Şimdi Ara

Hiremco Zapper HD Uydu Alıcısı Sorunları ve Çözümü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
7
Favori
33.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MertGüzel, Hiremco Zapper HD cihazında donanımsal olarak da sıkıntı var. Eğer değişmedilerse flash olarak T80-75HCP kullanıyorlardı bunda kayıt sıkıntıları oluyor. Bir uyducuya gidin ve uyducunun elinde 20 zapper hd varsa hepsini açın, ne yaparsanız yapın 20 cihazdan 12-13 tanesinde bu kayıt sorunu yaşanır. Fabrika yazılımına dönüp sonra V7 yüklemekle işi çözemezsiniz. Şu an satılan cihazın ederi 100 liradan fazla olmalıyken fiyat 60 liraya kadar düştü, hatta Karaköy piyasasında nakit olmak kaydılar daha da ucuza bulabilirsiniz. Neden Zapper HD'nin HD yayın destekleyen en ucuz HD ve kasalı cihaz olduğunu düşündünüz mü? Üstüne marka bastırılan gerçekte markasız OEM cihazlardan bile daha ucuz.

    Bu sorun nasıl çözülür. Yazılımı değiştirirler ve cihazı USB bellek takılı olarak kullanın derler. Her kapanışta yazılım tüm ayaları ve kanal listesini USB belleğe otomatik yedekler, açılışta da bunun kontrolünü yaparak açılırsa ve değişme varsa USB bellekteki veriden kontrol edip düzeltirse sorun çözülür. Aksi durumda V8 ile ve V9 ile çözülmesi oldukça zor.

    Sizin satın alıp kullanmasına vesile olduğunuz arkadaşlarınız TKGS kullanıyor olabilir. TKGS kullananlar ve kanal listesi yapmayanlar bu sorundan etkilenmiyor. Aynı cihazdan ucuz cihaz isteyen ve kanal listesiyle ayarla uğraşmayacak tanıdıklara bende satın aldırıyorum. Her açılışta TKGS otomatik olarak kontrol ediliyor ve değişme varsa tek tıkla güncelleniyor. Bunu dert etmeyecek ve ana hedefi Türksat olanlar için çok güzel cihaz.

    İşte bu sebeple fabrika yazılımına dönüp sonra versiyon yükseltmekle sorun kesin çözülüyor demek doğru bir ifade değil ve sizin buradaki yöntemi görüp sorun yok sanarak bu cihazı alan olduğunda eğer sorun yaşarsa vebal altına girmiş olursunuz. Vebal altına girmemek için ben cihazı kullanmıyorum ama arkadaşlarım için aldıklarımda sorunu bu şekilde çözdüm, satın alacaklarda bu sorunu bu şekilde belki çözebilir ancak hiçbir garanti vermiyorsanız derseniz hem vebal almamış hemde etik açıdan daha doğru bir hareket yapmış olursunuz.

    Pahalı olan Zappper HD Plus modelindeyse kesinlikle bu sorunlar yok. 150 lira seviyesi içinde Zappper HD Plus en iyi seçenek.




  • V8 sürümünde sorun yaşadığımız için yazılım kurtarma yaptım ve V7 yazılım sürümü yükledim cihaza TKGS yi kapattım kanalları kendimize göre sıraladık ve cihazda şuan hiç bir sorun yok kanal listesi TKGS kapalı olduğu halde hiç bozulmadı her zapper hd uydu alıcısında bu sorun yok sanırım ben iki tane aldım ikiside şu an sıkıntısız çalışıyor yada bazı arkadaşlar kurtarma işlemini başarıyla yapamadı galiba iki tane kurtarma yazılım sürümü var biz Hiremcoteknik sitesindeki V3 yazılım kurtarma dosyasıyla yazılım kurtarma işlemini başarıyla yaptık cihaz ayarlarından kontrol ettik kurtarma işleminden sonra yazılım tarihi eski tarihi gösteriyordu ardından V7 yi yükledik Merihvideo sitesindeki V1 yazılım kurtarma dosyası hiç bir işe yaramamıştı ilk stabil yazılım sürümünü yükleyemiyordu ama Hiremcoteknik sitesindeki V3 yazılım kurtarma dosyası başarıyla kurtarma işlemini yaptı bazı arkadaşlar sanırım yapamamış olabilirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertGüzel -- 27 Mart 2016; 15:49:32 >




