Şimdi Ara

16 cm lik iyi bass veren hoparlör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
2
Favori
31.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konuya zaman zaman denk gelen olursa diye yazayım
    4 adet pioneer almıştım bass yok cep telefonu gibi çalıyor ince yani.nedeni ise woofer da takılması için öyle yapmışlar,bagaja woofer sevmem yer kaplıyor birde bagaj ve camlar bırt bırt yapıp sallanıyor
    en iyi bas veren güçlü hoparlörü ford fiestada gördüm servisinden 1 çift alıp önlere taksan yeterli olur
  • arkadaşlar bayramdan sonra inşallah pionner 2800 gibi bi teyp alıcam (gibi dediysem 4*50 olanlardan)
    birde arabanın pandizotuna bir çift kolon alıcam ama ne yazııki arabadakiler elips değilmiş
    yani alacağım kolonlar 16 cm yuvarlak olacak
    bass benim için önemli
    yerin kısıtlı olmasından dolayı bass ta koyamıyorum
    max 140 150 liralık bişeyler önerirseniz sevinirim



  • http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=253386&productid=otsancsx5017c

    resimdeki kolonların yanında tizde veriliyor yani demeki büyüklerden bass çıkıyor olabilir
    bunlar 17 cm ama 16 lığa biraz çalışırsan uyar bence
  • dostum Forumlari biraz oku bu konuda bilgilenmis olursun..
  • dostum foruma baktım ancak çoğu konu elipsler hakkında
    yani ben 16 cm kolonlarla ilgili bi konu göremedim
    onun için size sordum
  • kalite diyorsan magnat tam senlik.galiba orjinal germany
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dodgeservet

    kalite diyorsan magnat tam senlik.galiba orjinal germany


    abi o ne ya hayatımda hiç duymadım.ama almansa kalitedir

    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=251196&productid=otmurcshx646
    bu nasıl mesela
    yanlız yine belirteyim ben bunları kapılara takmıcam mecburen arkaya pandizota takıcam.
  • yokmu fikri gelen
    16 cm lik iyi bass veren kolon önerecek kimse yokmu
  • jbl compenant al bence.ama bunu bağlatıcaksan subwoofer olması lazım olmasada bağlanırda.subwooferlı çok mükemmel oluyo.benim tercihim jbl arkadaşımda var gerçekten mükemmel tizleri falan,compenantların basslarını fazla anlıyamadım çünkü subwoofer vardı.
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=251695&productid=otmurgto6507c
  • amfi kullanmıyacaksan iyi bi markayı beslemen zor olur istediğin verimi alamayabilirsin.bence arabanın orjinal hoparlörlerinden bulmaya çalış yada başka bir marka arcın orjinal hoparlörlerinden uydurmaya çalış 30-40 watt civarı oluyolar arabnın yapısı ve hacim hesaplanarak koyuldukları için iyi performans veriyolar bence.
  • accord kardeş o kolonla ilgili yoruma baktımda adam orda pandizota koydum basslar kayboldu kapı için yapılmış demiş
    yani bana uymaz heralde
    barakudaa belki bi yakınımda olan anfiyi ödünç alabilirm
    piooner anfisi vardı . peki arkaya mid bass alsak uyarmı bana
    gerçi midler genellikle kapılara koyuluyo galiba ama pantizotta nasıl olur acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 3 Ocak 2007; 16:56:45 >
  • valla yalnış yönlendirmeyim verim alamzsın demek istemem.hocalar yorum yapsın.o bütçeye pionerin 16lık twetrlı falan olnlardan tak gitsin.
  • ya heralde ben benim istediğim bassı subwoofersız alamıcam
    bass koyacak yerde yok napalım olmayacak bu iş
  • silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerim026 -- 4 Eylül 2016; 20:22:29 >
  • kardeş eline sağlık gayet açık ve net anlatmışsın .
    sağolasın
    o dediğin kolonlorın sadece arkaya takılan çiftin fiyatını biliyormusun acaba
  • walla 180 arka takım, 160 ta ön takım olsa 340 eder. Böyle birşeydi. 60 ytl de işçilik almışlardı.Dediğim gibi adamlar, benim teybin çıkışına uyacak şekilde kolon verdiler. Almadan önce, onu mutlaka göz önünde bulundur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 26kk025

    walla 180 arka takım, 160 ta ön takım olsa 340 eder. Böyle birşeydi. 60 ytl de işçilik almışlardı.Dediğim gibi adamlar, benim teybin çıkışına uyacak şekilde kolon verdiler. Almadan önce, onu mutlaka göz önünde bulundur.



