Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (292. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.661
Cevap
366
Favori
1.943.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @gwznr,
    Şarj cihgazı birebir Konnoc A-099 kodlu cihazın AYNI' sıdır. (Bakın imzamdaki 77. sayfa linkine)
    Defalarca yazdım. Bilinenin dışında bir marka gördüğünüzde Google' dan araştırın. Bilinen yabancı sitelerde satışı varsa ne ala. Yoksa veya sadece RUS sitelerinde görüyorsanız Türkiyeli vatandaşların ya uyduruk markası altında toplama mal satıyordur yada FASON sipariştir. Buradada tipik bir örnek görüyoruz. Şarj cihazı öyle 1 saatte şarj filan yapmaz Ortalama şarj süresi birazda pilin kalitesi ve kapasitesine bağlı 3-4 saattir. Şarj cihazı Konnoc' un ve iyidir. Ama ambalajda kullanılan piller için 1 saatte şarj diyorsa bilin piller dandiktir. Yüzlerce defa yazdım. Normal Ni-MHd pillerde son kapasite 2500 mA' dir. 2700 mA ise bir evvelki kapasitenin zorlanması ile elde edilen bir ANMA kapasitesidir. (Varta Prf seri 2700 mA hariç) Ciddi TEST firmalarınca yapılan testlerde 2700 mA anma kapasitelerinin 2400 mA civarında, 2500 mA pillerin ise 2350 mA civarında gerçek kapasite verdiği görülmüş ve anlaşılmıştır. Aradaki fark pilin üstünde yazdığı gibi 200 mA değil sadece ortalama olarak 50 mA civarındadır. 3000 mA kapasite ise TAMAMEN SALLAMA bir kapasitedir. TERCİH SİZİN.
    2. mesajınızdaki linkteki 8 ad. GP ReCyko+ şarj cihazı, 58.- TL fiyatla daha mantıklı bir seçim olacaktır.(71 TL fiyat biraz FAHİŞ. Araştırırsanız daha ucuza da alabilirsiniz.)
    http://www.hizlial.com/elektronik/sarjli-piller-ve-sarj-cihazlari/gp-pb22gswe210-2-8x2100-recyko_05.010.1703.0119.htm
    quote:

    Orijinalden alıntı: gwznr

    http://www.hepsiburada.com/Liste/artecell-super-ouick-sarj-cihaziusbcar-kit4x3000mah-aa-pil-art-a0664aa-/ProductDetails.aspx?productId=bd98308&categoryId=87951

    Bu cihaz ve pilleri kullanan varmı ? Sipariş vermeyi düşünüyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 7 Ocak 2011; 0:18:02 >
  • @bipekkan çok teşekkür ederim , çok aydınlatıcı oldu...
  • @bipekkan

    Hocam ben bahsettiğim pilleri ve söylediğiniz Ataba 508 cihazını aldım.
    Pilleri takıp cihazı prize taktım.
    10 dk kadar sonra ışık yeşil yanmaya başladı yani doldu gösteriyordu.
    Bi hata vardır deyip tekrar taktım ve discharge tuşuna bastım.
    Yine yaklaşık 10 dk sonra ışık yeşil oldu.
    Bu seferde pili boşaltma işini bitirdi ama kendisi doldurmaya geçmiyor herhalde deyip fişten çıkarıp taktım.
    Birkaç saat sonra ışık yine yeşil oldu ama piller tamamen bomboş.
    Kameraya taktığımda hiç açılmıyor.
    Diğer piller bittiğinde en azından açılıp, pil uyarısı verip kapanırdı.
    O pilleri takınca şimdi tepki bile vermiyor cihaz.
    Bir arkadaşım pilleri şoklaman lazım tamamen boşaltmışsın felan dedi.
    Bir de size sorayım dedim ne yapmam gerek?
  • @touchpad7,
    Pillerinizi tam emin değilim ama epey bir süre şarjsız bırakmış olabilir ya fa yeni aldıysanız problemli olabilir. AV100 2xAA ile çalışıyor. Pillerinizden biri arızalı ise tel başına bir pil cihazı açamaz. 4xAA pille çalışanlarda aynı arıza tek pilde olduğunda cihaz açılır ancak 8-10 fotograftan sonra kapanır.
    Şarj sırasında şuna dikkat edin 2 pilden biri sıcak diğer soğuksa, soğuk olan pil kısa devredir. Yani şarj olmuyordur. Deşarj olayında sabırla sarı ışığın kırmızıya dönmesini bekleyeceksiniz. 10-24 saat arası sürebilir. süre 10 saatin altındays pillerinizden biri arızalı, defolu yada piller tam şarj olmamış demektir. 2 pilde pil seçme anahtarının (2) konumunda oılmasına dikkat edin. Şarj - deşarj olayını 2-3 defa tekrarlayın ve her şarjdan sonra herbir pili, ayrı ayrı bir fener ampulü (2.2 Volt-250/500 mA) ile boşaltmaya çalışın. Prb. pil, ya 1-20 dk. arasında boşalacak yada kısa decre ise hiç ışık vermeyecektir. Şarj cihazınızda anlatımınızdan bir prb. yok gözüküyor.
    quote:

