Şimdi Ara

VW Skandalı Teknik Veriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dünya çapında kullanılan Tip EA 189 motorlarının testteki doğrulama değeri ile ve yoldaki emisyon değeri arasında dikkate değer bir sapma bulunduğu anlaşılmıştır. ABD'deki düzenlemeler AB'den daha sıkı durumdadır. West Virginia'dan bir ekip ile beraber 3 araç (2 adet VW ve 1 adet BMW.) San Diego'dan Seattle kadar test edilmiştir. Burada VW için üzücü (sınırdan 15-35 kat daha kötü) değerler elde edilmiş. 486,000 araçla ABD'de başlayan konu 11 milyon araca Audi Skoda araçlarını da etkileyecek şekilde büyümüş durumda.

Var olan sistem nitrojen oksitleri tutacak şekilde ve toksik madde emisyonunu da düşürecek şekilde tasarlandı. Fakat bu tutacak sistemini çalıştırmak için motor belirli aralıklarla daha fazla yakıt tüketmek zorunda kalıyor. Araç bilgisayarı daha az yakmak uğruna bu toksik maddeleri yakmadan dışarı atıyor ve bu sayede tasarruf ediyor. Halbuki bu değerleri yakalayan başka bir motor üreticisi emisyon değerini yakalamak uğruna tüketimi arttırmak zorunda kalıyor ve bu haksız rekabete yol açıyor. Yani VW burada diğer otomobil üreticilerine de verdiği bir zarar var. En çok satışı yakalamak uğruna yapılmaması gereken şeyler bunlar.

Düşük karbon salınımı sloganı ile yola çıkan TDI motorlarına sahim VW'nin, ABD'de 77 milyon dolar harcayarak temiz dizel reklamı vermesi ise ayrı bir durum. VW reklamları geri çekmek konusunda hala bir karar vermiş değil.

ABD Çevre Bakanlığının açıklamasına göre bu durumun ABD'deki cezası 18 Milyar $. Ayrıca, ABD adalet Bakanlığı da ayrı bir soruşturma başlattı. Bu soruşturma ise sadece emisyon ile sınırlı olmayacak. Geçmişe dönük ve günümüzdeki diğer şikayetleri de kapsayan bir soruşturma olacak. 2.0 ve 3.0 arası tüm TDI motorlar denetime dahil edilecek.İtalya İsviçre ve Güney Kore de benzer testleri talep etmiş durumda.

CEO'nun Amerikan atık emisyon ölçümü düzenlemesini aldatan VW yazılımından haberdar olup olmadığı ise hala soru işareti. Ki iki türlü de durum vahim.

Şuan 30 milyar dolar market kaybı yaşamış durumda ve hisse senetleri %20 değer kaybı ile 106 euro

Alman CEO Açıklamasında: Bir daha VW'de manüpilasyon olmamalı dedi.

ABD'deki VW'in en üst düzey yönetici ise kendisine küfretmiş. (Normalde "pardon/sorry my french" denir ama burda önce in my german words diyor)

Sonuç olarak; artık biliyoruz ki VW TDI motoru kesinlikle euro 6 bir motor değil. Az yakmak uğruna değerlerini manipüle etmiş bir firma. Ve bu durumda insan gerçekten merak ediyor. Düzenlemelere uysaydı ozaman tdi 'ın gerçek yakıt tüketimi ne olacaktı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 23 Eylül 2015; 13:34:02 >

• +7Can + kullanıcısına yanıt
    CEO dün işten çıktı (atıldı mı yoksa istifa mı etti emin delilim). Umarım tr de de test Ler yapılır ve wv yi güzel Ülkem anlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Isten ciktigini sanmiyorum.

http://jalopnik.com/volkswagen-ceo-martin-winterkorn-apologizes-but-does-no-1732333149

http://www.theguardian.com/business/2015/sep/22/vw-scandal-escalates-volkswagen-11m-vehicles-involved

http://www.francenews.net/index.php/sid/236956509

Konusma yaptigi video'da herseyi duzelticez cok uzgunuz diye konusuyor ama istifa aklina bile gelmemistir. Eski Siemens CFO'su rusvetten suclandigi icin intihar etmisti 2006 yilinda***. Bu VW skandalinda bu kadar rahat rahat sorun yok duzelticez demek artik markanin verdigi bir piskinlik olsa gerek. Ama VAG buyuk bir grup Winterkorn'un cok fazla tutmazlar bence.

