Şimdi Ara

ASUS ROG SWIFT PG279Q 27' 165 HZ IPS Panel G-Sync Monitörü duyurdu (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
808
Cevap
6
Favori
35.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bayiliğim var oradan bakıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snaru

    genelde 2-3 hafta süreç gösteriliyor sistemde geliyor göründüğünde fakat o hiç belli olmaz yarında gelebilir 3 hafta sonrada

    Ben de vatana iade ettim backlight bleed sebebiyle bir tane pg279q, yeni parti nisanda gelecek dediler ama sizin dediğiniz kadar yakın zamanda Türkiye'ye girecekse harika.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snaru

    bayiliğim var oradan bakıyorum

    Bi baksana acer xb 271hu var var mı görünürlerde
  • Acera baktım yok valla özellik hu modeli istiyorum bende ama yok hlar var hular kayıp @--STALKER--

    Valla dediğim gibi pentanın sağı solu belli olmaz oyüzden o nisanda olabilir işte 3 haftada olabilir @Asylum4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snaru -- 12 Mart 2016; 1:12:09 >
  • Beklemekten çok sıkıldım asus MG279Q mu alsam gsnyc yok kartım 980ti gysncnin eksikligini cok hissedermiyim yoksa gidip PG278Qmu alsam PG279Q hem daha pahalı hemde yabancı forumlarda araştırdığıma göre 10kişiden 8 iade ediyor :S acerin zaten geleceği yok sizce ne yapmalı arkdaşlar bir akıl fikir verin :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nedwish

    Beklemekten çok sıkıldım asus MG279Q mu alsam gsnyc yok kartım 980ti gysncnin eksikligini cok hissedermiyim yoksa gidip PG278Qmu alsam PG279Q hem daha pahalı hemde yabancı forumlarda araştırdığıma göre 10kişiden 8 iade ediyor :S acerin zaten geleceği yok sizce ne yapmalı arkdaşlar bir akıl fikir verin :D

    para var huzur yok diyorsun yani
  • yalnız şöyle birşey var newegg gibi sitelerde satış yorumlarında deli gibi millet sövüyordu pg278qya oyüzden almaktan vazgeçmiştim ama sen bilirsin acerınkide olabilir açıkcası benim için ikisinden hangisi trye önce gelirse onu alıcam :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snaru

    yalnız şöyle birşey var newegg gibi sitelerde satış yorumlarında deli gibi millet sövüyordu pg278qya oyüzden almaktan vazgeçmiştim ama sen bilirsin acerınkide olabilir açıkcası benim için ikisinden hangisi trye önce gelirse onu alıcam :D

    Bir kez daha pg278q siparişi verdim eğer bu da istediğim gibi cıkmaz ise ekim ayına kadar birşey almayacağım :D wiewsonic o tarihlerde gelecekmiş trye zaten
  • ASUS ROG SWIFT PG279Q 27" 165 HZ IPS

    Almayi düşünüyorum kullanan arkadaşlar var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nedwish

    Beklemekten çok sıkıldım asus MG279Q mu alsam gsnyc yok kartım 980ti gysncnin eksikligini cok hissedermiyim yoksa gidip PG278Qmu alsam PG279Q hem daha pahalı hemde yabancı forumlarda araştırdığıma göre 10kişiden 8 iade ediyor :S acerin zaten geleceği yok sizce ne yapmalı arkdaşlar bir akıl fikir verin :D

    ASUS ROG SWIFT PG279Q 27" 165 HZ IPS yabancı sitelerde neler diyor ? Bende almayi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nedwish

    Beklemekten çok sıkıldım asus MG279Q mu alsam gsnyc yok kartım 980ti gysncnin eksikligini cok hissedermiyim yoksa gidip PG278Qmu alsam PG279Q hem daha pahalı hemde yabancı forumlarda araştırdığıma göre 10kişiden 8 iade ediyor :S acerin zaten geleceği yok sizce ne yapmalı arkdaşlar bir akıl fikir verin :D

    ASUS ROG SWIFT PG279Q 27" 165 HZ IPS yabancı sitelerde neler diyor ? Bende almayi düşünüyorum.

