Şimdi Ara

!!!1000 TL CİVARI TELEFON ARAŞTIRMA DENEYİMİM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
4
Favori
2.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar.

    800TL'ye hediye telefon almak niyetiyle şöyle bir bakayım hemen karar verir iyi bir şey alırım diye düşünürken bir hafta süren ve hergün saatlerce araştırma yapmamla devam eden bir sürecin sonunda tuttuğum çok kısa notu paylaşmak istiyorum. Çünkü okuduğum bine yakın yorumdan da gördüğüm kadarıyla bu fiyat segmentinde telefon seçeneği çok olmasına rağmen seçim yapmak zor.

    Sizin de yorumlarınızla katkıda bulunmanızı rica ediyorum. Vereceğiniz bilgileri ekleyince ortaya güzel bir rehber bile çıkabilir. Sizin tavsiyeleriniz ve eklemeleriniz olmazsa da benim notlarımın biraz fikir verme açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

    Telefonların tamamının inceleme videolarından bir kısmını, oyun testlerini, benchmark testlerini, ısınma değerlerini, şarj sürelerini inceledim. Bunları başından beri not almadığım için eklemedim. Sonradan tek tek açıp bakmaya da üşendim.

    'Alınmayacaklar' kısmındakiler mutlaka ya şarj süresinden, ya arızalarından, ya düşük performansından emin olup eklediğim telefonlar.
    ___________________________________________

    Telefon modellerinin yanına sırasıyla:
    Fiyatı, RAM-ROM değerleri, Geekbench Single Core-Multi Core-Antutu Skorlarını yazdım. Bazılarının bataryasının kaç mAh olduğunu da ekledim.



    Xiaomi Redmi Note 3 Pro 850TL 3Gb RAM- 32Gb ROM_________1554 3558 78000 Garantili cihaz yok, hepsi yurtdışı.

    Xiaomi Mi4 4G 685TL - 2Gb RAM 16Gb ROM_________________974 3130 44000 Kullanıcı yorumları %99 olumlu. 5 inch ekran (Hepsiburada.com'daki model) 16 gb hafıza artırılamıyor.

    Huawei Honor 7 1.299TL - 3100mAh 3Gb RAM_____________946 4000 50000 Parmak izi okuyucu var - hızlı şarj var.

    Huawei P9 Lite 1275TL 3000mAh 3Gb RAM - 16GBROM 894 3975 53000. Parmak izi okuyucu var. 5.2" ekran, 424ppi, ois yok, cpu 16nm. Çok yeni bir cihaz. Kullanıcılar telefondan memnun.

    lenovo vibe s1 985TL - 2500mAh ---3Gb RAM_____________813 4070 46000 Parmak izi okuyucu var. Bildirim Ledi yok.

    sony xperia c4 1000TL - 2600mAh - 2Gb RAM- 16 GB ROM___ 800 4185 45000 - şarjı çabuk bitiyor- Parmak izi okuyucu yok. Kullananların en çok memnun kaldığı telefonlarda başa oynar.

    Asus Zenfone 2 1000TL - 3000mAh - 4Gb RAM______________417 1012 47000 - şarj beklendiği kadar iyi değil.

    Casper Via M1 800TL -2900mAh 3Gb RAM 16GB ROM______________40000 - Şarj süresinin az olmasından şikayetler var.

    Vodafone Smart pro 7 şarjının yavaş dolması dışında şikayet yok.(Bilgi ekleyeceğim)

    Lenovo A7010 899 TL 36000

    Meizu M1 Note 44000

    Lenovo K5

    Huawei G8

    Lenovo vibe p1 antutu 31000 - 2 günü geçebilen çok iyi pil süresi var. Kullanıcı deneyimleri olumlu. Oyun ve uygulama testlerine bakacağım.

    >>>>>>TÜM ARAŞTIRMALARIMIN İÇİNDE EN BEĞENDİĞİM TELEFON<<<<<<<<

    Xiaomi Redmi Note 3 Pro
    Ancak yurt içi garantili olmadığı için ve hediye olarak alacağım için vazgeçtim. Kendime alacak olsaydım kesinlikle bunu seçerdim.

    ALINMAYACAKLAR:

    - Huawei G8 27000
    - Huawei Ascend G7 24000
    - Huawei GR5 999TL 35000
    - Asus zenfone 2 39000
    - Samsung J7 3000mAh, 1.5Gb RAM, 16Gb ROM Her ne kadar sentetik test sonuçları düşük olsa da işletim sisteminin yükü azaltıldığı için telefon akıcı çalışıyor, oyunlarda ve uygulamalarda takılma donma yapmıyor. Şarjı iyi. 7 saat ekran süre alınıyor. Ekran gorilla Glass değil, parmak izi okuyucu yok. Bildirim ledi yok.
    - Lg g4 51000 - Bootloop arıza sorunu
    - Lenovo Vibe X2 900TL 47000 - İyi performansına rağmen pek çok problemi var o nedenle fazla tercih edilmiyor.
    ******************************************


