Şimdi Ara

su eksiltme hakkında sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • peugeot 206 hdi 1.4 2005 model araç

    motor 1 yıl önce yetkili servis tarafından dolandırılmak adına yapıldı. (motor yağ kaçağı muayeneden geçmez diye vs)
    ondan önceki tüm işlemleri yetkili servislerde yapılmıştı.

    son 6 aydır radyatör suyu eksiliyor görünen bir akma kaçak yok.
    sıvı ilaç atıldı ve depo kapağı vs değiştirildi vs.
    en son işi contaya getirdiler
    ki ben araba olayından anlamam yetkili serviste bile dolandırıldım. sadece mecburiyetten binerim araba özentim vs yoktur.
    ama şimdi

    su eksiltmeyle ilgili olarak
    bir defasında depo kapağını kapatmamış kaput içinde kaldığı durumda 1 hafta hiç su ışığı görmedim.
    şu anda depo kapağı kapalı ve 90'ı geçmezse eksiltmiyor.
    25km kesintisiz yol gittiğim bir gün 90ı geçmiş ve aracı bir teker kaldırımda park ettiğimde sanki depodaki su birden park ettiğimde durduğu yere boşaldığını gördüm işim bitince ekleme yaptım bomboştu depo
    ayrıca son günlerde fark ettiğim klima açıksa ısı 80 derece civarında geziyor. max 85 oluyor uzun yol dahil hiç yükselmiyor.

    tüm bunlara göre conta diyebilir miyiz yaptırayım mı?







  • Conta diyebilmek için başka belirtilere de ihtiyacımız var. Mesela egzozdan yoğun bir duman bunun belirtisi olabilir. Su eskiltmeyi anlamak için şöyle bir yöntem izlenebilir; motora renkli antifiriz konulup sisteme hava basmak sureti ile basınç oluşturulup kaçağın meydana gelmesi sağlanır. Sonra nereden kaçırdığına bakılır.
    Conta bana uzak ihtimal geliyor, siz de demişsiniz zaten araç suyu altına döktü diye.
  • termostatı kontrol ettırdızmı.birde durdugu yerde suyu boşalttı demişsızınız,aracta devirdaim olmayınca içindekı suyu boşaltmıştır.imkanınız varsa aracın lifte kaldırıp detaylı olarak inceleyin.hortumlardanda kaçırıyo olabilir.eğer hepsı saglamsa,buyuk ıhtımalle sılındır kapak contanızda sorun.
  • Termostattan sonraki baglanti yerlerini hortumlari bi kontrol edin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ustanın söylediği herşeye baktık bir şey yok yüzden contadır diyor (klima olayını o zaman bilmiyorduk)

    ama anladığım durum şu radyatör kaçak için atılan sıvı solüsyon aslında sistemdeki basıncı dengelemeyi sağlayan çıkışıda kapatmış durumda
    bu yüzden basınç artıyor ve bu basınç artışı soğutmayı kötü etkiliyor üstüne ısı 90ı aşınca kaynama vb. durumdan nasıl ve nerden anlamam ama tahliyeye sebep oluyor basınç sebebiyle tüm suda boşaldı.

    Ancak anlamadığım klima sisteminin burada nasıl bir bağlantısı var. çünkü klima açılınca ısı 90a yakınsa bile bunu 80lere 1dkda indiriyor ve burada kalmasına sebep oluyor.
    conta olsa bu durum yaşanırmı mesela?
  • Bazen soğuk havalarda akıtıyor altına sağ kısımdan radyatör ana hortumundan pek önemsemiyorum. sürekli kontrol ederim insanın canını çok sıkıyor bu
  • Conta değildir bence de mutlaka radyatör vb su tesisatında mutlak kaçak vardır radyatörü şişletin kapaklarını güzelce mastiklesinler tüm boruları takip edin egsozda su atması duman yoksa tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • echomaniac E kullanıcısına yanıt
    duman vs yok
  • Ben arcınızın soğutma sisteminde bir noktada kaçak var. İyi bir ustanın sistemi komple gözden geçirip kaçağı yakalaması gerekli. Gerekirse radyatörü bir söksünler. Bağlantı contalarında bir çatlak olabilir. Benim sorunum bu şekilde bulunmuştu. 70 TL ile kurtulduk.
  • ioz kullanıcısına yanıt
    o kadar yerden su kaçırabilir ki araç. eskiden aldığım tüm 2. el araçlar azar azar kaçırırdı. ben de motora su eklemenin doğal bir süreç olduğunu sanırdım. ta ki sıfır araç alana kadar. tekrar 2. el bir araç alsam ve su kaçırsa azar azar. hiç uğraşmam. arada eklerim. gerçekten bulmak çok zor olabilir.
  • ilk fırsatta görüşüp ona göre hareket edeyim.
  • arkadaşlar aracım seat ibiza 1.4 tdi
    selamlar arkadaşlar tecrübeli bu konudan anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

