Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.350
Cevap
73
Favori
1.658.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KONU ÖLÜ
  • Qklavye Q kullanıcısına yanıt
    O Ses kronik gibi birşey 2005 model yeni kasa 1.2 16v bar bende 2007 den beri suan 105000 de falan araba bu bahsettigin uyuz ses 3~4 senedir var eskiden sadece kisin geliyordu salıncak kolları baglanti yerlerinden ve alt takimin bazı oynar kisimlarindan geldiğini tespit ettim ilk önce(kısin islanmadan falan oluyordu) bağlantı lastiklerini falan hafif yaglayinca kesiliyordu gectigimiz yaz bu sesi yillik bakimda servise anlattım sesten oturu degil ama 2 amortisör dahil alt takoz üst takoz ve rot kolunun arka kısımları degisti (servis bu seslerin rot kolununun arka kısmının baglanti yerindeki plastikten kaynaklandigini söylemişti Ozaman) sesler kesilmişti ama şimdi havalar yagmura döndü tekrar başladı sana bu isin kesin çözümünu söyleyeyim radyo ac cd calar ac duymyorsun Ozaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahasss

    Taksi cikmasi albea kullanan varmi kaza yaptim arabam pert oldu sigortadan 13-14 bin civari para alicam ama o fiyatlara pek araba yok. Benim arabam 86 binde boyasiz hatasiz tertemiz 106 di. Artik kesinlikle orjinal araba almiycam. Gelip carptilar sigortadan.cekmedigim kalmadi yaptirir veririz diye tehdit ediyolar. Yaptirsalar 10 bine satamam ben o arabayi. Yani bu saatten sonra orjinal araba almiycam. Komple boyali, 3-4 parca degisenli alicam. Taksiden cikma albealara bakiyorum bu aralar. Illaki cok yipranmistir ama motoru yeni yapilmis. Pek sorun cikartmaz dusuncesindeyim. Kullanan memmun olan varmi? Ayrica kesinlikle dizel almiycam. 1.4 benzin+lpg dusunuyorum. 1.2 ve 1.6 larda var 2004 ustu modellerde. Hangisinde yogunlasmaliyim

    Hocam Kayseride yaşyorsun sanırım eğer İstanbul'a işin düşerse Bağcılar 100 yılda oto center var. Onlarca taksi çıkması araç var, hem sarı halde hem de hazır boyanmış şekilde. Plakasız Sarılar 11-12 bin civarı, boyanmışlar 15 civarı. Tabi plakası alınmış muayenesi yapılmış satışa hazır olanlar. 2010 2011 dynamic veya premio öncelik olsun. bahsettiğim fiyatlar bu modeller için geçerli. Araçların bir kısmı patates ama içlerinde çok temiz olanları mevcut.

    Sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Taksi çıkması alacaksan özellikle plaka sahibinin kendi çalıştığı veya oğlunun v.s çalıştığı araçları al. Çünkü sıfır olarak kendileri satın alıp, satılana kadar kendileri kullanıyor genelde. Kendi araçları olduğu için de bakımlarını on numara yapıp arabaya çiçek gibi bakarlar. Tabi bu araçları oto centerlar havada kapar, tanıdıklarına verirler veya diğerlerinden biraz daha pahalıya satarlar. ama araştırırsan elbet bir tane denk gelir.

    Ne kadar temiz bakılırsa bakılsın her gün yüzlerce kişi inip bindiğinden ister istemez aracın tabanı, tavanı, kapısı, döşemesi falan yıpranıyor. Öyle çok takıntı yapmazsan özellikle 1.3 mjet tavsiye ederim. Araba motor ufak gibi gözükse de tahmin etmeyeceğin şekilde seri bir araç. 2. vitesten sonra sağlam uzuyor. dağ, bayır, çukur paldır küldür gitsen sorun çıkarmaz. parçası ucuz, km de 20 kuruş civarı yakar çok ekonomik bir araç. Avm lerin kapalı garajına rahat girip çıkarsın. Yıllarca gazlı araç kullandık, kapalı otoparklara giremiyordum, araba doluyken dik yokuşlarda bayılıyordu. bir benzin, bir gaz alıyordum, muayeneye gidicez sızdırmazlık muhabbetiyle uğraşıyorsun. tüp bagajın yarısını kaplıyor. simit olsa bu sefer stepneyi koyacak yer arıyorsun vs. v.s Bu benim görüşüm tabi, sen yine de içine sinmeden satın alma.




