Şimdi Ara

Apartmana Fiber T11B Montaj Süreci (Sonuçlandı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
3
Favori
8.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Cuma günü gittim. Sistem tanimlama da sikinti olmus. Bu hafta olur dediler.. Cumartesi te kadar olabilirmi bilmiyorum.. Telefon hat baglantulari tasinacak başka bi işlem yok.. Ama bekliyoruz bakalim..
  • Sizin bölgenizdeki santralden sorgulamanız gerekiyor bence.. Merkezde bile Mahalalleleri bölgelere ayırmışlar. Her bölgenin yatırım ile ilgileni başka oluyor.. Bizim apartmanın dibinden 2 yıldır fiber hat geçiyordu.. Ama yatırım olmadığından bağlamıyorlardı. Merkeze bildirdik yatırım planın içinde talepde bulunduk bekliyoruz diye beni 2-3 yıldır oyaladılar. Yine santrale öylesine giderken bir baktım iş ciddiye bindi..

    Kutu montajı tamam ama 2 gündür bir hareket yok. Sadece Elektrik tesisatı ve kutu var..
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Sizin bölgenizdeki santralden sorgulamanız gerekiyor bence.. Merkezde bile Mahalalleleri bölgelere ayırmışlar. Her bölgenin yatırım ile ilgileni başka oluyor.. Bizim apartmanın dibinden 2 yıldır fiber hat geçiyordu.. Ama yatırım olmadığından bağlamıyorlardı. Merkeze bildirdik yatırım planın içinde talepde bulunduk bekliyoruz diye beni 2-3 yıldır oyaladılar. Yine santrale öylesine giderken bir baktım iş ciddiye bindi..

    Kutu montajı tamam ama 2 gündür bir hareket yok. Sadece Elektrik tesisatı ve kutu var..
  • Dışarıdan yeni geldim. Kablo çekmişler ama henüz bağlantısını yapmamışlar. Zaman yetmedi sanırım..
    Bir kaç foto çektim ama pek açıklayıcı değil gibi..

    Hemşerim en kısa zamanda inşallah herkese nasip olur..

    Fiber sadece bizim apartmana geliyor buradan bakır kablolar ile dağılacak %99,5 böyle..

    Biraz sonra fotoları koyacağım..

    Ekleme Resimler..










    Bir ekleme daha yapayım.. Şu anki Hat değerlerim. Tarifem Fixnet 16Mbit VDSL 2Mbit upload olması gerekirdi.. Hat azizliği işte..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 25 Aralık 2015; 18:07:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    T11-B lerin farkı Hizmet değıtabilmesi ve bina ici ankatre icin farklı kablo kullanılacak. T11B kabinin T7 ve T5 kabininden farkı FTTB kalitesinde hız vaadetmesi ama 86 bilemiyorum. Ama sizin binanızın VDSL2 kartı ayrı olduğu için etkileyeceğini sanmam fiber kabloda kaldırır zaten fiberoptik kablonun iddiası da bu sınırı olmayan bant genişliği.

    -----------------
    FTTC koydukları yere siz müdahil olmadıkça kısa vadede FTTB gelmez. BTK ya şikayetin de pek işe yarayacağını sanmıyorum. Ama bir tahminim var Telekomun fiber geleceği hakkında (bak8n tahmin sonra linç etmeyin ha bu diyeceklerini sallıyor musun ? Hayır sadece olanları gözlemleyince böyle bir durum ortaya çıkıyor)
    Bana kalırsa Türk Telekom ilk olarak her yere genişbant erişimi sağlam istiyor bu ilk aşama olabilir. Bunu FTTC kabinleriyle yapacak
    Yeni kurulan yerlere , sitelere ve toplu konuitlara Fiberkent projesi kapsamında zaten direl fiber getiriyorlar.
    Daha sonra ise genişbant tamamen her yere erişince büyük ihtimaller FTTC sistemleri de FTTB ve FTTH ye öndürecekler.
    Bunun belirtileri neler
    Turkcell ve Vodafone altyapıları birlştirelim diye Türk Telekom'a teklif götürdü. Büyük ihtimalle Türk Telekom kabul edecek ama birlestirme sonucunda abone kaybetmemek adına su son gunlerdekii vefalı müşteri ve bedava ADSL2/VDSL2/Gbpsethfiber uyumlu modemi tahhahüt ile veriyor olabilir. Peki tahahutün amacı nedir ? Yapacağı tahahüt ile kazanacağı süre zarfında FTTB ve FTTH sistemleri yaygınlaşıtaracak büyük ihtimalle ve çakma fiber algısı ortadan kalkacak. Sonra TTNET in tarih olacak olmasıyla da imaj tazelenecek ve Türkiye'nin hemen hemen heryeri 4.5g nin de etkisiyle fibere kavuşacak İnşallah

