Şimdi Ara

Konu ciddi. sulandırmayın lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Ben dağılmış bir ailenin en büyük çocuğuyum,

    Babam zengin, annem emekli. annemle kalıyorum ben, babam tekrar evlendi. Yıllarca yalnız kaldım, ayda 1-2 gün harici görüşemedim babamla.

    Özel üniversiteye gönderdi, ancak gerek ödeme dönemlerindeki tantana, gerekse evdeki geçim sıkıntısı yüzünden okulu bırakıp, iş hayatına girmek zorunda kaldım.. yanına aldı bir süre çalıştım, eşinin ailesinden bireylerde çalışıyor yanında , onlarla beraber çalışamadık. haliyle bir çatışma ortamı doğdu, babam onlardan taraf oldu.

    çıktım iki yıl başka yerlerde koşturdum, ama baskılardan dolayı dönmek zorunda kaldım. sürekli bir gerginlik, huzursuzluk. bu ev hayatıma da yansıyor. yıllarca babamla birbirimizden uzak kalmanın verdiği bir soğukluk var.

    anlayacağınız, çözüm üretmeye çalıştıkça önüme bir engel koyuyorlar. Para pul değil isteğim, huzurlu olmak istiyorum. önce boşanma süreci, ardından eğitim hayatındaki aksaklıklar, iş derken inanılmaz derecede yıprandım.

    en az 10 sene daha yaşlı gibi hissediyorum kendimi. Yorgunluk belirtileri başladı, melankolik bir insan olmaktan korkuyorum artık.

    varmı çözüm önerileriniz ?



  • Bende de var bu. Ne zaman hayatımı rayına oturtmaya kalksam, bu amaçla bir işe koyulsam, aynı gün içerisinde tüm moralimi alt üst edecek bir olayla karşılaşıyorum. Birkaç gün içerisinde zor toparlıyorum. Bomboş yaşarken pek bir sıkıntı olmuyor.

    Bence her ne zaman bu olaylara rağmen yıkılmadan, azimle çabamızı sürdürebilirsek, o zaman başarmayı hak etmiş olacağız.
  • Kaptân-ı Cihan K kullanıcısına yanıt
    deden falan yokmu çeksin babanın kulağını bi şekilde babana falan bağlı kalmaman lazım zor durum Allah yardımcın olsun hocam
  • Şimdi biri babana sorsa sana on numara babalık yapmıştır. Yanında işe almıştır ama sen hayırsızsındır diye cevap verir varya. Babanla başbaşa konuş diyicem anlat içinden geçenleri ama faydası olur mu gerçekten bilmiyorum . Üvey annen ve onun tarafını da babanın düşünceleri üzerinde etkisi vardır. Senden haz etmiyolarsa babanın senle yakınlaşmasını da istemeyebilirler.geçmiş olsun kardeşim sıkıntılı bi durum gerçekten
  • Kaptân-ı Cihan K kullanıcısına yanıt
    Herkesten uzaklaşıp kendi hayatını kurmaya çabalamadığın sürece malesef zor. Evlenemiyorsan bile, başka bir semte, başka bir şehire gidip orada bir iş bulup/kurup, (biliyorum bu kolay değil gibi geliyor ama aklını çalıştırdıktan sonra herşey sadece sabıra bakıyor) -KENDİ- düzeninde geçmişten uzak bir şekilde yavaş yavaş piskolojini de hayatını da düzene sokabilirsin... Tabi bu dediklerimi yazmak çok kolay, iş uygulamaya geldiğinde bol bol ter dökeceksin, yalnız kalacaksın, güç bulamayacaksın belki ama herşeye sabrettiğinde düzgün bir hayatın olunca oldulça derin bir oh çekeceksin...

    Edit - Cümle Düşüklüğü..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiraiPinhan -- 4 Ağustos 2015; 14:22:30 >
  • devlet üniversitesi kazan , kazandığın yerdede part time is bul.
    bazen en iyi yol kaçmaktır
  • Bişeyler yapmaya uğraştıkça bir şekilde engel olunuyor işte problem bu. Annem bile bazen değişiyor.

    Tam kendi yolumu çizdim gidiyorum, bu sefer annem başlıyor baskıya. Evlenemedim bile sırf bu yüzden.



    Kimseyle konuşulmuyor böyle şeyler etraftan. çaresiz görünce iyice tepeliyorlar.
  • Hocam bence dik durun ve Allahtan başkasına muhtaç olmadığınızı kabullenin. Belki maddi açıdan zor günler geçirebilirsiniz ama bunlar manevi zorlukların verdiği acılar kadar etkilemez sizi. Öneri olarak da önce küçük bir sermaye yapın(başka bir şehre yerleşebilecek kadar) sonra kaçın gidin.
  • Ailevi meselelerde hiçbir zaman tavsiye veremeyeceğim insanlara. Çünkü ilk günden beri yanımda olmasına rağmen babamla konuşamıyorum mesela. Şimdi ben sana bir şey desem hatalı olur çünkü bu işin normalini bilmiyorum.
  • Hocam bilmiyorum sana tavsiye verebilir miyim? Daha 18 yaşında bir adamım ben.Ama bu da bir fikir olur belki.Zorunda kalmadıkça bi muhtaçlık durumun yoksa görüşmeyebilirsin babanla.Sevdiklerini etrafında tutup kendi yolunu kendin çizebilirsin..
    Allah yardımcın olsun..
  • Arkadaşım sana belki ters gelebilir ama bazı konularda politik davranmak en iyisi.Sonuçta para olmadan bir bok olmuyor.Babamın durumu iyi diyorsun.babanın eyni evlendiği kadının ailesi musluğun başını tutmuş anlaşılan.Sana tavsiyem babana karşı anlayışlı ol.Biraz onun istediği gibi ol.O işyerinin içinde ol ki neler dönüyor bil öğren.Yeri geldiğinde bir bir ortaya koyarsın.Tahminimde babanın yeni karısının ailesi enişte enişte diye g.tünde dolanıyorlardır.Ben olsam kendi hakkım olan bir şeyi kimseye yedirtmem sen de yedirtme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.