Şimdi Ara

samsung ml-1610 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
36.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar samsung ml-1610 aldım. windows xp kullanıyorum. yazıcının cd'sinden driver'ı kurdum. ancak şöyle bir sorunla karşılaşıyorum: tek bir doküman (tek bir sayfa değil) yazdırdıktan sonra ikinciyi yazdırabilmek için yazıcıyı kapatıp açmam gerekiyor. yazıcı arka arkaya iki dokümanı yazdırmıyor. samsung'un sitesinde bu modelin driver'ını bulamadım. google'da baktığım tüm driver siteleri de samsung'un sitesine yönlendiriyor :(

    bu sorunla daha önce karşılaşmış olan ya da çözümünü bilen var mı?

    teşekkürler

    -kemal



  • arkadaşlar aynı sorun bendede var yardım cı olursanız sevinirim.
  • sorun yazılımsal olabilir. belki de usb sorunlu olabilir. driver'ı aşağıdaki linkte. eğer düzelmezse bir de başka bir pc'ye kurmayı deneyin.

    http://getir.net/lxo
  • Samsung ML 1610 modeli mono lazer yazıcı bugün elime ulaştı.
    Yazıcı, hazırda beklerken, üzerindeki Cancel tuşuna bastığımda, tanıtım çıktısını sorunsuzca basıyor.

    Sorun ise, yazıcının Windows XP Professional'a tanıtılamaması. setup.exe dosyasından kuruyorum; deneme çıktısı alınamadığı gibi, Windows Kur'dan cihazın kurulumu sırasında sorun çıktığına dair uyarı geliyor. Herhangi bir çıktı almak istediğimde, yazdır menüsünde, ML 1610 ve tüm ayarları görülüyor fakat, çıktı almak istediğimde, dakikalarca beklesem de çıktı alamıyorum maalesef.
    Ekle-Kaldır'dan tüm herşeyi kaldırdım, tekrar kurdum (birkaç kez) hiçbir şey değişmedi. Windows otomatik algıladığı için o yolla kurayım dedim, sürücüleri bulamadı. Manuel olarak yerini belirttim, yine olmadı. Denetim masasından yazıcı ekle yoluyla kurmaya çalıştım; o şekilde de tanımadı. USB kablosunu ve portları değiştirdim; yine olmadı (aynı port ve kabloyla, Canon Pixma IP 2000 m. püskürtmeli yazıcı ile sorunsuz bir şekilde çıktı alabiliyorum).
    @omega3 arkadaşımızın linkini verdiği yerden sürücüsünü indirip kurdum, yine olmadı..


    Az önce, Bilgiyar Yönetimi'nden Aygıt Yöneticisine baktım; dahili ve çevresel donanımların tamamını tanımasına rağmen, Samsung ML 1610'u soru işareti şeklinde "DİĞER AYGITLAR" olarak gösteriyor.....



    Yani, ne yaptıysam olmadı.
    Netten araştırdım; aynı sorunu yaşayan başkaları da olmuş. Hadi Mac-OS'ta sorun yaşanabilir, service pack yüklü olmayan bir XP'de de sorun yaşanabilir belki, ancak benim böyle bir sorun yaşamam ilginç.


    Aklına bir çözüm yolu gelen var mı arkadaşlar?

    NOT: İşletim sistemim service pack 2 yüklü ve düzenli aralıklarla, Microsoft'un sayfasından güncellemelerini yapmaktayım.
    Donanım çakışması olduğunu sanmıyorum...




