Şimdi Ara

Quantum Break (2016) [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
1
Favori
9.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunun performans yine hiç iyi değil, Remedy böyle firma değildi ne oldu bunlara. Yine de benim gibi merak edenler Scaling On seçeneği ile daha rahat oynayabilir.






  • Insallah problemleri az olur steam de iade hakkımız var ama ben 68 gb indirdikten sonra iade edince çok koyar en iyisi 1 2 hafta beklemek lazim sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinsityotrofoblast -- 29 Eylül 2016; 14:13:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 68 gb nedir arkadaş, Remedy hiç beceremiyor şu sıkıştırma işini...
  • Remedy Microsoft a yakınlaşıp Xbox cı olunca mala bağladı iyice.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 59 TL den geldi oyun. Fiyatı çok uygun.

    Konu sahibi banlandığı için başkasına devretsek daha uygun olur gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun 59tl den steam de çıktı ama r9 280 ile keyif alır mıyım emin değilim? Alıp almamak konusunda kararsız kaldım optimizasyondan dolayı
  • Oyunu fiyatının açıklanmasının ardından merak ettiğim bir yapım olması ve steame gelmesi nedeniyle şu an satın alarak indirmeye başladım.Fiyatıda gayet uygun bakalım nasıl bir performans alacağım indirmesi epey süreceği için biraz beklemem gerekecek.

    Not:İndirme boyutu 36.1 Gb diskte kapladığı alan ise yaklaşık 68 Gb.

    Tahmini indirme süresi :1 gün 17 saat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 29 Eylül 2016; 19:44:20 >
  • dayanamadım aldım oyunu artık ayın birinde indiririz
  • Fiyatı harika. Ama asıl önemli olan konu optimizasyon.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aldım umarım sıkıntı yaratmaz optimizasyon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ5 6500
    Rx 480 8 GDDR
    8 GB ram

    Sistemim ile ultrada, üstelik Windows mağazasında çok rahat oynadım ve bitirdim.

    Steam sürümü nispeten daha iyi optimizasyona sahip olacaktır. Ortalama bir pc sahipleri her türlü oynar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 29 Eylül 2016; 21:11:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz once aldim gtx960m ile ins sıkıntı çıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygun fiyatlı gördüm zaten Remedy oyunu olduğu için merak ediyordum, Steam yorumları da fena değildi, o yüzden aldım. Bu arada DX12 desteği Steam sürümü için yok, AMD kart sahipleri için daha kötü, Nvidia sahipleri için daha iyi.
  • Oyunu Steam'e düşer düşmez kırmışlar bile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    Oyunu Steam'e düşer düşmez kırmışlar bile

    Bir düzelteme yapayım. Oyun Windows 10'a çıkar çıkmaz da kırılmıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2K

    Uygun fiyatlı gördüm zaten Remedy oyunu olduğu için merak ediyordum, Steam yorumları da fena değildi, o yüzden aldım. Bu arada DX12 desteği Steam sürümü için yok, AMD kart sahipleri için daha kötü, Nvidia sahipleri için daha iyi.

    Dx 12 sadece amd kartlarda mı çalışıyor? Nvidia için nasıl iyi haber oluyor bu anlamadım?


    Ayrıca eğer dx 12 desteği steam sürümünde yoksa sebebi sadece reklamdır. Windows 10 sürümünde olan bir özelliğin burada olmamasının oyun platformu ile hiç bir alakası yok bana kalırsa. Microsoft cinsliklerine devam ediyor. Etsin bakalım nereye gidecek sonu merak ediyorum.
  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    Evet doğru ama sorunları yüzünden o kırılan sürümler güme gitmişti. Steam'deki sürümün bile hala sorunlu olduğunu söyleyenler var. Doğrumudur bilmem.
  • AMD ekran kartları DX12 de daha iyi performans veriyor Nvidia kartlar aksine.
  • Oyunun fiyatı çok iyi ama çıktığı zamanda bir o kadar kötü,bir hafta sonra Mafia 3 geliyor,dün Fifa 17 çıktı ve 3 hafta sonra BF1 geliyor,fiyatını uygun diye almak istiyorum ama zaman yok diye de almak istemiyorum,ortada kaldım büyük ihtimalle almayacağım şimdilik umarım o ara da Aral denen Allah'ın belası fiyatında bir oynama yapmaz.
  • Arkadaşlar oyunu 2 saat kadar oynadım, oynadığım süreye göre yorumlarımı yapayım.


