Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Evimde Samsung 3D 42 inç televizyon var. 6000 serisiydi sanırım. Evdeki internete wireless ile kendisi bağlananlardan. Şimdi 5+1 ev sinema sistemi almak istiyorum ama ne alacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Kırşehirde yaşadığım istediğim birkaç özellik var.
    Şehirde radyo kanalı sayısı oldukça kısıtlı, bu nedenle evdeki internete bağlanıp radyo kanallarını dinleyebileceğim özellik arıyorum. İpad ve iphone kullanıyoruz. bunların bluetooth ile bu ses sistemine bağlanabilmesi ve müzik dinleyip film seyredebilmek istiyorum (mümkün ise)
    televizyona da sorunsuz bağlanıp usb'den filmleri 5+1 seyredebilmek istiyorum.
    salon 30m2 civarı apartman dairesi. yüksek ses aramıyorum. kaliteli müzik dinelemk istiyorum.
    Rakam olarak 2-3bin tl'ye kadar olabilir.

    Bu arada, D-Smart kullanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhilter -- 1 Şubat 2016; 11:16:25 >



  • http://www.hepsiburada.com/pioneer-htp-329-5-1-kanal-3d-1000w-dvd-ev-sinema-sistemi-p-EVPIOHTP329

    tesadüf eseri sayfalarda dolaşırken bak ne buldum. sen dediklerimi unut direkt bunu sipariş et. kampanyası bitmeden fiyatı cok cok cok iyi.

    kolonlar sana tediğim kolonlar. basta s21. avr side bir alt model ama oda aynı işlevi sağlıyor. kampanyayı kaçırma saygılar.
  • drhilter D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sistemi müzik için de kullanacağınız için Harman kardon hkts tarzı uydu tipi hoparlörleri olan setlerden uzak durun derim. Bunun muadili bir bir onkyo hoparlör seti kullanmış biri olarak ve de bu harman kardon setleri mediamarkt'ta dinlemiş biri olarak müzikte istediğinizi yakalayamayacağınızı garanti ederim. Sistemin müzik anlamında da iş görebilmesi için ön hoparlörlerin en kötü raf tipi olarak geçen hoparlörlerden olması gerekir. Ki sizin salon 30m2 olduğu için önlerin kule tipi olması çok daha iyi olur.

    Son dönemde birçok kullanıcı tarafından kullanılan ve fiyatına göre iyi bir performans veren Heco marka hoparlörleri önerebilirim. Ben de aynı markanın hoparlörlerini kullanıyorum. Ankara'da pelin ltd bu markanın distribütörü. Eğer hafta sonu Ankara'ya gitme şansınız olursa gidip bir deneyin derim. Kırşehir Ankara arası tahminime göre 2-3 saat birşeydir. Yol parası da maksimum 100 TL tutar. Cumartesinizi bu işe ayırıp en azından dinleyerek alın derim.

    Altta Pelin LTD'nin sattığı Heco markasından sizin bütçenize uygun olacağını düşündüğüm 5.0 olarak satılan setin linkini görebilirsiniz.
    http://www.pelinltd.com.tr/Victa-Prime-502-202-C102-50-set,PR-286.html

    Bunun dışında Ankara'da bir zamanlar Pelin ltd'nin bayii olan ama artık Heco marka ürün satmayan Gsa Elektronik var. Misal ben, Heco marka ön kule hoparlörlerimi Gsa elektronik'ten almıştım. Gsa Elektronik Orhan bey, Heco'ların muadili olduğunu söylediği bir İtalyan markası olan indiana line diye bir marka getirtmiş. O da aşağıdaki gibi iki paket yapmış.
    http://www.gsaelektronik.com/urun/pioneer-vsx-423-k---indiana-line-nota-550-hcp-sinema-paketi_2145.aspx?CatId=292
    http://www.gsaelektronik.com/urun/pioneer-vsx-830-k---indiana-line-tesi-560-hcp-ev-sinema-paketi_2144.aspx?CatId=292

    Burada ucuz olan ilk paketteki AVR'de network özelliği yok, hali ile internet radyo seçeneğiniz yada ağ üzerinden pc, telefon gibi cihazlardan müzik çaldırma şansınız olmaz.. Ancak alttaki gibi harici bir bluetooth alıcı ile telefon yada laptoptan ses aktarımı yapabilirsiniz. Yada laptop yada pc'yi AVR'ye hdmi ile bağlayıp oradan internet radyolara bağlanabilirsiniz.
    http://www.hepsiburada.com/philips-aea2700-multipair-bluetooth-hi-fi-adaptor-pm-evphaea2700

    Gsa Elektronikteki 2.pakette ise bir üst model hoparlör ve 2 üst model AVR ile takım yapılmış. Bu biraz daha iyi olabilir. Fakat bu indiana line markasını hiç dinlemediğim için nasıldır birşey diyemeyeceğim. Ses çok subjektif bir konu olduğu için bana güzel gelen size gelmeyebilir. En doğru kararı siz dinleyerek verebilirsiniz.