  • boldshark kurulumda bir sorun yaşadığın kesin. şimdi yazıcıyı bağladığında windows ayrıca usb yazdırma ıvır zıvırı diye birşey yüklüyor. ismini tam hatırlayamadım. sorun büyük ihtimalle o. yazıcıyı pc'ye bağladığına otomatik olarak bulmasını söylediğimde kendiliğinden yüklüyordu. çok da anlamam aslında bu işletim sistemlerinden kusura bakma.
  • Es Selamun Aleyküm ,

    Merhaba Arkadaşım bende bir sorun yaşıyorum aynı yazıcı ile ararken malumunuz herkezin sorun ararken rastladığı ilk site burası bende yine bu güzel siteye damlayı verdim


    Samsung ve PACKARD BELL Driwer larını Des-teck buradan indirebilirsiniz.

    Samsung ML 1610 Direwer ınıda BURADAN İndirebilirsiniz.


    Benim sorunumda kurulum tamam sınama sayfasınıda uzun süre basılı tutulduğunda kendisi çıkartıyor. ama bilgisayardan komutu verdiğimde sonuç olumsuz bunun hakkında bir yorumunuz fikriniz var mı acaba arkadaşlar ?




  • ya arkadaşlar bu yazıcıyı aldığıma inanın pişman oldum. ilk kurduğumda sorun çıkmadı. güzel çalışmıştı. ama daha sonra bilgisayarı ve yazıcıyı kapatıp açtıktan sonra LSU PRINT ERROR diye bi hata verdi ve yazmadı belgeyi. kapatıp açtım, toneri yerinden söküp taktım falan, biraz uğraştıktan sonra yazdı.

    sonrasında en az 10 kere format atmışımdır. en az 8inde sürücüyü yükledikten sonra print a test page dediğimde bekleyip bekleyip LSU printing ERROR dedi..

    bazen tesadüfen çalışıyor, bazen hiçbişey demiyor, saatlerce bekletip yazmıyor, bazende lsu printing error veriyor.. önceki gün yine biraz uğraşarak baskı aldığım makina şimdi yine çalışmıyor! deli etti beni!
    aldığım yerin servisine götürdüm, tesadüfen çalıştı orda! onlar da çalışan cihazı almadılar tabi.

    şimdi koyuncu elektroniğe göndercem, ordada çalışırsa eğer, geri gönderirlerse artık naparım bilmiyorum..

    tam dolu toner demesine aldanıp aldım, keşke HP alsaydım.. bidaha samsungtan hiçbir ürün almıycam! ne bu ya!

    yardımcı olabilecek arkadaş varmı bu konuda bilgisi veya fikri olan?




  • bende bişey yazdıramıyorum.yazıcıyı kapa aç yatıktan sonra yazıyor.acaba usb kablodamı sorun var.usb kabloyu değiştiren arkadaşlar varmı.sorun neden acaba driver ları yükledim sorun gene aynı.
  • arkadaşlar usb 2.0 kablo deneyen varmı çalıştırıyormu.
  • estezi, dün gece uyumaya yakın benim de aklıma aynı şey geldi, acaba kabloyu değiştirip bi denesemmi diye, olabilirmiki? hayır LSU hatası nedir onu da bilmiyorum bir, ikincisi de aç kapat, toneri sök tak falan baya bi uğraşıunca yazıyo. güncel sürücüsünü de indirdim o daiş e yaramadı.. bi kere olsa windowsta sorun falan diycem ama her formattan sonra devam ediyo
  • dr printer diye pro var dess tech ten indirdiğim sürücünün içinden çıktı onunla test ederken bağlantı hatası veriyor bence sorun usb cabloda fakat usb 2.0 alsam çalışırmı.yoksa 1.1 mi almam lazım.
  • yarın fırsat bulabilirsem gidip kablo alıyım o zaman bi deniyim. ama usb 1.1 ve usb2.0 kabloları farklımı ki? ben aynı diye biliyodum onları. gittiğimde sorıyım da ona göre alıyım o zaman.. sana da haber veririm olup olmadığını
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AboriginalDoC

    estezi, dün gece uyumaya yakın benim de aklıma aynı şey geldi, acaba kabloyu değiştirip bi denesemmi diye, olabilirmiki? hayır LSU hatası nedir onu da bilmiyorum bir, ikincisi de aç kapat, toneri sök tak falan baya bi uğraşıunca yazıyo. güncel sürücüsünü de indirdim o daiş e yaramadı.. bi kere olsa windowsta sorun falan diycem ama her formattan sonra devam ediyo