    teşekkürler
    fiyatı çok tuzlu değilmiş
    bende yakında 4*50 bi teyp alıcam onu aldıktan sonra bu kolonlarıda alırız inş.
    yinede çok saol cevaplar için
  • impactmi oda ne.bak iyi dinle.oarkadaşın müzik zevki ile seninki aynı olmayabilir.kimisi bir çift oval taktırır kulaklarını tıkar.kimisi 4 tane bas taktırır ses az der.eğer iyi bir ses istersen bence sq üretimi yapan infinity yada magnat al.magnat alman infinity amerikan.iyi düşün öyle al.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dodgeservet

    impactmi oda ne.bak iyi dinle.oarkadaşın müzik zevki ile seninki aynı olmayabilir.kimisi bir çift oval taktırır kulaklarını tıkar.kimisi 4 tane bas taktırır ses az der.eğer iyi bir ses istersen bence sq üretimi yapan infinity yada magnat al.magnat alman infinity amerikan.iyi düşün öyle al.


    Dediğinde haklısın bende magnat bulsaydım ondan taktırırdım ama bulamadım. İmpact dandik bi marka deil sanırım. Çünkü bunun yanında adam dragster anfi falan satıyodu. Ben genelde club tarzı müzik dinlerim. Bas tiz iyi seviyede bana göre tabiki(günümüz çıkan en yeni model arabalardaki, araba içerisine yeterli sesi verecek kadar. Kalkıp subwoofer olan bir tesisata kafa tutacak değil tabi.). Alıcak arkadaşa tavsiyem mümkünse dinlemeden alma. Pişman olma. Çin malı almada... Kalite istiyosan, marka olması önemli. Eğer istiyosan, mecbur parada gidicek. Bana gittiğim yerler hep bunu söyler. "Ne kadar para, o kadar ses"




  • quote:

    Orjinalden alıntı: 26kk025

    Bendede 97 corolla var. Ben o sorunu hallettim diyebilirim. Eskişehirde gittiğim yerlere bunu bir türlü anlatamadım. Gittiğim heryer, panzotu kesmek gerekir, 16 cm den bas alamazsın, hayatta olmaz, mdf yi kesmek lazım, yok yeni mdf yaptıracan, mdf yaptıramazsan bas alamazsın, oval kolon takıcaz gibi saçma şeyler söylediler. Ben en sonunda bir yer buldum esk. de oraya gittim.

    Bende de sony var 4*50 w rms çıkışlı, ben teybin kaldırabileceği, hem bas, hem tiz alabileceğim bi hoparlör istiyorum dedim, adamlar katalogdan baktılar. İmpact diye bir marka varmış onlardan taktılar. Önlere 11 cmlik arkalarada 16 cm lik. tam hatırlamıyorum. 16,5cm de olabilir. Şahane ses alıyorum. Bas seside veriyo, tiz seside veriyo. Tiz için ayrıca tweeter larıda var. 4*50 w rms li sony cd çalarım bunları anfiye gerek kalmadan besliyor.400 ytl para verdim işçilikle beraber hoparlörler 340 mı ne tutmuştu ama verdiğim parayada değdi. İmpact markasını hiç duymadım ama adamlar 2 tane vectraya bu markadan yapmışlar. Adam çok sağlam bi hoparlör dedi, italyan malıymış, (arkasında made in italy yazıyor)senelerce birşey olmadan kullanabilirsin dedi. Ben yaptıralı 5 ay civarı oluyor. tık yok. Çok şükür sapa sağlam.

    Benden sana tavsiye Jbl sakın alayım deme. 2 yıldır corolla ya; 4*50w rms lik cd çalara yakışacak bir türlü hoparlör bulamadım. en son 17cm lik jbl component aldım hepsiburada.com dan o da Çin' e kaymış. Gelen ürünler, bir halta benzemiyo. arabaya monte ettirmiştim, kolonlar sadece tiz sesi için üretilmiş herhalde; doğru dürüst bas sesi vermiyordu. Tabiri yerindeyse löp löp löp boş ses vuruyordu. Çok sinirim bozulmuştu. o kadar para ver, gelen ürün bi b..a benzemesin. Altında made in china yazıyodu. Sağlam bi marka bul, sakın made in china olmasın.

