Şimdi Ara

ÖSS ile yatay geçiş oluyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün arkadaşlardan böyle birşey duydum.

    Ben Sakarya Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliğinde okuyorum. Bu sene ÖSS'ye girsem ve Marmara Üniversitesi Otomoti Öğretmenliğini kazansam bulunduğum sınıftan devam edebilir miyim?



  • oluyor yeni okula kaydını yaptırıyorsun eski okuldan transriptini alıyorsun
    ben bu dersleri gördüm hesabı
    sonra oraya kayıt olduğunda o dersleri almıyorsun
    bu arada 1. sınıfsan bu sene öss ye gireceksen kazandığın sene diploma notun yarı yarıya düşer 2. sınıf sonrası zaten yatay geçişten vazgeçersin
    hakkında hayırlı olsun
  • Hayır 2. sınıfım Yani kazanırsam yapmam gereken kaydolup buradan transkript almak.
  • Dersler de farklı olanlar varsa onları alttan alıp aynı sınıftan devam edebilirsin.
  • benm not ortalamam fazla ii sayılmz ama hala ç ü de alm öretmenliinde 3 yıldan beri öss puanında bölm birincisym. bu aralar eskişehire kydımı aldırma konusunu düşünüorm tekrar öss ye girip puanım tutarsa kaldıım yerden devam edebilir miim acaba?yoksa başka özel şartlar gerekio mu?
  • Oluyor. Kaldığın yerden devam edebilirsin. Ama alttan derslerin varsa onları vermen gerek.

    Bizim dershanede (hafta içi kursu) 24 yaşında bir kişi var. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde okuyor. Son sene olacaktı. Ama hocalarıyla arası bozulmuş, bazı problemler çıkmış. Başka bir üniversitenin veterinerlik fakültesine not ortalamasıyla yatay geçiş yapacakmış; ama not ortalaması yetmemiş. Dolayısıyla şimdi ÖSS/YGS-LYS ile geçiş yapacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 27 Aralık 2009; 14:17:08 >
  • 2007 konusu

    Hala aynı sistem devam ediyor mu? Bir değişiklik var mı?
  • Adam okulu bitirmiştir ya
  • O olayı bilmiyorum da transcript olayında kurul toplanıyor ve eğer ki bu dersleri kabul ederse muafiyetini muaf oluyor muaf olmadığın dersleri alıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DHF_Viper

    Adam okulu bitirmiştir ya



    Maalesef bitiremedim. Hâlâ devam ediyorum. Geçen senelerde yapmadım durumu düzeltirim diye ama bir düzelme yok. Bu sene kesin şansımı deneyeceğim...
  • Şu anda ben 2. öğretimde okuyorum..
    Öss ye girerek başka üniversitede aynı okuduğum bölümün gündüz öğretimine girebilirmiyim..Yani dönem kaybı olmadan 2. sınıftan devam edebilirim??
    Böyle birşey mümkünmüdür??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yokujin

    Şu anda ben 2. öğretimde okuyorum..
    Öss ye girerek başka üniversitede aynı okuduğum bölümün gündüz öğretimine girebilirmiyim..Yani dönem kaybı olmadan 2. sınıftan devam edebilirim??
    Böyle birşey mümkünmüdür??


    girersin ve geçiş yapabilirsin.Bizim arkadaş 2005te ünive girdi 2. öğretim olarak.2008de yeniden össye girip aynı okulun birinci öğretimini kazandı.Tek değişen şey parayı 1. öğretim gibi vermesi oldu..

    Gerçi sen farklı okula geçsem nasıl olur demişsin.Farklı okula puanın yetiyorsa kazanır girersin ve eski okulda aldığın dersleri yeni okulun sayar yada saymaz ancak ve ancak yeni okulunun bileceği iş bu.Sen sütçü imamda okuyup ders almışsındır sonra odtüye geçersin adamlar aldığın dersler türkçe diye saymaz,bizde dersler ingilizce der vs vs.Tabi odtüye geçtikten sonra bunları bir şekilde sineye çekersin artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 29 Aralık 2009; 0:49:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yokujin

    Şu anda ben 2. öğretimde okuyorum..
    Öss ye girerek başka üniversitede aynı okuduğum bölümün gündüz öğretimine girebilirmiyim..Yani dönem kaybı olmadan 2. sınıftan devam edebilirim??
    Böyle birşey mümkünmüdür??