    Katologda yazıcının bakımı (4.8) bölümünde
    Kartuş bölmesinin üst kısmının içindeki uzun cam şeridi (LSU) bulun; yavaşça silerek bayaz pamuğun siyah renkte kirletip kirletmediğine bakın.
    yazıyor.Muhtemelen sorun buradan kaynaklanıyor.Servistekilere burayı kontrol etmelerini söyleyebilirsiniz.




  • arkadaşlar ilk yazdırmadan sonraki yazdırmalar için aç kapa yapmak sorunda kalan arkadaşlar.usb 2.0 yazıcı kablosuyla sorun hallediliyor.ben gittim 3 liraya bi tane aldım şimdi sorunsuz çalışıyor.
  • Ben de 4-5 aydır kullanıyorum. Ama sayılan sorunlardan hiç birini yasamadım.
    Sorunsuz sekilde calısıyor simdilik.
  • Arkadaşlar bende ML-1610 var... Sorunsuz kullanıyorum... Ama bahsettiğiniz soruna benzeri daha önce EPSON' da yaşamıştım... Benim laptopta 3 usb vardı.. Öndeki USB'ye takınca çalıştırmıyordu (Başka araçları çalıştırdığı halde) Ama arkadaki USB portlarına taktığımda çalıştırıyordu... Bende aynı zamanda masa üstüde var... Onunda kasanın ön panelindeki USB potunda çalışmıyordu arkadaki 4 porttan da üstte olanlarda çalıştırıyordu...
    Yani sıkıntı ana kartın bağlı olduğu USB portunun elinizdeki yazılımı veya kabloyu(düşük ihitmal) tanımamasından kaynaklanıyor olabilir... Bir de SP2 lerde USB 2.0 portları desteklenmesi için Anakartın güncel sürümü yüklenmesi istenebilir... Sp2 ile sorun yaşayan arkadaş: bir de Anakartının usb port driver'ını sitesinden yükleyerek çalıştırmayı dene ... Bunun yanında Xp pro eğer şart değilse xp home kurun en azından portları tanıma konusunda home edition pek sorun çıkarmaz.... İnaşallah başarılı olursunuz..




  • Problemin çözümü yine samsungun kendisinde

    http://www.samsung.com/ph/support/productsupport/download/Model_Select2.aspx?type=&subtype=&model=ML-1610&fileType=DR&LSSI=/ph/module/ssi/left/lmenu_printer_monochromelaser.sec&RSSI=/ph/module/ssi/right/rmenu_printer.sec

    yukarıdaki linkte "ML-1610 Printer Driver (ver.1.60.11)" seçeneğindeki yaklaşık 10mb lık dosyayı indirin ve kurun,bendeki sorun düzeldi.:))




  • arkadaslar bu yazıcıdan bende dertliyim,,sayfayı yazdır diyorum tam kagıdı almaya yelteniyor, bi kısmını aldıktan sonra duruyor,kapatıp actıktan sonra devam ediyor ama kagıdı bos cıkarıyor..var mıdır yardımcı olabilecek..???
  • Arkadaşlar sorun tamamen usb kablosu ile ilgili bende aynı yazıcıyı kullanıyorum.

    İçinden çıkan usb kablosu 1.1

    Siz USB 2.0 kablo alın o şekilde hiç bir sorun çıkmayacaktır.

    Bende de aynı şekilde olmuştu.
  • Ben de CANON yazıcı da sorun yaşamıştım
    Sebebi kablo imiş
    Kablo değiştirince sorun kalktı

    Yazıcılarda ilk akla gelecek olan kablo olmalıdır dikkat derim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.