Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY NOTE 5 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48.394
Cevap
280
Favori
1.683.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • S.S.S Görünümlü İzlenimlerim ve Tavsiyelerim:

    _____________________________________________________________________________________
    YENİ NOT: Telefonumun 18. ayındayım ve 18 Şubat 2017 itibarıyla güncel durumu yazacağım:

    Telefonu 18 ay önce satın aldım ve en son 1 yıldan biraz daha fazla önce format atmıştım. Yani 7-8 aydır format atmadan kullanıyorum. Telefon kesinlikle RAM ve işlemci performansını kanıtladı. Kesinlikle ilk günkü gibi. Donma, gecikme, kasma, vesaire kesinlikle yok. Hâlâ da güncelleme desteği almakta.

    Ekran süresi performansı maksimum %5 düşmüştür. Onu da format atmamaya ve bataryanın aşınma payına veriyorum.

    Telefonda yaşadığım tek mesele hızlı şarj mevzusu oldu. Bu yazıyı da aslında sırf onun için yazıyorum ki bilinçli olun. Yaklaşık birkaç haftadır pil %10-12'yi gösterirken telefon aniden kapanıyor ya da %15 gösteren telefonu kapatıp açınca birden %40'a fırlayabiliyor. Öncesinde bu meselenin kalibrasyondan, Android sisteminin format ihtiyacından olduğunu düşündüm. Evet, bu meseleler sebebiyle de olabiliyor. Ama tespitime göre bu tarz dengesizlikler kesinlikle HIZLI ŞARJ'dan çıkıyor.

    Telefonunuzun sağlığı için telefonu normal dolum modunda şarj etmenizi tavsiye ediyorum. Hızlı şarjla 50-55 dk'da dolduracağınıza, normal şarjda 1 buçuk saatte doldurun. Arada dağlar kadar fark yok. Telefon buz gibi doluyor. Öbür türlü gerçekten sıkıntı oluyor. Bunu 18. ayda anladım ve size de tavsiyem kesinlikle normal şarj yapın. Telefonum şu an batarya konusunda rahatladı ve ilk günkü gibi. Birazdan da güzel bir format atacağım.

    Özet ile bu telefon hâlâ alınabilir, hâlâ kullanılabilir. Kesinlikle yarı yolda kalmazsınız. Sevgilerle...
    _____________________________________________________________________________________

    Şunu belirtelim ki: Fanboy muhabbeti yapacaklar şimdiden okumasınlar. Ben doğru olanı doğru bir şekilde aktarırım. Bir eleştiri yapacak olursam: Galaxy S6, Edge ve Note 5 öncesinde Samsung'un telefonlarında dandik home tuşları, premium his vermeyen kasalar vardı. Soyulan çerçevelerin yanında; ram tıkanırdı, iconlar gidip gelirdi. Bu yorumumdan referans alarak, aşağıdaki deneyimlerimi de dikkatlice okuyunuz.

    Cihazım 1 senesini doldurduktan sonra gelen Edit: Arkadaşlar dün (04/10/2016) 60-70 MB civarında bir güncelleme geldi ve telefonumun şarjı hiç abartmıyorum %25 civarında daha fazla gitmeye başladı. İlk başlarda 6-7 saat ekran süresi alıyordum. Tabi bu süre 1 yıl boyunca bataryanın aşınmasını ve format atmamış olmamı hesaba katarsak 5.5 saate kadar gerilemişti.

    Bugün ise %100 dolumun ardından, 4.5G ve aktif kullanımda tamı tamına 6 saat 28 dk ekran süresi aldım. %9 şarjı kaldığında da şarja taktım az önce.

    Güncellemeyi yapmadıysanız kesinlikle güncellemenizi öneririm. Telefon hâlâ taş gibi. Tüm Note 5 kullanıcıları telefonunun değerini bilsin derim.

    __________________________________________________________

    5 ayın ardından gelen Edit: 5 ay zarfında telefonun akıcılığı ilk anki gibi oldu ve değişmedi. 4 ve 5. ayın arasında pil performansı düştü. Bu hâl öncelikle "ACABA ?" dedirtse de, Hard format'ın ardından ilk günkü performansına döndü.

    Böylelikle telefonun rüştünü ispat ettiği ortadadır. Çünkü pil gerilemesi, özellikle de Android işletim sisteminin biriktirdiği güncelleme dosyalarından kaynaklanıyor. Şişme olmasa da pili etkiledi. Ondandır ki: format uygulayın.


    -------

    * %50 şarj ile (Hat takılı değildi) telefon kesintisiz kullanıldı. İlk 2 saat ayarları yaptım. (Parlaklık %30 - %80 aralarında değişti.) . Ardından Note 5 ile gelen premium digiturk üyeliğinden 1 saat boyunca film, dizi v.b. şeyleri kurcaladım. Oradan CoC'a baktım. Kalemle çizimler, yazılar yaptım. Toplamda 11 saat telefonu kurcaladım. Bunun 5 saati aralıksız olarak telefon elimdeydi. Önceki 6 saatte ise hatrı sayılır derecede ara ara kullandım. 11 saatin sonunda şarjı %4 'tü. Cihaz kullanım şekillerine göre 22 - 25 saat genel kullanım süresi ve 5 - 8.5 saat ekran kullanım süresi veriyor. (hatsız, sadece wifi ile)

    Test2:
    Cihaz Wireless'ta, %25-30 parlaklık, oyun oynuyorum. Ve 3 - 4 dakikada bir %1 şarj gidiyor. Yine aynı şartlar altında, oyun dışında kullanımda 7 dakikada bir %1 şarj gidiyor. Ekran açık, hareketsizlik durumunda ise 10 dakikada bir %1 şarj gidiyor.


    Cihaz Mobil hatta, %25-30 parlaklık, oyun oynuyorum. Ve 3 dakikada bir %1 şarj gidiyor. Yine aynı şartlar altında, oyun dışında kullanımda 6 dakikada bir %1 şarj gidiyor. Ekran açık, hareketsizlik durumunda ise 9 dakikada bir %1 şarj gidiyor.



    Not: Cihazın ekranı ciddi anlamda parlak. Fazla açınca gözü yoruyor.


    Not 2: Standart bir kullanım ve CoC'u içerir.


    * Note 5 hayalleri bozmayacak gibi duruyor. Hızlı şarj sayesinde 85-90'dk da %100 doldu. Ve telefonda kesinlikle eski Galaxy'ler gibi Ram yönetimi sıkıntısı yok. Eskisi gibi sürekli Ram'e baktırmıyor. İyi optimize edilmiş. Kasmıyor, yetiyor. En az 1 GB boş yer oluyor. + Hızlı şarj devreye girmezse çıkar - tak yapın, priz değiştirin veya USB kabloyu değiştirin. Bazen akıma bağlı olarak karşılaşabilirsiniz.

    Hatrı sayılır bir kullanım sonucu: 9 saat 57 dk genel kullanım süresi almışım şu an. 7 küsür saat de ekran süresi var. (Kullanmam için + %30 daha şarjım var.) CoC, WhatsApp, Twitter, Instagram, FB, Mozilla gibi uygulamaları yeterince kullandım. Parlaklık ise %40 seviyesinden aşağıda değildi. (Malumunuz ekran deli gibi parlak. Göz yormasın diye böyle yapıyorum.) [%50 3g, %50 wi-fi)


    * Telefon durduğu yerde yaklaşık 2 - 3 saatte bir %1 şarj emiyor. Sabah kalktığınızda sürpriz ile uyanmıyorsunuz. (Uygulamalarınıza göre bu durum değişebilir.)


    * Ses ve titreşim açık , Ekran parlaklığı %40 - %80 arasında değişiyor. (Fazlası gözümü resmen kör ediyor) , Bilinen en temel uygulamalar ve sosyal medya hesapları açık , CoC ve Modern Combat gibi oyunlar oynanmakta (az vakit geçirip çıkmak) , Gerektikçe hiç çekinmeden browser kullanılıyor , Fazlasıyla ekran görüntüsü ve fotoğraf çekiliyor , Tune In app. açık , ara ara can sıkıntısına çizimler yapılıyor , gün içinde sesli aramalar ve WhatsApp aramaları yapılıyor VE bu kullanıma göre şarj en az 10-11 saat gidiyor. AYRICA telefona Root atılmadı ve durdurulan uygulama yok.


    ÖNEMLİ NOKTA: Forumda arkadaşların ters düşme sebebi terim farkından geliyor. Genel kullanım süresi ile, ekran kullanım süresini karıştırmayın. Birisi tüm kullanımı verir, diğeri de ekran kullanımına harcanan zamanı verir.


    * Telefonda Rahatsız edici bir ısınma yok. Isınma: Aşırı parlaklık, çok fazla kamera kullanımı gibi durumlarda yaşanıyor. Ve bu sıcaklık 39 - 41 derece bandında. Yani farkında bile olmuyorsunuz. Isı konusunda güvenebilirsiniz telefona.


    * Android camiasının en iyi işlemcisine sahip. LPDDR 4 RAM var. Belleği 32 GB. iPhone 6s gibi 16 GB şeklinde satılıp, 32 GB almak için ek ücret olayı yok.


    * Telefon dünyasının en kuvvetli camı Note 5'te. Ve metal kısmı 2-3 kat aynı renkle işlenmiş. Çiziklere karşı sağlam ve bir çizik olduğunda altından farklı renk gelmez.


