Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende de bir mini dv Samsung d103i var. yeni aldım forumu okuyup çok şey öğrendim. yalnız şöyle bir durum söz konusu benim anakartta ieee1394 portu yokmuş (Bunu Anakartın kitapçığına bakarak öğrendim.) Yalnız bende Aver'in DVB-S yani dijital tv kartı var. Capture yapmayı denedim. USB'den görüntüyü asf olarak aktarabiliyor ama kalite sıfır. Diğer yandan Ulead VideoStudio 8 ile Capture denedim kalite fena değildi ama bu seferde ses alamadım. Bu capture'u yaparken Videodan aldığım s-video (9 pinli kompozit) kablosunu TV kartına bağladım. Ses içinde kameranın kutusundan çıkan ve bir ucu hoparlör veya kulaklık diğer ucuda sarı kırmızı ve beyaz olan (VCD kablosu gibi) bir kablo kullandım. Kulaklık girişi gibi olanı kameraya, kırmızı ve beyaz olan ses kablolarını da bir dönüştürücüyle birleştirip ses kartına taktım. Sarı boşta kaldı. capture sırasında önceden bilgisayardan ses alamıyordum, (ses kartına girişi takmadan) ama şimdi capture için kamerayı çalıştırdığımda bilgisayardan ses alabiliyorum fakat capture işleminden (sonra edit işlemi yapmadan) kaydettiğim dosyalarda yine ses yoktu bu ses sorununu nasıl çözebilirim? Ekran kartında s-video girişi var ama bu girişi TV-out için kullanıyorum. Aklıma gelen bir yöntem de sesi USB bağlanısından aldığım görüntüden alıp diğeriyle birleştirmek ama çok zahmetli olacak gibi geliyor bana! Bu konuda Yardımcı olursanız sevinirim.
    İllaki bu sistemle olmaz ieee1394 kartı alacaksın deyip kestirip atmayın lütfen.

    Not: 22days kamera bana da yeni geldi bende daha çözemedim sen çözebilirsen bana anlat
    Yukarda yazdığım gibi ieee1394 varmı yokmu anlamak için anakartın kitapçığı varsa ordan yoksa da kartın internet sitesinden bi kontrol et derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaveRick -- 25 Kasım 2004, 15:09:35 >




  • merhaba
    benim aver media tv kartım ve jvc mini dv kameram var.av girişinden görüntüyü capture olarak kayıt ettiğimde dvd formatında kayıt yapmak istersem mpeg 2 formatında kayıt yapıyor.fakat wind media playerda izlemem için kodec uygun değil diyor.bunu nereden bulabilirim.birdr ayarları 720*576 olarak ayarlayıp mpeg 1 olarak kayıt ettiğim zamanuzun bir görüntü elde ediyorum.bana bu şekilde nasıl dvd yapabileceğimi anlatırmısınız.yani tv kartım haricinde firewire de almam gerekli mi .teşekkür ederim.
  • merhaba bend bu kamera olaylarına takmış bir vatandaşım. ld 4081 yazıcım ve kameram ve 2 yaşında kızım var yaptığım dvd disk sayısı 28 e ulaştı.
    şimdi anlattıklarını anlıyorum ve seninle bir şeyler paylaşayım dedim. şimdi birincisi kamertayı tv de izlediğimde çok net ve dvd ye attığımda biraz ödün veriyoruz mantığınıa kıl oluyorum. neden mi e peki orjinal dvd ler neden ödün vermiyorlar tabiri cayizse cillop gibiler.
    ikinci husus ise dv olarak pc ye i link le atıyorum çekimlerimi 16:9 yaptığım halde pc ye aktarılınca uzamış 4:3 oluyor neden neden neden...
    yanıtlarsan sevinirim
  • 16:9 çektiğin görüntüleri capture ve edit işlemlerinden sonra son işlem olan kayıt işlemine geldiğinde avi seçeneğinden boyutları 640 a 352 yaparsan gayet güzel bir wide screen elde edersin.
  • quote:

    şimdi birincisi kamertayı tv de izlediğimde çok net ve dvd ye attığımda biraz ödün veriyoruz mantığınıa kıl oluyorum. neden mi e peki orjinal dvd ler neden ödün vermiyorlar tabiri cayizse cillop gibiler.