  • MertGüzel bahsettiğiniz işlemler keşke işe yarasa. Kasalı ucuz cihaz isteyene bende bu cihazı öneriyorum ve çevremde kullanan sayıcı bir hayli fazla. Sizin dediğiniz işlem bir işe yaramıyor ama çarşamba günü en yakınımdaki cihazda tekrar deneyeceğim.

    Hiremco teknikdeki kurtarma dosyası :http://www.hiremcoteknik.com/hiremco-zapper-hd/ZapperHD-force-v3.rar
    http://www.hiremcoteknik.com/Hiremco-Zapper-HD.html

    Bahsettiğiniz dosya bu herhalde.

    Bunu yükledikten sonra V7 yüklense de kanal sıralaması bozuluyor. Ben kanal sıralaması bozulanlara V5 yüklüyorum ama o da geçici çözüm oluyor. Anahtardan kapatılırsa veya elektrik kesilirse liste yine gidiyor.

    Siz yinede ne yaptıysanız ve başka bir yerden dosya indirdiyseniz adım adım kaynaklarıyla birlikte yazın ben deneyeyim. Çarşamba 1, cumartesi 1 olmak üzere toplamda 2 zapper hd cihazda deneyebilirim. Adım adım yazın diğer sorun yaşayanlarda denesin bakalım ne olacak.




  • Evet bu linkteki yazılım kurtarma dosyasını kullandımhttp://www.hiremcoteknik.com/hiremco-zapper-hd/ZapperHD-force-v3.rar Cihazı kullanan kişi cihazı sadece kumandadan kapatıyor yani cihazı tam kapatmıyor ben deneyeceğim düğmesinden kapatıp fişini çekeceğim bende tam emin değilim emin olduktan sonra burada yazarım kanal listesi bozuluyormu bozulmuyormu diye ama cihazda yine donma olmuş diye söylediler bana yazılımsal sıkıntı var halen V9 yazılım sürümü bekliyorum sorunlar düzelecekmi göreceğiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertGüzel -- 29 Mart 2016; 2:43:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MertGüzel

    Ben iki adet biri hepsiburada.com dan biri Kipa dan Zapper HD uydu alıcısı aldım kendim kullanmıyorum Hepsiburada.com dan aldığım Zapper HD cihaza hemen V8 yazılımı yüklemiştim güncel yazılım diye sonra cihazda donma gibi sorunlar olmuştu sonra Yazılım kurtarma işlemi yaptım iki adet yazılım kurtarma sürümü var V1 ve V3 bizim cihazda V1 yazılım kurtarma sürümü hiç bir işe yaramamıştı sonra Hiremcoteknik sitesinin sunduğu V3 yazılım kurtarma sürümünü uyguladık ve oldu ayarlardan yazılım sürümünün bilgisine baktım ilk çıkan sürümdü sonra V7 yi yükleyip birkerede fabrika ayarlarına dönmüştüm kullanan kişiden birdaha bana şikayet gelmedi cihaz hakkında sanırım sizin şansınıza cihazda düzelme olmamış bazı serilerde hafıza sorunu olabilir yada başka sebebler

    Hocam ben sizin iyi niyetinize inanıyorum ve yardım etme çabalarınız için teşekkür ediyorum. Ben bu uydu alıcısından biri Hepsi Burada sitesi diğeri Gitti Gidiyor sitesi olmak üzere 2 tane aldım ve iade ettim. Hem V1 hem V3 kurtarma yazılımlarını denedim yükledim ve fabrika ayarlarına döndükten sonra V7 yükledim ama çare olmadı. Elektronik aletlere çok yabancı bir kullanıcı değilim beceremezlik gibi bir durum yok. Fiş çekildiğinde veya düğmesinden kapatıldığında ne yaparsam yapayım iki uydu alıcısında da ayarlar ve kanallar bozuldu. Siz şunu yap kesin bozulmaz diye garanti veriyorsanız 3. kez tekrar sipariş vereyim. Ben bu kutunun görüntü kalitesini çok beğendim fiyatına göre çok iyi ama böyle ayarlar ve kanal listesi bozulduktan sonra işimi görmüyor.