    * Malzeme kalitesine diyecek bir şey yok. Telefonun ses açma kapama, güç, home buton v.s.'leri çok kaliteli ve hissiyatı iyi. Hani bir zamanlar kullandığımız Galaxy serileri gibi amiral gemisi olmasına rağmen dandik bir hissiyat vermiyor telefon. Kesinlikle ve kesinlikle diyorum ki: Samsung, Galaxy S6, Edge ve Note 5 ile çağ atlamış. Günümüzün Volvo'su bir cihaz :) Güven veriyor.


    * Güncelleme desteği güzel olmuş. Gelen güncelleme neyi içeriyor, bilgi veriyor. (Belki de önceden beri veriyordu, bilmiyorum. Önceki telefonum iPhone 5s'ti.)


    * Kesinlikle çok hızlı şarj yapıyor. Uçuş moduna alıp, şarj ederseniz daha da hızlı olur. Telefonun pil performansı zaten iyi. Bir de üstüne hızlı şarj eklenince çok keyif veriyor kullanmak. Kullanım şekillerine göre 22 - 25 saat kadar genel kullanım, 5 - 8.5 saat kadar da ekran süresi kullanımı veriyor. Tamamen 3G kullanımlarında ise, kullanım şekillerine göre minimum 3.5 - 4 saat ekran süresi yakalayabiliyorsunuz.


    * Parmak izi okuyucusu çok etkili çalışıyor. Shiftdelete incelemesinde Tolga Cem Küçükyılmaz'ın dediği: Parmağı yandan okutunca algılamaması sorunu yok. Mesele şu: Parmağınızı tanımlatırken sağlı, sollu, çapraz, düz v.s. konumlarda tanıtın. Böylece o parmağınızla birçok pozisyonda kilit açabiliyorsunuz.

    Tavsiyem: Sağ ve sol parmaklarınızı farklı şekillerde tanıtırsanız daha iyi olur. Hem çift parmak erişimi hem de farklı şekillerde erişim.


    * Ses deneyimi hoşuma gitti. Kulaklık performansı da çok iyi. Daha da üst düzey kulaklıklarla yüksek seviye keyif alacağınıza eminim. Ve gelen stok kulaklık şu an piyasada ilk 3'e rahat girer stok kulaklıklar arasında.


    * Kalp ritmi, oksijen basıncı v.s. için okuyucusu başarılı olmuş.


    * Cebinizde aşırı kaba olmayan bir kılıfla veya kılıfsız olarak kullandığınızda ağırlık, rahatsızlık falan yapmıyor. Telefon gayet ince. Sadece büyüklüğünden ötürü eğilirken hareketinizi biraz engelleyecektir. Engelleme sebebi ise genellikle kullanıcıların telefona bir şey olacak şüphesiyle kısıtlı hareket etmelerinden oluyor. Umursamazsanız da zarar görecek bir cihaz değil. Bazı telefonlar gibi ortadan 2'ye yamulmuyor.


    * Metal kasa kalite kokuyor. Kaliteli metal olduğu belli. Tartışmasız.


    * Bir işle uğraştıktan sonra, ana menüye döndüğünüzde karşılaştığınız klasik Samsung icon kaybolmalarına rastgelmedim. 4 GB Ram'in çok büyük bir avantajı var. Eğer güncellemelerle de arayüzü daha da optimize ederlerse telefon zaten iyi, hepten mükemmel olacaktır. Yani ne kadar Ram kullanıyor v.s. bunlara takılmanıza gerek yok. Bakmaya ihtiyaç duymadım kurcalarken.

    Yani özetle: Samsung'un kronik arayüz (touchwiz) kasılmaları, geç ikon gelmeler, telefonu yeni açtığında esrar çekmiş gibi davranmalar hepsi gitmiş. En kötü hoşunuza gitmezse marketten Nova Launcher Prime'ı alırsınız 10 liraya. Mis gibi arayüz. Çok deli bir şey.


    * Kullanmak istemediğiniz fabrika uygulamalarını, uygulama ayarlarından engelleyin. Telefon daha optimize ve pil konusunda stabil oluyor. Hatta sadece Root atıp, Titanium Backup ile el atsanız fena olmaz. Var olan kaliteyi 2-3'e katlarsınız. Tabi bu sizin keyif ve sorumluluğunuza kalmış. Bana, "yaptın mı ?" derseniz. Gerek duymadım. Ama şunu belirteyim ki telefonumuz Samsung olduğu için Root atmak yerine, Google Play Market'ten "Package Disabler Pro" yu 2.42 TL'ye satın alarak uygulamaları ve hizmetleri kalıcı olarak uyutabilirsiniz. (Disable ettiklerinizi daha sonra enable yani aktif de edebilirsiniz.) Root atmadan, root izinlerine sahip bir programdır. Samsung desteklidir. Uygulamayı sildiğinizde tüm disable ettiğiniz uygulamalar tekrardan aktif hale gelir. Bunu uygulamanız daha iyi. Boş yere root ile uğraşmayın.

    NOT: Normalde bu programa ihtiyacınız yok. Cihazın boş RAM miktarı yetiyor. İyi optimize edilmiş. Sadece fazla Ram ve daha iyi pil performansı göz çıkarmaz mantığı ile tavsiye ediyorum bu işlemleri yapmanızı.

    Eğer programı satın alırsanız disable edebileceğiniz uygulama ve hizmetler:http://www.andromods.com/apps-mod/disable-remove-bloatware-safe-list-galaxy-note-5.html


    Önemli: Telefona güncelleme geldiğinde, öncelikle disable ettiğiniz uygulamaları enable edin. Güncellemeyi tamamlayın ve tekrardan disable edin.


    *** Eğer Samsung hesabı kullanıyorsanız. "Samsung Cloud Data Relay" i ne olur ne olmaz disable etmeyin. +++ S Not gibi uygulamaları kullanıyor ve güncellemek istiyorsanız "Galaxy Apps" , "Galaxy Apps Widget" ve "Samsung In-App Satın Alma" 'yı da disable etmeyin.


    * Telefona kesinlikle ama kesinlikle Battery Saver, Cleaner (Çok ilerleyen zamanlarda dosyalar birikirse belki kurup temizlersiniz. Ki bu durumda bile düşünmüyorum kurmayı. Çünkü telefonda temizleme özelliği koymuşlar. Hatta "Powered by Clean Master" diyor. Cleaner desteği var yani.) , Task Killer gibi programlar kurmayın. Gerekmiyor. Ve pili de yıpratırsınız. Task Killer mantığı, Android sisteminin felsefesine terstir. Smart Manager'dan 1-2 haftada bir Depolama -> Gereksiz Verileri Sil yaparak önbelleği temizlemeniz cihazı daha da rahatlatacaktır. Ram temizlemesini ise gün sonu yapmanız yeterlidir. Sürekli Ram temizlemesi yapmak şarjı daha hızlı tüketir.


    * 1-2 ayda bir Ses açma tuşu + home tuşu + güç tuşuna basarak (cihaz kapalıyken), "Wipe Cache Partition" yapınız. Bu da telefona katkı sağlayacaktır. PC'lerdeki "temp" klasörünün temizlenmesi gibi düşünün.


    * Telefonun Türkiye kodu N920C'dir. Telefonu aldığınız yerde incelerken "C" ibaresini görünce. Acaba başka bir sürüm, özellik v.s. mi alıyorum diye telaşa kapılmanıza gerek yok.


    * Note 5 alacağıma, Note 4 alırım diyenleri umursamayın. Evet, halihazırda bir Note 4 sahibi iseniz almayın. Fakat aksi taktirde Note 5 almamanız için hiçbir sebep yok. Çünkü bana göre Note 4 ile aralarındaki kalite hissiyatı farkı, RAM mhz değerleri ve kalem iyileştirmesi bile yeterlidir.


    * Duyuru yapıldı. Ve Samsung, 1 yıl içerisinde, 1 kere ücretsiz batarya değişimi hizmeti sunacak. (Performans düşüklüğü ve sorunlar için.) Telefon 1. senesini doldurmaya yakın bir Samsung bayisine gitmenizi öneririm. Böylece garanti kapsamı içerisinde, temiz, yeni bir bataryaya sahip olmuş olursunuz. Değişim yaptırırsanız, ondan sonraki aşamada şarj doldururken özellikle tekniğine uygun olarak hareket etmenizi öneririm. Bataryaya bir şey olacağından değil. Ama yine de performansını etkilememesi açısından tamamen bitip, %1-2 lere vurunca doldurmaya başlayın. Ve en önemlisi: Şarj dolarken telefonu kurcalamayın. Dolum olurken zaten ısınıyor. Bir de uygulama açarak, hepten ısıtıp bataryanın ömrünü kısaltmayın.

    1. batarya değişiminden sonra, diğer değişimler ücret karşılığında olacak. iPhone'a oranla daha makul bir fiyat çıkıyor karşımıza: 45 Dolar + Kargo ücreti. Bu da 140 lira civarı bir şey yapar. Orijinal, güvenilir bir değişim için makul bir fiyat. Ve 2 yılda bir bataryanızın aşınma durumunu göz önüne alırsak, zaman aralığı durumu da iyi.



