Şimdi Ara

OneDrive kullanıcılarına kötü haber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OneDrive kullanıcılarına kötü haber


    Yazılım devi Microsoft, popüler bulut depolama servisi OneDrive'ın saklama alanlarında önemli değişiklikler gerçekleştirdi.

     

    Şimdiye kadar Office 365 abonelerine sınırsız depolama alanı sağlayan Microsoft, bunu Office 365 Ev, Kişisel ve Üniversitesi kullanıcıları için 1TB seviyesine çekti. Attığı adımı "ortak, bağlı ve akılcı servisler" sunmaya devam edebilmek için yaptığını belirten yazılım devi, yeni kullanıcılara verilen 100GB ile 200GB'lık planları da kaldırarak onun yerine aylık 1,99$'a 50GB bulut depolama alanı vermeye başladı. OneDrive'ı ücretsiz olarak kullanan kesimin 15GB'lık bulu depolama alanını ise 5GB'a indiren şirket, aynı zamanda 15GB'lık kamera arşiv (Fotoğraf ve videolar için) hediyesini de iptal edilen paketler arasına dahil etti. 

     

    1TB'dan fazla bulut arşivi bulunan Office 365 abonelerini bu alanı arttırmaları yönüne bilgilendirmeye başlayan Microsoft, dosyalara 9 ay boyunca erişim sunacak, gerekli arttırma işlemi yapılmadığı taktirde ise bu süre sonucunda hesabı kitleyecek ve tahmin edebileceğiniz üzere verileri silecek.

     

    Microsoft'un attığı bu adım karşısında alacağı tepkiler merak edilirken, sonuç olarak Apple ile Dropbox gibi büyük isimlerin bulunduğu bulut depolama pazarında OneDrive'ın gerilere düşme ihtimali bulunuyor. 

     







  • Yeni kayıtıt olan kullanıcılar için herhalde bu durum geçerli. Hali hazırda 30 GB alanım var. Eğer benim depolama alanımıda 5GB'a indirirse geçerim Google Drive'a.
  • her taraf bulut oldu zaten

  • Baya kısıtlamalara gidilmiş. Seçenek bol olmadı başka bulut kullanırız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lincolnn

    Yeni kayıtıt olan kullanıcılar için herhalde bu durum geçerli. Hali hazırda 30 GB alanım var. Eğer benim depolama alanımıda 5GB'a indirirse geçerim Google Drive'a.

    Ben ikisini birden kullanıyorum ama daha kolay kullanımı ve klasor olarak indirilmeye izin vermesi nedeniyle onedrive'ı daha çok tercih ediyorum. Eğer bizim de mevcut hesabınızda kısıtlamaya gidilirse ben de tamamen kapatırım onedrive hesabımı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 dolara 50 gb verip bir sekilde en pahali bulut hizmeti olmayi basardin. Sipirsin microbeyin!

  • başka bulut mu yok hayret

  • Cazibesini kaybetmiş. Hayırlı işler.
  • Bildiğimiz Microsoft işte. Her zaman söylerim. Yorumlarıma denk gelenler bilirler. Azıcık giderlerden kısayım diye oyun stüdyosu kapatan şirketten daha ne beklenir ki...

  • Ben Office 365 kullanıcısıyım ve 10 TB olarak gözüküyor. Henüz Microsoft'ta bir uyarı yapmadı ama eğer gerçekse bizim TTNet'e özenmiş. Diğer rakipler artırırken bu azaltıyor.
  • Mesaj eksilendiği için tarafımdan silinmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 4 Kasım 2015; 9:23:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lincolnn

    Yeni kayıtıt olan kullanıcılar için herhalde bu durum geçerli. Hali hazırda 30 GB alanım var. Eğer benim depolama alanımıda 5GB'a indirirse geçerim Google Drive'a.

    Yeni kayit olanlara degil herkese. 15 ve ya daha fazla kullananlar icin 2016ya kadar dosyalariniz saklanacak ancak sonra silinecek. Haberi yapmislar ama baya baya eksik yapmislar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye de kota oldugu surece bu adimlar olumsuz etkisi olmayacaktir. Ayrica bircok firma OneDrive depolama ayrica ucretsiz vermekte .

  • Editörün yukarda ki yazısın da, bir yazım hatası var.
    Şöyle ki;
    "Office 365 abonelerini bu alanı arttırmaları yönüne bilgilendirmeye başlayan Microsoft..."
    cümlesin de "arttırmaları" kelimesinin "azaltmaları" şeklin de olması gerekmiyor mu ?

  • 5 gb çok az la asus bile ömür boyu 15 gb bulut veriyor cep telefonu alınca

  • Microsoft'un son yıllarda aldığı açık ara en salakça karar. Ben OneDrive'ı çok sık kullanan biriyim. Hatta bilgisayarım ve telefonumda bile dosya bulundurmam. 30 GB ise bir çok konuda işimi görüyordu. Bazı hediye ve kampanyalarla halihazırda 230 GB kullanıyorum. İki yıl sonra bir anda kullandığım alan 5 GB'a düşecek. OneDrive aylık ücretleri türkiye için gayet iyi bir fiyatlandırma söz konusu olsa da 15GB'lık standart alanın bazı arkadaşların kendilerinin kullanıma sundurduğu sınırsız alanı gönül rahatlığı ile kullanıyor olmalarının sonucunda elimizden alınmasının iler tutar yanı yok. Apple bile bu kadar gerzekçe bir şey yapmaz sanırım. Eğer sınırsız data paketi veriyosan adamın 100 TB dosya yükleyebileceğini de ön görmen lazım!111!!!!

  • google drive'a geçmek farz oldu galiba

  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Hayır, ya ek depolama alıp kotanızı arttırın, ya da dosyalarınızın 1 TB'ı geçen kısmını başka yerlere aktarın, yoksa dosyalarınızı sileriz diyor kısaca.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayda 450 GB'ye yakın bir kısmı doluydu, ben seneye 365 aboneliğini iptal etmeyi düşünüyordum şimdi benim onedrive'daki bilgilerde silinecekse GoogleDrive ürün hediye bonusları ile daha avantajlı duruyor. En azından promosyon süresi dolsa dahi ömür boyu silinmeme garantisi veriyor.

  • Ofis dokümanlarından başkasını bulundurmak riskli.
    5GB paket olarak ortalam bir FlashDisk boyutu bile değil.

    Acaba diyorum, sehven(!) TB yerine GB falan mı yazıldı?

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.