    Mini cihazlar işimi görmediği ve imzamdaki sorunun yaşanmasından tekrar korktuğum için sorunsuz TKGS destekli kutulu uydu alıcısı arıyorum. Hiremco dahil 4 marka denedim ve hepsini iade ettim. Hiremco Zapper HD kadar kaliteli görüntüsü olan yoktu. Birinin çekimi zayıfı diğerinin görüntüsü berbattı bir diğeri sürekli donuyordu. Hiremco Zapper HD modelinde ne donma sorunu yaşadım ne çirkin görüntü sorunu yaşadım. Çok güzelde çekiyordu ama bu ayar ve kanal bozulması 1 gün bile kullanımda beni çileden çıkartmaya yetti. 2 uydu var diseqc ayarı yapıyorum uydu alıcı kapanınca bu ayar bozuluyor 2. uydu komple gidiyor liste gidiyor çok büyük dert. Bunu kesin çözecek yöntem varsa söyleyin bende kurtulayım herkeste kurtulsun.




  • linwin L kullanıcısına yanıt
    Bende kimseyi yanıltmak istemem şu an cihazda V7 yazılım sürümü bugün kullanan kisi cihazda donma olduğunu fişini çekip taktıktıktan sonra düzeldiğini söyledi yani cihaz arada donma sorunu yapıyor gelelim kanal listesi bozulması olayına arkadaşlar cihazın düğmesinden kapatıp yada fişi çekilince ve elektrik gidince kanal listesi bozuluyor diye yazmışlar cihazı ben kullanmıyorum ama kanal listesi bozuluyormu diye deneyeceğim ve burda yazacağım sonuç ne oluyor diye V9 yazılım sürümü çıkacakmış dört gözle bekliyoruz yazılım hatası dışında Hiremco nun uydu cihazları kaliteli uzun ömürlü oluyor kendim ilk çıkardıkları uydu alıcısından biri olan Seoul GS-1180 modelini almıştım yaklaşık 8yıl oldu ama halen taş gibi sorunsuz çalışıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MertGüzel

    Bende kimseyi yanıltmak istemem şu an cihazda V7 yazılım sürümü bugün kullanan kisi cihazda donma olduğunu fişini çekip taktıktıktan sonra düzeldiğini söyledi yani cihaz arada donma sorunu yapıyor gelelim kanal listesi bozulması olayına arkadaşlar cihazın düğmesinden kapatıp yada fişi çekilince ve elektrik gidince kanal listesi bozuluyor diye yazmışlar cihazı ben kullanmıyorum ama kanal listesi bozuluyormu diye deneyeceğim ve burda yazacağım sonuç ne oluyor diye V9 yazılım sürümü çıkacakmış dört gözle bekliyoruz yazılım hatası dışında Hiremco nun uydu cihazları kaliteli uzun ömürlü oluyor kendim ilk çıkardıkları uydu alıcısından biri olan Seoul GS-1180 modelini almıştım yaklaşık 8yıl oldu ama halen taş gibi sorunsuz çalışıyor

    Hocam ben arada donma sorununu razıyım. Piyasada düzgün kutulu ve TKGS destekli uydu alıcı yok. Alıp alıp iade ediyorum bu zapper hd modelinin 3 katı fiyatına satılan cihazda aldım iade ettim. Zapper hd görüntü kalitesi güzel ısınmıyorda sinyal gücü yüksek ama bu elektrik gidince veya düğmeden kapanınca ne varsa yok olması çok can sıkıyor. İki farklı yerden aldım ikisinde de aynı sorun vardı hadi birine bozuk cihaz gönderdiler iki farklı yerin cihazınında sorunlu olması cihazda sorun var endişesi yaratıyor.

