Şimdi Ara

SORUNLU VE SORUNSUZ LPG MARKALARI HANGILERI?--- (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
94.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tşk. gezgin434343

    1 AY OLDU ALALI VE 300 MİLYON BENZİN PARASI VERDİM BİLE. ARACIM 1.6 MOTORLAR ŞEHİR İÇİ NE YAKIYORSA 3 AŞAĞI 5 YUKARI AYNI YAKIYOR AMA MALUM BENZİN FİYATLARINA HAFTADA BİR KAÇ KEZ ZAM GELİR OLDU. 1 AY GİBİ KISA SÜREDE ARACIMA BİNME HEVESİM BAYA AZALDI ÇÜNKÜ BÖYLE DEVAM EDERSEM BİNEMEYECEKTİM BİLE İSTEDİĞİM GİBİ!

    BİR KARAR VERDİM VE BU KARARI VERMEMDE ANTALYADAKİ GALİP OTOGAZ SİSTEMLERİ ATİKER OMVL VE BRC BÖLGE BAYİİ SAHİBİ MEHMET BEY İN ÇOK YARDIMLARI OLDU! EMEĞİ GEÇENLERİN ELLERİNE SAĞLIK İYİ BİR MONTAJ YAPTILAR VE 2 GÜNDÜR RAHAT RAHAT BİNİYORUM ARABAMA.

    BRC VE OMVL HAKKINDA İYİ OLDUKLARINA DAİR BİLGİM VAR ANCAK BEN YİNEDE ENJEKTÖRLERİ HARİÇ (ALMAN ÜRETİMİ İMİŞ VE BÜTÜN MARKALAR KULLANIYORMUŞ) YERLİ ÜRETİM OLAN ATİKER İ YİNE MEHMET BEYİN TAVSİYESİYLE TAKTIRDIM. MEMNUNİYETİMİ YA DA KÜÇÜK BÜYÜK HER TÜRLÜ SORUNUN SİZLERLE İLERLEYEN GÜNLERDE PAYLAŞMAK İSTERİM. HENÜZ ÇOK YENİ BİR ŞEYLER SÖYLEMEK İÇİN AMA MOTORDA VURUNTU YOK VE GEÇİŞLERİ (BENZİN-->LPG) HİSSETMİYORUM ŞU AN. İNŞALLAH BÖYLE DEVAM EDER DE BENİ ÜZMEZ LEON UM!

    İYİ FORUMLAR

     SORUNLU VE SORUNSUZ LPG MARKALARI HANGILERI?---



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koksalsoy -- 12 Mart 2007; 1:56:32 >




  • Bende 99 model Toyota Corolla Terra 1.6 var. Ben Sırasız BRC taktıracağım. Sıralı ile arasında 900 YTL fark var. Sadece performansta %5 fark eder diyor. Sıralı mı taktırsaydım?
  • sıralıyla normal sistemin tek farkı performans değil,fark sistemin araca uygunluğu.enjeksiyonlu sistemlerde nasıl yakıt ve performans kontrolü elektronikse sıralı sistemde aynı herşeyi yine aracın kendi ecu'su yapıyor.yani lpg ecu'su araç gaza alındığı zaman aracın ecu'sundan gelen enjeksiyon sinyalini benzin enjektöründen kesip lpg enjektörüne verir.yani araç benzinde çalıştığını zanneder.enjeksiyonlu araçlarda ecu anlık değişimleri göz önüne alarak sinyal gönderir.ve araç rejimin o anki durumuna göre ayarlanır.yani enjeksiyonlu araca nomal sistem takılırsa yapılan ayar aynen kalır yani araç artık enjeksiyonlu değildir.ve bi karışım zayıflığı,ateşleme zayıflığı,sibop problemi,ateşleme sırasında bir karıştırma olursa backfire(gazın serbest yanması). dediğimiz olay meydana gelir,.manifolt ve üzerine takılı sensörler zarar görür.buda size masraf açar.




  • arkadaşlar 406 ya lpg taktıran varmı.varsa hangi marka ve memnunmusunuz
  • @sasel76

    Size bir 406 kullanıcısı telefonu vereyim kendisinden merak ettiğiniz tüm yanıtları alabilirsiniz :)
    Ahmet yazıcı (Yazıcı otel - maşukiye) 0532 241 65 82
  • Sorunmu...