    Orijinalden alıntı: touchpad7

    @bipekkan

    Hocam ben bahsettiğim pilleri ve söylediğiniz Ataba 508 cihazını aldım.
    Pilleri takıp cihazı prize taktım.
    10 dk kadar sonra ışık yeşil yanmaya başladı yani doldu gösteriyordu.
    Bi hata vardır deyip tekrar taktım ve discharge tuşuna bastım.
    Yine yaklaşık 10 dk sonra ışık yeşil oldu.
    Bu seferde pili boşaltma işini bitirdi ama kendisi doldurmaya geçmiyor herhalde deyip fişten çıkarıp taktım.
    Birkaç saat sonra ışık yine yeşil oldu ama piller tamamen bomboş.
    Kameraya taktığımda hiç açılmıyor.
    Diğer piller bittiğinde en azından açılıp, pil uyarısı verip kapanırdı.
    O pilleri takınca şimdi tepki bile vermiyor cihaz.
    Bir arkadaşım pilleri şoklaman lazım tamamen boşaltmışsın felan dedi.
    Bir de size sorayım dedim ne yapmam gerek?
  • Herkese selamlar,

    Bir süredir alım kararımı şekillendirmek için forumu takip ediyordum. En sonunda Ataba AT 508 şarj cihazı ile 4 adet Sanyo Eneloop 2000mAH (1.000 defaya kadar) pil satın aldım. Pilleri Ali Kırtıl'dan satın aldım ve hizmet hızı ile kalitesinden memnun kaldım. Bunu da buradan belirtmek isterim. Ürün kalitesi ile ilgili gelişmeleri de yeterli bir zaman geçtikten sonra belirtirim. Bu ürünleri şimdilik Samsung S730 fotoğraf makinesinde kullanacağım.

    Sormak istediğim bir konu var. Tüm forumu okuyamasam da belli bir düzeye geldim ancak son aşamada kafam karıştığı için sormak istedim. Söz konusu pillerin üzerinde aşağıdaki ibare yer almaktadır;

    Size AA HR6
    HR-3UTG 1.2V Typ. 2.000mAH Min 1.900mAH
    09-10HR (kabartmaya benzer bir şekilde) (bu bölüm üretim tarihi midir?)

    (HR6 ?)
    (HR-3UTG bilmemiz gereken bir detay mı yoksa ürün adı mıdır?)

    Pilleri henüz kullanmadım ve dördünün de Multimetre adında bir cihazda ölçümünü yaptırdım ve dördünde de sonuç 1.29 çıktı. Bu pillerin dolu olduğu anlamında olmalı yanılmıyorsam. Sormak istediğim esas durum şu: Bu pilleri direk olarak kullanmaya başlamalı mıyım? Yoksa öncelikle deşarj/şarj uygulamasına tabii mi tutmalıyım? Eğer öyleyse kaç defa?
    Diğer sorum ise; Fotoğraf makinam (Samsung s730) 2 pil ile çalışıyor. Eşleşmeyi bozmadan dönüşümlü olarak 4 pili de kullanmayı planlıyorum. Kullanım sıklığım haftanın 3-4 günü / günde 50 poza yakın şekilde olacaktır. Bu şekilde kullanım uygun mudur? Yoksa belli periyotlarda pillerin eşleştirmesini değiştirmeli miyim?

    Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler,
    Umarım başka arkadaşlara da katkısı olur,