    * Renk konusunda kesinlikle şunu alın diyemem. Ama Black Sapphire ve Gold arasında tercih yapsanız iyi olur. Çünkü titanyum renginde fazla el izi oluyor. Ankara'ya bir iş için gittiğimde farketmiştim.


    * Telefonu kullanırken gerçekten keyif alıyorsunuz. O kadar Android kullandım. En az 15-20 telefon kullanmışımdır. Hatta telefondan bıkma aşamasına gelmişken, çok iyi geldi Note 5.


    * Telefon dışı bilgi: Konudaki bir arkadaş WhatsApp yazışmaları geliyor mu demiş. Sıfır kurulan bir sisteme gelmez. Backup dosyalarını WhatsApp klasörüne aktarmak gerekir. Yani telefonla alakalı bir sorun veya + mesele değildir.


    * Telefonun ön kamerası, fotoğraf çekmeden önceki aşamada düşük fps ile hareket ediyor diyen bir arkadaş olmuş. Evet poz verirken hafif yavaşlamalar hissediyor gibisiniz. Ama bu tamamen görüntüde bir şey. Fotoğrafı çektikten sonra yağ gibi bir görüntü geliyor. Ve bu arada "Cilt tonu" ayarını şiddetle 0'a getirmenizi öneririm. Stok halinde 1'dir normalde.


    * Telefon stabilite sorunu yaşatacak gibi durmuyor. Çok güçlü ve şekillendirilebilir bir donanıma sahip. Zaten Android'i seven veya Android'in kurdu olan bir adam kesinlikle 1.5 - 2 sene sonra Custom Rom yükleyip ikinci baharını da yaşayacaktır Note 5'te. Yani uzun sureli bir keyif alacağınıza eminim.


    * Telefonun sıvıya karşı sağlamlığı gözler önüne serildi. Coca Cola ile deney yapmışlar:https://www.youtube.com/watch?v=KzHo0ctk74E


    * Bu da bir drop (düşme) testi:https://www.youtube.com/watch?v=sgyybl-cOac Bu teste göre: Telefonun arkasını güzel bir kap ile koruyup, önünü de hafif çıkıntılı tutunca sıkıntıya uğramayacağınıza kesinlikle inanıyorum. Ve 275 metreden drop testi:https://www.youtube.com/watch?v=Xm-nj4CnWgM


    * Telefonun kutusu ve jelatini hakkında yorum ve sorular gelmiş.

    İçine kurt düşenler için... Şunlara bakın:

    1- Telefonun flash ve kalp ölçüm sensörünün üstünde jelatin olacak.

    2- Ayarlar - cihaz hakkında - yazılım güncelleştirme - şimdi güncelle'ye geldiğinizde "kayıt yapılıyor" veya "yapıldı" gibi bir şey demesi gerekiyor. (ilk kullanımda öyle olması gerekir.)

    3- Aldığınız kutunun açılma yerinde yazan " do not accept if seal is broken " kısmının yırtık, tahrip edilmiş v.s. olmaması gerekir.

    Bu 3 madde en önemlileri.

    Ek olarak benim aldığım kutuda dış jelatin vardı.


    * Play Store 403 hatası, Google Play Store'un genelinde yaşanılabilir bir hatadır. Note 5 ile ilgisi yoktur.


    * Android'in şahlandığı bir dönemde çıktı Note 5. Çünkü Android için çok iyi bir haber var. O da Android 6.0 Marshmallow. Sistemin iOS kadar stabil olacağı konuşuluyor. İlk testler de geldi. 2x kat daha fazla pil ömrü ve de kalıcı stabilizasyon vaad ediyor. En önemlisi de artık uygulamalar, hangi izinlere erişebilsin diye seçim yapılabilecek. (Custom Rom'larda, yani kullanıcıların yaptığı sistemlerde bu özellik vardı. Şimdi resmî sürümlerde de bu olacak. Dolayısıyla Android, stabil olma konusunda gözünü karartmış.)

    Yani artık Android 3-4 ay kullandıktan sonra şişme, kasılma gibi şeylerle anılmayacak büyük ihtimalle. Ve de Note 5'in tam da Marshmallow'a denk gelmesi çok iyi. Telefonunuz uzun ömürlü olacaktır. Temizinden 2 yıl garanti süresini rahat geçirirsiniz. Marshmallow'un kesmediğini düşünün. Bir 2 yıl da custom Rom kurarak ikinci baharınızı yaşarsınız. Telefon sizi 4-5 sene rahat götürür. Şahıslara kulak asmayın.


    * 4K video çekimleri çok keyifli.


    * Kalem kendini kanıtlamış.


    * Tasarımına diyecek söz yok. 5.7 inç'lik bir cihaz elinize aldığınızda tepsi gibi durmuyor. Ve tek elle tutabiliyorsunuz. Elbette küçük telefonlar gibi akrobasi yapamazsınız ama elinizden düşecek hissi vermiyor. Güvenle tutuyorsunuz.


    * Ekran renkleri, parlaklığı rakipsiz. Güneş altında rahatlıkla gözüküyor.


    * Şarj ve Usb slotu ek bir çerçeve ile kaplanmış. Eskiden çok fazla açıktaydı. Sorunlar çıkabiliyordu.


    * Hızlı şarj bazen devreye girmeyebilir. Böyle durumlarda çıkar - tak yapın. (Prizden yapın. USB slotunu aşındırmayın. Eğer sorunu aşamazsanız, USB kablosunu yenilemeniz yeterli olacaktır.)


    * Dış hoparlör sesi memnun edici. Duş aldığınızda çok net ve rahat duyabiliyorsunuz.


    *** Yorumu oylarsanız, yeni izlenimlerimi yazdıkça üstte gözükür. Böylece arkadaşlar faydalanırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 18 Şubat 2017; 18:9:41 >




  • Benim en sevsiğim klişe şu.
    Şimdi her zaman ki gibi yeni modelde çözünürlük artacak hd ready'den hd'ye yada hd'den 2k'ya yada yada 2k'dan 4k'ya.
    Hemen iki fotoğraf örneği konur birinde görüntü pixel şixel çamur içindedir, yenisinde ise cam gibi ama geçen sene o çamur ekran cam gibiydi lansmanda!
    Arkadaşlar son sürüm stock 7.0 romlarindan 6.0.1'e dönebilirsiniz. Odinde FAIL hatası almanızın sebebi şu: yeni bootloader iceren bir rom kurduktan sonra bir daha asla daha eski bir bootloader kurulamaz. 4 parçalı rom kullanarak dönüş yapılıyor. 7.0 için en son yayınlanan romu, 6.0.1 için dilediğiniz romu 4 parçalı olarak indirin. Odinde BL ve CP (bootloader ve modem) kısımlarına 7.0'a ait dosyaları, AP CSC ve PIT için 6.0.1'e ait dosyaları seçin. CP için de 7.0 dosyası kullanmak gerekiyor aksi takdirde telefon operatöre bağlanamaz. Görselleri inceleyebilirsiniz.


    Demogoji yapacağına direk linki yapıştırsaydın ya 3 gün önce açtığın hesaptan ilk aklına gelen şey 20 küsur konuya bu linki yapıştırmak mı oldu? Ne düşünüyordun? Bende yüce bir bilgi var ve bu bilgiyi çılgınca paylaşmalıyım diye mi düşündün? Yeme bizi neyin peşindesin onu söyle. Reklamı geçmeyi bilirimde yanlışlıkla oraya tıklama ihtimali olan insanlar olabilir sen niye direk linki koymadın onu söyle
  • Sevgili arkadaşlar merhaba,

    Sizlerden ricam lütfen fazlaca artılayın ki konunun ilk sayfasında gözüksün ve herkes faydalansın.


    --- Tactile Player : 

    Bu uygulama sayesinde ses tuşları yardımıyla şarkı geçişlerini yapabilirsiniz. Örneğin 2 kere ardarda ses açma tuşuna bastığınızda 1 şarkı ileri, 2 kere ard arda ses kısma tuşuna bastığınızda ise 1 şarkı geri alabilirsiniz. Ayrıca bu uygulama Spotify da da işe yarıyor. 

    Peki bu uygulamayı nerde kullanabiliriz derseniz ; mesela otobustesiniz, otobüs aşırı dolu ve telefonunuz cebinizde. Telefonu elinize alıp şarkı atlatmak için uğraşmayıp bu uygulama ile cebinizdeyken rahatça şarkı atlatabilirsiniz. 