    >>>>>>>KARAR<<<<<<<

    Huawei Honor 7

    En son bu telefonda karar kılmamın sebepleri şunlar oldu:

    Kullananların neredeyse her konuda beğenmesi,
    Günlük kullanımda keyif vermesi,
    Yüksek malzeme kalitesi,
    Çok şık bir görünümünün olması,
    Performans konusunda tatminkar olması,
    Türkiye içinde garantili olarak bulunabilmesi,
    Artırılabilir hafıza,
    Parmak izi okuyucu olması,
    Kullanım sırasında fazla ısınmaması. (Isınma konusunda metal kasa olduğu için ısıyı ele iletiyor ve çok ısınıyormuş gibi geliyor ama aslında çok ısınmayan bir telefon.)
    İkinci elde bulunması,
    Aksesuar bulmanın kolay olması.

    Sahibinden.com'dan Türk Telekomdan alınma 20 günlük temiz buldum. 850TL'ye aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 1 Ekim 2016; 19:52:04 >







  • fiyatlar uçtu baya.

    aldığın telefon 3100 galiba sarj değeri. lenova vibe p1 niye almadan ? 5000 değeri parmak izi okuyucusu ile birlikte güzeldi. Arkada parmak izi galiba okuyucu senin telefonun ? önde olmasımı iyi yoksa arkadamı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

    fiyatlar uçtu baya.

    aldığın telefon 3100 galiba sarj değeri. lenova vibe p1 niye almadan ? 5000 değeri parmak izi okuyucusu ile birlikte güzeldi. Arkada parmak izi galiba okuyucu senin telefonun ? önde olmasımı iyi yoksa arkadamı ?

    Açıkçası bir ara Lenovo Vibe S1 almaya karar vermiştim ama vazgeçtim.
    Vibe P1 ise sevilen bir telefon ama benchmark ve oyun deneyiminde biraz geride kalıyor. Bataryası harika ama batarya nedeniyle biraz ağır. Kullananların çok memnun olduğu da ortada. Ben hediye aldığım kişiyi düşünerek ağır bir telefon olmasını istemedim.
  • huawei'lerde sar değeri diğerlerine kıyasla yüksek diye biliyorum. bu kriteri de göz önünde bulundurdunuz mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anadolu

    huawei'lerde sar değeri diğerlerine kıyasla yüksek diye biliyorum. bu kriteri de göz önünde bulundurdunuz mu?

    Evet. Ölçülen sar değerlerinin her şey açıkken pik değeri olduğunu okudum. Telefonu çok sık kullanan ve uzun uzun konuşanlar için sorun olabileceği söyleniyor ama benim aldığım telefonu kullanacak olan kişi uzun uzun telefon görüşmeleri yapmadığı için bu konuyu es geçtim.

    Sar değerinin iyonize etkisi olduğu konusu da soru işareti. Evinin balkonunda, çatısında baz istasyonu olan insanlarda bile bir hastalık çıktığını duymadım. Bu zararsız olduğu anlamına gelmez, o nedenle temkinli olunmasında yarar görüyorum. Bir anda zarar vermese de 10-20 yıl gibi uzun sürelerde sorun çıkaracağını savunan doktorlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 29 Haziran 2016; 17:28:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ayrıca honor 7 nin sar değeri diğer huawei modellerine göre düşük 0,7 baş ve 1.1 vücut oranına sahip. ve ben de 1500 liraya kadar f/p olarak sorunsuz ve kaliteli olarak huawei honor 7 tercih ederdim. her telefonda ufak tefek hatalar mevcut ama huawei modellerinde ben hiçbir sorun göremiyorum. bir tek sar değeri sorun. o da bu telefonda yok. güle güle kullanın
  • p9 lite nasıldır acaba yepyeni cihaz özelliklerine görede fiyatı gayet güzel :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NarsistAdam

    p9 lite nasıldır acaba yepyeni cihaz özelliklerine görede fiyatı gayet güzel :(

    Sizin açtığınız konuya da yazdım az önce :)

    Telefon kağıt üzerinde çok güzel duruyor ama kullanıcı yorumu görmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen lenovo vibe p1 in alınmayacaklar listesinde olmasını mantıklı bulmadım 5000mAh gibi piyasada şuan şarjı en çok giden telefon parmak izinide barındıyor çift sim gibi farklı bir ihtiyacı da karşılıyor işlemcisi zaten batarya odaklı ama herşey antutudan alınan test puanları değil bence arayüz performansı günlük kullanımda verdiği performans daha önemli ki kaldıki antutu testinden alınan puan oyunlar için aranan birşey ee şarjın biterse antutudan 100bin almış neye yarar.Şahsen bir telefonu değerlendirirken Stabilite Kamera ve Batarya odaklı değerlendirilmesi gerekir şahsen ben bunlara dikkat ediyorum.
  • mekaniktr M kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun. Sentetik testler belirleyici olmadığı bilinen bir şey ama bir fikir verdiğini söyleyebiliriz.