    Saygılarımla,
  • Arkadaşlar GODP diye bir pil var ve fiyatı çok ucuz. Sizce nasıl alınabilirmi? Fotoğraf makinesi ve uzaktan kumandalı oyuncak için kullanmayı düşünüyorumda.
    http://urun.gittigidiyor.com/16-adet-3000-mAh-GODP-AA-Sarjli-Kalem-Pil_W0QQidZZ34282628#aciklama
  • kardeş pil iyi olabilir bişey diyemem. amma velakin kesin sonuç verecek panasonic infinium gibi gp reycko gibi kendini ispatlamış ürünler varken hiç girilmez bence. .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 7 Ocak 2011; 22:19:49 >
  • @onyxmustafa,
    Good Battery Guangzhou Company Limited - China adresli bir firma. Firma web siştesi tanıtımında da çok ucuz olması ve bir yıl garanti verildiği belirtilmiş. Pil (Telefon pili-Laptop pilleri dahil) ve şarj cihazları üreticisi Kısaca anlatmak istediğim adı sanı belli bir firma. Ancak pilllerinin bizzat kendisimnin üretip üretmediği belli değil. Verilen fotograflarda daha çok montaj yapan bir firma görüntüsünde. Alıp deneme cesareti gösterilebilinir. Ama arkası olmayan bir mal. Satışta 16 adet bir grup belirtilmiş yani 2. si yok. Şansa kalmış.
    http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=zh-CN&u=http://goodbattery.cn/&ei=7QsoTY2HFsyq8QOt4NStAg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBoQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dwww.goodbattery.cn%26hl%3Dtr%26prmd%3Divns
    http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://goodbattery.en.alibaba.com/aboutus.html&ei=7QsoTY2HFsyq8QOt4NStAg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=5&ved=0CC4Q7gEwBA&prev=/search%3Fq%3Dwww.goodbattery.cn%26hl%3Dtr%26prmd%3Divns
    -
    quote:

    Orijinalden alıntı: onyxmustafa

    Arkadaşlar GODP diye bir pil var ve fiyatı çok ucuz. Sizce nasıl alınabilirmi? Fotoğraf makinesi ve uzaktan kumandalı oyuncak için kullanmayı düşünüyorumda.
    http://urun.gittigidiyor.com/16-adet-3000-mAh-GODP-AA-Sarjli-Kalem-Pil_W0QQidZZ34282628#aciklama

  • Bipekkan bey ;öncelikle bu konudaki detaylı açıklamalarınız için teşekkür ediyorum,Benim şöyle bir sorum/sorunum var,Ataba at 998 şarz cihazım var,pilleri şarz ediyorum,(değişik markalı)doldu işareti veriyor yani yeşil ışık yanıyor ve okey yazısı çıkıyor.Alıyorum pilleri hiç kullanmadan tekrar takıyorum sanki hiç şarz etmemeiş gibi tekrar şarz etmeye başlıyor.
    Bu durumda ;
    1-Eğer pillerde sorun varsa ilk taktığımda pillerin sorunlu olduğunu "bad" işareti ile belirtmesi gerekmezmi,
    2-Eğer pillerde sorun yoksa tam dolduğu halde şarz aletinden çıkarıp tekrar taktığımda neden pillerin dolu olduğunu belirtmiyor ve tekrar şarz etmeye başlıyor.
    şarz aletini daha yeni aldım eğer şarz aleti sorunlu ise iade edeyim veya servisi varsa servisine götüreyim,bu konuda yardımcı olabilirmisiniz,saygılarımla
  • Qmeilmen,
    Bu anormal bir durum değildir.. Pillerin dolduğunu yeşil ışık gösterir ve bu belirlemeyi pillerin ulaştığı son voltaj değeri belirler. Cihazdan cihaza (Marka Model) değişmekle birlikte Bu değer Hızlı şarj cihazlarında 1.56-1.65 V arasında, diğer std şarj cihazlarında 1.44-1.54 V arasındadır. Ancak pilleri şarjdan çıkarttıktan sonra bu voltaj hızla düşerek bu değer ortalama 1.30-1.38 V arasında pilin kalitesine-Marka ve tipine göre sabit kalır. (1-3 ay kadar) Yeni nesil pillerde bu voltaj düşme olayı 1-3 sene aralığında olup son derece yavaştır. Bu nedenle şarj cihazına tekrar yerleştirilen piller hatta piller dolup şarj cihazı trigle şarja geçtikten sonra pilleri çıkartmadan cihazı fişten çıkarıp hemen takmanız bile cihazı tekrar ana şarja geçmesine neden olacaktır. Bu son derece normal bir durum olup endişeniz yersizdir.
    Kolay gelsin.
    quote:

    Orijinalden alıntı: meilmen

    Bipekkan bey ;öncelikle bu konudaki detaylı açıklamalarınız için teşekkür ediyorum,Benim şöyle bir sorum/sorunum var,Ataba at 998 şarz cihazım var,pilleri şarz ediyorum,(değişik markalı)doldu işareti veriyor yani yeşil ışık yanıyor ve okey yazısı çıkıyor.Alıyorum pilleri hiç kullanmadan tekrar takıyorum sanki hiç şarz etmemeiş gibi tekrar şarz etmeye başlıyor.
    Bu durumda ;
    1-Eğer pillerde sorun varsa ilk taktığımda pillerin sorunlu olduğunu "bad" işareti ile belirtmesi gerekmezmi,
    2-Eğer pillerde sorun yoksa tam dolduğu halde şarz aletinden çıkarıp tekrar taktığımda neden pillerin dolu olduğunu belirtmiyor ve tekrar şarz etmeye başlıyor.
    şarz aletini daha yeni aldım eğer şarz aleti sorunlu ise iade edeyim veya servisi varsa servisine götüreyim,bu konuda yardımcı olabilirmisiniz,saygılarımla
  • @oıpel izmir,
    HR-3UTG= Pilin Sanyo katalog numarası
    AA=HR6= Pil Ölçü tipi
    Bu piller ve benzerleri hazır şarjlı yeni nesil Alkain pil özelliklidir. ilk aldığınızda hazır şarjlı olduğu ve şarjını 1-2 yıl arasında muhafaza edebildiği için kullanıma hazırdır. 1.29-1.38 V gibi değerler pilin %50-%80 arasında dolu olduğunu gösterir. Kullanın bittikten sonra şarj edeceksiniz. (rafta 1 yıl kadar beklemiş ise ilk kullanımda pilleriniz çabuk boşalacaktır. Endişe etmeyin . Önemli olan Sizin multimetre yada AVO' da okuduğunuz değer 0.7 V altında olmasın Bu defa pilleriniz bayat demektir.
    4' lü paket aldığınızda bence voltajlarına bakın Değerleri birbirine en yakın olanları eşleştirin Ve bu şekilde kullanın Arada değiştirmenize gerek yoktur. Taki içinden biri bozulur ve yeni bir pil gruba katacaksanız tekrar eşleştirme yapın.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    quote:

    Orijinalden alıntı: opel izmir

    Herkese selamlar,

    Bir süredir alım kararımı şekillendirmek için forumu takip ediyordum. En sonunda Ataba AT 508 şarj cihazı ile 4 adet Sanyo Eneloop 2000mAH (1.000 defaya kadar) pil satın aldım. Pilleri Ali Kırtıl'dan satın aldım ve hizmet hızı ile kalitesinden memnun kaldım. Bunu da buradan belirtmek isterim. Ürün kalitesi ile ilgili gelişmeleri de yeterli bir zaman geçtikten sonra belirtirim. Bu ürünleri şimdilik Samsung S730 fotoğraf makinesinde kullanacağım.

    Sormak istediğim bir konu var. Tüm forumu okuyamasam da belli bir düzeye geldim ancak son aşamada kafam karıştığı için sormak istedim. Söz konusu pillerin üzerinde aşağıdaki ibare yer almaktadır;

    Size AA HR6
    HR-3UTG 1.2V Typ. 2.000mAH Min 1.900mAH
    09-10HR (kabartmaya benzer bir şekilde) (bu bölüm üretim tarihi midir?)

    (HR6 ?)
    (HR-3UTG bilmemiz gereken bir detay mı yoksa ürün adı mıdır?)

    Pilleri henüz kullanmadım ve dördünün de Multimetre adında bir cihazda ölçümünü yaptırdım ve dördünde de sonuç 1.29 çıktı. Bu pillerin dolu olduğu anlamında olmalı yanılmıyorsam. Sormak istediğim esas durum şu: Bu pilleri direk olarak kullanmaya başlamalı mıyım? Yoksa öncelikle deşarj/şarj uygulamasına tabii mi tutmalıyım? Eğer öyleyse kaç defa?
    Diğer sorum ise; Fotoğraf makinam (Samsung s730) 2 pil ile çalışıyor. Eşleşmeyi bozmadan dönüşümlü olarak 4 pili de kullanmayı planlıyorum. Kullanım sıklığım haftanın 3-4 günü / günde 50 poza yakın şekilde olacaktır. Bu şekilde kullanım uygun mudur? Yoksa belli periyotlarda pillerin eşleştirmesini değiştirmeli miyim?

    Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler,
    Umarım başka arkadaşlara da katkısı olur,

    Saygılarımla,
  • teşekkürler bilgiler için adam gibi bi pil almak daha mantıklı o zaman risk almaya hiç gerek yok
  • @bipekkan,

    İlginize ve cevabınıza teşekkür ederim. Kullandıkça elde ettiğim sonuçları da forumda paylaşacağım.