    Ahh ahh sorunun en buyugunu ben çektım dıyebılırım...
  • Arabama 1,5 yıl kadar önce VOLTRAN TEK NOKTA MİXERLİ EMİLATÖRLÜ LPG taktırdım. yaz kış hiç bi sorun yaşamadım. gaz ayarı da çok basit. bi sorun da yok zaten. benzin derseniz hiç kullanmam tüketim şehir içinde 11-12 lt arası geziyor şartlara göre.
  • ben dün aracıma milano taktırdım, 50 km yaptım şimdilik süper... korkularım vardı inşallah memnun kalırım.

    Candan mühendisliğe teşekkürler.
  • Azçok bu işlerin işiçinde olduğum için tavsiyem lpgnin çıkış noktası olan italyan markaları tercih etmeniz. Özellikle BRC yi tavsiye ediyorum fiyat olarak diğer markalara göre küçük bir meblağ yüksek olsada kısa sürede yakıt tasarrufu ve performans ile amorti eder. iki aracımın birinde 3 yıldır BRC kullanıyorum ne bir bakım nede herhangi bir sorun yaşadım. Diğer araçta ise denemediğin Gaz beyni kalmadı diyebilirim enson lovatada ve Aldesa'da randıman tuttu ve bıraktım. Eğer Performans istiyorsanız önce BRC Daha Sonra Aldesa ve Lovata tavsiye ederim. Aldesa diğer markalara göre çok fiyat olarak daha cazip. Diğer lpg sistemlerine göre yeni bir firma olşundan dolayı kendine pazar arıyor. Ve Bulunduğum semtte ençok kullanılan en sorunsuz sistemlerden biri Fiyatı cazip oluşuda cabası.

    Birde Enjeksiyon sistemli araca sırasız sistem taktırmak gibi bir maceraya sakın atılmayın. sıralı sistem herzaman Enaz %30 yakıt ve Performans açısından avantajlıdır.
    Sırası ile BRC Aldesa Lovata bu 3 markadan şaşmayın derim ben.




  • Efsane kasa toyota corolla 1,6 16 v. Landirenzo mikserli kit.Ateşleme sisteminiz bakımlı ise yani çökmezse patlatma olmaz.Yaz kış tek marşta start.Direk lpg ile çalıştırıyorum.Çekiş ,performans iyi.Eylül 2007 de taktırdım 700 ytl ye.şimdiye kadar 8000 km yaptım.Km başına 0,100 krş kar ettim. O da 800 ytl ederki kendini amorti etti.Tek sorunum ayar.Yani 4-4 lük bir ayar ustası denk gelmedi.4 gaz analiz cihazını alan usta!! oluyor.Sağolsun Faruk Bey telefonla tarif etti bir ayar çektik.Teorikte basit ayarı var.Pratiğini geliştirmeye uğraşıyorum.
  • Daha önceki 98 model mazda 626 2.0 arabamda zavoli sıralı sistem lpg mevcuttu.sadece taktırdığımda bir defa ayar yaptılar ve bir daha yar ve arıza için hiç uğramadım tam 45.000 km yol yaptım ve inanın bir günden bir güne hiçbir sıkıntım olmadı.sadece 10 binde bir gaz filtreleri değişti o kadar.Şimdi dacia sanderom var . bu arabamda atiker takılı u anda takılalı 18000 km oldu.Atikerdede çok büyük sıkıntım yok. fakat ilk dikkatimi çeken enjektörleri çok sesli çalışıyor.bayiye sorduğumda hepsi bu şekilde sesli çalışıyor yanıtını aldım.onun haricinde bir sıkımtım olmadı.taktıracak arkadaşlar bence önce doğru ustayı bulsunlar.eğer paraları varsa brc ve zavoli yoksa atiker taktırsınlar....
  • daha önce 94 model lada samaramda voltran mixer sistem kullandım 5 yıl boyunca 70 bin km yaptım hiç bir sorun yaşamadım.
    şu anda 08 model dacia loganım var 0 km aldım garanrisi bittikten bir hafta sonra atiker sıralı otogaz sistemi taktırdım.on gün oldu ve sadece şehir içi 500 km yol yaptım hiç bir problemim yok şu anda çok memnunum.
  • selam arkadaşlar fiat palio weekend 1.6 2002 model arabam var lpg taktırmak için hangi markaları önerirsiniz acaba lovato ve tartarini den birini düşünüyorum hangisi daha randımanlı olur sizce ???
  • Ben peugeot 307 ye BRC taktırdım Takan adam 2 tane Benzin enjektörünü kırdığı halde kabul etmiyor. Oysa aracımın ilk sahibiyim. Yağ değişimi dışında servise girmedim. Marka değil montaj önemli. Bana 1000 tl masraf çıkarttılar.
  • pegeot 307 Prins takılı Pegeotlarda Lpg Uyumsuzlugu Diye Birşeyler Duymuştum Hep Malum benzin zamlarından sonra lpg şart olmuştu araştırdım bu işte en iyi telefix le prins oldugunu anladım.Ben Prins tan yana kulandım kararımı.iyikide öyle yapmışım.simit depo taktırdım.bir depo ile şehir içi 400 km gidiyor şehir dışı 450 km gidiyor 110 geçmemmek şartıyla:)Araçta enjektörden kaynaklanan ses denen bir şey yok perfonmans derseniz benzinde nasılsa lpg aynı çekişte fillan hiç bir sorun yok arıza ışıgı istop etme gibi klasik lpg sorunlarının hiç birini yaşamadım.pegeotlara uyum konusuna gelince prins hiç bir sorun yok bende öylee usta derseniz.istanbul oturan arkadaşlara tavsiyem şu olur yetkili bayi olan yerlerde yaptırınız.ben floryada ömerustaotogaz tercih ettim herkesin met ettigi bir yer oldugu için gerçektende memnun kaldım, sag olsunlar ellerine saglık hiç bir sorun yaşamadım gösterdikleri ilgi alakadan dolayı teşekürlerimi sunarım kendilerine...Umarım Bazı Arkadaşlara Referans Olmuşumdur...Saygılar