    Ayrıca bu özellik xposed framework ta gravity box ya da wanam xposed modullerinde bulunmaktadır. Yani anlayacağınız bu özellik normalde root ile kazanılacak bir özellik iken şuanda rootsuz olarak kullanabilirsiniz.. 

    https://play.google.com...droid.tactileplayerfree 

    --- Engelsiz --> Dns Değiştirici : 

    Bu uygulama ile engellenen bütün siteler artık Engelsiz :) 

    Bu uygulama bir VPN uygulaması değildir. Rootlu veya Rootsuz cihazların Dns ayarlarını otomatik olarak değiştirir ve VPN deki gibi yabancı ağlar üzerinden bağlanmadigi için olası bir guvenlik açığını engeller.. 3g bağlantılarda da geçerlidir.. 

    https://play.google.com...id=org.arcsoft.engelsiz 


    --- Finger Security : 

    Bu uygulama ile istediğiniz herhangi bir uygulamayı parmak izinizle koruyabilirsiniz. Boylece kimse sizden habersiz korudugunuz uygulamaya giremez.. başarılı bulduğum bir uygulama , tavsiye ederim. 

    https://play.google.com...kclephas.fingersecurity 

    --- AVD Video İndirme Yöneticisi : 

    Bugüne dek kullandığım en başarılı video indirme uygulaması. Herhangi bir siteden herhangi bir videoyu kolaylıkla indirmeyi sağlar. 

    https://play.google.com...ageek.videocatcher.demo 

    --- AZ Screen Recorder : 

    Bugüne dek yalnızca root ile yapılabilen ekran videosunu kaydetme özelliği bu uygulama sayesinde rootsuz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ayrıca videoyu kaydederken sorunsuz bir şekilde ses kaydıda gerçekleştirebiliyor. 

    https://play.google.com...rat.screenrecorder.free 

    --- Tubemate : 

    İşini mükemmel yapan YouTube video ve müzik indirme aracı. İstediğiniz kaliteye göre YouTube videolarını indirebilir veya videoları mp3 formatında NOte 5 inize kaydedebilirsiniz.. 

    Tubemate uygulaması Play Store da bulunmadığı için link veremiyorum. Uygulamayı Google dan aratıp app olarak indirebilirsiniz.. 


    --- Facets-With Muzei : 

    Birbirinden güzel, alışılagelmişin dışında, çok farklı ve yüksek çözünürlüklü duvar kağıtlarını bulabileceğiniz harika bir duvar kağıdı uygulaması. Bu uygulama ücretlidir. 

    https://play.google.com...ippedout.android.facets 

    Ek olarak sizlere 2k ekranımıza uygun duvar kağıtlarını rahatlıkla nasıl indirebileceğimizi anlatmak isterim : 

    2k çözünürlüğü 1440x2560 'tır. Buna göre yapmanız gereken şey Google arama motorunu açıp wallpapers yazıp aratmak. Ardından Görsellere girip Arama Araçları sekmesinden Boyut u seçin. Çıkan menüden Tam Boyutu Siz Girin'i seçin. Bundan sonra yapmanız gereken yükseklik yazan yere 2560 genişlik yazan yere de 1440 yazmak. Bu aratmadan sonra çıkan bütün duvar kağıtları NOte 5 imizle uyumludur. İstediğinizi indirin ve kullanın :) 

    --- Camly Photo Editor & Collages : 

    Tahmin ettiğiniz gibi fotoğraf düzenleme uygulaması. Diğerlerinden farklılığı ise tamamen profesyonel , gelişmiş bir efekt sistemi mevcut. Hatta o kadar gelişmiş ki fotoğrafınızı 3 boyutlu bile yapabiliyorsunuz (ücretli sürümünde mevcut). 

    https://play.google.com...s?id=com.camlyapp.Camly 

    --- Ringdroid : 

    Sevdiğiniz bir mp3 u zil sesi yapmak isteyipte sadece sevdiğiniz kısmını almak istiyorsanız Ringdroid sizin için biçilmiş kaftan. Bu uygulama Mp3 teki herhangi bir kısmı kolayca kesip, kaydedip, zil sesi yapmamıza yardımcı oluyor. 

    https://play.google.com...etails?id=com.ringdroid 

    --- Galaxy Button Lights : 

    Bildiğiniz üzere Note 5 imizdeki sanal butonların Işık Seviyelerini istediğimiz gibi duzenleyemiyoruz. Bu uygulama ile sanal butonların ışıklarını isterseniz hep açık tutun ya da istediğiniz kadar süre ile yansın ya da hiç yanmasın bütün kontrol sizde oluyor. 

    NOT: Güç tasarrufunda kullanılamaz.. 

    https://play.google.com...sane.galaxybuttonlights 

    --- Air Droid : 

    AirDroid, telefonumuza ya da tabletimize Windows’dan, Mac’den ya da webden, kablosuz internet bağlantısıyla ücretsiz ulaşmamizı ve yönetmemizi sağlar. 

    https://play.google.com...ls?id=com.sand.airdroid 

    --- Puffin Web Browser: 

    Adından da anlaşıldığı gibi web tarayıcısı olan bu uygulama standart tarayıcıların aksine içinde barındırdığı flash oynatıcı sayesinde, herhangi bir sitedeki herhangi bir videoyu çok rahat bir şekilde izlemenize imkan tanır. Diğer en önemli özelliği ise veri merkezi A.B.D olduğundan dolayı VPN ihtiyacınız olmadan direkt olarak yasaklı sitelere girebilirsiniz. Daha birçok özelliği olan bu tarayıcıyı şiddetle tavsiye ederim. 

    https://play.google.com...om.cloudmosa.puffinFree 


    --- Smart App Protector: 

    İstediğiniz herhangi bir uygulamayı kullanırken ekranının otomatik kapanmasını, ekran parlaklığının değişmesini, ekranın otomatik dönmesini engelleyebilirsiniz. 

    Seçilen uygulamaları hareket, şifre ya da desen ile kilitleyebilirsiniz. 

    Gelen veya giden aramaları engelleyebilirsiniz. 

    En çok kullandığım uygulamalardan biridir kendisi :) mesela gece yatarken elimi yan tuttuğumda otomatik olarak dönmemeye ayarlı olduğu için tarayıcı artık dönmüyor. 

    https://play.google.com...d=com.sp.protector.free 

    --- History Eraser : 

    Bu uygulama ile arama geçmişi, web geçmişi, çağrı kayıtları, tüm uygulamaların ön belleklerini, sms ve mms mesajlarını, panoya kopyaladıklarınızı hatta Play markette yaptığınız aramalara kadar herşeyi otomatik olarak silebilirsiniz. Tek yapmanız gereken hangi uygulama da hangi silme işlemini yapmasını istemeniz.. 

    https://play.google.com...id=mobi.infolife.eraser 

    --- People Edge For Note 5 : 

    Hani S6 Edge ve S6 Edge Plus modellerinde kenardan kaydırıp favori kişilerinize ulasıyorsunuz ya işte bu uygulama onun aynısını NOte 5 te yapmanıza imkan verir. Tek yapmanız gereken uygulamayı açın kişileri atayın. Artık sağdan sola ya da soldan sağa ekranı kenarlardan çektiğinizde favori kişilerinize ulaşabilir, mesaj atıp arama yapabilirsiniz. 

    Not: Uygulama ücretlidir. 

    https://play.google.com....neolanalang.peopleedge 

    --- Icon Changer Free : 

    Bu uygulama touchwizz arayüzündeki ikonları rootsuz olarak değiştirmenize yarar. Boylece kendi temanızı kendiniz oluşturabilirsiniz. Önce marketten ikon paketlerini beğenin sonra indirin ve uygulama içinde açın. İstediğiniz simgeyi istediğiniz bir uygulamanın simgesiyle değiştirip yeniden adlandırabilirsiniz. 

    Diğer bir güzel yanı ise gizlemek istediğiniz bir uygulamaya farklı bir simge ve ad koyarak kimsenin ne olduğunu anlamayacağı bir uygulama yaratabilirsiniz. 

    https://play.google.com...d=com.jy.iconchanger.ad 


    Umarım faydalı olur değerli arkadaşlarım :) 

    Herkese iyi forumlar dilerim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..scream.. -- 11 Ekim 2015; 23:06:17 >




  • Benim en sevsiğim klişe şu.
    Şimdi her zaman ki gibi yeni modelde çözünürlük artacak hd ready'den hd'ye yada hd'den 2k'ya yada yada 2k'dan 4k'ya.
    Hemen iki fotoğraf örneği konur birinde görüntü pixel şixel çamur içindedir, yenisinde ise cam gibi ama geçen sene o çamur ekran cam gibiydi lansmanda!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torku42 -- 29 Nisan 2015; 23:31:13 >
  • Samsung Galaxy Note 5 Ana Konu

    SM-N920C



    SAMSUNG GALAXY NOTE 5 [ANA KONU]


    Kullanici klavuzu Turkcesi pdf fomatinda :

    http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=UNI_TR&CttFileID=6200838&CDCttType=UM&ModelType=N&ModelName=SM-N920C&VPath=UM/201508/20150818112036293/SM-N920_UM_MEA_Lollipop_Tur_Rev.1.0_150817.pdf

    Bu da guvenlik bilgisi :

    http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201508/20150814205559754/SM-N920C_UM_MEA_Lollipop_Eng_Rev.1.0_150812.pdf


    SIKÇA SORULAN SORULAR





    • Note 5 şu an için fiyat performans olarak alınmalımı ?

      Note 5 şu an için tam bir fiyat performans şampiyonu. 2100Tl civarlarında bulunabilmeye başlandı. Yeni amıral gemılerının 2800 ve yukarısından satıldıgını dusunursek, Note 5 su an ıcın gercekten fıyatı ıle goz kamastırıyor dıyebılırız.

    • Nasıl fotoğraf çekiyor???

      Buyrun örneklerle sizi baş başa bırakalım.

      TechRadar Fotoğraflar

      Engadget Örnekleri

    • Türkiye'de satılan model numarası nedir ve nereden indirebiliriz ?


      Türkiye'de resmi yollardan satışı yapılan model numarası N920C'dir.

    • 2.el Note 5 alacam neler dikkat etmem lazim ?