    Aracımda su eksiltme problemi var.Hikayenin başına gelirsen bir uzun yolda hortumlardan biri patlayıp kaçak yapıp beni yolda bıraktı.Gece bir usta değiştirdi yola devam ettim.Daha sonra 1 hafta arabayı fazla kullanmadım.Dönüş yolunda farklı bir borunun patladığını kaçak olduğunu gördüm.Yolda değiştirdim.Daha Çok fazla su eksiltmeye başladı zamanla,yolda hararet artıyordu.90 ı tam geçirmeden durup,su ekleyip devam ettim ve hemen bir ustaya götürdüm.Silindir kapağının orda bir kaçak olduğunu sökülüp üzerinden bir işlem olacağını söyledi.1000 -1500 arası bişey dedi fiyat.contadan kaçırıyor gibi bişey dedi.ne dir ne değildir? yardımcı olucak var mı?
  • cigaerkan C kullanıcısına yanıt
    başka birinede daha götürün hocam bence

    zaten anlamadığım herkesin eli bi motora contaya girmesi gerekiyor bir şekilde.

    bildiğim kadarıyla contada kaçak olması için motorun sık sık hararet yapıyor olması sebebiyle contasını aşınmasına bağlı

    ama hararet yapmıyorda su eksiltiyorsa en büyük kaynak radyatör ve bağlantıları bunların sağlamlığını kontrol ettrin.

    ben hala ustaya götüremedim mesela son zamanlarda eksiltme artmış durumda ama daha kışlık lastikleri bile değiştirtecek zamanım olmadı

    2 dk su ekleyip yola çıkıyorum kesintisiz 20 km yol gitmezsem zaten eksiltme bile yok 20km üstü yol gidince eksiltiyor sadece.

    walla dolandırıldıktan sonra iyice soğudum araba işinden mecbur olmasam satacağım
  • oiz hocam benim araba uzun yolda 3-4 kere hararet yaptı beni yolda bıraktı hortum kaçak verdi patladı herhalde 3-4 defa,o yüzden contadan diyince normal karşıladım ben.
  • aracınızın içeriden taban halısına bakın ıslak mı
  • cigaerkan C kullanıcısına yanıt
    anladım bu durumda normal olabilir ama ben bu konuda bilgili sayılabilecek biri değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ioz

    anladım bu durumda normal olabilir ama ben bu konuda bilgili sayılabilecek biri değilim.


    kardeş bende pek anlamağım için ustanın dediğini yaptıkk.benim bu sorunu yaşayan arkadaşalr 4-5 ustaya götürenler hep farklı şeylerle ugrastıklarını en son conta olduğunu anladıklarını söylediler.o arada çok para harcadık dediler.benim usta direk silindir kapağı contası dedi
  • cigaerkan C kullanıcısına yanıt
    sen öyle diyorsunda beni dolandıran peugeot yetkili servisi (sahibi, ustaları, ustabaşı ve peugeot türkiye dahil)
    adamlar motor yağ kaçağı muayeneden geçmez diye motor indirdirttiler. tabi sonradan öğrendik durumu ama artık motor inmişti.
    yani güvenmiyorum hiç birine
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.