Şimdi Ara

böte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
8.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • böte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD8A54484 -- 8 Eylül 2019; 0:17:17 >



  • Kendine güveniyorsan bilgisayar programcılığından sonra dgs sınavına girip mühendisliğe çevirebilirsin. Bunun için bi dgs sınavını araştır.
    Ben bötede okumaktayım benim de hedefim bilg.mühendisliğiydi ama olmadı şuanda böte okuyorum. Kendini geliştirirsen her türlü özel sektörde is bulabilirsin.Ama bana sorarsan böte oku hem böylece bilgisayar öğretmenliği yolu açılır. Ayni zamanda özel sektörde çalışmak içinde kendini geliştirmeye devam edersin.şunuda söyleyeyim 2.sinifim ve suanda hafta içi yani 5 gün de 3 gün okula gidiyorum demek istediğim seni zorlayacak veya yoğun bir ders programin yok . Bildiğim kadarıyla son sene de biraz html css veriyorlar ayrıca 2.sinifta da masaüstü uygulamaları için kullanılan delphi programini gösteriyorlar söylemek istediğim bilg.programciligı kadar olmasa da burda da mesleki dersler var. Programcilikta ise bi arkadaşım var onlarda derslerinin çoğu mesleki dersler. Senin kararına kalmış ama bi yandan da ogretmenlik ihtimali yanimda olsun diyorsan böte ye git derim. Zaman kaybi olmasin diyorsan bilg programciligina git orada bol bol mesleki dersler göreceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önemli değil, programlama dersimize bilgisayar mühendisliğinde mezun olmuş prof dr unvanlı bi adam giriyor hatta şunu söyleyeyim bize robot parçaları bile yaptıracağini söyledi yani sen düşün. Her üniversiteyi bilmem ama bizde programlama ile alakalı adamlar giriyor ve gayet te bilgili oldukları çok belli.

    Ben necmettin erbakan üniversitesinde okuyorum. iyi bir üniversite bence ama daha iyileri var bi bak derim.

    Dersleri geçmek sana kalmış senin ders seviyeni bilmediğim için birşey diyemem. Matematik dersimizde mat2 dersleri gördük. Kolay değil ama çalışırsan geçersin.

    özel sektörde egitim fakultesi gereği veya bölümün gereği sana iş kısıtlaması olacağını düşünmüyorum. Sonuçta alaninda uzmanlaşırsan belli bir referanslarin calismalarin olur.Seni engelleyecegini dusunmuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli değil .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Great_Programmer

    Yazılım alanında çalışanlar , bilgisayar programcılığı , bilgisayar veya yazılım müh. , böte mezunlarına bir sorum olacak.

    Meslek lisesi bilgisayar bölümünden hedefim Yazılım veya bilgisayar mühendisliği.

    Olurda hedefime ulaşamassam 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumaktansa , 4 yıllık Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (BÖTE) okuyup kendimi geliştirirsem , özel sektörde yazılımcı olarak çalışabilirmiyim ?

    BÖTE bittikten sonra öğretmenliğe devam etmeyeceğim sadece diploması önemli.Yazılım alanında ilerleyeceğim.

    BÖTE de sıkıntı (öğretmen olarak devam etmeyecekler için) eğitim ile ilgili derslerin olması.Bunlar vakit kaybı olabilir.

    Tavsiyeleriniz Nelerdir ?

    (@reto , @tnrsr sizinde bazı konularda bu olaylarla alakalı tavsiyelerinizi gördüm.O yüzden tavsiye almak için konuma çağırdım.)

    Merhaba.

    "Hedefim Yazılım veya Bilgisayar mühendisliği. Olur da hedefime ulaşamazsam 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumaktansa, 4 yıllık Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği" demişsin. Öncelikle kısıtlı sayılabilecek bir zamanın var ve bu süre içerisinde gerçekten ne istediğini ve hedeflerini doğru belirlemelisin. Bu konuya daha sonra, kendimden örnekle geleceğim.

    Sektörde bir çok firma sahip olduğun diplomadan çok ne bildiğinle ilgileniyor. Diploma yada eğitime önem veren yer yok mu? Tabiki var, örneğin daha önce çalıştığım bir bankanın bilgi teknolojilerine (yazılımcı olarak) bilgisayar mühendisi değilsen başvuramıyorsun bile. Bir başka bankanın bilgi teknolojileri ise kaynaklarını outsource karşılama yoluna gitmiş ve dışarıdan eleman alıyor. Bilgisayar programcılığı ön lisans okumuş ve burada çalışan, bir çok "bilgisayar mühendisiyim" diyen adamı cebinden çıkaracak çok fazla arkadaşım var. Ancak bir bilgisayar / yazılım mühendisine göre ilk anda 1-0 gerideler mi? Evet gerideler. En azından beraberliği yakalayabilmek için kendilerini ispatlamaları gerek. Sonrasında kendilerini ne kadar geliştirdiklerine bağlı olarak 1-6, 1-7 ye varan farklar atabilirler :)

    Küçük ve orta ölçekli olarak nitelendirilebilecek yazılım evleri, bir çok teknokent firması ve startuplarda ise çoğunlukla bilgisayar mühendisliği şartı aranmaz ve ne bildiğin, şirkete ne kadar katkı sağladığınla orantılı olarak kazancın (maddi veya manevi) belirlenir. Hatta yakından tanıdığım bir teknokent firmasından örnek vermem gerekirse, patronun ilk tercihleri arasında bilgisayar programcılığı + 4 yıllık açık öğretim mezunu olanlar vardı. Çünkü mühendise göre daha az maaş alıyorlardı :)

    Yukarıda @reto güzel bir konuya değinmiş.
    "Kendine güveniyorsan bilgisayar programcılığından sonra dgs sınavına girip mühendisliğe çevirebilirsin."