***http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-02-06/heinz-joachim-neubuerger-ex-siemens-cfo-in-scandal-dies

• Öte yandan Mercedes ve BMW konunun kendileri ile alakalı olmadığını söylemelerine rağmen borsada %5 değer kaybetmiş durumda. Mercedes de, Nissan/Renault motoru kullandığı için mutludur şimdi. Bir Alman neden bir Japon motoru kullanır diye düşünüyordum ben de ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 23 Eylül 2015; 11:10:17 >

Vw nasıl bir dalavete yaptığı sundan anlaşılıyor. Reno nissan mb bazi konularda ortak işbirliği ne girmiştir. Forumda vw şöyle buyuk boyle büyük naralari atilirken bdn diğer firmalarin ortaklasa işbirliği yapmasının nedenlerinin olduğunu söylemiştim. Olay çok büyük aslinda ve tum dünyayı kapsıyor

• Sorun kimin ne motoru kullandığı degil Amerika da emisyon standartlari daha yuksek bu yüzden avrupada kullanilan motorların aynısını kullanmak zor. Ayrıca ABD de dizelin popüler olmamasının sebeplerinden biri de firmaların teknik zorluk olduğundan dolayı girmek istememeleridir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: +7Can

Öte yandan Mercedes ve BMW konunun kendileri ile alakalı olmadığını söylemelerine rağmen borsada %5 değer kaybetmiş durumda. Mercedes de, Nissan/Renault motoru kullandığı için mutludur şimdi. Bir Alman neden bir Japon motoru kullanır diye düşünüyordum ben de ...

Japon değil, Fransız motor. Motorun asıl sahibi ve geliştiricisi Renault.

cout << "Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi @ GAÜ | IEEE Computer Society | Asus N550JK i7-4700HQ - 12GB RAM - GTX850M | Galaxy Note 4 | Toyota Vitz |∫ ∫ DH Mühendisler ve Mühendis Adayları Odası∫ ∫ ";
  • quote:

Öte yandan Mercedes ve BMW konunun kendileri ile alakalı olmadığını söylemelerine rağmen borsada %5 değer kaybetmiş durumda. Mercedes de, Nissan/Renault motoru kullandığı için mutludur şimdi. Bir Alman neden bir Japon motoru kullanır diye düşünüyordum ben de ...

Ee Amerikan devi Ford boşuna Fransız dizeli (HDi) kullanmıyor demek ki

Orijinalden alıntı: Father Torque

quote:

Ee Amerikan devi Ford boşuna Fransız dizeli (HDi) kullanmıyor demek ki

Yeni 1.5 tdci i neden gelistirdiler o zaman?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 23 Eylül 2015; 12:24:01 >

So, so you think you can tell Heaven from Hell,
    blue skies from pain.

And did they get you to trade your heroes for ghosts?
    We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

Çevre Bakanlığı bu işe el koysun. Bu motora sahip araçlar TÜV muayenesinden gecmesin ceksinler kenara. Tipis tipis parayi geri odesinler arac sahiplerine.

Adamlar doğuş grubunun vergi borçlarını siliyor ne geri toplatması.burası ne Amerika ne Avrupa birliği.böyle birşey yaşanması mümkün değil.

tek sebebi var, bizim ülkede deveyi diken insanı seven yaranır. vw bugüne kadar bizim milleti çok sevdi ama millet doymadı.

bir başka örneğini de 13 yıldır görüyoruz, sahtekarlık hırsızlık dolandırıcılık yaptıysan bu millet arkanda vw, kafanı yorma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 23 Eylül 2015; 12:50:27 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.