      Ayrıntılı Videomuz mevcut




    • 4.5G uyumlumu?

      Evet telefon 4.5G uyumludur. Lte advanced teknolojisini kullanmak ıcın tek yapmanız gereken sım kartınızın uyumlu olması ve ayarlar>mobil ağlar>şebekemodu kısmındaki ayarın LTE/3G/2G yapılmasıdır.

    • S-Pen'i çıkardıgımda şeffaf bi kalem simgesi geliyordu bunun vasıtasıyla ekran görüntüsü alabiliyordum,hızlıca not yazabiliyordum.fakat şuan s peni çıkardığımda bu simge gelmiyor

      Erişilebilirlik/görme/erişebilirlik kısayolunu açık yapın.

    • Note 5 için yedekleme programı varmı ?

      Evet Samsung'un SmartSwitch resmi uygulamasını kullanın.

      http://www.samsung.com/tr/support/smartswitch/

    • Cihazda Spo2 ve Nabiz Ölçer var, Dogrumu ölçüyor bu ?

      Evet bizzat doktor bir arkadasimiz calistigi hastanedeki özel ölçüm aletleriyle test etti, dogru ölçüyor. Yani tabiki bir kaç puan yanilma payi vardir ama yinede ölçümü son derece basarili.


    • Cihazla gelen programları kaldırmam için root mu yapmam gerek ?

      Kaldırma için değil ama devre dışı bırakmak için Package Disabler uygulamasını kullanabilirsiniz. Uygulamanın detaylı anlatımı ve güvenle kaldırabileceğiniz uygulamaların listesi aşağıdaki videoda yer alıyor.



    • Note 5 üzerindeki radyoyu nasil çalistiririm ?

      Note 5 üzerinde radyo alicisi yoktur. Dolayisiyla herhangi bir yazilimlada çalisamaz. Radyo dinlemek için Tunein veya radyo gibi internet üzerinden çalisan uygulamalar disinda baska bir çözüm yoktur.


    • Cihazdaki görüntüyü TV'ye nasıl aktarırım ?

      Markette Tubio uygulaması çok başarılı. Ayrıca Chromecast 2'de alabilirsiniz. Bunlar haricinde ise Samsung TV'ler de zaten görüntü yansıtma özelliği var.

    • Telefonda istediğim klasörlere parmak izi şifre koruması koyabilirmiyim?

      Finger Security programı ile istediğiniz klasör veya uygulamaya parmak izi koruması koyabilirsiniz. Uygulamanın ayrıntılı incelemesi aşağıdaki tavsiye edilen uygulamalar bölümünde mevcut.

      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rickclephas.fingersecurity&hl=tr

    • Root kelimesini çok duyuyorum ? nedir bu ? Yapmam gereklimi? Zararlari ve faydalari nelerdir?

      Android her ne kadar açik kaynak kodlu bir yazilimda olsa belirli kisitlamalara sahiptir. Sistem dosyalarina erisim hakkiniz yoktur. Bunun amaci yanlis bir islem yapilarak anakartin veya herhangi bir bilesenin zarar görmesini engellemektir. Telefonu root yapmak ise ingilizcedeki anlamiyla köküne inmek yani sistem dosyalarina erisim hakki kazanmaktir. Ayni olay IOS platformunda jailbreak olarak nitelendirilir. Root yapmak basit bir islemdir. Internette ve donanimhaber de root ile ilgili yazilara erisebilirsiniz. Ancak hemen belirtelim root yapmak garantinizi devre disi birakir. Özellikle Samsung cihazlarinda knox adi verilen bir sayaç vardir. Bu sayaç cihaza root yaptiginiz zaman sayisal olarak artar buda garantinizi devre disi birakir. Know sayacini ortadan kaldirmak yada yeniden sifira döndürmek gibi bir çözüm henüz yoktur. Dolayisiyla bir kere root yaparsaniz geri dönemessiniz. Cihaziniz bozuldugunda ise Samsung'a gittigi anda garanti disi kalir.

      Root yapmanin garantiyi götürmesi eksi özelligidir. Ayrica mesela ses düzeyi ile oynayip daha yüksek ses çikarmasini sagladiginiz zaman bu hoparlöre zarar verebilir. Ancak bir çok faydasida vardir.

      - Cihaziniz için üretilmis custom rom yükleyebilirsiniz.
      - Daha iyi sarj süreleri elde edebilirsiniz.
      - Istediginiz uygulamayi silebilirsiniz. Bazi uygulamalar cihazla beraber gelir ve bunlari silmenin yada uyutmanin mümkünati yoktur.(örnegin dergim uygulamasi) Ancak rootla beraber bu sorun ortadan kalkar.
      - Sistem üzerinde tam kontrol saglarsiniz.
      - Komple sistem yedegini tek tiklama ile alabilirsiniz. Tipki itunes gibi
      - Cihazin ses seviyelerine müdahele edip daha güçlü ses alabilirsiniz.
      - Marketteki Greenify gibi root isteyen uygulamalari kullanabilirsiniz. Greenify ile beraber root desteginiz oldugu için arka planda açik olan istediginiz uygulamalari tamamen kapatabilirsiniz. Böylece sark ömrünüz artar.
      - Cihazinizin DPI degerlerini degistirerek istediginiz programlari daha küçük çözünürlükte çalistirabilirsiniz.
      - Telefonunuza diger cihazlardan port edilmis uygulamalar kullanabilirsiniz. Örnegin Galaxy S5 telefonunun kamera özelliklerini bir yazilimci port ederse, sizde bunu direk olarak apk seklinde telefonunuza yükleyebilirsiniz.

      Root yapmanin bunlar disinda daha bir çok özelligide vardir.


    • Yurt disindan getirdigim cihazi nasil kaydederim ?

      http://www.mcks.gov.tr/tr/KonuDetay.php?BKey=40 adresinde gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

    • multitouch yani çoklu dokunmatik testi yapabilirmiyim ?

      Evet yapabilirsiniz.

      1- Multitouch test uygulamalarini asagidaki linklerden indirin.

      https://play.google.com...ndroid.multitouch&hl=tr
      https://play.google.com....MultiTouchTester&hl=tr

      2- telefonun ekranini döndürerek yatay moda alin ve multitouch test uygulamasini açin.

      3- Yatay olarak 4 parmaginizi ayni anda ekrana koyun ve yine yatay olarak saga sola götürüp getirin. Ekrani kontrol edin parmaklardan irtibati kesilen yada ekranda fazladan ortaya çikan parmak var mi diye. Ayni seyi bu sefer yukari ve asagi parmaklari kaydirarak da yapin.

      4- Iki parmaginizi koyarak zoom hareketi yapar gibi hareketler yapin yani iki parmaginiz arasinda ki mesafeyi azaltip artirin ve durumu kontrol edin.

      5- Simdi de bütün parmaklarinizi ekrana koyun 10 parmagi da algiladigina emin olun. Ayrica ekranin her yerinde de gezdirin parmaginizi.

      6- Ayni islemleri ikinci verdigim uygulamada da deneyin.

      Herhangi bir problem çikmaz ve her islemde de parmaklariniz oldugu gibi algilanirsa sorun yok demektir.

    • Samsung ile nasıl temasa geçebilirim ?

      Dilerseniz anlık destek için, Samsung Çağrı Merkezi (444 77 11) ya da Canlı Destek Hattımız ile irtibata geçebilirsiniz.

      http://livechat.support...om/LiveChat/customer/tr


      Akıllı telefon ve televizyonlarınıza bağlanmamız için 444 77 11‘ i arayınız detaylı bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız.


    • Knox nedir ? Ne ise yarar ?

      Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un 2013 yilinda tanittigi Samsung Electronix Knox, bir performans alani ve güvenli data saklama imkani sunarak Android cihazlar için bir çesit güvenlik sistemi islevi görüyor. Bunun arkasindaki mantik ise korunmasiz olmakla elestirilen Android cihazlari disaridan gelecek saldirilara, casus yazilimlara ve benzer zararli faaliyetlere karsi korumak. Ilk olarak Samsung'un birkaç ay önce piyasaya sürmüs oldugu Galaxy Note 4'de kullanilan sistem ilk olarak Android 4.3 güncellemesini ile geldi. Sistem özellikle kurumsal kullanim için düsünülmüs. Knox sayesinde, diyelim ki çalistiginiz sirket telefonun kurumsal tarafini yönetirken, siz de kisisel kullanim için istediginiz uygulamalari kurabileceksiniz ve bu iki alan birbirinden tamamen ayri çalisacak.

      Devami için :

      http://www.androidpit.c...-nedir-nasil-kaldirilir

    • Türk Telekom GIGA Hizmetini nasıl kullanabilirim ?
      Türk Telekom kullanıcıları için GIGA 4.5G hizmetini kullanabilmek için öncelikle ;

      - GIGA yazıp 5555 e gönderiyorsunuz.

      Daha sonra gelen mesaja EVET GIGA yazıp onay veriyorsunuz.

      Bu işlemlerden sonra GIGA 4.5G aboneliğiniz ücretsiz tanımlanıyor.

      Çağrı merkezinden nerelerde GIGA 4.5G wifi hizmeti var henüz öğrenemesem de bulunduğunuz yerlerde WIFI yı açıp TURK TELEKOM GIGA 4.5G yi listede görürseniz tıklayın.