    Bu yazdıklarım düşler diyarından bir parça gibi gözükse de olma ihtimali var. İnşallah olur.




    Teşekkürler hocam. Olabilme ihtimali var.




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Ben dilekçe vermedim. Yılda 3-4 defa bi uğradım. Benim Tahmilerim doğrultusnda bir yorum yapacağım..

    En son gittiğimde bir sistemin boşa çıkması şans işi oldu. Ben gitmeseydim o sistem mutlaka başka bir yere takılacaktıçç Şans işide var ama yeterli değil..

    Bir apartman olarak dibimizde bir site var. Bu siteye 2-3 sene kadar önce fiber teklifi telekomdan gitmiş. Ama sitede ilgilenen olmamış. (DAha doğrusu site yöneticisi ilgilenmemiş) Sita sakinleri bunu duysa adamı kurşuna dizezdi sanırım :D Gerçi yönetim kabul etse idi %99 bizim apartmanada fiber gelmiş olacaktı. Ama dolap bana uzak kalırdı. Böyle daha iyi..

    Ve son olarak en önemli faktörlerden birisi bence. Bu yatırım işine bakan eleman yanımızdaki sitede bir arkadaş kalıyor o da istiyor demesi, arkadaşına yardım isteğinden olabilir. Yani sitedeki arkadaşı sayesinde ve site yönetiminin ilgilenmesi sebebi ile T11-B bizim apartmana gelmiş oldu.

    Bu gün Pazar Bir gelişme daha oldu biraz sonra konuya ekleme yapayım..




  • 27.12.2015 Bir gelişme daha oldu. Saat 11:00 gibi Telekom elemanı geldi Dolaba fiber bağlantısını yapmaya başladı. Dolap hakkında bilgi almaya çalıştım. 64 adet internet kapasitesi 72 adette Telefon kapasitesi olduğundan bahsetti. Dolaba elektrik çekilmiş ama daha Tedaş tarafından elektrik açılmamış. Açılsa idi tepesinde fanlar vardı bunlar çalışırdı dedi. Akü leri sordum 4 tane yuva gösterdi. Buralara Akü takılacak dedi.. Sizin eve çok yakın olduğunda 24 Mbit i rahat alırsınız dedi eve 23 gelir vs dedi..Telekom sizi otomatikmen 24 e geçirecek dedi. (Elbette ben TTNET li olmadığımı söylemedim. Fixnet 32Mbit ile devam etmeyi düşünüyorum. Duruma göre Vodafone nin 4Mbit uploadlı bir pakete de geçmek istem ama Şu anda bile 300GB civarı veri indirimi oluyor) 100Mbit gelmezmi dedim çok pahalı dedi Ne zaman devreye girer dedim 20-30 gün dedi...

    Fiber dolaba, fiber bağlantısını yapıyor şu an.. Çıkış bakır kablolarınıda bağlayacakmı bilmiyorum. Bu durumu bu mesaja editlerim.. Daha bina dışındaki dağıtım Tablosuna montaj yapılacak.. Herhalde en az 2 hafta işi olabilir..