    Hocam valla açıkcası hiç iç açıcı değil herkes sayısal loto oynamaya benzetiyor 10 kişiden 8i memnnun değil aynı özellikte Acer XB271HU var bu ürüne nazaran daha çok olumlu cevaplar alanların çoğu memnun gibi ama o da malesef türkiyede yok ben o yüzden asus pg278q aldım gayet memnunum en azından sorunlu değil




  • Arkadaşlar Vatan Bilgisayardan Asus Rog Switch pg279q aldım.perşembe günümağazada test edip alacağım inşallah ışık sızması vs çıkmaz yeni seri ne zaman da geleceği belli değil inşsallah yanlış karar vermememişimdir.
  • Hocam Ankara Söğütözü Vatan'dan mı aldınız ürünü? Bende alacağım ama internet sitesinde stok yok, sadece Ankara'da bahsettiğim mağazada stok gözükmekte. Birde aldığınız ürün daha önce iade gelenlerden biri olabilir mi?
  • Evet, IPS ve 144hz panel yapabilen üretici yok denecek kadar az. LG vs bu işe hiç bulaşmıyor. Sadece AUO yapıyor bildiğim kadarı ile.
    Teknoloji yeni ve zor olduğu için maalesef panellerdeki ışık sızması işini çözemiyorlar. Acer'da da Asus'ta da aynı durum var. Panel benzer çünkü. Asus çok sattığı için daha çok yorum geliyor muhtemelen.

    IPS 144hz sorunsuz bir panele denk gelirsen çok güzel bir çözüm, risk almak istemiyorsan PG278Q gibi TN 1MS ve 144hz gysnc olanla devam etmek en iyisi.
    PG279Q'yu internet üzerinden alıp iade opsiyonu kullanılabilir ya da mağazada test ederek de alabilirsiniz. Risk olmaz en azından.
  • Arkadaslar bugün vatandan ASUS ROG SWIFT PG279Q 27" 165 Hz sıfır balikesirden siparis getittirdim.mağazada çalışan arkadaşlar yardımıyla monitörü denedim ve sağ üst köşe sağ alt köşe sağ tarafta çok az yerlerinde ışık sizmasi vardı.teşhir de kalan ürünü denedim.ışık acısını değiştirerek baktım ki Allaha Şükür bir tane bile ışık sizmasi yoktu hemen aldım 2 aylık teşhir ürün dü ama zaten sıfır gibi suan bütün bağlantıları yaptım monitor akiyor.özellikle g Sync özelliği ise mükemmel 165 hz 2k ips panelde süper bir görüntü veriyor.kesinlikle alabilirsiniz.kullandığım ekran karti ise gtx 980 imzamdan bakabilirsiniz. Incelemesini yapacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkange

    Sadece AUO yapıyor bildiğim kadarı ile. Teknoloji yeni ve zor olduğu için maalesef panellerdeki ışık sızması işini çözemiyorlar. Acer'da da Asus'ta da aynı durum var. Panel benzer çünkü. Asus çok sattığı için daha çok yorum geliyor muhtemelen.

    Arka sayfalarda daha en başında bunu tartışırken bu noktaya değinmiştim. Tekrar etmekte fayda olacak. Satın aldığım 3 Asus öylesine leş haldeydi ki daha sonra aldığım Acer'ların en kötüsüyle bile kıyaslayamıyorum BLB anlamında. Neden ? Çünkü daha iyi bir iç dizayna sahipler çift taraflı köpüklü bantlar kullanılarak baskıyı etrafa eşit oranda yayıp aynı hassasiyeti kalite kontrol konusunda da göstermişler bu yüzden daha olumlu tepkiler alıyor, az sattığı için değil ki mevcut rakamlar iade anlamında Asus için çığ gibi büyürken Acer için daha az seviyede. Bunu da OCN altındaki feedbacklerden görebiliyoruz.

    Gelelim birkaç yanlış anlaşılmaya. BLB panel üretiminden kaynaklı bir sorundan ziyade iç dizayn, çerçeve ve yapılan montaj tekniği ile alakalı. Üretici firmayı suçlamak Uniformity ve IPS glow konusunda mümkün ama iş BLB olunca bu noktada suçlu olan firma ne yazık ki Asus. Kalite kontrol diye bir şey yok.

