Şimdi Ara

*_* YENİ YARİS 1.0 ve 1.3 TARTIŞMA GRUBU *_* (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.163
Cevap
9
Favori
203.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gerçekten iyi günlerde kullan...

    allah kaza bela vermesin...

    keyifli zamanlar...
  • bi sorum olcak..yarisler(bizde 1.3 mmt var) benzin bitmeye yakınken yani tek çubuk varken ve yanıp sönmeye başlamışken ortalama yakıt değerini daha mı fazla gösteriyo yoksa sadece bizim arabada mı böyle oluyo..ikidir dikkat ediyorum , benzin bitmeye yakınken değer 9,5-9,8 falan gösteriyo..benzin alıp aynı yolda yoluma devam ediyorum, bu değer hemen düşmeye başlıyo 7,5-6,8 falan oluyo..
  • sanırım böyle bir şey benim dikkatimi çekmedi. ama araştırmaktada fayda var elbette..
  • ya ne güzel araç şu yarisin dizeli süper valla her eve lazım galiba!
  • Sağolun arkadaşlar teşekkür ederim.Allah hepimizin başına kaza bela vermesin inşallah.
  • arkadaşım bizim arabalarda benzin aldığında ortalama yakıt tüketimini otomatik sıfırlama özelliği var. ben de yeni keşfettim eskiden kendim benzincide manuel sıfırlama yapardım geçen 40 ytl lik benzin aldım bir baktım ki sıfırlama olmuş. daha sonra bir daha denedim aynı şeyi gördüm . gidilebilecek mesafede böyle tekrar hesaplanıyor. yani değerler yeniden hesaplanıyor. senin de böyle bir durumdur. daha önceki ortalama biraz yüksek kalmıştır ve yakıt aldıktan sonra biranda düşük değerler gösterebilir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: guardiola

    bi sorum olcak..yarisler(bizde 1.3 mmt var) benzin bitmeye yakınken yani tek çubuk varken ve yanıp sönmeye başlamışken ortalama yakıt değerini daha mı fazla gösteriyo yoksa sadece bizim arabada mı böyle oluyo..ikidir dikkat ediyorum , benzin bitmeye yakınken değer 9,5-9,8 falan gösteriyo..benzin alıp aynı yolda yoluma devam ediyorum, bu değer hemen düşmeye başlıyo 7,5-6,8 falan oluyo..




  • Ben 1 hafta önce serviste taktırdım yarise polen filtresi.
    30 ytl civarında bişey.

    quote:

    Orjinalden alıntı: guardiola

    teşekkürler..şu polen filtresi olayı hakkında da bilginiz var mı acaba??manuel klimalı yarislerde polen filtresi yokmuş..sonradan almak icab ediyomuş..
  • evet ben de 2-3 hafta önce takdırdım serviste bile bilmiyorlar olmadığını ama yok işte. sadece otomatik klimalı olan sol special donanıma koymuşlar. 35 ytl dedi. ben de ısrar ettim biraz da ayıp felan zaten olması gerekirdi dedim 30 ytl ye aldım takdırdım. zaten yeri felan da hazır. sadece torpidoyu yerinde çıkarıp takıyorlar. çok kolay yani. ama bana çok farkettirmiş gibi geldi. daha ferah bir hava geliyor duygusuna kapıldım belki de psikolojiktir ama bence mutlaka faydası olacaktır. toz ve polenlere karşı. bir de çocuk varsa alın mutlaka.

    quote:

    Orjinalden alıntı: meridyen6

    Ben 1 hafta önce serviste taktırdım yarise polen filtresi.
    30 ytl civarında bişey.

    quote:

    Orjinalden alıntı: guardiola

    teşekkürler..şu polen filtresi olayı hakkında da bilginiz var mı acaba??manuel klimalı yarislerde polen filtresi yokmuş..sonradan almak icab ediyomuş..






  • Bendeki araç: Yaris 1.0 MMT Terra, 2004 model.

    Benim derdim çok büyük. Lastik basınçlarıyla ilgili.
    Lastikçiye götürdüm havasına baksın diye. Önlere 30 psi arkalara ise 32 psi hava basti.

    Eve geldim kitapcikta ne yaziyor diye baktim. Tam tersi:Önlere 33 psi arkalara ise 30 psi hava basilmali yaziyor.

    Baska bi lastikciye goturdum. Kitapta yazana bakma sen havalari dogru basilmis dedi. Ne yapmaliyim. Sizinkilerin degerleri nedir. Ozellikle eski model yarislerin.