      - Bir kereliğe mahsus WIFI EAP ayarını SIM olarak seçin ve TURK TELEKOM GIGA 4.5G WIFI ağına bağlanın.

      - Daha sonra yine ayarlar menüsü altında WIFI ın hemen altında bulunan GIGA 4.5G yi seçerek kapalı olan seçeneği AÇIK konuma getirin ve kullanmaya başlayın.

      Bu 2 hizmetin birleşmesi ile GIGA 4.5G mobil şebeke kullanımlarınız mevcut tüm yönlere internet paketi ya da tarifeniz üzerinden gerçekleşecek, WIFI kullanımlarınız ise ücretlendirilmeyecektir.

      IRON hocama teşekkürler

    • SPen'i, ters taktım çıkmıyor.

      Korkmayın yöntemi var. aşağıdaki videoyu izleyin.



    • Google Now nedir?

      Google'ın akıllı asistan servisidir. Şu an için ülkemizde tüm fonsiyonları ile birlikte kullanılamıyor ancak yinede bir çok özellik açık. Google Now ile favori takımlarınınızın anlık maç sonuçlarını alabilir, gmail'inize gelen uçak biletlerinizin rötar durumunu takip edebilir, arabanızı park ettiğiniz yeri bulabilir, evinize veya işyerinize olan mesafenizi görebilir, haberleri okuyabilir, sesli arama yapabilir, mesaj atabilir veya hava durumunu öğrenebilirsiniz. Google Now'ı aktive etmek için cihaz dilinizi önce ingilizce yapıp daha sonra google now'ı home tuşuna basılı tutup açın. Google now kartlarınız gelmeye başladıktan sonra cihaz dilini yeniden Türkçe yapabilirsiniz.


    • E-mail senkronize olmuyor. Gmail hesabimda aynen öyle her sey güzeldi birden bu sorunu yasamaya basladim. Ayarlar Genel Hesaplarda esitleme devre disi bir türlü aktiflesmiyor bunu nasil çözerim. ?

      Cihazinizda senkronizasyonu devre disi birakmissiniz. Bunun için bildirim çubugunu iki parmaginizi ayni anda kullanacak sekilde asagi indirin, çikan listede "Senkr" seçenegini isaretleyin(yesil olacak). Bundan sonra mailleriniz gelmeye baslayacaktir.


    • Peki güncellestirmeyi nerden yapabilirim ?

      Güncellestirmeyi üç sekilde yapabilirsiniz. Ilk yöntem SmartSwitch üzerinden yapmaktir. Bunun için yapmaniz gereken telefonunuzu usb kablosu ile bilgisayara baglamak ve SmartSwitch programini çalistirmak. Bundan sonra Smart Switch size kullandiginiz sürümün güncel olup olmadigini gösterecektir. Burdan güncelleme yapabilirsiniz.

      2 - Diger bir yöntem ise telefon üzerinden güncellemeyi gerçeklestirmektir. Bunun için ayarlar>sistem> cihaz hakkinda> yazilim güncellemeleri bölümüne gidip simdi güncelle seçenegine basmaniz yeterli. Telefonunuz eger yeni bir güncellestirme mevcut ise bunu bulup yüklemeye baslayacaktir. Ayrica burdaki "Otomatik Güncellestir" seçenegi isaretli olursa telefonunuz güncellestirmeleri otomatik olarak denetler ve yeni bir güncelleme buldugunda yüklemeye baslar. Ancak bunu kapali tutmanizi tavsiye ediyorum. Benim tavsiyem güncellemeleri ilk yorumlari aldiktan sonra yükleyin. Bu seçenek açik olursa otomatik yükleme yapar.

      3- Son yöntemimiz Odin programi ile yüklemektir. Bu program yasal olmamakla beraber bir çok kisinin tercih ettigi bir yöntemdir. Burda yapmaniz gereken Odin programi ile beraber yükleyeceginiz firmware programini bilgisayariniza indirmeniz. Ileri derecede kullanicilar için önerdigimiz bir yöntemdir. Acemi kullanicilar uzak durmali. Odin ile yükleme garantinizi bozmaz. Tabiki yüklediginiz firmware orijinal Samsung sürümü oldugu sürece.


    • Note 4 arka planda mobil veriyi çok kullaniyor. Hangi programlarin ne kadar veri alip almadigini nerden ögrenebilirim yada nereden bunlari düzenleyebilirim?

      ayarlar > veri kullanimina girin. Burda hangi programin ne kadar veri kullandigini göreceksiniz. Arka plan verısı uzerınden tek tek hangı uygulamanın mobıl verı ıle calısabılecegını ayarlayabılırsınız. Buradan kapattıgınız uygulamalar mobil veri aginda yani 3G veya 4.5G üzerinden bagliysaniz arka planda çalismaz. Yani tamamen islevsiz olur. Ancak wifi aginda çalisir. Bunun haricinde yine google play üzerinde telefondan bagimsiz data ölçümü yapan uygulamalar vardir. Onavo Count bu ölçüm yapan programlar arasinda en basarili olanidir.

    • Knox sayacımı nasıl kontrol ederim ?

      En basit yöntemi

      https://play.google.com/store/apps/details?id=org.vndnguyen.phoneinfo

      adresinden uygulamayı indirin ve açtıktan sonra knox garanti sayacı durumunuza bakın. 0x0 ise garantiniz sağlam. Eğer 1 olmuş ise cihazınız garanti dışı kalmıştır.

      Başka bir yöntemde telefonunuzu kapatin. Tam olarak kapandiktan sonra Telefonun Güç Tusu (Sag tarafta en yukaridaki tus) + Ses Kisma Tusu (Sol tarafta en yukarida ki tuslardan asagida kalani) + Home Tusuna (Ekranin ortasinda telefondaks tek fiziksel tus) ayni anda basili tutun. Bu islem sizi download ekranina götürecektir. Simdi telefonun ses Ses Açma tusuna basin. Çikan ekranda Knox Warranty Void: 0 ise knox sayaciniz artmamis ve cihaziniz garanti kapsaminda yer aliyor demektir. Bu ekrandan çikip telefonu tekrardan açmak için ise Güç Tusu + Home Tusuna basili tutmaniz ve ekranda Samsung yazisini görene kadar beklemeniz yeterli.

    • Launcher diyorlar, nedir o ?

      Android aslinda saf halde bir isletim sistemidir. Google'in telefonlarinda saf halde gelir. Ancak diger üreticiler çikardiklari telefonlarda bu saf arayüzü modifiye ederek satisa çikartirlar. Böylece her telefon Android olmasina ragmen birbirinden farkli gözükür. Samsung kendisine özgü Touchwiz denilen bir arayüzü kullanirken, HTC Sense denilen bir arayüz ile gelir. Siz touhwizde uygulamalari gruplamak için, menüden editleme yapmak zorundasiniz ancak mesela Sony Xperia Launcher arayüzünde uygulamayi tipki iphone oldugu gibi sürükleyip digerinin üzerine getirmeniz yeterli olur.

      Iste burda Android'in açik kaynakli olmasindan dolayi size arayüzleri degistirme firsati verilir. Yani siz touchwizde gördügünüz yapiyi tamamen degistirebilirsiniz. Bunun için launcher denilen ve google play'de yer alan uygulamalardan faydalanabilir ve cihazinizin görünümünü degistirebilirsiniz.

    • Hangi Launcher'i tavsiye edersiniz ? Dezavantajlari varmi ?

      Google Play'e launcher yazarsaniz, Nova, apex, go launcher, Launcher Pro gibi bir çok seçenek karsiniza çikar. Bunlarin her birinin yapisi, ikonlari ve isleyisi farklidir. Benim size tavsiyem en ragbet görenlerden biri olan Nova Launcher olacaktir. Bu sayfalarda yakinda Nova Launcher tanitiminida bulabilirsiniz. Yalniz tabi bu Launcher'larin tek dezavantaji olarak bazi widgetlerin çalismamasini göstrebiliriz. Yüklediginiz bir programa ait bir widget bu launcher'larda yüklüyken çalismassa kolay bir sekilde Touchwiz arayüzüne geri dönüsde yapabilirsiniz.


    • telefonda hali hazırda olan uygulamalar play storede uygulamalarım menüsünde görünmüyor. doğal olarak otomatik güncelleme ben yapana kadar yapmadı. örnek olarak chrome youtube vs. ben uygulamaya girip güncelle diyene kadar uygulamalarımda görünmedi. bunun sebebi ne olabilir çözümü nedir ?

      Ayarlar-uygulamalar-uygulama yöneticisinden play store bul tüm verilerini temizleyin. aynı işlemi indirme yöneticisi ve play hizmetleri içinde yapın. Yeniden başlatın.

    • Bu ana sayfada ekrani sola çektigim zaman çalisan Briefing uygulamasi nedir? Nasil kapatirim?

      Briefing uygulamasi Samsung Note 5 ile beraber gelen bir haber uygulamasidir. Ana çalisma prensibi RSS kaynaklari üzerinden aldigi haberleri magazin seklinde göstermesidir. Uygulamayi devreden çikarmak için ana ekran üstünde iki parmaginizi yukaridan asagiya dogru birbirlerine gelecek sekilde birlestirin(ayni anda). Çikan menüden ana ekran ayarlarini seçin ve burdan briefing isaretini kaldirin.