    Öncelikle ben kendi kriterlerime göre notlar aldım ama başkalarının farklı beklentileri olabilir. İnsanlar memnunsa telefona alınmayacak kadar kötü demek olmaz.

    Sizin gibi katkıda bulunanlar oldukça kullanıcıların farklı beklentilerine göre farklı cihazlar önereceğim bir liste oluşturabilirim. Mesela batarya ömrü isteyen için ayrı, oyun performansı arayanlara ayrı, kamerayı önemseyen için ayrı telefonları tavsiye edebiliriz.

    Niyetim bu listeyi devamlı güncellemek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle güzel cevap ve fikriniz için teşekkür ediyorum.Şuan kullandığım telefon Lg g2 ilk aldığımda oyunu yükleme hevesi vardı sürekli oyun oynardım.Tabi 1.5 yıl önce, şimdi ise telefonumda kullandığım tek şey whatsapp ve ihtiyacım olan 2 şey var batarya süresi ve güzel bir kamere performansı Lg g2 çıkış itibari ile F/P telefonu idi bataryası ozaman göre efsaneydi.1.5 yıllık bataryanın performansı düştü tabi.Ayrıca kamerasını da hiç beğenmiyorum.Özetlemek olursak Örn.1000 TL ye kamerası en iyi telefonlar listesi 1000 TL en iyi batarya süresi veren telefonlar listesi 1000TL ye en iyi performans veren telefonlar listesi ve Genel itirabiriyle bu kısasların bir arada toplandığı genel bir sıralama olması daha makul olur düşüncesindeyim.

    Edit:Bu arada konu çok güzel ve faydalı ,konunun devamının gelmesi ve yeni bilgiler eklenmesi herkes için faydalı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekaniktr -- 1 Temmuz 2016; 1:18:59 >




  • up yararlı konu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şuanda lg g2 kullanicisiyim 1000lira civari kamera odaklı telefon bakıyorum zira g2 nin kamerasini hic beğenmiyorum varsa tavsiye yada tecrübeleri alabilirim konuyu takipteyim herkese iyi bayramlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evil Clown kullanıcısına yanıt
    Sözkonusu kamera olunca Samsung A5, Meizu M2 Note, Sony Xperia M4 aqua, Asus Zenfone 2 beğenilen telefonlar arasında.

    Samsung A5 ikinci elde 1000tl olur sıfırı 1400tl üzeri.

    Benim hediye aldığım Huawei Honor 7'nin kamerasını test ettim, bence kamerayı ön plandaysa seçilmemesi gereken bir telefon.

    LG G3'ün kamerasını bizzat denemiş birisi olarak onu da önerebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 6 Temmuz 2016; 10:17:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de almayı düşünüyorum ama bilindik markaların dışına çıkmak ne kadar doğru olur birkac yerde denk geldim bariz kalite farkı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle konu için teşekkürler. Ben aslında LG g4 almayı kafaya koymuştum. Fakat bu gün Kuzenimin elinde telefonu gördüm ve bir de ben elime alayım dedim. Elime alınca telefon cok büyük geldi. Bu telefon cebe falan sığmaz yani... Hemen dayımda iphone 4s vardı bir de onu aldım. O da çok küçük geldi... Bu ikisinin arasında bir boyuta sahip bir telefon almalıyım diye düşündüm. Ben uzun zamandır general Mobile discovery kullanıyorum. Telefona alıştım hafif ve normal bir boyuta sahip gibi geliyor bana. Aldığım telefonda bu boyutta olmalı. Fakat tabiki özellikleri de çok önemli benim için. O yüzden 1000TL ve civarında bu kadar çok yazarak belirttiğim boyutta bir telefon alacağım. VE yardımlarınızı bekliyorum. Telefonla ne yazık ki uzun zaman geçiriyorum bu yüzden şarjıda idare etmeli beni. Çoğunlukla da oyun oynayan birisiyim onu da belirteyim :-) yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aumar kullanıcısına yanıt
    Zamanım olunca telefonların ekran boyutlarını, çözünürlük ve piksel yoğunluklarını, pil ömürlerini ekleyeceğim. Şu aşamada Xiaomi mi 4 uygun gibi duruyor ama biraz inceleyip size uyan bir telefon önereceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gm5 çok begeniliyormus, pek inceleme fırsatım olmadı, dayım 1000 liralık telefon bakıyormuş, ufak bir araştırma yapıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkaya

    Zamanım olunca telefonların ekran boyutlarını, çözünürlük ve piksel yoğunluklarını, pil ömürlerini ekleyeceğim. Şu aşamada Xiaomi mi 4 uygun gibi duruyor ama biraz inceleyip size uyan bir telefon önereceğim.

    Takipteyim hocam sizi. Benim pek acelem yok zaten.
  • A3 ün kamerasıyla a5in ki aynı mıdır? Kullanan var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.