    Kendimi örnek vereceğim kısım tam olarak burası. Anadolu öğretmen lisesi mezunuyum. Lise mezuniyeti arifesinde öğretmenliğin bana göre olmadığını, hedefimin zaten hobi olarak ilgilendiğim bilgisayar / teknoloji / yazılım alanında bir yerlere gelmek olması gerektiğini düşünerek Bilgisayar Mühendisliği olarak belirledim. O yıl üniversite sınavında, rahatlıkla tercih edebileceğim bölge / üniversitelerdeki bilgisayar mühendisliği bölümleri için yeterli puanı alamadım, ancak hedefimden de sapmak istemiyordum. Ertesi yıl yine sınava girdim ve yine yeterli puanı alamadım. "Bilgisayar mühendisliği olmadı sağlık olsun, o zaman bilgisayar programcılığı ön lisans eğitimi alır ve kendimi geliştirerek açığı kapatırım" diyerek bir üniversitenin bilgisayar programcılığı ön lisans programına kayıt oldum. 2 yıl burada güle oynaya eğitim alıp, genelde yazılım derslerini hocalar ile birlikte işleyip (hobim olduğu ve zaten yazılımla ilgilendiğim için) bitirdim.

    Hedefimde halen bilgisayar mühendisliği vardı ve @reto 'nun belirttiği gibi henüz ön lisanstan mezun olmadan hemen önce dikey geçiş sınavına girdim ve yüksek kabul edilebilecek bir puan aldım. Sınav zaten kolay ve yazılıma ilgi duyan, programcılık eğitimi almış ve analitik düşünme yeteneğine sahip biri için çerez niteliğinde. Zaten dikey geçişin zor olan kısmı sınavın kendisi değil, sonrasında yaşananlar.

    Normalde 50 - 100 kontenjanı olan bir bölümün (bu örnekte bilgisayar mühendisliği) dikey geçiş sınavı ile aldığı öğrenci sayısı genelde 1 .. 5 arası olmakta. (Ki 5 gerçekten iyimser bir rakam) Bu nedenle seçimleri çok doğru, nokta atışı yapmak gerekiyor. Ben sınav sonrası tercihimi yaptım ve bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleştim. Dikey geçiş sonrası yaşananları, konusu olmadığı için şu an burada anlatmayacağım ancak içeriği bilgisayar / yazılım olan dersler senin için fındık fıstık olurken, diğer dersler bir kabusa dönüşebiliyor. bkz: Birbirinin devamı kabul edilebilecek Mat 2 / Diferansiyel Denklemler derslerini ters sıra ile almak. Dikey geçiş için ihtiyaç halinde ayrıca bir paragraf yazabilirim.

    Bilgisayar mühendisliği lisans eğitimimi detaylıca anlatıp burayı kalabalıklaştırmayacağım. Ancak şu an çalıştığım aynı yerde bilgisayar programcılığı eğitimi almış biri olarak ta çalışabilecekken, lisans mezuniyeti sonrası mühendis etiketi ile çalışabilirdim artık. Yaptığım / yapacağım iş kesinlikle farketmemekle birlikte (geneli düşünerek, en azından ilk yıllar ve kurumsal / büyük şirketleri konu dışı tutarak söylüyorum. Yoksa daha ilk günden farklılıklar olan şirketler de bir hayli fazla. orta üzeri sayılabilecek şirketlerde ise yapılan işler tamamen farkedebilmekte) bana verilebilecek işler ve maaş konusunda elimde daha fazla koz vardı artık.

    Bilgisayar mühendisliği mezunu olarak yaklaşık 6 yıl çalıştıktan sonra bununla yetinmeyip, mühendislik yönetimi yüksek lisans eğitimi de aldım ve şu an yaklaşık 8,5 yıllık tecrübem bulunuyor. Konu dışı belki ancak sonucu itibarı ile söylemek istediğim kendine net bir hedef belirlemen ve bu hedefe doğru adım adım ilerlemen. Basamakları 4'er 4'er çıkamıyorsan, 2'şer 2'şer çık fakat yine de bir üst kata çık.