  • albeacıların msj bölümü açılmıştır tüm fiat albea kullanıcılarını bekliyoruz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lebu

    2006 da 14 bin küsur albea satılmış. Taksiciler foruma girmiyor demekki :) :)
    quote:

    Orjinalden alıntı: aagir

    albea türkiye nin en popüler araçlarından ama burada sadece 44 mesaj var ilginç




    bencede yaa..niye böle??demekki herkez albea sından memnun kimse şikayet edecek bişey bulamıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sevenlve2

    arkadaşlar yarın tatile çıkıyorum yakyaşık 2000-2500 km yol yapacağım albeamın kontrollerinide yaptırdım
    bu benim ilk uzun yol tecrübem olacak (arabam benzinli 1.2 16w active)
    uzun yol tecrübesi olan arkadaşlar işime yarayacak pratik bilgilerini paylaşırsa sevinirim
    HERKESE KAZASIZ GÜNLER


    1-Uykusuz araç kullanma(uzun süre aralıksızda kullanma arada mola ver 15-20 dakika)
    2-kamyonlardan uzak dur.(gördüğün kamyona ya yol ver yada solla geç )
    3-yedek lastik kriko pense tornavida.çekme halatı reflektör yangın tüpü....vb yanından ayırma.
    4-lüks arabalarla yarışa girme
    5-Radara dikkat.
    6- seyir halindeyken İsmail yk bas gaza dinleme
    7-Hayırlı yolculuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 14 Ağustos 2008; 21:41:32 >




  • Eski aracımda aynı teyp ten bende kullandım , biraz geç oldu ama aynı sorunu yaşayan arkadaşlara ve benim gibi kendi işini kendi görmeye alışık olanlara yardımcı olmak adına; teypten çıkan sarı ve kırmızı kablolar vardır, bu iki kabloyu birleştirerek araç tesisatındaki kırmızı kabloya bağlamanız gerekiyor ki teyp sürekli beslenebilsin ve kontak kapalı iken de çalıştırılabilsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cileli_sofor

    Bende haftasonu Edirne yolunda bastım. 160 civarlarındaydım sürekli. Sadece rüzgarda savurdu. Bende masallah deyip geçtim



    bir araba ile sürekli 160 larda seyretmek hem hız kurallarına aykırı hem de çok tehlikeli.

    hele Albea ile bunu yapmak kendi canınızı ve trafikte seyreden diğer araçlardaki canları tehlikeye atmaktır.kusura bakmayın ama hız yapmak marifet yada iyi şoförlük kıstası olamaz.
    bunları okuyup "bende 160 basiim" diyecek o kadar insan var ki .
    madem bir kabahat işlemişsiniz övmeyin rica ederim.hepimizin canı kıymetli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qklavye -- 23 Ağustos 2014; 23:53:08 >
  • cileli_sofor C kullanıcısına yanıt
    Maşallah nazar değmesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sryrcngz

    Arkadaşlar nisan ayında 142.992 km'de aldıgım albeam şuan 147.100e gelmek üzere. Aldım alalı çok şükür beni hiç üzmedi ve kuruş masraf çıkarmadı. Ama malum önümüz kış bi bakım yaptırmak lazım. Sarıyerde oturuyorum. Sizce nerde yaptırıyım bakımımı. Akpınar otonun methini çok duydum. birde nelerine baktırayım özellikle ?

    Yag fren hidrolik sivilari kontrol et radyotörün suyunu boşalt suhazneside boşalt 3 litre antifiriz koy siliceklerinde sağlamsa kişa hazirsin lastik derinligin ve akün de önemli kaza bela vermesin not : 147 bindeki aracin senden önce trigeri ne zaman deyismiş km tarih bilmiyorsan deyiştirmeni tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kivaanc -- 20 Eylül 2014; 11:35:20 >
  • Merhaba arkadaşlar. Arabamı cumartesi günü muayeneye götürdüm. Öncesinde kontrol ıcın rot balanscıya gittim. Ben uzunca bi liste beklerken usta abi bunda bişey yok bi rot ayarı yapım sen git muayeneye dedi. Hayretler içinde çıktım gittim mimarsinan muayene istasyonuna. 202000 deki bir senedir İst-Giresun gidip gelen köy yollarında gezen arabam sadece bi rot ayarı yapılarak gidilen muayenede çıkan sonuç :
    1: Motor yağ kaçakları var. (Sanzuman keçesinden 100 gr kadar kaçırmıştı biliyorum.)
    2: Lastiklerde çatlak var. ( Dişi sağlam oldugundan değiştirmedim büyük de bi sıkıntı değil nasıl olsa.)
    3: Motor No okunamıyor. (Bende baktım muayeneden çıktıktan sonra son 8 hane olması lazım yazan numara. Bu sizde de öle mi kafam takıldı benımde. Bilgilendirirseniz sevinirim.)
    Sonuç olarak tertemiz geçti. Daha bi ısındım arabama
    Şuan film için araba kuzenimde. Çektirelim filmleri resimleri de ekleyecem en kısa zamanda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfunag

    Herkese selamlar 2009 model Albea sole dinamik aldım , 1.4 8 valf olanlardan . Araç beklentilerimden iyi çıktı motor 153 .000 binde ancak çok temiz kullanılmış motorla ilgili hiçbir sıkıntısı yok tüp hiç takılmamıştı ben taktırdım ve çekişde hiç güç kaybı olmadı . Bilenlere bir sorum olacak kontağı kapattığımda
    teyp kapanmıyor bu diğer araçlardada böylemi acaba .

    Öncelikle araciniz hayırlı olsun kazasiz belasız kullanın teyp menüsünde öyle bir ayar olmasi lazım şuan hatırlayamadım bi kurcalarsaniz bulabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krbsn_22

    Merhaba. Bende albea ailesine katılacağım yakında. 2007 Model albea sole 1,3 multijet active 118,000 de aracı 18,000 TL ye bırakıyor. Sizce fiyat nasıl? Şimdiden teşekkür ederim.

    Orjinal 118 bin ise fiyat çok iyi (Tabi çok büyük kazası olmamış ve ticariye girmemiş olarak düşünürsek)
  • Benim 204.000 deki aslan.
     dђ ғіат аlвeа такımı dђ ғіат аlвeа такımı dђ ғіат аlвeа такımı dђ ғіат аlвeа такımı




  • burakdasiva B kullanıcısına yanıt
    GUNAYDINLAR.
    Arkadasım arkadakı o kapakları sokmek için öncelıkle kabakların takılı oldugu buyuk parcayı sokmelisin bunuda bagajdan yapmalısın bagajı aç tıgında us tarafa yanı sokmek istediğin parcanın alt kısmına baktıgında kucuk somunlar goreceksın toplamda 5 yada 6 adet olması lazım onları sokup parcayı cıkaracak sonrasında hopallur kapaklarını sokeceksın ve hoppallörleri bagladıktan sonra o parcayıda yerınde takabılırsın bıraz zahmetli
  • S.a. Arkadaşlar bu da benım Yakışıklı ;)
    2010 albea premio sole
     dђ ғіат аlвeа такımı dђ ғіат аlвeа такımı dђ ғіат аlвeа такımı dђ ғіат аlвeа такımı dђ ғіат аlвeа такımı




  • Albea'ların en önemli eksiklerinden biri kapıyı kilitleyen kolla açan kolun aynı olması ve bu sebeple kapıların açılmasını şoförün engelleyememesi.

    çoğu arabada kapıların açılmasını engelleyen ekstra bi düğme var, bu sayede mesela arkada oturan çocuk kendi kapısını açamıyor.

    bir kez başımıza geldi, kızım oynarken kapıyı açıverdi, Allah korudu yoksa düşecekti arabadan.

    böyle bir imkan varsa yaptırmak lazım ama sanmıyorum. sırf bu yüzden arabayı değiştireceğim yakında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palio2006

    yatıyor da arka koltuk nasıl yatırılıyor bir türlü yapamadım

    koltuk yan tarafta dikdörtgen bir plastik varmış onda delik olup o deliğe parmak ile bastırmak gerekiyormuş fakat ben bulamadım

    once alt taki oturagi kaldirin sonra yukaridaki icin 2 tane sagda ve solda ip gibi bir sey var onlari çekin tus olmasi lazim birde ona basin acilacaktir
  • herhangi bi yere basmaya gerek yok sol ve sağda pandizot üstünde 2 tane ip var onları aynı anda yukarı çekin ve koltuğa asılın açılacaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: strong.

    arkadaslar sizler lastik havalarinizi kac yapiyorsunuz

    32
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.