    Eğer sizin cihazda bu sorun çıkmazsa aldığınız yeri söyleyin bizde oradan alalım.




  • linwin L kullanıcısına yanıt
    kardeş sen bunları yazdıkça linux cihazıma dualar ediyorum yeminle bunların yanında sıfır problem yani.

    vazgeçtim vu yu satmıyacam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: linwin

    quote:

    Orijinalden alıntı: MertGüzel

    Bende kimseyi yanıltmak istemem şu an cihazda V7 yazılım sürümü bugün kullanan kisi cihazda donma olduğunu fişini çekip taktıktıktan sonra düzeldiğini söyledi yani cihaz arada donma sorunu yapıyor gelelim kanal listesi bozulması olayına arkadaşlar cihazın düğmesinden kapatıp yada fişi çekilince ve elektrik gidince kanal listesi bozuluyor diye yazmışlar cihazı ben kullanmıyorum ama kanal listesi bozuluyormu diye deneyeceğim ve burda yazacağım sonuç ne oluyor diye V9 yazılım sürümü çıkacakmış dört gözle bekliyoruz yazılım hatası dışında Hiremco nun uydu cihazları kaliteli uzun ömürlü oluyor kendim ilk çıkardıkları uydu alıcısından biri olan Seoul GS-1180 modelini almıştım yaklaşık 8yıl oldu ama halen taş gibi sorunsuz çalışıyor

    Hocam ben arada donma sorununu razıyım. Piyasada düzgün kutulu ve TKGS destekli uydu alıcı yok. Alıp alıp iade ediyorum bu zapper hd modelinin 3 katı fiyatına satılan cihazda aldım iade ettim. Zapper hd görüntü kalitesi güzel ısınmıyorda sinyal gücü yüksek ama bu elektrik gidince veya düğmeden kapanınca ne varsa yok olması çok can sıkıyor. İki farklı yerden aldım ikisinde de aynı sorun vardı hadi birine bozuk cihaz gönderdiler iki farklı yerin cihazınında sorunlu olması cihazda sorun var endişesi yaratıyor.

    Eğer sizin cihazda bu sorun çıkmazsa aldığınız yeri söyleyin bizde oradan alalım.

    cuma günü hepsiburada dan hiremco hd aldım. dün bayağı denedim. aç kapa kaptım. arkadaki düğmeden kapattım. fişi çektim tekrar açtım. herhangi bir sorun yok. kanal sıralaması bozulmadı.
    kurtarma vs işlemi yapmadım. ürünü aldıktan sonra kullanmaya başladım. şimdilik sorun yok.

    bu arada siz en son hangi cihazı almaya karar vermiştiniz. selamlar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetlevo
    cuma günü hepsiburada dan hiremco hd aldım. dün bayağı denedim. aç kapa kaptım. arkadaki düğmeden kapattım. fişi çektim tekrar açtım. herhangi bir sorun yok. kanal sıralaması bozulmadı.
    kurtarma vs işlemi yapmadım. ürünü aldıktan sonra kullanmaya başladım. şimdilik sorun yok.

    bu arada siz en son hangi cihazı almaya karar vermiştiniz. selamlar...

    Yorum için teşekkür ederim. İkinci bir uydu kullanıyor musunuz yoksa sadece Türksat mı var? Kullanıyorsanız ikinci uydunun listesi bozulmuyor mu? Kullanmıyorsanız sanki kullanıyormuş gibi yeni bir uydu girişi yapıp onda kör tarama yaparak kanal ekler misiniz? Örnek sizde sadece Türksat varsa yeni uydu alıcı ekleyin ismi örnek supersat olsun ve tekrar bu uyduda kanal arayın. Sonra birkaç defa fişten kapatın fişi çekin 5-10 dakika elektriksiz kalsın. Eğer sorun yoksa bende yeniden sipariş verebilirim.