    • Launcher'larda simgeler degisebilirmi ?

      Launcher'lari yine play store'da ayri olarak satilan veya ücretsiz verilen icon pack'ler ile destekleyebilirsiniz. Örnegin Nova Launcher için Lumos Icon pack veya Circle yüklemenizi tavsiye ederim. Bu paketlerle Nova Launcher'daki uygulama simgelerini ve duvar kagitlarini degitirerek çok daha sik bir arayüz elde edebilirsiniz. Ayrica bu icon packler sadece Nova için degil baska launcher'lar içinde uygulanabilir. Hangi Launcher seçeneginin olacagi uygulama açiklamasinda belirtilmistir. Ancak hemen belirtelim bu packleri touchwizde uygulayamassiniz. Bunu yapmaniz için root erisiminizin olmasi gerekmektedir.

    • Widget diyorlar o nedir ?

      Widget'lar telefonunuzun ana sayfasinda çalisan küçük programciklardir. Belirli bir programa bagli oldugu gibi telefonun içerisinde gelen bagimsiz uygulamalarda olabilir. Bunlari ana sayfada görüntüleyebilir ve isteginize göre özellestirebilirsiniz. Örnek olarak Gmail uygulamasi telefonun içerisinde gelen bir uygulamadir. Ayni sekilde gmail widget'ida Gmail hesabiniz içerisinde takip etmek isteyeceginiz klasörü (örnegin gelen kutusu) gösteren ufak bir progamcikdir. Burdaki amaç Gmail uygulamasini açmadan ana sayfa üzerinde e-maillerinizi görüntülemek ve ihtiyaç duydugunuzda tek bir tiklama ile Gmail programina geçis yapmaktir.

      Widget'lar telefonla beraber gelen bir çok seçenege sahip oldugu gibi, play store üzerindende yüklenebilir. Bir uygulamayi telefonunuza yüklediginiz zaman o programa ait Widget'da widget listesinde belirir. En çok kullanilan widget'lar genelde saati ve hava durumunu gösteren widgetlardir. Ama Smart Ir Remote uygulamasinda oldugu gibi programa girmeden evinizdeki televizyonu kontrol edebileceginiz widgetlarda mevcuttur. Ayrica play store üzerinde sadece widget olusturmaya yarayan programlarida indirebilirsiniz. HD Widgets gibi bu programlar içerisinde bir çok widget seçenegi ile beraber gelir.

    • Nasil yüklerim bu widgetlari ?

      ana ekran üstünde iki parmaginizi yukaridan asagiya dogru birbirlerine gelecek sekilde birlestirin(ayni anda). Çikan ekrandan Widget'lar seçenegini seçin. Burdan telefonunuzda mevcut olan tüm widget'larin listesine ulasabilir ve onlari ana sayfada istediginiz pozisyonda konumlandirabilirsiniz. Konumlandirmak için ilgili widget'in üzerine basili tutarak ana sayfada koymak istediginiz yere sürüklemeniz gerek.

    • S7'deki Always on özelliğini nasıl kullanabilirim. ?

      Ekranın sürekli açık kalmasını sağlayan always on özelliği için Google Play üzerinde bir çok uygulama mevcut buda onlardan biri.

      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.turki.alkhateeb.alwayson

    • Paralel ithalat telefon alınırmı ?

      Bu karar tamamen size kalmış durumda. Ancak ne olursa olsun 200 -100TL'lik farklar için Samsung Türkiye garantisini göz ardı etmeyin. Kullanıcılarımızdan alekto4'ün paralel ithalat ile ilgili şunları yazdı.

      "Paralel ithalat olarak aldığım telefonun şarjının çok hızlı tükenmesi sonucu yaptığım araştırmada
      - Deep sleep sorunu olduğunu
      - -knox kodunun 0*1 olduğunu
      Öğrendim.
      Şimdi paralel ithalat alarak bu riskleri göze almış olduk zaten ( eski telefonumu da bu şekilde alıp 3 sene sıkıntısız kullandığımdan aldım aslında)
      Güncellemeleri denetle dediğimde son sürüm yüklü diyerek
      N920CXXU2BPBA
      Sürüm numarasını vermekte.

      Bu arada telefon geldiğinde bu sürümle açıldı.
      Yani 6.0.1 ile geldi. "


    • Note 6 ne zaman çıkar ?

      2016 Eylül ayında tanıtılmasını bekleniyor. Türkiye'de satışa sunulması ise Ekim ayını bulur.

    • Mobil Veriyi 750 MB'ye sınırlamak istiyorum. Mümkün müdür? 750 MB geçince dursun.

      Ayarlar/veri kullanımı/ mobil veri sınırını belirle

    • Telefonda bir temassız uyandırma hareketi vardı nerdendi o ?

      Ayarlar - erişilebilirlik - yetenek ve etkileşim - kolay ekran açma .

    • Kablosuz şarj diyorlar nedir o ?

      Qi enabled yani Qİ standartını destekleyen telefonlarda telefonlar herhangi bir adaptöre takılmadan, düz bir zemine oturtulma veya yaslanma şeklinde şarj edilebilir. Ancak bu zeminden çekildiği anda şarj sona erecektır. S6 Edge Plus'da bu standartı desteklemektedir. Orijinal Samsung ürünleri veya Qi destekleyen cihazları kablosuz şarj için kullanabilirsiniz.



    • Peki Fast Charge nedir? Note 5 destekliyormu ?

      Fast Charge kablosuz standartında daha hızlı bir şekilde şarj yapabilen yeni bir standarttır. S6 ve S6 Edge desteklemez. Şu an için sadece S6 EDGE Plus ve Note 5 bu standarta destek verir. Tam olarak 120 dakikada cihazınız şarj olur. Ancak yinede prizden şarj daha mantıklıdır.

    • Birini aradığımda telefon cevaplanınca titreşimle beni uyarıyordu ve telefonu arama sırasında kulağıma götürmek zorunda kalmıyordum. Ayarı nereden ?

      Ayarlar/Uygulamalar/Telefon/Arama/Arama Uyarıları/Yanıtlandığında Titret'i seçerseniz kulağınıza telefonu götürmeden yaptığınız aramaların cevaplanmasını titreşim ile algılayabilirsiniz.

    • Kişileri tek tıklama ile direk arayabilme özelliği nerede ya ?

      Malesef Samsung bu özelliği kaldırdı. Onun yerine önce kişi kartlarını görüntülüyorsunuz daha sonra ise oradan telefon numarasını seçerek arayabiliyorsunuz. Ancak bu iş için markette uygulama var ve aynı işlevi görüyor. SpeedDial uygulamasını kullanabilirsiniz.

      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.codificador.speeddial

    • Başka ülke romlarını kullanabilirmiyim ? Garantimi bozarmı ?

      Samsung güncellemeleri ülke bazında dağıtır. Bir güncelleme örneğin Fransa'ya Türkiye'ye çok daha önce gelebilir. Ancak siz Odin yoluyla fransa güncellemesini cihazınıza kurabilir daha sonra istediğiniz zamanda Türkiye sürümüne geri dönebilirsiniz. Yüklediğiniz romlar orijinal Stock Rom olduğu sürece Knox sayacınız etkilenmez ve hep sıfır olarak kalır. Ancak cihazı örneğin Fransa orijinal sürümü yüklü bir halde servise götürürseniz cihazınız garanti dışı kalır. Servise götürmeden önce mutlaka Türkiye romunu geri yükleyin. İşlem tamamen sizin sorumluluğunuzda.Sammobile sitesinden tüm güncel sürümleri indirebilirsiniz.

    • Telefonum kitlendi nasıl zorla yeniden başlatabilirim ?

      Güç tuşu ve ses kısma tuşuna aynı anda bastığınızda telefon normal modda yeniden başlar.

    • Fotoğrafları yedeklemek için Dropbox nasıl ?

      Google Photos'u kullanın. Orijinal boyutlarında yüklemediğiniz sürece size sınırsız alan veriyor. orijinal boyutları ile yüklemek istersenizde 15GB ücretsiz alanınız var. Fotoğraflara daha sonra fotoğraflar uygulamasından bakabilirsiniz. Buradan albümler oluşturup çok kolay bir şekilde paylaşabilirsiniz. Son derece başarılı bir program. İncelemesi yine bu sayfa içerisinde video olarak mevcut.

    • Alternatif klavye ne kullabilirim ?

      SwiftKey uygulamasını deneyin. Son derece başarılı tahminleri olan ücretsiz bir uygulamadır.


    • Sim kartımı kestirerek kullanabilirmiyim ?

      Kullanabilirsiniz ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çekme problemleri ve şarj süresinde azalma gibi sıkıntılar doğabiliyor. Mutlaka yeni SİM alın.

    • Tuş Işıklarımın sürekli yanmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim ?

      Marketten Galaxy Button Lights uygulamasını yükleyin. Tuş ışıklarının süresini bu uygulama ile ayarlayabilirsiniz. Şarjınızdan yer ona göre.

      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.notquiteinsane.galaxybuttonlights&hl=tr

    • Ses Efektleri varmı ? Kulakla dinlerken nasıl güzel ses alırım ?

      ayarlar>ses ve bildirimler>ses efektleri bolumunden istediğiniz efekti uygulayabilirsiniz. UHQ upscaler tavsiye ederim.