  • 1995 a 2.0i gLs vectram var hangi marka daha uygundur herkez lovato sıralı sistem öneriyor sizin görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler
  • selam arkadaşlar renault cilio HB 1.2 2008 model arabam var lpg taktırmak için hangi markaları önerirsiniz tartarini düşünüyorum randımanlı olurmu acaba???
  • LPG olup da sorun yaşamayan yoktur. Romano kme den. Akel dış ticaret ürünlerinden uzak durun. Ankara'da servisi yok. Ayrıca adamlara ulaşamıyorsunuz. Müşteri no yu aradım sanırım temizlikci teyzem açtı teli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mprivateturun -- 31 Ekim 2012; 9:19:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TOMASETTO

    Babamın aracına yetkili servis listesindeki bayilerden birisi TOMASETTO sıralı sistem (Uşak) montajı yaptırmıştık. Çok değil, 13-14 ay kadar sonra enjektörlerden manifolda gaz taşıyan hortumlardan biri/bir kaçı çatladı! Az kalsın havaya uçuyormuşuz da haberimiz yokmuş, hadi o olasılığını geçtim, adamlar bir de pişkin pişkin "aynı borudan takarsak garanti dahilinde ücretsiz, kaliteli hortum takarsak fark alırız" demezler mi?

    Meğer ilk montajda kalitesiz Çin işi boru kullanmışlar. İnsan ziyanları!!!

    Başta "en iyisini yapın" deyip Kaliteli boruları taktırdım, bir de sözde gaz ayarını kontrol edip 45 TL kadar para istediler. TOMASETTO distribütörünü aradık, Ankara'da bir firma... Bilsay mı Lisay mı öyle bir adı vardı firmanın... Yetkili servisin talep ettiği etik dışı ücreti ve ilk montajda taktığı kalitesiz borulardan dolayı az kalsın havaya uçacağımızı söyledik. İthalatçı firma Uşak'taki bayiyi aradı vs. derken lanet olsun deyip tek kuruş vermeden ayrıldık!

    Siz siz olun yetkili bayi listesi güvenilir olmayan yani oturaklı olmayan firmalarla iş yapmayın!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mprivateturun

    LPG olup da sorun yaşamayan yoktur. Romano kme den. Akel dış ticaret ürünlerinden uzak durun. Ankara'da servisi yok. Ayrıca adamlara ulaşamıyorsunuz. Müşteri no yu aradım sanırım temizlikci teyzem açtı teli.
    :d



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mprivateturun -- 31 Ekim 2012; 9:03:23 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.