    Bunun dışında bu hifi cihazların hepsinde minimum %10-15 indirim olur. O yüzden direkt internet fiyatlarına aldanmayın. Hatta sağlam pazarlıkla %20'ye kadar indirim alabilirsiniz.



    Bana kalırsa 30m2 oda için ön kuleleri Heco'nun bir üst modeli olan 702 yapmak daha mantıklı olur. Bu modelde bir bas sürücü daha olduğu için bas performansı daha iyi olacaktır. İlk etapta bütçeden dolayı sub woofer alamayacağınızı varsayarsak önlerin heco Victa 702 olması daha da yerinde bir tercih olur.
    http://www.pelinltd.com.tr/Victa-Prime-702-302-C102-50-set,PR-218.html

    Arkaları ise bu settekinin bir küçük boyu olan raf tipi Victa 202 alıp fiyattan 250 TL kadar daha düşebilirsiniz. Bu durumda set 702 kule, 202 arka ve 102 orta şeklinde olur.
    http://www.pelinltd.com.tr/Victa-Prime-302-Black,PR-96.html
    http://www.pelinltd.com.tr/Victa-Prime-202-Black,PR-95.html
    http://www.pelinltd.com.tr/Victa-Prime-Center-102-Black,PR-98.html

    Yani 3000 - 250 = 2750 TL, bundan da %15 indirim koparsanız 2350-2400 TL arasına hoparlör takımını kurabilirsiniz. Fakat bu durumda AVR için pek bütçe kalmıyor.


    Eğer yurtdışına gidip gelme şansınız oluyorsa yada tanıdık vs gidip geliyorsa AVR'yi yurtdışından alın derim. Ben yurtdışından 3 tane amfi aldım ve hepsi de buradakinin %50 fiyatına geldi diyebilirim. Yurtdışı fiyatları için Almanya Saturn fiyatlarını takip ediyorum. Altta ucuzdan pahalıya dizilmiş listeyi görebilirsiniz.
    http://www.saturn.de/mcs/productlist/AV-Receiver,48352,475820.html?langId=-3&searchParams=&sort=price&view=&page=

    Ayrıca Avrupa'dan alınca %12 vergi iadesini de alabiliyorsunuz. Misal Gsa Elektroniğin 2700 TL liste fiyatı yazdığı ve gerçekte 2000 TL civarına alabileceğiniz Pioneer vsx 830 model AVR'si Almanya Saturn'de 1000 TL'ye geliyor. Bu sebeple AVR için yurtdışından alma şansınız varsa kesinlikle orayı zorlayın.
    339 € * 3,3 TL * 0,88 = 985 TL
    http://www.saturn.de/de/product/_pioneer-vsx-830k-1978723.html
    http://www.gsaelektronik.com/urun/pioneer-vsx-830-ev-sinema-amfisi-yeni-seri_2118.aspx?CatId=102

    Ha yurtdışından alma şansınız yoksa da buradan alırken çok sağlam pazarlık yapın derim. Fakat her halükarda bütçeyi aşıyorsanız da ilk başta AVR ve 2 adet kule alın. Geri kalan orta ve arka hoparlörleri sonradan ekleyin derim. Hepsini birden alıp da kaliteyi düşürmektense kaliteli ama parça parça alım yapmanız çok daha doğru olur.

    1500 TL civarına Heco Victa 702 kuleleri alsanız üzerine de 1000 TL civarına gerekiyorsa 2.el bir AVR alarak güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Sonra da bütçe el verdiğince önce orta hoparlör, sonra arkalar, en son da sub woofer ekleyerek sistemi tamamlamış olursunuz.

    Baya uzun bir yazı oldu ama umarım kafanızda bazı şeyler netleşmiştir.

    iyi geceler




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.