    Konusu;

    Oyunun konusu benim gibi çok derinlere inmeden (zaten nasıl inilir bilmiyorum) kara delik, zaman paradoksları ile ilgili kitapları, yazıları okuyan oyuncuları kendine çekecektir. Öncelikle oyunun evreninde zaman etrafımızı saran parçacıklardan oluşuyor. Bizim kardeşimiz bunun üstüne çalışırken bunu çözüyor ve daha sonradan en yakın arkadaşımız madem parçacıkları bulduk bunları kontrolda edebiliriz diyerek zaman makinesi geliştirmeye başlıyor. İşine çok iyi bir amaç ile başlıyor, işte geleceğe gidip sağlık sorunları, felaketler karşısında önlem alabilirizi ve insan uygarlığı her şeyi kontrol edebiliyor ama zamanı değil ama ona rağmen nereden nereye geldik bir de zamanı kontrol etsek neler başarabiliriz diyor. Fakat biz hem kardeşimiz hem en yakın arkadaşımızdan ayrılmış başka yerde hayatımıza devam ediyoruz fakat en yakın arkadaşımız bizi çağırıyor bizde kalkıp yanına gidiyoruz. Kardeşimiz ne oldu bilinmez zaman üzerine çalışmayı bırakmış, projeyi terk etmiş, arkadaşımızda bizden yardım istiyor fakat işler ters gidiyor arkadaşımız 16 yaş yaşlanmış bir halde makineden çıkıp bize saldırıyor ve 16 yıl boyunca Monarch adında bir kurum kurmuş ve baya güçlü, medyayı manipule edebilen bir kurum. İşler ters giderken diye bahsettiğim 'ters gitme' sırf Dünyayı değil tüm evreni ilgilendiriyor çünkü zaman makinesinde çıkan sorundan dolayı tüm zaman parçalanmaya başlıyor ve sonunda yok olacak. Yani işler kötü sırf Dünya değil tüm evren yani bildiğimiz zaman kavramı çökecek. Makine kazası sırasında hem biz hem arkadaşımız etkileniyor ve zamanı manipule etme gücüne sahip oluyor. Biz manipule edebildiğimiz gibi zamadan çökmek üzere olduğu için kendi kendine biz bir şey yapmadan da durabiliyor.

    Bu zamanın çökme, kırılma olayını zaten videolarda herkes görmüştür efektler ile yapıyorlar ve oldukça cool bir görüneme kavuşuyor oyun zaten oyun oldukça iyi gözüküyor. Zamanı manipul etme güçlerimize örnek vermek gerekirse bir nevi dedektif mod, kalkan yaratma, sırf belli bir yerde zamanı durdurma gibi güçler var, bunları kullanması da oldukça keyifli. Sırf bir düşmanın olduğu yerde zamanı durdurup oraya kurşunları sıkıuyoruz ve zaman tekrar normale döndüğü zaman kurşunlar hareket etmesine şans vermeden hedefe gidiyor. Bu güçleri de oyun size oldukça çabuk bir şekilde veriyor öyle bekletmiyor. Oyunun aksiyonu da iyi fakat size tavsiyem en zor seçeneği seçin çünkü bu güçlere de sahip olduğumuz için sizi pek zorlayamıyor, ilerde bizim yaptıklarımızdan etkilenmeyen düşmanlar çıkıyor ama çoğu normal insan.