    Kaldığın yerden devam edebilmen için kazanacağın üniversitede toplanacak kurulun senin geçtiğin dersleri sayması gerekir. Bazen kıllık yaratabiliyorlar ders içerikleri aynı olduğu halde sadece ismi farklı diye saymıyorlar. Oradakilerin insafına bağlı birşey... Ben de düşünüyorum bu sene girip okuduğum bölümü marmara'da kazanmayı ama bakıyorum derslere içerik aynı isimleri farklı. Benim ikinci sınıfta gördüğüm derslerden birkaçı onların 1. sınıfında. Bakalım bu sene girip şansımı deneyeceğim.




  • Arkadaşlar yıldız inşaattayım , mümkün olursa itü inşaata geçmek isterim , bu sene össye girsem itü inşaata yetecek kadar puan yapsam , itüye girmem kesin mi yoksa şans işi mı ? Ayrıca yatay geçiş için giriyorsak puanda düşme oluyor mu ? (ilk senem)
  • Eski katsayı sistemine göre kazanıp yerleştikten sonraki sene birdaha girersen ek puanın kesiliyordu. Yeni katsayı sisteminde durum nedir bilmiyorum.

    Kesin mi şans işi mi diye birşey yok. Sonuçta yine sınavla gireceksin, burada asıl mesele önceden aldığın dersleri gideceğin okulda saydırabilmek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mushmula

    Arkadaşlar yıldız inşaattayım , mümkün olursa itü inşaata geçmek isterim , bu sene össye girsem itü inşaata yetecek kadar puan yapsam , itüye girmem kesin mi yoksa şans işi mı ? Ayrıca yatay geçiş için giriyorsak puanda düşme oluyor mu ? (ilk senem)


    Bu sene okul puanın %50 kırılacağı için İTÜ İnşaat Mühendisliği'ne yetecek kadar puan alacağını, dolayısıyla uygun başarı sırasına gireceğini sanmıyorum. Ama 2011 YGS-LYS'de başarabilirsin.

    Şimdi kimse bana "Yeni YGS-LYS sisteminde okul puanının etkisi %21'den %13'e düştü. (500 ham puana karşılık 75 okul puanı geliyor diye...)" gibi şeyler söylemesin. Okul puanının etkisi, taban puanı 500-510'u aşacak, ortalamanın üstündeki bölümler için hâlâ önemli. İTÜ İnşaat Mühendisliği de taban puanı düşük bölümlerden değil.

    Kültür Dershanesi'nin hazırladığı tahminî listeye göre de 2009 yılında 339 SAY-2 puanıyla kapatan İTÜ İnşaat Mühendisliği'nin yeni puan sistemindeki karşılığı 507 MF-4 puanı.

    Senin okul puanın 15-75 aralığı üzerinden 70 olsun, diyelim, normalde. 2009'da üniversiteye yerleştiğin için 2010'da okul puanın 35 olacak. 507 - 35 = 472 ham MF-4 puanı ediyor ki en yüksek ham puan 500 zaten. 472 yapmak da her baba yiğidin harcı değil. Ayrıca okul puanın daha düşükse, kasman gereken ham puan bundan daha da yüksek olacak.




  • merhaba arkadaşalr..
    ben atatürk tıpta 3. sınıfım
    ve öss sınavına girip iyi br puan alırsam gaziden 4 ten başlayabilir miyim bir bilginiz var mı?
    yada nereden öğrenebilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: güneysahra

    merhaba arkadaşalr..
    ben atatürk tıpta 3. sınıfım
    ve öss sınavına girip iyi br puan alırsam gaziden 4 ten başlayabilir miyim bir bilginiz var mı?
    yada nereden öğrenebilirim

    Sistemlerinin(komite olup olmadığına göre) uyması gerekir diye biliyorum. Eğer yatay geçişle gaziye gidilebiliyorsa muhtemelen össyle de kabul edilirsiniz.
  • sistem tutuyor sanırım..
    çook teşekkür ediyorum :)
  • Şuan ben Celal Bayar Üniversitesinde okuyorum ve daha 1. sınıfım. 2. sınıfta dokuz eylül üniversitesine geçmek istiyorum. Ama bir korkum var lys sınavından yana değilde ingilizce sorunu. Geçiş yapabilirsem 2. sınıftanmı devam ederim yoksa hazırlıktan mı başlatırlar. Yardımcı olabilirmisiniz Arkadaşlar??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.