    Napicam ben simdi, ne yapmaliyim.
  • kitapçıkta ne yazıyorsa onları basmanı tavsiye ederim örneğin yeni yariste kitapçıkta ön 35 arka 32 psi karşılığı yazıyor yani 240 ve 220 kilo pascal yani 2,4 ve 2,2 bar. şimdi hangi lastikçiye gitsen hayata bu değeri basmaya yanaşmaz. ama her aracın ağırlık dağılımı lastik ölçüsü felan farklıdır. bırakın lastikçileri gidin dijital hava basma alaetlerine siz ayarlayın.

    ayrıca bunlar sorun değil. daha önemlileri olmasın kaza bela olmasın.
  • ayrıca tüm lastikçiler arkaya fazla basma eğilimindedir. bu alışkanlık şahin ve doğan gibi sedan araçlardan gelmektedir. çünkü araç doluyken onlarda yük dağılımı arka tekerlektedir. yaris gibi HB araçlarda ise ön tekarlek daha çok ağırlık taşır. araç dolu bile olsa ön tekerleğe meğil oluşur. aracın duruşuna da bakarsanız öne doğru kapanmış gibidir. arka daha yukardadır. lastik havalarındaki mantık ağırlığın olduğu yerdeki lastiğe fazla hava basmak üzerinedir.

    yani bu her araç için değişecektir. lastikçiler klasik ön 30 arka 32 basarlar onlar için sedan HB farketmez. sadece soğuk havalarda 1 psi fazla basmayı bilirler. küçümsemek için söylemiyorum ama bilgileri o kadardır.
  • arkadaşlar bakım kitapçığına takrar baktım ve benzinlilerde ön 230 arka 220 kliopascal olduğunu gördüm. bunun psi karşılığı 33,35 ön ve 31.9 arka şeklindedir. yani 33 ve 32 diye yuvarlayabiliriz. aşağıda vediğim dizel yarislerdeymiş. büyük ihtimalle onların ağırlıkları daha fazla olduğu için böyle bir fark olabilir.

    yanlış bilgilendirme yapmayayım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cagduygu

    kitapçıkta ne yazıyorsa onları basmanı tavsiye ederim örneğin yeni yariste kitapçıkta ön 35 arka 32 psi karşılığı yazıyor yani 240 ve 220 kilo pascal yani 2,4 ve 2,2 bar. şimdi hangi lastikçiye gitsen hayata bu değeri basmaya yanaşmaz. ama her aracın ağırlık dağılımı lastik ölçüsü felan farklıdır. bırakın lastikçileri gidin dijital hava basma alaetlerine siz ayarlayın.

    ayrıca bunlar sorun değil. daha önemlileri olmasın kaza bela olmasın.




  • 2007 Yarisciler. 10 bin bakıma giden oldu mu aranızda? kaça patlıyor, neler yapıyorlar?
  • 160 ytl olduğunu söylemişlardi aldığım yerde.
    arkadaşlar 1000km bakımında ne yapılıyor. işlem uzun sürüyormu
  • 1 saat gibi sürmüştü sanırım bir de üstüne arabayı yıkama var. genel kontrol yapıyorlar. yağ seviyeleri kontrol ediliyor hatırladığım kadarıyla.

    10 bin bakım için aradım 170 dediler.

    Bu arada eskiden, bulunduğum sokakta tek Yaris bizim arabaydı. şimdi toplam 3 Yaris var. Sayı her gün artıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecomeko -- 4 Haziran 2007; 13:50:35 >
  • 10 bin bakımı için 170 çok fazla değil mi? sadece yağ ve yağ filtresi değişiyor. başka birşey yok. en kral 10/40 yağın 4 lt si 60 ytl zaten. yağ filtresi de 30-40 ytl olsa gerisi ne oluyor işçilik mi? bu konunun başlarında daha makul fiyatlar görmüştüm hatta 110 -120 ytl rakamlarından bahsetmişlerdi.

    arkadaşlar farklı yerlerden fiyat almadan gitmeyin bakıma. ayrıca aldığınız fiyatları buarada paylaşalım ki arkadaşlar doğru karar verip sonradan canı sıkılmasın
  • herkese iyi günler
    2006 yaris 1.0 10.000 bakımına gitmek üzereyim
    her depoda ölçüm yaptım , şehir Trabzon, hep depoyu tam doldurttum, şimdi tüm değerlerin ortalamasını aldım 5,84. (yol bilgisayarının değerleri değil,pompa değerleri) şehir içi şehir dışı hepsi karışık 11 aylık ortalamam bir kez 2300 km toplam şehirler arası yol gittim ve kullandığım yerler epey rampa malum 1.0 ve rampa :(

    1.0 motorlar ile ilgili bazen soru soranlar çıkıyor belki işlerine yarar
    bu süre içinde en düşük 4,68 en yüksek 6,78 ortalama var. 4.68 uzun yol sakin gidiş 6,78 uzun yol sakin olmayan dönüş . 17 kez petrole uğramışım 11 i shell 6 sı opet 1 i bp (aslında iki kez de totalden almıştım ama malum sebeplerden almamış sayıyorum :) .)
    10.000 bakımından sonra bilgileri yenileyebilirim.
    bir de 10.000 bakımını kaça yaptırmalıyım malum pazarlık işin içine girecek. teşekkürler
  • Eskişehirde tablo yapıp duvara asmışlar.Hangi araç hangi km de ne ödeyecek.Çok güzel bir uygulama.Yaris 10000 km 110 ytl.gayet makul.Burayı örnek gösterip sıkı pazarlık yapınız sonuçta hepside çekliste göre aynı parçaları değiştiriyor.Saygı ve sevgilerimle kolay gelsin...
  • burada 160 170 civarından bahsediyorlar eskisehir'deki servisin telefonu veya ismini alabilirmiyim. teşekkürler
  • TOYOTA SARAR 0222 2275555
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.