    Kotalılar dikkat

    Oyun 60 GB yer kaplamasına kaplıyor ama her bölüm sonunda araya live action video giriyor, bu video 20 dakika belki daha fazla sürüyor ve yaptığınız seçimlere göre değişiyor yani oyunu 1 kez daha oynamak için sebebiniz var. Fakat bu videoları oyun stream ediyor yani hafızadan açmıyor. Bir ara internetim koptu ve stream edemiyoruz uyarısı verdi. Dediğim gibi mini dizi bölümü gibi ve kalitesi de iyi o yüzde kota hesabı yapanlar bunu da düşünsün. Videolar da oyunculuk iyi tabi kendini izletiyor ama nedense çoğu Amerikan yapımı film ve dizinin koyduğu saçma karakter ve komik olmayan esprilere de giriyor. Fakat genel olarak oyunculuk ve kalitesi iyi yani sırf oyun için çok uğraşmadan yaptıkları dandik bir prodüksiyon yok ortada.

    Performans

    Öncelikle ve 980ti G1 kullanıyorum ve her ayar en yüksek seçenek ve upscaling On ile sabit 60 alıyorum upscaling off yaptığım zaman 60'a ulaşmıyor ve sanırım 1070 sahipleri de upscaling off ile ulaşamaz ama 1080 sahipleri ulaşabilir. Fakat direk performans kötü diye düşünmeyin başarılı bir upscaling kullanıyor zaten 'açın bak bunu' diye de belirtiyor, görüntü kalitesi olarak hiç bir fark göremedim ben tabi elbet yok köşedeki havalandırmanın delikleri daha iyi oluyor olabilir upscaling off ile ama genel olarak ben bir fark göremedim hatta upscaling off ilk bakış da daha iyi gözüküyor. Daha düşük ekran kartı sahipler içinse Steam yorumlarına baktığım kadarıyla ayar düşürmek işe yarıyor ve oynanabilir bir ayar tutturabiliyor. Oyun gerçekten iyi gözüküyor fakat bazı anlarda ekran kartım 83 dereceyi görmeyi başardı. Son olarak tek rahatsız eden çok büyük bir sorun değil ama oyun içi cutscene'lerin bazısı 30 fps'ye kitli, oyuna geçişler çok iyi ama 30 dan kademeli olarak yükseliyor o yüzden 5-8 saniye 30 40 50 60 şeklinde yükseliş yaşıyorsunuz çok büyük bir sorun değil ama belirmek istedim.

    Bu arada bölümler içinde çevrede konuyu daha iyi anlamak için toplanacak itemlar var işte mesajlar, panolar gibi. O yüzden çok az da olsa bir araştırma yönü var ama tabi ki çok az. Beni burada rahatsız eden verdiği bilgiler önemli yani 20 dakikadan uzun live action izleseniz, oyunda konuyu iyi takip etseniz de bunları toplamak zorunlu eğer her şeyi tam olarka anlamak istiyorsunuz bence bazı boş sahneler yerine bazı bilgiler live action içinde verilebilirdi. Son olarak live action genelde bizim üzerimizden değil, başka karakter üzerinden gidiyor.

    Kısacası oynadığım kadarıyla gayet memnun kaldım, sağlam bir Remedy aksiyonu sunuyor. İlk çıktığında PC yorumları bir kenara Xbox One yorumları neden bu kadar düşük onu da anlamadım.

    Edit: Yazmayı unutmuşum oyunun konusunda olan her şey olmuştur ve değişme ihtimali yoktur kuralı var. Yani oyunun sonunda her şeyin başına gidip değiştirme gibi bir durum beklemeyin. Bu bir teoride geçiyordu adını hatırlayamadım ama şu an Hitler'i biliyoruz yani ilerde zaman makinesi bulunsa da kimse Hitler'i öldüremeyecek çünkü Hitler'i biliyoruz demek ki kimse öldüremedi (ya da zaman makinesi hiç olmayacak ). Mantığı bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2K -- 30 Eylül 2016; 14:17:31 >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.