Şimdi Ara

30 Bin Bütçe İle Otomatik Vites Araba !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
10.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.Araç konusunda burada çok değerli yorumları olan arkadaşların yorumlarını almak istiyorum.Bütçem max 30 bin lira ve almak istediğim araç otomatik.Manuel de bilgim var fakat otomatikte açıkçası çok bilgili değilim.Aracın dizel olmasını isterim fakat bu rakama dizel otomatik bulmak da bir hayli zor biliyorum o yüzden benzinli de olabilir.Ve 2 yaklaşık 2 sene kullanacağım için elden çıkarırken de sıkıntı yaşatmasın istiyorum.Hatchbak olması da bir diğer tercihim.Aklıma fiesta, corsa gibi arabalar geldi belki biraz da uygun bulabilirsem focus fakat düz mantığıyla düşünüyor olabilirim :) Bir abim de otomatik alacaksan yeni model olsun diyor ama bütçe belli.Bir yardım ederseniz çok sevinirim.Şimdiden o değerli yorumlarınız için teşekkür ederim



  • Upup

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aileme alıcam otomatik ama 35 den aşağıya otomatik yaşı genç araba yok adam gibi. 2009 model üstü aratıyorum araçların çoğunda hasar kaydı pert kaydı var. 2006-2008 model arası c4 düşünebilirsiniz şanzımanı çok sorun çıkartmaz. Tipi biraz bozuktur. Ama idare eder. Veya yaşı sorun olmaz derseniz toyota corolla veya auris tercih edebilirsiniz 2005 model civarı. 2 yıldır kullanıyoruz 2005 model corolla daha tık demedi araç. Sorunsuz satışı da rahat olur. Sorunsuzundan bulursanız 2 yıl rahat kullanırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luti

    Bende aileme alıcam otomatik ama 35 den aşağıya otomatik yaşı genç araba yok adam gibi. 2009 model üstü aratıyorum araçların çoğunda hasar kaydı pert kaydı var. 2006-2008 model arası c4 düşünebilirsiniz şanzımanı çok sorun çıkartmaz. Tipi biraz bozuktur. Ama idare eder. Veya yaşı sorun olmaz derseniz toyota corolla veya auris tercih edebilirsiniz 2005 model civarı. 2 yıldır kullanıyoruz 2005 model corolla daha tık demedi araç. Sorunsuz satışı da rahat olur. Sorunsuzundan bulursanız 2 yıl rahat kullanırsınız.