    Ekleme:
    Sadece Fiber kabloyu bağladı sisteme enerji verdi Fiberin diğer ucunu bağlayacakmış. Gitti. Bugünlük bu kadar sanırım..
    Bu arda Fan sesleri baya var. Zaten dolabın bulunduğu yer çok soğuk. Fanlar termostatlı olsalardı. Dolap ısınmaya başladıkça havalandırsa imiş.. Bakalım gece ortalık sessizken evin içine kadar ses gelecekmi.

    Dün Fiber haritaya baktığımda ev için 15Mbit e kadar internet alınabilir diyordu. Hala aynı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 27 Aralık 2015; 12:10:36 >








  • quote:

    Orijinalden alıntı: eak101

    Eğer ip vae toptan satış port kiralama ve hız paketleri yer almıyorsa resmi bağlayıcılığı olacağını sanmıyorum. Araştırma konusu olarak kalır BTK'nın olayı bu

    Pdf sanırım bir tez
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    hocam daha afyon da kar yok
  • 13.01.2016 Ufak gelişme.. Bu akşam eve geldiğimde apartmandaki fiber dolaba bakır kablolarda bağlanmış. Ama apartman dışındaki kablolar boş boş durmaya devam ediyor. Ufakda olsa bir gelişme olmuş..

    Böylece T11B dolaba Fiber, bakır ve Elektrik kablosu bağlantıları tamamlanmış oldu. Sanırım Dolap ile ilgili bişi kalmadı Geri kalan dışardaki kablo hat bağlantıları..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 13 Ocak 2016; 18:33:35 >
  • 17.01.2016 Bugün fiber dolap içine taşınan fiber dolap tarafındaki kabloların bağlantısı yapıldı. Fan sesini bir güzel düşürdü sanki çalışmıyor. Dolabın dibinden bile zor duyuluyor artık.. Bina dışındaki kutuyada bakır kabloları bağlandı. Geriye bizim apartmanın ankestre kablolarında bu panoya bağlanması kaldı. Ne zaman olur dedin. Telekomun elindeki işlere bağlı 2 hafta olabilir dedi. Ben bu yaptığım işin sonucunu sms atacağım Telekom geri kalan işi sıraya koyacak yapılacak dendi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet_alp

    Beklemefeyim. Bir hareketin yok. Yanlız perşembe günü telekom, yönetici yı aramış. Evi bulamamışlar. Demekki başka bir ekip.. Niçin aradılar bilmiyorum. Bu hafta kesin iş biter diyordum ama olmadı. Umudumuz bu haftaya kaldı. Aralik 4 dunde filizlenen macera şubat ayı baslamasina rağmen sonuca ulaşmadı..

    Telekomun hangi işi düzgün ilerlemişki bugüne kadar bekle hep bekle başka bişey dedikleri yok.
  • Bugün telekom a uğradım. Sistem çalışıyor sadece aktarma olacak dedi Cebinden sanırım ilgili ustayı aradı. Hocam perşembe günü aktarılacak dedi. Oradan ayrıldım.. Yolda kendi kendime inşallah bu perşembe dir dedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 23 Şubat 2016; 20:51:37 >
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Benim sürekli gittiğim yer idi.. işte link umarım işin hallolur...

    Turk Telekom Binası Linki
  • SONUÇ: 21 Aralık 2015 de fiber kutu apartmana takıldı.. 27 Şubat 2016 da Hizmet alınmaya başlandı..

    04.12.2015 Bugün Santrale gittim. Hiç umudum yok ken, Bir yerden sistem sökülecek 1 hafta içinde Yönetici ile sözleşme imzalarsak bu sistemi size takarız dendi. Apartman 8 daire, ben dahil 3 kişi internet kullanıyoruz. Apartmana kutu takılacak dendi. Sanırım bu Tip 11 dedikleri olsa gerek apartmanın elektriğini kullanacağız kendi sayacımız var Tedaşa abone olacağız dediler. Yani Sistemin elektrik faturası apartmanı ilgilendirmiyor anladığım kadarı ile. Apartmanın dışınada dolap takacağız buradan cevre apartmanlar bundan faydalanacak dendi. Arıza durumunda apartmana girilmeyecek apartman önündeki dolaptan arızalar giderilecek dendi. Tesisat sırasında duvar yıkılsa bile biz düzgün bir şekilde yenileceğiz dediler. Apartmana 2 kablo girecekmiş Biri giriş için biride sanırım diğer dışarıdaki dolaba gidecekmiş.