    Uydu alıcısı konusuna gelirsek çok sipariş edip çok iade ettim.

    1- Serkan hocanın önerisi ile Çin sitesinden Dreambox 800 HD SE M tunner olandan sipariş ettim. Bunu ben kullanacağım. (Bunda iade yok )
    2- Donanım Haber forumdakilerin önerisi ile 2 kez Hiremco Zapper HD sipariş ettim ikisini de bu ayar ve kanal listesi bozulması sebebiyle ayrı zamanlarda iade ettim.
    3- Yine başka bir uydu forumundaki arkadaşın tavsiye ile Botech BC-4400 HD sipariş ettim ettim. Görüntü kalitesi fena değildi ancak aldıktan kısa süre 3-4 kez kendi
    4- Başka bir uydu forumundan bir arkadaşın önerisi ile Dreamstar DS-2000 sipariş ettim, bana öneren arkadaş da iade ettiği için iade ettim. Aslında güzel cihazdı ama zayıf sinyalli kanalları açmıyordu ve bazı HD kanallar takılıyordu. (LNB Inverto ve sorunsuz ayarlı)
    kendine kapanması, 667MHz Sunplus işlemci ve 512 ram cihaz denmesine rağmen cihazın yavaş çalışması, kumanda çekim sorunu ve TKGS eksikliği sebebiyle iade ettim.

    Almaya karar verdiğim son cihaz yine bu forumda önerildiği için bulursam Grundig DSR 8200. TKGS destekli sorunsuz kutulu cihaz arıyorum. Kullanıcıları uydudan ayardan anlamayacağı için takınca gösterecek, ayarları açılınca bozulmayacak, frekanslar değiştiğinde otomatik güncellenecek. HD performansı iyi SD performansı ortanın biraz üstünde olacak.

    Sayın Mert Güzel ve Teknofone hoca Hiremco Zapper HD denemelerinde sorun yok veya sorun kalmamış derse tekrar Zapper HD sipariş edebilirim. Kumandası dışında görüntü kalitesini beğendiğim bir cihazdı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: incendies

    kardeş sen bunları yazdıkça linux cihazıma dualar ediyorum yeminle bunların yanında sıfır problem yani.

    vazgeçtim vu yu satmıyacam.

    Ucuz cihaz malesef genelde sorun anlamına geliyor. TKGS benim için ön planda özellikle ana akım medyanın kanalları dışında kanallar sürekli frekans değiştiği için TKGS şart ve bu şartı taşıyan kaliteli cihaz neredeyse hiç yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: linwin

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetlevo
    cuma günü hepsiburada dan hiremco hd aldım. dün bayağı denedim. aç kapa kaptım. arkadaki düğmeden kapattım. fişi çektim tekrar açtım. herhangi bir sorun yok. kanal sıralaması bozulmadı.
    kurtarma vs işlemi yapmadım. ürünü aldıktan sonra kullanmaya başladım. şimdilik sorun yok.

    bu arada siz en son hangi cihazı almaya karar vermiştiniz. selamlar...

    Yorum için teşekkür ederim. İkinci bir uydu kullanıyor musunuz yoksa sadece Türksat mı var? Kullanıyorsanız ikinci uydunun listesi bozulmuyor mu? Kullanmıyorsanız sanki kullanıyormuş gibi yeni bir uydu girişi yapıp onda kör tarama yaparak kanal ekler misiniz? Örnek sizde sadece Türksat varsa yeni uydu alıcı ekleyin ismi örnek supersat olsun ve tekrar bu uyduda kanal arayın. Sonra birkaç defa fişten kapatın fişi çekin 5-10 dakika elektriksiz kalsın. Eğer sorun yoksa bende yeniden sipariş verebilirim.

    tekrar selam...
    hiremco uydu alıcısını ilk kullandığımda hotbird ve ismini hatırlamadığım 2 uydu daha yüklü gelmişti. kanalların sıralarının bozulma durumunu bildiğimden, sırlama yapmadan, uyduları silmeden kısa süreli (kapattıktan sonra beklemeden açtım) aç kapa yaptım. fişini çektim. sonra bir kaç kez daha yaptım hatta aman bozulursa ne olur diye canımı sıkarak... birşey olmadı...