    BLB için kullanıcı tarafından gerçek çözüm yaratabilecek olan tek yöntem ise monitörü açıp sızma yapan noktalara kağıt parçaları, ince köpük, ince karton parçaları vs koymak. Genel sebep baskının eşit şekilde panel üzerine dağılmaması olduğu için özellikle Asus tarafında bu çözüm işe yarıyor (Acer zaten çift taraflı köpüklü bantlar kullanarak bunu minimize etmiş o yüzden BLB sorunuyla karışlaşmak çok ufak bir ihtimal onlarda.)

    Lakin monitörü açınca çoğu firma ürünü garanti dışı bırakabilir. Bu da işin bir diğer boyutu. Ha anlaşılır mı ? Bana sorarsanız pek de anlaşılır gibi durmuyor vida noktalarında herhangi bir koruma yok.

    Bu işlemin daha önce uygulandığı ve işe yaradığını da paylaşmıştım, ona da bakalım.

    İşlem Öncesi






    İşlem Sonrası


    İşin gülünç tarafı milyar dolarlık firmanın böylesi basit bir işlemle ve birkaç kağıt parçasıyla bile çözüm sağlanabilen bir sorunu ortadan kaldırmak adına akıllıca bir hamle yapmamış olması. Kalite kontrollerinin çok kötü olması ve iade alınan ürünleri tekrardan farklı satış firmalarına yollayarak konuya hakim olmayan kullanıcılara denk gelmesini dileyip eritmeye çalışmaları. Asus bu noktada çok hatalar yaptı bu yüzden açık bir şekilde revizyon getirmemeleri halinde uzak durulmasını tavsiye ediyorum.


    Burada da Computer Lounge tarafından 20 tane Asus Rog Swift PG279Q açılarak yapılan test ve kıyaslamaya dair video ile fotoğraf albümü yayınlandı. Merak edenler buradan bakabilir.



    Albüm =>http://imgur.com/a/jWO59

    İçlerinden diğerlerine nazaran daha iyi olan sadece bir monitör var ama o da olması gerektiği gibi değil. Ki bu sadece BLB testi. Ips glow ve Uniformity için de test ve değerlendirme yapsalar ilginç rakamlarla karşılaşırdık.

    Çok basit bir ifadeyle 20 tane monitör satın alsanız içlerinden belki bir tanesi eh işte kıvamında, hakikaten hiç umut verici değil.


    Bu da bendeki Acer Predator monitörün BLB testi, arada dağlar kadar fark var. Hal böyleyken hem 100 dolar daha fazla verip hem de daha kötü standartlara sahip bir ürünü almaya gerek yok.





  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    Görüşünüze katılıyorum bir firma nasıl oluyorda bu kadar basit bir problemi gözardı ederek iade alınan ürünleri yeniden servis ediyor bu kadar geri dönüş yapılmış müşteri memnuniyetini dikkate almadan ısrarla aynı ürünleri eritmek için piyasada dolaştırıyor hayret doğrusu eminim bu iç tasarım hatasını fark etmedikçe değişen bir şey olmayacağı kanaatindeyim bir müşteri olarak bu soruna ürettiğiniz çözüm güzel tebrik ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 18 Mart 2016; 12:22:09 >
  • Ips, 144hz, 2k, g-sync kombinini sorunsuz sağlayan monitör bekleyeyim derken ciddi anlamda arada kaldım. Umarım 2016 ile birlikte viewsonic, acer vs. alternatifler artar ve şu panel montaj kalitesini iyileştirirler. Yalnız sızmanın bu kadar basit şekilde çözülebildiğini gördükten sonra özellikle asus'u kınıyorum. Şu işlemi yapmaktansa onca lojistik ve ekstra masraf çıkartmanın mantığı nedir anlayamadım.
  • Arkadaslar asus pg279q incelemesini dh monitor bölümünde yaptım bakabilirsiniz telefondan yazdığım için tam açıklayıcı net resimler cekemedim kusura bakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asustan BLB hakkında bir açıklama :
    http://pcdiy.asus.com/2016/03/on-backlight-bleed-with-the-rog-swift-pg279q-gaming-monitor/
    ayrıca konuyla pek alakalı değil ancak acer x34 predator almıştım ölü pikselden dolayı iade ettim ve geçen ay amazondan asus pb348q sipariş verdim merak ettiğim bu monitör 36 ay garantili ancak 1 yıl uluslararası garantisi de var, bu garanti ülkemizde de geçerli mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dc106 -- 20 Mart 2016; 3:21:52 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.