Şimdi Ara

BMW ile Alpinestars, hava yastıklı motosiklet ceketleri için ortaklığa gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • BMW ile Alpinestars, hava yastıklı motosiklet ceketleri için ortaklığa gitti 

     

    Çoğu kişinin daha çok hazırladığı otomobil modelleriyle tanıdığı ancak motosiklet dünyasında da uzun yıllardır aktif olarak yer alan BMW ile motor sporları için hazırladığı yüksek teknoloji kıyafetler ile tanınan Alpinestars, hava yastıklı motosiklet ceketleri için ortaklığa gittiğini duyurdu.

     

    BMW'nin yeni "Motorrad" motorcu ceketi serisinde kendisine yer bulacağı belirtilen bu ortaklık, Alpinestars'ın "Tech-Air" sistemi temelinde kurulacak. Dünyanın motosiklet üzerine herhangi bir sensör takılmadan kullanılabilen ilk giyilebilir hava yastığı sistemi olarak tanıtılan Tech-Air, herhangi bir kaza durumunda yüksek hızda şişerek motosiklet sürücüsünün iç organlarını koruyabiliyor.

     

    Uygulandığı cekette LED ışık birimiyle aktiflik durumu ve batarya süresi hakkında bilgi veren sistem, belirtildiği kadarıyla tam şarj ile 25 saat boyunca aktif olarak kullanılabiliyor ve sadece 1 saat şarj ile 4 saat koruma elde edilebiliyor. Bünyesinde yer alan ufak elektronik birimler ve sensörler sayesinde özel algoritmasıyla çalışma gösteren Tech-Air, Marc Marquez, Jorge Lorenzo ve Dani Pedrosa gibi MotoGP starlarından toplanan veriler çerçevesinde çarpmaları 30 ila 60 milisaniye hızında algılayarak sadece 25 milisaniye içerisinde harekete geçebiliyor.

     

    Bu ortaklık doğrultusunda hazırlananacak olan Tech-Air tabanlı ceketin hem BMW hem de Alpinestars logosu taşıyacağı belirtiliyor. Bay ve bayan olmak üzere iki farklı versiyon halinde hazırlanacak olan ceketin, yıl sonunda satışa çıkacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

     









  • fiyatı bir şahin parası olur artık.

  • Harika bir proje. Sensör gereksinimi olmamasıda enteresan.

    Fiyatı şahin parası olsa ne olur ? Bir organdan daha mı önemli ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    Harika bir proje. Sensör gereksinimi olmamasıda enteresan.

    Fiyatı şahin parası olsa ne olur ? Bir organdan daha mı önemli ?

    Organlarimizdan daha onemli degil tabi ki ama ulasilabilir bi fiyat olmadiktan sonra bir sey ifade etmiyor.
    Bugun hangimiz full koruma geziyoruzki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pahalı nasıl olsa alamayız diye düşünmeniz çok yanlış öncelerden 90lı yıllarda özellikle ülkemizda kaskın adı dahi geçmezken şimdi çoğu kullanıcı normal bir kaskı rahat bir şekilde alabiliyor,keza koruma ekipmanlarıda öyle ilk çıktığı zamanlardaki değeri ile şimdiki değeri bir mi ? Tabi ki değil şimdi en fakir adam bile canını seviyorsa 1.000 lira civarına kendini orta seviyede koruyacak komple set dizebiliyor,bu yeni teknoloji şişen ekipmanda aynen öyle olur ilk çıktığında belki herkes alamayabilir tamam ama aradan biraz zaman geçtiği zaman fiyatı normal kesimlerin alabileceği skalaya düşecektir.

    Şimdilik fiyatından önce elzemliğine bakılırsa daha iyi yorumlarda yapılabilir,herşey para değildir,kazadan sonra hastanelerde çekilen o acıları,sakat kalan insanların ömür boyu çektikleri,felçli bitap biçare deva arayanların halleri tüm bunları göz önünde bulundurursanız,paranın o kadar da önemli olmadığını görürsünüz hiç bir maddi kazanç ruhsal çöküntülere çekilen acılara merhem olamaz,iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 14 Mayıs 2015; 2:40:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: weirdo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    Harika bir proje. Sensör gereksinimi olmamasıda enteresan.

    Fiyatı şahin parası olsa ne olur ? Bir organdan daha mı önemli ?

    Organlarimizdan daha onemli degil tabi ki ama ulasilabilir bi fiyat olmadiktan sonra bir sey ifade etmiyor.
    Bugun hangimiz full koruma geziyoruzki.

    İnsanımız emniyet kemeri bile takmamak için kemeri takın uyarısı veren kısma üstüne para verip cihaz takıyor. Çok ucuz olsa bile kullanan pek çıkmaz ülkemizde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.