    Ben apartman girişinde oturduğum için diğerleri pek olumsuz bakmazlar şeklinde düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar bu işte ne tür bir bit yeniği olabilir.. Ben sokağa fiber dolap beklerken (FTTC), apartman içinde yani FTTB olma ihtimali var gibi.. Ben istedim bir göz Allah verdi iki göz misali yani..

    Şimdi gidip yöneticimizi ikna etmek lazım. Kendisi internet bilmez. Ama bir sıkıntı olmayacağını ikna edebilirsem problem olmaz gibi.. Fakat bir problem olma ihtimali varmıdır? Yönetici ile papaz olma durumuna düşmek istemem. Çünkü 8 dairelik bir ortamda az da olsa samimilik bir durum var apartmanca.. Uzun bir sürede beraber olacağız. Komşuluk ilişkilerinde bir sıkıntı çıkarmayayım..

    Bu sistem ile ne tür aksilikler olabilir? Birde Neden başka yerden sökülüyor Millet fiber isterken bunlar manyakmı ki söktürüyor? Burasıda muamma bir sıkıntı çıkarıyorki sökülüyor şeklinde düşünmüyor da değilim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 27 Şubat 2016; 20:01:12 >







  • Merhaba öncelikle hayırlı olsun hocam. Bu kutudan bizim apartmanda da var. Yönetici de biziz bu arada yıllardır. Fakat Türk Telekom hiç bize sormadan danışmadan apartmana T-11'i yerleştirmiş bir gün ansızın Babama defalarca sordum oğlum hiç haberim yok ne zaman koyduklarını bile bilmiyorum diyordu. Dışarıdan 1 turuncu fiber kablo ve elektrik kablosu geliyor kalınca. Hatta kutu epey sesli çalışıyor apartmandayken duyuyorsun gürültüyü böyle hafiften. Bizdeki kutu 3 apartmana hizmet veriyor sanırım. Kutudan 3 siyah bakır kablo(bakırdır sanırım) çıkıyor yine kalınca turuncu fiber kablo gibi. Biri T-11'in hemen 2-3 metre ilerisindeki ankastremize diğer 2'si de yandaki apartmanlara gidiyor. Elektrik faturası apartmana yansımıyor.

    Bir problem çıkacağını sanmam. İstanbul/Fatih'te alışkanlık oldu bakıyorum apartmanların girişlerine daracık girişi olan apartmanlara bile koymuşlar bu kabinlerden. Yönetici ile papaz olacak bi durum da olmuyor baksanıza babamın ruhu bile duymamış ki epey ilgili adamdır apartman yöneticiliği konusunda ciddiye alır yani




  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkürler.. Santral apartman yönetici ile ne tür bir sözleşme imzalayacak? Bunu sormayı unuttum
  • Basit sözleşme
  • Akşam kursum olduğunda eve hemen bi uğradım döndüm.. Dolap takılmış Elektrik panosundan dolaba elektrik hattı çekmek için Cümle kapının arka kısmı olan zemini deliyorlardı.. Henüz kablo çekilmemiş. Dolap monte edildi ya artık gerisi gelir artık..

    Ben FTTC ararken FTTB ye kavuşuyorum..
  • Biraz önce evden telefon geldi.. Panodaki bir şalteri patlatmışlar Elektrik yok Kombi çalışmıyor.. Apartmandakiler muhtemelen bana bıçak biliyorlar..
    Parça almaya gitmiş eleman.. En kısa sürede düzelir inşallah
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.