    Son olarak söyleyebileceğim; Mühendislik eğitimi alabilyorsan iyi / kötü alman. Önceki paragraflarda, bilgisayar programcılığı eğitimi alan ve aynı / benzer işler yaptığımız bir çok arkadaşım var demiştim evet. Fakat mühendislik eğitimi teorik olarak insana gerçekten çok şey katıyor. Mühendis olanın tamamen mesleğini yapmasından yanayım. Hatta yapmamasına da kendimce kızarım (örn: birlikte mezun olduğum bir arkadaşımın hostes olması) Ancak bir kez mühendislik eğitimi aldığında düşünce biçimin, problemlere yaklaşım tarzın tamamen değişiyor. Mühendislik okuyup Bayrampaşa'da çeyizlik de satabilirsin. Ancak aynı bölgede çeyizlik satan diğer tüm esnaflardan daha farklı düşüneceğin de bir gerçek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnrsr -- 26 Ocak 2016; 15:57:32 >




  • Rica ederim.

    Cevabım eğer kafanızdaki en ufak bir soru işaretini giderebildiyse bana fazlasıyla yeterli :)
  • Böte hakkında en doğru bilgilere botemezunu.com sitesinden alabilirsin. Çok faydalı bilgiler ve alandaki kişilerin deneyimlerinin bulunduğu röportajlar var. Faydalı olabilir.
  • Böte mezunu mühendislik tamamlama yapabiliyor mu?
  • Selamlar. Hortlatiyorum ama hayatınızda nasıl bir yol çizdiniz? Şuan hangi bölümdesiniz? Ben de bu sene dgs'den orta karar bir puan bekliyorum düşük puanlı mühendislikler ya da daha iyi üniversitelerde bote istatistik bölümleri düşünmekteyim. Deneyimlerinizi almak isterim iyi gunler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şunu sormak istiyorum uzaktan eğitim ile bilgisayar mühendisliği okuyabilir miyim?Bilen varsa yardımcı olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkuaz999

    Ben şunu sormak istiyorum uzaktan eğitim ile bilgisayar mühendisliği okuyabilir miyim?Bilen varsa yardımcı olabilir mi?
    yurt dışı ünilerinde paralı okursun. mesela ahmet yesevi üniversitesi.
  • turkuaz999 T kullanıcısına yanıt
    Tam ayrıntısını bilmemekle beraber MIT uzaktan eğitim veriyor ve hatta diploma dahi veriyor ki zaten 10+ yıldır birçok dersini ücretsiz video olarak yayınlamaya başlamıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conqierors

    yurt dışı ünilerinde paralı okursun. mesela ahmet yesevi üniversitesi.

    Alıntıları Göster
    Bende onu diyorum zaten sınavsız para ile türkçe eğitim göreceğim bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Ancak hangi üniversiteye başvurucam onu bilmiyorum.Siz biliyor musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Tam ayrıntısını bilmemekle beraber MIT uzaktan eğitim veriyor ve hatta diploma dahi veriyor ki zaten 10+ yıldır birçok dersini ücretsiz video olarak yayınlamaya başlamıştı.
    MIT dediğiniz hangi üniversite anlayamadım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkuaz999

    MIT dediğiniz hangi üniversite anlayamadım?

    Alıntıları Göster
    https://duckduckgo.com/?q=MIT (ilk sonuç)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    https://duckduckgo.com/?q=MIT (ilk sonuç)

    Alıntıları Göster
    Hocam Massachusetts Institute of Technology bu amerikan üniversitesi.Benim sorum uzaktan eğitim sistemi ile türkçe bilgisayar mühendisliği okuyacağım bir üniversiteydi.




  • turkuaz999 T kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de uzaktan eğitim ile Bilg Müh diploması veren bir yer yok. Fakat veren yer olsa da vakit ve para kaybından öte birşey olacağını sanmam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Türkiye'de uzaktan eğitim ile Bilg Müh diploması veren bir yer yok. Fakat veren yer olsa da vakit ve para kaybından öte birşey olacağını sanmam.
    Bende türkiye için demiyorum zaten.Uzaktan eğitim ile türkçe bilgisayar mühendisliği okuyabileceğim üniversitei arıyorum.Yabancı olabilir ama nereye başvurucam bunu bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkuaz999

    Bende onu diyorum zaten sınavsız para ile türkçe eğitim göreceğim bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Ancak hangi üniversiteye başvurucam onu bilmiyorum.Siz biliyor musunuz?

    Alıntıları Göster
    yazdım ya işte ahmet yesevi üniversitesi diye. Ösym kılavuzunu açıp bakın orda yazıyor üniversite isimleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conqierors

    yazdım ya işte ahmet yesevi üniversitesi diye. Ösym kılavuzunu açıp bakın orda yazıyor üniversite isimleri

    Alıntıları Göster
    Ben orayla irtibata daha önceden geçtim.Üniversite sınavına katılıp kazanman yerleşmen lazım diyor.Ondan sonra para ödeyerek bilgisayar mühendisi olabilecekmişim.Benim o kadar vaktim yok.Öyle tekrardan tarih coğrafya edebiyat çalışamam hemen programlamaya başlamak istiyorum.
    Yabancı üniversitelerde türkçe eğitim veren bilgisayar mühendisliği(uzaktan eğitim)vardır diye düşünüyorum doğrudan para ile okuyabileceğim.
    @conqierors hocam siz biliyor musunuz böyle bir üniversite?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz999 -- 20 Ağustos 2019; 11:26:35 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.