    Hocam citroene güvenmiyorum ben pek, çünkü düz c3te vites aksaminda birçok sorun yaşayan arkadaş vardi.Birde otomatik söz konusu olunca iyice korkuyor insan.Corolla altın değerinde, adamlar 200 binde 2004 model corollaya 30 binden aşağı fiyat çekmiyor.Fiestaya yöneldim biraz daha makul fiyatlar var çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ailem 8 sene otomatik c3 kullandı. 105000km ye kadar şanzımanı olsun motoru olsun hiçbir sıkıntı çıkartmadı bize. 15 verilmez denen aracı 19.750 ye pazarlıksız 2 saatte sattım. (2013 de) Kullanımdan kullanıma değişebilir sorun çıkartma ihtimali bilmiyorum ama citroen kötüdür imajından kaynaklı zaten fiyatları makul seviyelerde. Yoksa biliyorum 2005 benzinli otomatik corolla fiyatına 2008-2009 c4 dizel otomatik var. Sınır 30 olunca tavsiye aralığı daralıyor maalesef. Yoksa bende çok baktım da olacağı yok hep hasarlı araçlar var. O yüzden bütçeyi arttırıp 2011-2013 model aralığına bakıcam. Fiestalar da iyidir tabi aklıma gelmedi ama onların da temizine 30-35 arası istiyolar. Eski 2005-2008 kasalara. İşiniz zor bayaa uğraştırcak gibi duruyo. Kolay gelsin size :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luti -- 5 Haziran 2016; 15:22:45 >
  • Luti kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.Bütçeyi bende artırdım zaten 33-34 civarına çıkardım ama yinede istediğim tarzda birşey bulamadım.Hasar kaydında pek değilim.5 bin cıvarında sıkıntı yok benim için.Ama piyasa şuan o kadar yüksek ki yani 2007 fiesta 30 bine gidiyor :D hocam her dönem araba almak zor oldu bu ülkede.O yüzde milletçe kolay gelsin bize.
  • 2-3 ay kadar öncesine kadar ikinci el aşırı durgundu. Ben birçok araç takip ettim. Sürekli fiyat kırılıyordu. Çok uygun fiyata bir kaç tane araç buldum ama piyasa durgunluğundan kendi aracımı satamadığımdan dolayı alamadım. Zaten o araçları da çoğunlukla al-satçılar aldı. Üzerine 3-4 bin koyup tekrar ilana koyuyolardı. 2-3 ay öncesinde baksaydınız bulma şansınız daha yüksek olurdu ama şimdi fiyatlar ciddi artmış. Gerçi zaten şuanda ya galerici ya alsatçılar araç satıyo. Çoğu Araçların ruhsat tarihleri hep yakın tarihli. Şöyle 2-3 yıl kullanıp satana denk gelmek zor. Dediğiniz gibi araç almak da satmak da zor bu devirde.
  • Luti kullanıcısına yanıt
    Hocam bir ilan sahibini aradım.Konuşmayı aktarıyorum size, bu konuşma Türkiye'deki ikinci el piyasasını özetler nitelikte;
    Ford fiesta otomatik lpg 1.4 bir araç vardı ilan fiyatı 30 bin lira.Neyse ara sahibini aradım.
    Konuştuk yazmadığı hasar kaydından değişenden falan bahsetti bana.Konuşma fiyata geldi.Dedim son fiyat ne, bana 29.500 dedi.Dedim bu aracın ederi 25 binden fazla değil.Adamda bana evet 25 bile çok buna dedi ama ben de bu arabayı 27 ye aldım, o yüzden karla satacağım dedi.29 bin son fiyat dedi.25 bin etmeyecek arabayı 27 bin liraya alıp al satçılık oynayarak 29 dan bana satmaya çalışıyorsun, alnımda keriz mi yazıyor dedim.Adam da valla kardeşim sen keriz olmayabilrsin ama keriz çok.Ben bu arabayı 29 a rahat satacağım dedi.Kapattık telefonu.İkinci el piyasasının ırzına geçtiler net bir şekilde.
  • Accent bakabilirsin km derdin yoksa megane da olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Düz olsa takılmam km ye fazla otomatik olunca şanzıman meselesi yüzüden biraz km si düşük olsun istiyorum yani en fazla 110-120 falan
  • İkinci el piyasasını genelde talep belirliyor. İnsanlar sıfır araç fiyatları yüzünden ikinci ele yönelmek zorunda kalınca bunu fırsata dönüştürüyorlar. Şimdi adamda da haklılık payı var. niye 29 a satabilecekken 25 e versin? Adamın tabiriyle akıllıya değil kerize satarım diyo. O aracı o fiyattan almaya razı olan olduğu sürece siz alamazsınız. İktisatta, kötü mal iyi malı piyasadan kovar diye bi tabir vardır. Bu durum aynen böyle. Araç fiyatları son 2 yılda inanılmaz arttı. Ama insanların geliri aynı oranda artmadı. Hal böyle olunca o 25 eden arabaya insanlar da 29 vermek zorunda kalıyo. Bu ülke şartlarında yapacak birşey yok maalesef. Geçen ay bacanak 2001 otomatik corsayı 21000 e aldı. Bana sorsan 15 den fazla etmez ama piyasa işte. 25000 diyen de var aynı araçlara :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luti -- 5 Haziran 2016; 17:00:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SHIHAD

    Accent bakabilirsin km derdin yoksa megane da olabilir

    2 ay önce 30 bine accent era tam otomatik 2010 model araç aldım, temizdi 123 bindeydi. çok hoşuma gidiyor. focus da vardı bi hocada 2009 titanyum 40 diyordu. 10 bin cepte kaldı sigorta kasko falan. iyi araç hyundai, tavsiye ederim.
  • Bende 2011 mode var 72binde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda jazz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota yaris ya da punto

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 bin tl'ye sorunsuz alacağın araç 2008-2009 hyundai Getz'dir.
  • M-A-S M kullanıcısına yanıt
    Getzleri hiç sevmiyorum hocam, yoksa kesinlikle haklısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuppocan

    Getzleri hiç sevmiyorum hocam, yoksa kesinlikle haklısın.

    Otomatik şanzımanda ya cvt ya da tam otomatik sıkıntısızdır.Yarı otomatikler(robotize) ve çift kavramalar oldukça başına ağrıtır.Bu yüzden 30 bin bütçe ile gidip ekmeği yenmiş yarı otomatiklere bulaşma,derim.Bütçeniz uygun olsaydı ya jazz cvt'leri ya da kullandığım yaris cvt'yi şiddetle önerirdim.
  • Mazda 3 hb olabilir 31 32 bin lira civarına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.