Şimdi Ara

Tek Tuşla Windows Kurun !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
11.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet başlık galiba yetersiz kaldı , ayrıca driverlar ve programlar ve güncellemeler tek tüşla lurulsun istemzmiydiniz? acemi birisi için ne güzel bir özellik .
    Teknik servise gerek yok !
    IBM Recovery ile şimdi bu iş daha kolay. Cd kullanmak yok. Bütün dosyalar sıkıştırılmış olarak sabit diskinizde ve siz fdisk hatta full format atsanız dahi silinmiyor. Ne zaman yeni kurulum yapmak isterseniz bios tan recovery i çalıştırıyorsunuz. Yaklaşık 1 saatte hiç bir işlem yapmadan windows , driverlar ve programlar kuruluyor.

    Haberin ayrıntısı için www.PcMerkezi.NET







  • Formatta recovery dosyalarının silinmemesi güzel ama 1 saatte recovery biraz uzun. Yıllardır Norton Ghost kullanıyorum çok memnum.
  • :)) yani yaklaşık olarak o kadar sürüyor dedim. Manuel olarakta bir kaç program kuruyorum. Fakat muhteşem bir olay... Ağ ayarlarından tutta güncellemelere kadar hepsi elinin altında oluyor.
  • Bedava ghost varken sırf recovery özelliği için IBM almakmı bilmiyorum...
  • Fiyatlarına ve performansına bir bak ayrıca nasıl destek alacağına bir bak ondan sonra karar ver. Ben Fanatik bir Toshiba kullanıcısıydım. Fakat şimdi IBM kullanıyorum. Sony Vaio , Dell ve Hp de kullandım. Fakat IBM deki performansı ve fiyat avantajını bulamadım.
  • Ghost 5dk sürüo
  • aynı özellik benim gigabyte anakartda da var (xpess recovery) herşeyi kurduktan sonra yedekledim hd yi formatla silinmiyor sadece açılışdaki o programı kullanarak silebiliyorsun. (programıda silemiyorsun aynı bios gibi)
    yani yeni bişi degil
  • Vay ben ben niye göremedim :) 5 dakikamı peki neler yapıyor sadee windows mu kuruyor ? :)
  • Yeni bir şey olduğunu söylemedim zaten , en iyisi olduğnu söyledim. Ayrıca " Aeneis " 5 dakka sürüyor dediğin işlem bir yedekleme olayı ben yeni kurulumdan bahsediyorum. Ve ayrıca kimse bana Ghost un daha iyi olduğunu söylemesin. Neden mi ? Neden diye merak eden varsa onlarada çaıklama yapayım.
  • windows sp1-2ler office sürücüler we bi kaç oyun olarak img aldım kurulumu 5dk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeneis -- 18 Eylül 2004, 2:42:31 >
  • Aslında bu bizim genel sorunumuz.. Yani mesajı okumadan cevap vermek.. Ve her konuda bir şeyler bildiğini sanmak. Evet her konuda bir şeyler bilebiliriz fakat her şeyi tam bilemeyiz. Yedek işleminden bahsetmediğimi defalarca söyledim. Fakat sanki sen ben tam tersini söylemiş gibi hep bundan bahsediyorsun. Önce haberi oku ondan sonra cevap yaz.
  • pardon recovery ile yedekten geri yüklemenin farkı ne?...yani eğer recovery programıyla yedeklediğim silinmiyor dersen ghostla aldığın yedeği başka bir partisyona atarsan pek bir farkı kalmıyor...ghostla 5 dakikada kurulyor diğerinde 1 saate yakın demişsin...
    ayrıca nerde belesch oraya yerlesch
  • ghost varken arkadaşın dediği gibi niye alalım ibm ..
  • :) ben size ıbm programı kullanın demiyorum ki. sadece IBM de gördüğüm avantajları yazıyorum. Belki bir iki kişiye yayarım dokunur diye. Compaq tan tuta Asus 'a kadar bütün note bookları kullandım. Fakat içlerinde eniyisinin IBM olduğunu düşünüyorum. Ha pardon ( Sony Vaio Duron 1.1 işlemcili - Türkiyede bulunurmu bilmiyorum ) Fena sayılmaz. P4 2.0 ile yarışıyor..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cors_paradox

    Yeni bir şey olduğunu söylemedim zaten , en iyisi olduğnu söyledim. Ayrıca " Aeneis " 5 dakka sürüyor dediğin işlem bir yedekleme olayı ben yeni kurulumdan bahsediyorum. Ve ayrıca kimse bana Ghost un daha iyi olduğunu söylemesin. Neden mi ? Neden diye merak eden varsa onlarada çaıklama yapayım.


    Çok merak ettim doğrusu şu Ghost için açıklama yapmanı sevgili cors_paradox !

