Şimdi Ara

'Sony Bravia Lcd'de görüntü kalitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
10.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar SONY BRAVIA KDL-40U2000 102 ekran LCD televizyon almış bulunmaktayım ancak goruntelirin kalitesizliği karşısında hayal kırıklığına uğramış durumdayım. Bilgisayarımda (17" lik Samsung monitorumde) izlediğim dvdnin yansıttığı gercekci goruntuden daha guzel bir goruntu beklerken belkide yarı yarıya berbat bir goruntu ile karşılaştım.
    Bu piyasayı bilmediğim acık olduğu için bu durumla karşılaştım sanırım..Hiçbir şey net değil sanki ekranın önünde bir perde var gibi.... Pixeller tane tane seçilebiliyor. Televizyonu değiştirmeyi düşünüyorum daha alalı 2 gün oluyor.... Bu durumda siz ne önerirdiniz...
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...



  • quote:

    Orjinalden alıntı: xaan


    quote:

    Orjinalden alıntı: STRONG1

    Bu ayarları deneyin

    Ayarlar menüsüne girin
    Resim kişisel
    Keskinlik max
    kontrast max
    parlaklık 50
    renk 60
    renk sıcaklığı serin
    keskinlik max
    gürültü tarama kapalı

    gelişmiş ayarlar menüsünde

    siyah düzenliyici düşük
    kontrast iyileştirici düşük
    gama orta
    net beyazlık orta
    canlı renkler orta
    mpeg gürültü tarama kapalı
    ekran formatı olarak ta akıllıyı seçin



    gelişmiş ayarlar menüsünün nerde olduğunu bulamadım ancak diğer ayarları dediğniz gibi uyguladım.

    sorun şu ki sanrım digiturkun yayınlarındaki cozunurluk o kadar düşük ki bu elinizdeki lcd nin iyiliğine de bağlı olmuyor. Signore arkadaşımın da dediği gibi şu an hd den herhangi bir şekilde bağlanamıyoruz ve bu durumdan faydalanamakla birlikte boşa 4-5 milyar para gidiyor (en azından şimdilik boşa)
    Dvd de izlediğim film orjinaldi. Ne yazık ki bağlantımın component olup olmadığını nasıl anlarım bilmiyorum. 3 Farklı video kablosu (sarı kırmızı beyaz)var eğer bahsettiğiniz standart ise.. .

    Bunun dışında bende nasıl bir sorun olabilr bilmiyorum. Sonucta eski izlediğim 57 ekran tüplü tv de goruntu cok net ve tatmin ediciydi benim beklentim bun daha üzerinde bir kalite elde edeceğim yonundeydi... Ya beklentilerim yanlıştı ya da ben bir ..şeyleri yanlış yapıyorum dediğniz gibi... Açıkçası yeni aldığım bu lcd yi sizden alacağım cevaplar doğrultusunda değiştireceğim ya da değiştirmeyeceğim.





    Sorun çözünürlükte değil bitrate oranında digiturk yayınlarında düşük bitrate sorunu var ve bu görüntüde karelenmeye neden oluyor haliyle lcd ile izledinizmi heleki yakın mesafeden görüntü bazen çok kötü olabiliyor bunu düzelmenin şuan için bir çaresi yok sharpnessi (keskinlik) azalmanız bir miktar faydalı olabilir
    Dvd nizin arkasında bulunan yeşil(y)mavi(Pb/by)kırmızı(pr/ry) çıkışlar component çıkışlardır burdan tv ye component kablo ile yada pek uygun olmasada sadece denemek için elinizdeki sarı-beyaz-kırmızı tos kablo ile component bağlantı kurabilirsiniz tabi dvd menüsünden yuv seçmeniz şart tv den ise component seçmelisiniz.Lcd tv leri crt ekran tv lerle kıyaslamayın tamam crt de renkler daha doygun ancak netlik ve çözünürlük açısından lcd çok üstün örneğin benim 72 ekran Sony 100hz tv yi pc ye bağladığımda windows masa üstü görüntüleri hiçte net değil oysaki Sony KDL32S2010 lcd yi pc ye bağladığmda inanın aldığım görüntü 17inç sony lcd monitorden daha net yerinizde olsam tv yi değiştirmezdim ancak içinize sinmediyse son karar tabiki sizin bence zamanla gözünüz lcd ye alışacak ve crt tv nize bakmak bile istemiyeceksiniz.
    http://www.ramelectronics.net/html/comp-video.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRONG1 -- 2 Ocak 2007; 2:05:45 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.