    Benim yine hoparlör arama maceramda; geçtiğimiz yıl, arabanın ön kolonlarınada 11 cmlik pioneer almıştım; sonunda taktırıp kurtulduğum, impact marka kolonları adamlar monte ederken, bana çıkardıkları pioneer kolonlarının arkasını gösterdiler. Arkasında yine made in china yazıyordu.Tövbe bi daha ne jbl kolon alırım nede pioneer kolon alırım.Kısacası; ban china diyorum. Amann amann bendeen uzak dursun.
    O impact marka kolonları takan adamlar sağolsun, onlara karşılaştığım şeyleri anlattığımda çok şaşırmışlardı. Adamlar yurt dışına gitmişler fuara, "oval kolon yok diyorlar yok yok". Ses sistemi yapılan araçlarda oval kolon diye birşey yok.
    O 17 cmlik jbl i taktırdığım modifiyeci adam (nam-ı diğer çakal abi ) ise, çok biliyor ya, "yeni mdf yaptırıp, gömmen lazım bas sesi alabilmen için" diye serzenişte bulunmuştu. Kendisi arabayı yapboza çevirecek.Bu da sana kapak olsun. 97 corollanın orjinal mdf siyle, impact marka taktırdığım hoparlörler istediğim sesi almama yetiyor da artıyor bile. Bas sesi arabanın dışına bile vuruyor.

    Tabi bizim eskişehirde müzik sistemiyle profesyonelce uğraşan sayısı çok az olduğu için, böyleleri insanları kandırmak için elinden geleni yapıyorlar. 10 tane dükkana gittiysem 10 insanla görüşmüşsem en az 7 si oval kolon+ mdf önerisinde bulundu. kimisi panzotu ortadan kesmeye kalktı. Be adam panzot hiç kesilirmi ? birisi arkadan yandan vursa ne olacak ? o işten anlamıyosan, hiç yapma değilmi.

    Arkadaşım bana soracak olursan, teyple aynı çıkışa sahip hoparlör al.



    hocam nerde taktırdın yaa bende istiyom 99 corolla var bende de eskişehirde nereye gittiysem hep arka bagaj tarafındaki metali kesmek istediler oval olmadan ses alamazsın bass alamazsın diyorlar. çıldıracaktım. ARabanın orjinal hoparlorleri (servise sorudm) 300 ytl tutuyo çifti gidip 300 YTL yede daha güzel bişey alırım diye düşünüyorum bende.

    Şİmdi bu impact diye bi markaden sözetmişin bunu sen yunuskentin orda bi sanayi sitesi var o sanayi sitesinde bişey tunnig var ismini hatırlayamadım mod ürünleri falan satyo oraya mı taktırdın.

    1-Sesler nasıl basslar pop ya da basslı müziklerde nasıl purt purt diye vuruyo mu yoksa güm güm inleten bi ses veriyo mu.

    2- anfi taktın mı

    3- Bende de Sony GT300 var yazın bide kolon alayım demişim ama her adam arka metali kesecez diyince hep vaz geçtim. şimdi senin yazını okudum ve tekrar bi umuda kapıldım.

    Benim arakdaki kolonlar sıcaktan diyaframları yrıtılmış cort cort ses veriyordu bi kolon bile alamamıştım orjinal almak istedim 300 YTL çok geldiçiftine(gerçi orjinallerde çok sağlam ses veriyodu)

    sonra ne yapayım dedim gittim geçici olarak arkaya primier 14 Cm lik küçük hoparlor aldım şimdiye kadar idare etti ama

    arabaya arkadaşlar biniyo müzik açıyorum birraz yüksek ses açtım mı ses acayip bozuluyo. Bu yaptırdığın yer profesyonel demi işini iyi bilen adamlardır sanırım. Dur bakim elime para geçince hemen bişiler düşünüyorum 180 - 160 demişsin ön ya da arka ben arkalara iyi bişey yaptırayım tamamdır.


    heee bide adam diyo arka metali komple kesecez diyo ulan bari yuvayı genişletin allahım yaaa iki oval bi tande woofer koyarız diyo amaçalrı arabayı haşat etmek sanırım.

    neyse kardeş sen benim sorduklarıma cavap ver bana çok yardımcı olmuş olursun




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.