi,
    22 -> 22 inç boyutu
    63 -> 63 serisi
    S -> SuperClear IPS panel olduğunu. 178 derece yatay dikey geniş görüş açısı ve standart TN panele göre daha yüksek renk doğruluğu
    M -> Multimedya yani 2W hoparlör
    H -> HDMI girişi. bu seri de 2x HDMI portu var.
    L -> MHL desteğini ifade ediyor. Yani akıllı telefon ve tabletinizdeki içeriğinizi monitöre yönetebilirsiniz.


    Eğer kafanıza takılan sorular olursa yardımcı olmak isteriz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.