    birincisi orijinal dvd.lerde bitrate oldukça yüksek. siz de yüksek yapabilirsiniz ancak 4.7 gb medyaya bu kayıtlarınızı sığdıramazsınız.
    ikincisi o filmler cillop gibi yönetmenler ve kameramanlar ile mükemmel görüntü yönetmenlerinin elinden çıkıyor. bu kadar fark eder mi diye sorarsanız bana kalırsa çok daha fazla fark etmesi lazım ama teknoloji oldukça ilerledi fark kapanıyor.
  • Yavuz arkadasim bir sorum olacak sana bende senin gibi lisansli studyo 8 kullaniyorum bu programa cok alistim vcd lerin populer oldugu donemlerde video kasetleri bu program araciligi ile vcd formatina cevirdim goruntuyude olabildigince yuksek kaliteye cikardim isimi gordum ancak bir sorunum vardi onu bir turlu cozemedim sorun ses problemi yani ses ve goruntu birbirinden ayriliyordu mesela adam konusmaya basliyor ses bir onceki veya bir sonraki karenin sesi tam olarak hatirlamiyorum o sekilde cikiyordu kisacasi ses ve goruntu esit zamanda cikmiyordu ozellikle cd nin sonlarina dogru bu oran daha cok artiyordu bu sorun nedir sence nasil cozebilirim......
  • Yavuz arkadaş a katılıyorum bu iş için en harika program pnachle studio.
    Ancak bi yerde Data rate nin 3000 olacağından bahsetmiş ben de sony anolg kamera cel 850 işemci (o/c 1113 mhz)256 sdram ve fly 2000 TV kart ile en az 30 adet VCD yaptım.Ancak Data Rate oranı 880 in üzerine çıkmıyor.Birde ses azda olsa geriden geliyor.Bu konuda Yavu z arkadaşın söyliyeceklerini merak ediyorum. İyi çalışmalar
  • Arkadaşlar Sharp marka VL-Z500 model bir MiniDV kameram var.Bu kameradan fireware ile bilgisayara kayıt yapmak istiyorum.İşletim sistemim Windows XP kamerayı bağlayınca sistem tanıyor fakat capture yapmaya kalktığımda kamera çalışıyor fakat bilgisayara görüntü gelmiyor.Bildiğim tüm programları denedim. Tüm programlar kameraya tam olarak kumanda ediyor yani oynatma ileri ve geri sarma , durdurma gibi. Sizce sorun ne olabilir . Kamerada USB çıkışı da var fakat sadece SD karttaki resimleri alabiliyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kanki

    Yavuz arkadasim bir sorum olacak sana bende senin gibi lisansli studyo 8 kullaniyorum bu programa cok alistim vcd lerin populer oldugu donemlerde video kasetleri bu program araciligi ile vcd formatina cevirdim goruntuyude olabildigince yuksek kaliteye cikardim isimi gordum ancak bir sorunum vardi onu bir turlu cozemedim sorun ses problemi yani ses ve goruntu birbirinden ayriliyordu mesela adam konusmaya basliyor ses bir onceki veya bir sonraki karenin sesi tam olarak hatirlamiyorum o sekilde cikiyordu kisacasi ses ve goruntu esit zamanda cikmiyordu ozellikle cd nin sonlarina dogru bu oran daha cok artiyordu bu sorun nedir sence nasil cozebilirim......


    hernekada Yavuz'a sorsan da seninkine benzer bir problem bende yaşamıştım.
    ben MP 10 adlı bir capture kartı kullanıyordum. bu problemi çok yaşatım.
    sistemi yaniden kurduğumda bu problem bazen kalmıyordu, bazen de işe yaramadığı oluyordu.

    ben de yani bir bilgisayar aldım ve bu sistemde böyle bir problem kalmadı.
    eğer bir imkanın varsa başka bir bilgisayarda capture dene.

    Not: bilgisayarının özelliklerini belirtmelisin ve capture kartının özellikleride önemli




  • ben de JVC ...77e aldım. p3 450 bilgisarıma usb ile bağladım ve de kendi içinden çıkan bir program var image bişeydi. onunla capture yaptım. hiç sorun çıkarmadı çok kolaydı. ama görüntü 320x240 oluyor. şimdi bu programla mı ilgili acaba? dediğiniz programlardan birini kullansam daha iyi çözünürlük verir mi?

    bir de bir soru daha. firewire den bahsediyorsunuzu burada sürekli. usb yerine firewire kullansam daha mı iyi olur? ya da yüksek çözünürlükte kullanınca usb yetersiz hale filan gelebilir mi.
  • Arkadaşlar benim sorunuma da bi çare lütfrn
  • quote:

    Orjinalden alıntı: [Chamur]MaveRick

    Arkadaşlar bende de bir mini dv Samsung d103i var. yeni aldım forumu okuyup çok şey öğrendim. yalnız şöyle bir durum söz konusu benim anakartta ieee1394 portu yokmuş (Bunu Anakartın kitapçığına bakarak öğrendim.) Yalnız bende Aver'in DVB-S yani dijital tv kartı var. Capture yapmayı denedim. USB'den görüntüyü asf olarak aktarabiliyor ama kalite sıfır. Diğer yandan Ulead VideoStudio 8 ile Capture denedim kalite fena değildi ama bu seferde ses alamadım. Bu capture'u yaparken Videodan aldığım s-video (9 pinli kompozit) kablosunu TV kartına bağladım. Ses içinde kameranın kutusundan çıkan ve bir ucu hoparlör veya kulaklık diğer ucuda sarı kırmızı ve beyaz olan (VCD kablosu gibi) bir kablo kullandım. Kulaklık girişi gibi olanı kameraya, kırmızı ve beyaz olan ses kablolarını da bir dönüştürücüyle birleştirip ses kartına taktım. Sarı boşta kaldı. capture sırasında önceden bilgisayardan ses alamıyordum, (ses kartına girişi takmadan) ama şimdi capture için kamerayı çalıştırdığımda bilgisayardan ses alabiliyorum fakat capture işleminden (sonra edit işlemi yapmadan) kaydettiğim dosyalarda yine ses yoktu bu ses sorununu nasıl çözebilirim? Ekran kartında s-video girişi var ama bu girişi TV-out için kullanıyorum. Aklıma gelen bir yöntem de sesi USB bağlanısından aldığım görüntüden alıp diğeriyle birleştirmek ama çok zahmetli olacak gibi geliyor bana! Bu konuda Yardımcı olursanız sevinirim.
    İllaki bu sistemle olmaz ieee1394 kartı alacaksın deyip kestirip atmayın lütfen.

    Not: 22days kamera bana da yeni geldi bende daha çözemedim sen çözebilirsen bana anlat
    Yukarda yazdığım gibi ieee1394 varmı yokmu anlamak için anakartın kitapçığı varsa ordan yoksa da kartın internet sitesinden bi kontrol et derim.



    kardeş makinadan memnunmusun bende d107 almayı düşünüyorum ne dersin ??




  • ana ahaha
  • quote:

    Orjinalden alıntı: josecuervo

    Arkadaşlar Sharp marka VL-Z500 model bir MiniDV kameram var.Bu kameradan fireware ile bilgisayara kayıt yapmak istiyorum.İşletim sistemim Windows XP kamerayı bağlayınca sistem tanıyor fakat capture yapmaya kalktığımda kamera çalışıyor fakat bilgisayara görüntü gelmiyor.Bildiğim tüm programları denedim. Tüm programlar kameraya tam olarak kumanda ediyor yani oynatma ileri ve geri sarma , durdurma gibi. Sizce sorun ne olabilir . Kamerada USB çıkışı da var fakat sadece SD karttaki resimleri alabiliyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.


    valla öncelikler deneme yanılma yolunu kullanarak problemin kaynağını bulmaya çalış

    1- kabloyu konturol ettir. başka makinede.
    2- sistemi değiştir. format at yeniden kur.
    3- veya kameranın kablo bağlantı bölümünde olabilir.
    4- ya biryer değilki bir çoğundan olabilir.




  • Elimdeki bazı videoları dvd yapmam lazım. Görüntüler Sony DV Cameradan 720x576 6000kb/sn DVD Pal olarak pcye aktarmıştık. Fakat bunları Ulead DVD Movie Factory 2 ile DVD'ye yazdığımda görüntüde kalite kaybı yaşıyorum. Orjinal Mpeg2 görüntüleri divx okuyan bir dvd playerde izleyebiliyoruz ve kalite mükemmel. Ama dvd yapınca pixellenme oluyor. Editleme için Ulead Video Editor 7 Pro'yu kullanıyorum. Kullandığım programdanmı oluyor acaba? Başka program varmı önerebileceğiniz? 256 rd ram p4 1.5ghz makinemin özellikleri.
  • sorunu tam olarak anlayamadım.
    ama bende ilk defa DVD kaydetmeye çalıştım. ben Adobe Encore DVD v1.5 kullandım. Ulead DVD Movie Factory DVD RW ile birlikte geldi. ilk önce onu denemeye çalıştım. ama ben kullanamadım. tavsiye üzerine Adobe Encore DVD v1.5 ullanıdım(daha bir kaçgündür kullanıyorum). ilk kaydımı başatdım.
    ama sorunlar yaşıyorum. capture ederken 4 GB sorunu yaşatım. elimde 1 saatlik 30 dakikalık kaseti yadettikten donra (ulead 8 ile) MPG2 kaydemen iki parça olduğunu gördüm. bunları birleştirip DVD yapmak istedim başaramadım. şuan için iki barca olarak atabildiim.

    birkaçta sorum olacak.
    DVD olarak kaç saatlik filim kaydı yapabilirim.
    illaki parcalayıp da kaydetmemmi gerekli yaksa başka yolu varmı?
    birde bu fotoğraf kadediliyor. albümgibi. nasıl yapılıyor?

    yani bayağı bir sorun yaşıyorum.

    YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
  • dvd olarak 8 saat kaydedebilirsin ancak görüntü kalitesi çok düşük olacaktır bu şekilde. ulead dvd movie factory programının asıl esprisi yaptığınız kayıtlara dvd mönü yapmasıdır. Ben sırf bu amaç için kullanıyorum ve harika işler çıkarıyor. Bu programın bir alternatifi de SONY dvd architect 2.0 aslında bunlar birbirine ikame eden programlar. Mönü seçenekleri bakımından sony daha zengin ama işlevsellik olarak ulead bence daha iyi.

    Ben bu programları ikiye ayırıyorum. birinci kısım programlar daha çok görüntüleri alıp işleme konusunda, ikinci tip programlar ise mönü yapma konusunda daha işlevsel.

    Birinci tip programlara örnek olarak pinnacle studio 8 & 9, ulead video studio 8, media studio 7 pro, adobe encore dvd, adobe premiere (her iki gruba giren çok profesyonel bir yazılım), canopus edius pro 3, sony vegas 5, sony movie studio 4

    İkinci tip programlara örnek olarak ulead dvd movie factory, ulead movie disc creator, sony dvd architect 2.0, canapus edius pro 3

    Programları kullanmaktan, kurcalamaktan çekinmeyin arkadaşlar merak etmeyin cihazlarınızı bu şekilde bozmanız mümkün değil. bence öncelikle görüntüleri aktarın sonra üzerinde bulabildiğiniz programlarla oynayın. bu şekilde öğrenirsiniz başka türlü bunun yolu yok.bende aynı şekilde öğreniyorum sizin benden bir farkınız kesinlikle yok.

    herkese iyi kurcalamalar :))




  • Merhaba.
    Yaşadığım sorunları baştan sona anlatmaya çalışacağım. Çünkü eminim birçok kişi bu sorunlarla karşılaşmıştır.

    Yeni bir DVD RW aldım. İlk kez DVD kaydetmeye çalışıyorum.
    Sony DCV-TV255E kamera ile İEEE 1394 kartı kullanarak capture yapmaya çalıştım.
    Ulead VideoStudio 8.0(ilk olarak bu aklıma geldi) ile capture bölümünden DVD seçeneği ile 1.5 saatlik görüntü kaydı yaptım.

    Kayıt bittikten sonra MPG’in iki parça olduğunu gördüm.
    Birincisi 3.99 GB, diğeri ise 698 MB tuttu.
    1- Neden iki adet oldu anlayamadım???

    Sonra DVD’ye kaydetmek için ilk olarak Ulead DVD Movie Factory denedim. Ama kullanamadım.
    Tavsiye üzerine Adobe Encore DVD v1.5 ile kayıt yaptım. İki parça olan MPG’imi birleştirip kaydetmek istedim ama bu program yapmadı. Menü kullanarak ikisini ayrı ayrı tek dvd’ye kaydettim.
    2- Menü kullanmadan ikisini tek parça olarak nasıl kayıt edebilirim???

    Birde VCD film kayıt ederken frama size 352x288, Frame Rate: 25 fps, Audio Sample Rate: 44.1 kHz kullanılıyor.
    3- DVD olarak ise hangi nitelikleri kullanmalıyım???
    4- Capture ederken bu özellikleri dikkate alınması gerekli diye biliyorum. Doğrumu???

    DVD kaydı yaparken fotoğraftaki seçeneklerden hangisini kullanmam lazım???




    TEŞEKKÜRLER...






  • benim basit bi sorunum var acemiyim bu konularda.,
    dijital bi kamerayı usb girişli xp işletim sistemine sahip bi bilgisayara takıyorum bilgisayar tanıyor ve görüntüleri aktarıyo,ama win98de tanımıyor neden,nasıl tanıtırım?yokmu bana biçare
  • çaresi kameranın 98 driver'ini buluğ kurmak
    XP birçok driver'i otomatik olarak tanıyor. 98 ile eski olduğu için tanımıyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.