    Saygılarımla,
  • Merhaba ben geçen konuştuğumuzun üstüne ATABA AT-508 aldım. O gün lazım diye 2 tane de normal GP aldım 2700 mAH. O gün şarj 1 saat sürdü çok şaşırdım. Bugün de gittim yine GP bulabildim sadece. Bu sefer ReCyko+ vardı ama ondan aldım 4 tane. Şarja taktım ama o da 1 saatte şarj oldu. Çok kısa değil mi arkadaşlar? Yoksa bunlar zaten dolu muydu ondan hemen doldu?
  • Reyckolar dolu geliyor zaten.O yüzden hemen dolmuştur.
  • Hah tamam o zaman. Pilleri bitirmeden direk şarja takmam ilerde problem yaratır mı peki?
  • piller dolu geldiği için kısa zamanda dolmuş olmalı kullanma kılavuzunda pillerin kullanıma hazır şarjlı geldiği yazıyordu.

    pilleri önce deşarj sonra şarj en sağlıklı yoldur. ama direk şarjında ciddi sayılabilecek br sorun olmaz. eğer acele pil ihtiyacı yoksa deşarj ve şarj bence en sağlıklı yoldur..
  • Her ne kadar deşarj işlemi sağlıklı olanı olsa da dibine kadar pili bitirmek de pek sağlıklı değil,inatla deşarj ettiğim pillerim artık ölü:(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: z740

    Her ne kadar deşarj işlemi sağlıklı olanı olsa da dibine kadar pili bitirmek de pek sağlıklı değil,inatla deşarj ettiğim pillerim artık ölü:(


    bahsettiğiniz pillerin markasını ve ne kadar süre kullanımdan sonra öldüğünü de yazarmısınız.

    konuyu okuyanlara yardımcı olacaktır.
  • @z740,
    Son3 yıldır, benimde başıma geldiği için, deneme ile sabittir, Şarj cihazları bile pil hücre başına 0.9-0.7 V altına pili düşürmeden tekrar şarja başlar. Ni-MHd pilleri sıfıra kadar deşarj ederseniz sık sık yazdım pilleri artık geri getiremeyecek şekilde bozabilirsiniz. Fener amapulü ile deşarjda ampul ışık veremez hale geldiğinde pilin voltajı hemen sıfır olmaz Ampulü devre dışı edip 2-3 dk sonra tekrar voltajını ölçtüğünüzde 1 Volta yakın değer okursunuz. Bu değer yüksüz durumdaki voltajdır. Kısaca pil artık akım veremez hale gelmiştir sadece. Eğer ampulü uzun süre devrede bırakırsanız ancak o zaman boşta ölçtüğünüz değer 0 veya buna çok yakın bir değer olur ve pili büyük ihtimalle öldürmüş olursunuz. Aynı şekilde rafta çok uzun süre bekleyen pillerinde kendi iç dirençlerinden dolayı voltajı sıfır olabilir. Ve, ya piller şarj olmaz ya da verimi artık kullanılmayacak kadar düşer.
    Özellikle fotograf makinasında kullanılan piller artık makinayı açamaz hale gelmişse bu pilleri tekrar ampulle deşarja kalkmayın. Sadece AT-508-AT908 gibi, kontrollu deşarj yapan benzer şarj cihazınız varsa. pilleri yerleştirip deşarj tuşuna basın. Zaten kısa süre sonra şarja geçecektir. Ampulle deşarj işlemini sadece pillerden yeteri verimi alamadığınız zaman yapın. Oyuncak vb. gibi fazla akım çeken aletlerde ise doğrudan şarj cihazına şarj için bağlayın.

    @Lars Ulrich
    GP dahil hiçbir pil (Normal Ni-MHd) konu ettiğimiz şarj cihazlarıyla 1 saatte şarj olmaz. Bunun anlamı pillerin biraz bayat olduğunu gösterir. Bunun için piller şarj olduğunda deşarj tuşuna basın ve bu işlemi 2-3 defa tekrarlayın. Pillerde bir sorun yoksa şarj süresi 4 saat ve üstüne çıkacaktır.
    Yeni nesil pilleri alıp doğrudan kullanmaya başlayın. Şarj edersenizde benim gördüğüm bir sorun olmaz. Doğrudan kullanmanızı şu nedenle tavsiye ederim. Dikkatli davranırsanız, mukayese yoluyla pilin imalattan sonra ne kadar rafta beklediğini kolayca bulursunuz.....

    quote:

    Orijinalden alıntı: z740

    Her ne kadar deşarj işlemi sağlıklı olanı olsa da dibine kadar pili bitirmek de pek sağlıklı değil,inatla deşarj ettiğim pillerim artık ölü:(
  • 
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.