Şimdi Ara

HGS cezası, itiraz ettim kabul etmediler, dava açtım hakim iptal etti hepsini.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
2.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2014 Eylül Aralık arası 11 defa Fatih Sultan Mehmet köprüsünden HGS gişelerinden geçmişim gibi ceza kesilmiş bugün sabah tebligatı elime ulaştı. Bizim araç OGS'li idi ve bankadan o tarihler arası OGS geçiş ücret tahsilatlarını teyit ettirdim, saati dakikasına kadar tutuyor OGS ödemeleri. Yani geçmediğim halde kafalarına göre ceza kesmişler hemde 11 katı ceza.

    Sormak istediğim nasıl itiraz edebilirim. Telefon açıyorum hiç çalmıyor bile. Email ile mi yoksa fax ile mi itiraz etmek daha mantıklı. 1 hafta süresi varmış tam da tatil zamanına denk geldi lanet şey.

    Nasıl bunlar kafalarına göre ceza yazabiliyorlar ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpinalTap -- 24 Mart 2016; 13:56:38 >



  • BİMERE şikayet yazdım ben. arabam istanbula hiç gitmediği halde FSM köprüsünden geçmiş güya. Bakalım cvp bekliyorum
  • Bimerden cevap gelmiyor gelse bile HGSye itiraz edin gibi şey yazıyorlar. Ben hem fax hem email ile itiraz ettim cevap gelmedi. Çarşamba günü cezanın iptali için dava açtım. İnsanları enayi yerine koymaktan başka birşey değil bunlar. Birçok tanıdığıma 50 lira gibi cezalar gelmiş, nasıl uğraşayım 50 lira için mahkemeyle diyip ödeyen çok var. Aklıma geldikçe sinirleniyorum.
  • eee büyük ülke masalı için para lazım, millete saçma sapan ceza yağdırıp bu yıl şu kadar cezalardan gelir bekliyoruz diyen bir zihniyet var.
  • Bu nasıl bir devlettir aklım almıyor.Başka ülkede böyle birşey olsa yer yerinden oynar resmen haraç kesiliyor milletten ama millet halen yok bimeri yok şurayı arıyorum meşgul.Yahu kardeşim buna maruz kalan 1 değil 2 değil Yüzbinlerce kişi.Siz hakkınızı aramanın yollarını bilmezseniz sizden o hakkı gasp edenler size adam yerine bile koymaz.Şimdi ödeyip durun o sahte cezaları.Müstehaktır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulaştırma bakanımız açıklama yaptı, plakadaki vidadan dolayı cihaz farklı harf yada sayı okuyomuş. (Yersen)
    Ha unutmadan yanlışlıkla yazılan cezaların vatandaşlardan tahsil edilmeyeceğinide ekledi. Gidip itiraz etmeniz gerekli tabi.
    Bence yanlışlık falan hikaye belki ödeyen çıkar diye yazılıyor.
    Ekleme: Hgs sistemi kaç yıldır kullanılıyor daha önce böyle bir saçmalık yoktu cihazlar vida yüzünden yanlış okumaya yenimi başladı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyıldız -- 8 Ocak 2016; 20:10:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • banada geçen hafta 2014 temmuz ayı hgs geçiş cezası gelmiş 33tl..1.5 sene neyi beklediler acaba göndermemek için..Benim araçtada OGS var ama eşim falan geçmiş olabilir hgs den yanlışlıkla..Bunu nasıl kontrol edebiliriz?
  • https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/hgs.jsf#violation adresinde yukarıda sağ tarafta " GEÇİŞ İHLALİ SORGULA " var oradan sorgulayabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aybasan

    banada geçen hafta 2014 temmuz ayı hgs geçiş cezası gelmiş 33tl..1.5 sene neyi beklediler acaba göndermemek için..Benim araçtada OGS var ama eşim falan geçmiş olabilir hgs den yanlışlıkla..Bunu nasıl kontrol edebiliriz?

    2005te alıp 2006da sattığım araca 2009-2010 da ceza geldi. fsm den geçiş yine. mecbur ödedim 5 yıl önceyi nereden hatırlayabilirdim ki. arabayı bir bende kullanmıyordum üzerine düşmedim.