    malum durum her ne kadar olmasa da sadece tuksattaki 30-40 kanalla yetinen bir tv izleyicisi olduğumdan, bu durumu tolere edebileceğimi düşünüyorum.

    next puntu plusı daha geçen teknosaya iade ettim.. hemde ne zorlukla... hiremcoyu hepsiburada dan aldım. iadesi kolaymış diyorlar... her şeye rağmen sorun olursa hiremco zapper hd plus modelini alırım herhalde...

    selamlar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetlevo
    tekrar selam...
    hiremco uydu alıcısını ilk kullandığımda hotbird ve ismini hatırlamadığım 2 uydu daha yüklü gelmişti. kanalların sıralarının bozulma durumunu bildiğimden, sırlama yapmadan, uyduları silmeden kısa süreli (kapattıktan sonra beklemeden açtım) aç kapa yaptım. fişini çektim. sonra bir kaç kez daha yaptım hatta aman bozulursa ne olur diye canımı sıkarak... birşey olmadı...

    malum durum her ne kadar olmasa da sadece tuksattaki 30-40 kanalla yetinen bir tv izleyicisi olduğumdan, bu durumu tolere edebileceğimi düşünüyorum.

    next puntu plusı daha geçen teknosaya iade ettim.. hemde ne zorlukla... hiremcoyu hepsiburada dan aldım. iadesi kolaymış diyorlar... her şeye rağmen sorun olursa hiremco zapper hd plus modelini alırım herhalde...

    selamlar..

    Selamlar.

    30-40 kanalda olsa kişiye özel sıralama yapınca ve o sıralama bozulursa tadı kalmıyor. Bende yeniden sipariş için Mert Güzel ve Teknofone hocamdan sorun kalmadı veya sorun devam ediyor onayı bekliyorum.

    Hepsi Burada iadesi kolay ben sırf bu sebeple hep oradan alırım pahalı olsada başka yerden almam oradan alırım ve sorun çıkınca iade ederim. Hepsi Burada sitesine üç uydu alıcı iade ettim hiç sorun çıkmadı aynı gün param hesabıma yattı.

    incendies hocam profesyonel cihazda ayarlamak sorun değil bende hepsini ayarlarım ama bizim oynak uydu Türksatta frekans değiştiğinde bilmeyen için TKGS büyük nimet. Bir kanal HD yayına geçince veya frekansı değişince amatör kullanıcılar uğraşmıyor.




  • linwin L kullanıcısına yanıt
    şu serverda astra 19 ve thordaki hangi paketler açıyor kardeş bi baksan.

    bbc earth history bein filan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: incendies

    şu serverda astra 19 ve thordaki hangi paketler açıyor kardeş bi baksan.

    bbc earth history bein filan?

    Nereden nasıl bakacağım? Bahsettiğiniz hangi server?
  • linwin L kullanıcısına yanıt
    hiremco beleş serveri bilmiyor musun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: incendies

    hiremco beleş serveri bilmiyor musun?

    Bilmiyorum. Şu an bende Hiremco cihaz yok. 2 tane vardı ve üstte yazdığım gibi iade ettim ve sorun çözülürse yeniden alacağım. Zapper HD'de böyle bir server var mı?
  • linwin L kullanıcısına yanıt
    plus ta var. hatta powervu bile var :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: incendies

    plus ta var. hatta powervu bile var :)

    Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Bana o özellikler gerekmiyor bu sebeple bahsettiğiniz konu hakkında bilgi sahibi değilim.
  • linwin L kullanıcısına yanıt
    beleş türkçe belgesel
    ingiliz spikerli premier lig
    sky hbo sinema kanalları
    fransız opera senfoni kanalları
    şampiyonlar ligi la liga nba veren yüzlerce spor kanalı
    hepsi beleş ilginizi çekmiyor mu?

    peki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.