Şimdi Ara

P0171 Fakir Karışım Hatası Benzinli Araçlar İçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    2012 Fabia II 1.2 benzinli aracım var lpg yok. Araç 3 silindirli 5 aydır arıza lambası yanıyor hata kodu p0171 fakir karışım hatası.
    Araç rolantide tekleme yapıyor, çok fazla yakıyor, rolantideyken devir saati inip çıkıyor, 3000-4000 devirden sonra çok bağırıyor yani performans kaybıda var, arıza lambası söndürüldükten 10 km sonra tekrar yanıyor.
    Aynı model başka aracın oksijen sensörü takılarak denendi ışık yine yandı. Motor Rektifiye oldu yine yandı. Bobinler bujiler hava filtresi benzin filtresi değişti yine aynı. Katalitik konvertör kırılmış onuda değiştirdik yine yandı. Bosch servis sen bu arabayla uğraşma direk sat deyip hiç uğraşmadı. Doğuş otoya gittik yine bobin değiştirildi arıza yine yandı. Bütün forumları okudum araştırdım bu hata genelde lpg li araçlarda gözüküyor. Benzinli araçta kesin çözümü bulup yazan olmamış bu arızayı bilen ustayada denk gelmedim en iyi usta bosche car servisdeki ustaydı direk açık açık söyledi 100 tl den başlar 5 bin tl yide bulabilir bu masraf dedi.
    Forumlardaki en yakın çözüm önerileri manifoltta hava kaçağı,kurum temizliği,ısı sensörü, maf basınç sensörü.

    Arkadaşlar bu sorunu bilen çözen varsa yardımcı olursa çok sevinirim skoda için usta tavsiyeside olur (istanbul avrupa) çünkü bu şekilde satıp başkasının canını sıkmak istemiyorum.







  • dostum 2012 model aracın bu şekilde sıkıntılar yaşatması enteresan neyse olan olmuş ama benim araçta da fakir karışım hatası vardı gaz kelebeğini temizlettim 1 hafta sonra tekrarladı ardından kelebeğe bağlı olan müşür galiba o çıkarıldı ve içi pas sökücütle temizlendi sıkıntı kalmamıştı dene bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.