    @infidel
    arkadaşımın ogs/hgs neyse bakiye düşüp duruyor bir bakıyor habire geçiş alakasız başka ilde hemde. adamın birinin plakası bununla benzer olduğundan o geçiyor bu ödüyor. sende birileri geçmiş ama bakiyenden de düşmemiş ilginç. düşse ne bu diye sorgular bulurdun. geçmiş olsun can sıkıcı bir olay. uğraş dur şimdi. bankadan bakiye bilgisi yazılarını alın varsa araçta gps kayıtları ile birlikte direk itiraz edin. bimer falan sürer baya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTech -- 9 Ocak 2016; 16:29:20 >




  • Tazminat aciniz. Seçimlerden sonra olması tesadüfimi acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shifisitert -- 9 Ocak 2016; 17:03:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Kasım'da bu yetkiyi halkımız kendi eliyle verdi devlete, tabiki geçmediğin köprünün cezasını 11 kat ödeyeceksin, ödemezsen vatan haini olursun alimallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun adam oleeeyyyy

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bununla ilgili 0 ve 8 rakam olayı vardı. Çivi takip başka plakaya ceza geliyordu.

    Böyle birşey olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun FSM de gişelerde 2 ödeme sisteminin de aynı yerde olması. Yani geçtiğin gişede hem HGS hem OGS var. Bizim araç OGS'li bütün geçişlerde OGS'den kesmiş parayı. Zaten OGS kredi kartına bağlı. 20 TL'nin altına düştüğü zaman kredisi otomatik yeniliyor. Ödeme dökümanı var. Ben geçtiğimde hem OGS'den parayı kesmiş hem HGS'den kaçak geçmişim gibi ceza kesmişler.

    Davayı açtım haber bekliyorum. İtiraz etseniz bile cevap vermiyorlar. O kadar çok fazla kişiye ceza kesilmiş ki, yetişemiyorlar sanırım.
  • Merhaba, bugün davanın sonuçlandığını öğrendim. Hemen çağlayan adliyesine gidip gerekçeli karara baktım. Hakim bütün cezaları kesin olarak iptal etmiş.

    Saçma salak iş yüzünden mahkemeleri gereksiz yere işgal ediyoruz. Sistem o kadar saçma ki, şirketteki elektrikli arabaya bile hgs cezası kesmiş. Güya araba Ankaraya gitmiş, arabanın menzili 140 km düşünün nasıl gittiyse Ankaraya.

    Eğer size de ceza geldiyse hiç ödemeyin direk itiraz edin. Eğer itirazınıza cevap vermezlerse ya da olumsuz cevap verirlerse hakkınızı sonuna kadar arayın. Gidin dava açın.
  • s.a infedel nick abim
    nereye başvuracam aynı durum benim başımada geldi ptt hgs aradım karayollarını ara diye tlf no verdiler belkide karayollarını 15-20 defa aradım tlf calıyor acan yok
    başka ne yapailirm bimer yazmadım
  • Odeyin geçin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertu0101

    s.a infedel nick abim
    nereye başvuracam aynı durum benim başımada geldi ptt hgs aradım karayollarını ara diye tlf no verdiler belkide karayollarını 15-20 defa aradım tlf calıyor acan yok
    başka ne yapailirm bimer yazmadım



    Hiç uğraşma direk adliyeye git Sulh Hukuk mahkemesi kalemine gir durumu anlat iptal davası açmak istediğini söyle. Bir dilekçe dolduruyorsun veriyorsun, sonra takip et davayı. Eğer hata varsa zaten direk iptal ediyorlar.

    Bunun harici karayollarına itiraz dilekçeside yazabilirsin ama %99 görmezden geliyorlar ve iptal etmiyorlar hiçbir şeyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemci83

    Odeyin geçin

    Ödeyin geçin demek ne kadar doğru sizce? 11 katı ceza kesiyorlar. 100 liralık tutar için 1100 lira ödemenizi istiyorlar ne kadar da güzel değil mi? Ödeyin geçin.

    Bazıları 40-50 lira, itirazıydı mahkemesiydi uğraşmayayım ödeyeyim diye diye bu hale geldi. Devlet tuttuğuna geçiriyor resmen.

    Ödemeyin arkadaşım, hakkınızı sonuna kadar arayın. Devlet sizden 1 kuruşun bile hesabını sorarken siz paranızı sokaktan mı topluyorsunuz. Hakkınızı arayın.
  • maddi ve manevî yiprandiginiz icin tazminat davasi acin devlete

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.