Şimdi Ara

superonline vdsl ve adsl'de cgn (carrier-grade nat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
3.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 gün önce adsl hattımı vdsl'e geçirdim ve hemen ardından cgn havuzunda olduğunu gördüm. hat adsl olduğu zamanlar hiçbir zaman cgn havuzunda olmadı. sonra uzun zamandır uğramadığım ve fttx (fiber-optik) hattımın olduğu eve gidip onu kontrol ettiğimde o hattımın da cgn havuzunda olduğunu gördüm

    superonline'ı aradığımda önce fttx hattım için konuştum ve başta "statik ip alın"-"açılacak portları siz söyleyin biz açalım" gibi saçmalıklar sıralamaktan başka bir şey yapmasalar da eninde sonunda, "öpe öpe" çıkardılar hattı cgn havuzundan. en azından şimdilik bir sorun yok

    ANCAK vdsl hattım için görüştüğümde bunun mümkün olmadığı söyleniyor. yukarıda bahsettiğim saçmalıklara ek olarak "bu hattın altyapısı türk telekom'un olduğu için değişiklik yapılamadığını" söylüyorlar. osi model'da fiziksel altyapının çok üst katmanındaki bir olay olan cgn'in, dolayısıyla direkt isp uygulaması olduğunu bilmeyecek bir enayi yerine koyuyorlar yani

    adsl ya da vdsl farketmez, dsl hattı cgn havuzunda olup da havuzdan çıkaran veya en azından talepte bulunanlar tam olarak nasıl süreç(ler) yaşadılar?

     superonline vdsl ve adsl'de cgn (carrier-grade nat)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interrupt -- 2 Ocak 2016; 0:23:51 >







  • interrupt İ kullanıcısına yanıt
    hocam speed tesit sonuç paylaşırmısın acaba bir de modem hat değerini paylaşırmısın ?
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    24mbit dl / 2mbit ul kapasitesi olan tarifede hız problemi yok. problem, altyapıda carrier-grade nat yapılması

     superonline vdsl ve adsl'de cgn (carrier-grade nat)

     superonline vdsl ve adsl'de cgn (carrier-grade nat)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interrupt -- 2 Ocak 2016; 0:46:29 >




  • Son bir kaç gündür iş yerine ait kameraları uzaktan izleyemiyordum. Bu gün kontrol ettim ve adsl hattımı da o havuza dahil etmişler. Daha önceden hizmet aldığım dsmart net aynnı uygulamayı yaptığı için sol e geçmiştim ve geçerken özellikle belirttim durumu. Şimdi ne yapmak gerek bilmiyorum.
  • brucelee kullanıcısına yanıt
    btk'ya şikayet edin.
  • interrupt İ kullanıcısına yanıt
    hat değeri çok iyi santral uzaklık ne kadar var siz'e göre
  • Benim cgn değil superonline a geçmesemmi? VDSL kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya beyler benim internet gece hızlı gün içinde yavaş onun sebebi nedir acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brucelee kullanıcısına yanıt
    Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    furkanta_resmi kullanıcısına yanıt
    0365634b kullanıcısına yanıt
    quote:

    Orijinalden alıntı: brucelee

    Son bir kaç gündür iş yerine ait kameraları uzaktan izleyemiyordum. Bu gün kontrol ettim ve adsl hattımı da o havuza dahil etmişler. Daha önceden hizmet aldığım dsmart net aynnı uygulamayı yaptığı için sol e geçmiştim ve geçerken özellikle belirttim durumu. Şimdi ne yapmak gerek bilmiyorum.



    call center'daki elemanla görüşürken statik ip hizmeti almamı "önermelerine" ek olarak, "mesela evde ip cam/güvenlik kamerası kullanmak istesem böyle bir altyapıda dışarıdan erişemem" şeklinde bir "örnek" verdiğimde de kendi ip cam/güvenlik kamerası hizmetlerini satın almamı "önererek" cinlerimi tepeme daha da çıkarmışlardı. böyle bir terbiyesizlik, aymazlık, sahtekarlık, şark kurnazlığı olsa olsa ttnet'te görülürdü ama superonline'ın da ondan farkı kalmadı artık gözümde. abonenin kararı/onayı dışında yaptıkları bir kısıtlamayı aşmak için ücretli hizmetler alınması "öneriyorlar". taahhütü biten fttx abonelerine yaptıkları zam (mesela 69tl'den 200tl'ye) ttnet'leşmelerine işaretti zaten

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    btk'ya şikayet edin.


    btk'nın gerekeni yapma, gereken yaptırımı uygulama ihtimali ne kadar ve tam olarak nasıl bir başvuru gerekiyor? şu durumda mağdurlar toplu halde bunların maltepe/küçükyalı'daki merkezine gitse yeridir. bunların yaptığı şeye isp'lik denmez, internet kafe işletmeciliği denir. internet kafede ya da starbucks'ta sağlanan internet erişiminden hiçbir farkı yok bu "hizmetin"

    quote:

    Orijinalden alıntı: 0365634b

    hat değeri çok iyi santral uzaklık ne kadar var siz'e göre


    bilmiyorum

    quote:

    Orijinalden alıntı: furkanta_resmi

    Benim cgn değil superonline a geçmesemmi? VDSL kullanıyorum


    abone tecrübelerini araştırmak gerek ve bu konuyu da o yüzden başlattım zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interrupt -- 2 Ocak 2016; 21:36:53 >




  • interrupt İ kullanıcısına yanıt
    Amaç abone sayısından daha az ip bloğu alarak hem maliyeti düşürmek, hem de statik ip satarak kâr elde etmek. Statik ip satın almak zorunda değilsiniz. Elemanlar sadece ek hizmet kakalamaya çalışırlar bu yüzden bunların hakkından btk gelir.https://tuketici.btk.gov.tr adresinden kayıt olup şikayetinizi yazıyorsunuz. Daha adam akıllı elemanlar ilgileniyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 2 Ocak 2016; 21:33:54 >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    evet yedikleri haltların tümünün farkındayım, çeşitli bahanelerle gerekeni yapmayıp saçma sapan şeyler öneriyorlar maddi gelir için. btk gerekeni yapar diyorsanız o yol denenmeli o halde (gereksiz mesaj kalabalığı olmasın diye önceki mesajımda cevapları birleştirdim bu arada)
  • Theanarki T kullanıcısına yanıt
    altyap yetersiz
  • Superonline şikayet kaydı oluşturdum ve ertesi gün cgn den çıktım. Şikayetimde işyerinde kullandığım bilgisayara uzaktan erişmem gerektiği, statik ip ile güvenlik problemleri yaşadığım ve bu yüzden cgn havuzundan çıkarılmak istediğime dair bir metin gönderdim. Şikayetim halen inceleme aşamasında görülmesine rağmen cgn havuzundan çıkarıldım.
  • brucelee kullanıcısına yanıt
    şikayet kanalı olarak web işlem (hesabım) portalını mı kullandın yoksa anonim kanaldan abone numarası belirterek mi şikayette bulundun? ayrıca şikayet metnini tam olarak paylaşırsan çok güzel olur, bunlar bazen laftan anlamıyor malum. kesin işe yarayan metin bulunsun elimde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interrupt -- 12 Ocak 2016; 8:30:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brucelee

    Superonline şikayet kaydı oluşturdum ve ertesi gün cgn den çıktım. Şikayetimde işyerinde kullandığım bilgisayara uzaktan erişmem gerektiği, statik ip ile güvenlik problemleri yaşadığım ve bu yüzden cgn havuzundan çıkarılmak istediğime dair bir metin gönderdim. Şikayetim halen inceleme aşamasında görülmesine rağmen cgn havuzundan çıkarıldım.

    Metnin bir örneğini burayada yazabilir misiniz? Yoksa yukarıda belirttiğiniz gibi kısaca yazmamız yeterli olur mu?

    CGN ile ilgili detaylı bilgide çoğu yerde yok yada ben bulamadım.
  • Şikayeti online işlemlerde bulunan Şikayet Talebi Oluşturma menüsünden yaptım. Şikayet metni tam olarak aklımda değil ancak kabaca, işyerindeki bilgisayara uzaktan erişmem gerektiğini, 100 lü ip gurubundayken buna imkan olmadığını, statik ip yi güvenlik zafiyeti oluşturduğu için kullanamadığımı bu sebeplerden ötürü dinamik ip tanımlanmasını rica ettim. Ertesi gün haloldu. 2 gün sonra tekrar 100 lü ip ye geçtim ve tekrar şikayet kaydı oluşturdum aynı gün içerisinde düzelttiler. Şimdilik sıkıntı yok.
  • brucelee kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, biraz önce oluşturdum şikayet kaydını. halledildiğine/halledilmediğine dair aboneyle iletişime geçiliyor mu yoksa sadece "kapanan şikayetlerim" kısmında gözüküyor da sen ek olarak ip adresini kendin kontrol ederek mi gördün sonucu? ayrıca hattın vdsl mi yoksa adsl/fttx hat için mi yaptı(rdı)n o işlemleri?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interrupt -- 18 Ocak 2016; 16:21:27 >
  • interrupt İ kullanıcısına yanıt
    Ben kontrol ettim düzelip düzelmediğini. Şikayet kaydı biraz geç güncelleniyor ama oraya da sonucu yazıyorlar. Hattım adsl.
  • statik ip cv. satin almaniza gerek yok.
    sadece mail ile turksat uzerinde cgn atamanizi iptal ettirebilirsiniz.
    haber verilmeden gecirmekde nedir vb. atarlanmaya dahi gerek yok.
  • yeappa kullanıcısına yanıt
    Benimde bf4 deki pimglerim son uc haftadir cikti,modeme kadard degisti ama sonuc degismedi.
    Son olarak bu cgn dedikleri olay icin ariyacagim aksam,oda olmazsa statik ipe para vermeye degermi sorunum cozulur mu ve statik ipin avantajlari nedir biliyormusunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.