    Yaklaşık 4 senedir falan Gost kullanıyorum, hiç bir şikâyetim olmadı. ( GHOST DOS ve GHOST Windows 2003, 2004 ) Ayrıca benim makinada 3,5 dakikada geri yüklemeyi tamamlıyor. Tabii ki bu iş işlemci hızına göre değişiyor. Bahsettiğim işlemci 3.0 GHz. Eğer işlemci düşük olursa, yapılan işlem biraz daha uzuyor.

    Önerilerim arkadaşlar.

    1. Windows'u ve programlarınızı tam kurduktan sonra, Sistem geri yükleme olayını kapatın. En az 1 GB HD de yer kazanmış olursunuz ve Ghost yaparken bu 1 GB daha az yazacağından işlem daha çabuk gerçekleşecektir.
    2. Ghost yaptıktan sonra, Deep Freeze Programını kurun, Programın tam sürümünü indirmek için benim siteden alabilirsiniz. 20 MB boyutundadır.
    http://www.kitapgibi.org/programlar/DeepFreeze5.20.220.1125Enterprise.exe
    Veya Alternetif MB yükleme seçeneklerine bağlı olarak buradanhttp://www.tamindir.com/program.asp?id=3279 indirebilirsiniz.
    Bu Program hakkında geniş açıklamaları, bu formdakihttp://forum.donanimhaber.com/m_963691/mpage_1/key_/tm.htm Sayfadan öğrenebilirsiniz.

    3. Deep Freeze Programını kurarken dikkat edilmesi gereken tek şey Hard Disk'in diğer bölümlerini kurmamak. Sedece C: bölümünü işaretleyip kurmak gerektiğini hatırlatırım. Eğer diğer bölümleride koruma altına alırsanız. HD'nize en küçük bir işlem ( Kayıt ) yapamazsınız. Tabii ki yaparsınız ama sistemi geri çalıştırdığınızda o yapmış olduğunuz veya kaydettiğiniz işten eser kalmamış olarak görürsünüz. Örnek verecek olursak: Ben Masa üztündeki bütün öğeleri veya Programlardan birkaçını Uninstall yapıyor/siliyorum, Windows'u yeniden başlattığımda her şey yeniden yükleniyor. İnanılmaz bir koruması var.

    4. Outlook Express veya Microsoft Outlook kullanıyorsanız? Posta kutunuzun yerini değiştirmeniz gerekiyor. Örnek: D:\Posta veya Outlook Experss adı altında bir Klasör açarak, gelen diden postalarınızı burada barındırabilirsiniz. Ayrıca, herhangi bir nedenden dolayı Sisteminize format atmak gerekirse, en azından o ana kadar almış olduğunuz Postalarınız D: bölümünde kalmış olur. Bunu yapmak için de. Outlook programını çalıştırın ve "Araçlar/Seçenekler"den "Bakım" bölümünü seçin ve "Depo Klasörü"nü seçin yolunu belirleyin.

    Saygılar ve hepinize kolay gelsin.




  • verdigin bilgi icin tesekkur ederiz cors işimize yarayacaktir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aeneis

    Ghost 5dk sürüo


    + diğer pc ler IBM den çok ucuz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: meteceri



    + diğer pc ler IBM den çok ucuz


    :)) Ciddimisin. Peki bana marka söylermisin? Toshiba mı ucuz , Sony Vaio mu , Hp mi Diğerlerini saymıyorum zaten. Bir fiyatlarına bak ondan sonra konuşalım. Ayrıca IBM recovery de herşey orjinal programlar ve sen yedekleme yapmıyorsun. (istersen daha sonra yapabilirsin. ) Ve başlık tek tuşla windows kurmaktı.

    Ghost ta en az 6 adım var. :)) IBM de ise sadece bir adım.
  • arkadaş.tam benimle ilgili bir konuya değinmişsin.benim elimde ıbm laptop var.yurt dışından geldi.cdrom u arızalı.dolayısıyla windows u kuramıyorum.recovery cd de var.ne usb den nede ağdan kuramıyorum.hdd nin soketleri de bildiğimiz 40 pinli hdd gibi değil.laptop elimde kaldı.eğer bildiğin bir yöntem varsa açıklarsan sevinirim.istanbul daki ıbm teknik servisi de olayı çözemedi.yoksa 100 $ a satacağım!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cors_paradox

    Ghost ta en az 6 adım var. :)) IBM de ise sadece bir adım.


    Bütün açıklamanız bumu?
    Yeteri kadar açıklama yaptığınız için çok teşekkür ederim ve oldukça tatmin edici bir açıklamayı sayenizde öğrenmiş oldum. Sizi kutlarım.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.