    Package Disabler Pro




    Samsung telefonlarınızda root yapmadan, istediğiniz uygulamayı devre dışı bırakabilmenize olanak sağlayan ve daha uzun şarj ve performans artışı sunan bu uygulamayı sizler için inceledik.




    Kapsamlı Şarj Rehberi




    Note 5 için kapsamlı bir şarj rehberini sizler için hazırladık.




    Android Yedekleme ve Wipe İşlemleri




    Android telefonları yapısı itibarı ile yedek alma işlemleri oldukça karmaşıktır. Her üretici kendi ayrı arayüzü için tasarladığı yedekleme uygulamalarını kullanır. Ancak malesefki ios ortamında olduğu gibi komple imaj yedeği almak ancak Titanium gibi root gerektiren uygulamalarla mümkündür. </div>

    İşte şimdi bu videomuzda Samsung telefonumuzu kullanarak size komple imaj yedeği almaya en yakın çözümü göstereceğiz.





    DUVAR KAGITLARI

    SAMSUNG GALAXY NOTE 5 [ANA KONU]




    Sizler internetten bir çok kaynak bulabilirsiniz. Unutmayin cihazinizda ki resim çözünürlügü 1440x2560’dir. Google arama sayfasina gelip istediginiz baslikta (örnegin Wallpapers) yazip arama yapin. Çikan sonuçlardan görsellere basin, daha sonra arama araçlarina gelin ve en basta çikan boyutu tiklayin. Yine çikan menüden tam boyutu siz girini seçin. Bundan sonra genislige 1440, yüksekligide 2560 yazarsaniz çikacak tüm sonuçlar cihazinizla tam uyumlu olacaktir. Begendiginiz resmi cihaziniza indirip duvar kagidi yapabilirsiniz. Bunun haricinde yine zedge uygulamasınıda kullanabilirsiniz.





    Çağrı ve SMS Yönlendirme





    Evde unuttuğunuz Android telefonunuzu, uzaktan SMS komutlarıyla yönetebilirsiniz. Çağrı yönlendirmek için operatörünüzü aramanıza gerek yok. Ayrıca android telefonunuza gelen SMS'leride otomatik olarak bir başka telefona yönlendirmeniz mümkün. Yappy programı ilede gelen SMS'lere, telefonunuz yanınızda olmadan internet üzerinden cevap verebilir, daha önce tanıttığımız PushBullet uygulaması ile telefonunuzdaki tüm bildirimleri uzaktan görüntüleyebilirsiniz.







    Touchwiz'de ufak bir ayarla cihazınızı uçuşa geçirin






    Note 5 beraberinde gelen 4GB ram ile zaten çok hızlı bir cihaz. Videoda anlattığım yöntem ile dahada hızlandırabilmek mümkün. Animasyon ayarlarının kapatılması ile beraber Touchwiz içerisindeki menülerde daha hızlı gezinti yapabilirsiniz.





    İlk kurulumdan sonra mutlaka yüklemeniz gereken uygulamalar ve çözümler






    Mobil cihazlarda mutlaka kullanmanız gereken uygulamaları sizle için derleyip ayrıntılı bir şekilde anlattık. Uygulama detay ve yöntemleri geçmiş videolardaki anlatımlarıyla beraber haberimizde.





    PicsArt Fotoğraf Düzenleme Uygulaması İnceleme (SPEN Destekli)






    Android ve iOS ortamının en başarılı fotoğraf düzenleme uygulamalarından biri olan PicsArt'ı sizler için inceledik. Uygulama ile mobil ortamda photoshop düzeyinde düzenlemeler yapabilirsiniz.





    Galaxy Note ailesine güç katacak S Pen uygulamaları inceleme videosu






    Samsung marka telefon ve tabletlerinizde kullanabileceğiniz, S Pen destekli oyun ve uygulamalar arasından seçtiklerimiz sizler için haberimizde. S Pen ile harikalar yaratabilirsiniz.





    Google Photos





    Fotoğraf Teknikleri - PicsArt fotoğraf düzenleme


    Picsart programını kullanarak Paolo Morucci'nin Unzipped tekniğini kendi fotoğrafınız üzerinde uygulayabilirsiniz. İhtiyacınız olanlar kendi portre fotoğrafınız, fermuar fotoğrafı ve tabi ki PicsArt.






    POP3 E-Postalarınıza Her Yerden Ulaşın




    Alanadınıza bağlı POP3 e-postanıza gmail üzerinden ücretsiz push ve bulut desteği kazandırın. Exhange Server kurulumuna gerek kalmadan istediğiniz an ve yerde tüm e-postalarınıza anlık olarak ulaşın. Cep telefonlarınızdan Gmail hesabınızı kullanarak alan adınız üzerinden mail atın. Tüm e-postalarınız anlık olarak size ulaşsın. E-postalarınıza bulut özelliği kazandırarak tüm cihazlarınızdan 7/24 görüntüleyin.




    Google Photos





    Fotoğraf albümleri oluşturup, tüm fotoğraflarınızı internette sınırsız depolama seçeneği ile saklayabileceğiniz muhteşem bir uygulama.





    İlk Kurulumdan sonra tavsiye edilen programlar





    Netflix






    Netflix Türkiye'de erişime açıldı. Tüm akıllı cihazlarınızdan film ve dizi izleme keyfi için gerekli olanlar videomuzda.





    Whatsapp ve Üçüncü Parti Yazılımlar






    WhatsApp ile ilgili bir çok bilinmeyen üçüncü parti uygulama ve ayrıntılar.




    PERISCOPE




    Twiter'ın satın almasıyla son dönemin en çok konuşulan uygulamaları arasına giren ve şu sıra sadece iOS platformuna özel olan Periscope canlı yayın uygulamasını sizler için inceledik.



    https://play.google.com/store/apps/details?id=tv.periscope.android&hl=tr




    FINGER SECURITY




    En cok kullanacaginiz harika bir uygulama. Telefonunuzda istediginiz uygulamalara parmak izi sifre korumasi koyabilirsiniz. Bunun için uygulamayi yüklemeden önce parmak izinizin telefona tanitilmis olmasi gerekir. Tanitma islemini ayarlar>kisisellestirme>parmak izi tarayici sekmesinden yapabilirsiniz. 3 parmak izini ayri ayri kaydedebilirsiniz.



    Google play linki:

    https://play.google.com...as.fingersecurity&hl=tr




    Omni Swipe ve Finger Gestures






    kaydırma hareketlerine güzel bir örnek olan iki adet program. Android cihazlarınızı parmak hareketieriniz ile kontrol edin.


    Omni Swipe :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lazyswipe&hl=tr

    Finger Gestures :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.carlosdelachica.finger&hl=tr







    All in One Gestures






    Parmak hareketleriniz ile cihazınızı kolay bir şekilde kontrol edin. Uygulamaları tek bir hareket ile başlatın.


    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phoenixstudios.aiogestures&hl=tr




    Buzz Launcher






    Android'in en güzel launcher uygulamalarından biri olan Buzz Launcher ile cep telefonunuz ekranını hayallerinizdeki gibi dizayn edebilir, diğer bütün telefonlardan farklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu videomuzda kişiselleştirmek için yapmanız gereken bütün adımları anlatıyoruz.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buzzpia.aqua.launcher&hl=tr








    Any.do




    SAMSUNG GALAXY NOTE 5 [ANA KONU]



    Mukemmel bır yapılacaklar lıstesı programı. Unuttugunuz her seyı bu programla kayıt altında tutabılır ve bır daha hatırlamak zorunda kalmasınız.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.anydo&hl=tr

    Anydo Pc’ınız ıle entegre calısır. Chrome web store’dan

    https://chrome.google.com/webstore/detail/anydo-extension/kdadialhpiikehpdeejjeiikopddkjem

    adresınden eklentısını ındırın. Bu adresten ındırdıgınız eklentıler yardımıyla telefon dakı any do ıle yaptıgınız tum hatırlatmalara pc uzerınden ulasabılır ve ıkısı arasında senkronıze bır sekılde calısabılırsınız. Ornegın gmaıl’de gelen bır maılın en altına ındıgınızde anydo sekmesını gorursunuz. Buraya ılgılı maıl ıle alacagınız bır hatırlatma notu hemen otomatık olarak cep telefonunuzla entegre olur. Any.do ayrıca cok guzel bır takvım ılede beraber kullanılabılır. Google play uzerınden ındırecegınız calendar programı ıle google calendar ıle senkronıze sekılde calısacak bır cok sık bır takvım uygulamısınıda kullabılırsınız.






    Samsung SideSync


    SAMSUNG GALAXY NOTE 5 [ANA KONU]



    Samsung’un kendı cıhazları ıle entegre olmasını saglayan bu uygulama ıle PC ınız ıle beraber telefonuzu bır arada kullanabılırsınız. Muhtemelen bugune kadar kullanmadıgınız ama ozellıklerı ıle sızı hayran bıraktıracak bır programdır sidesync. Oncelıkle programla neler yapabılırsınız.

    - Telefonunuzun ekranındakı tum goruntuyu PC ınıze aktarabılırsınız
    - Telefonun menusu ıcerısınde PC ınız uzerınden gezınebılır, programları acabılır veya whatsapp ıcerısınden pc klavyenızı kullanarak yazı yazabılırsınız.
    - Ekranınızı ayrı bır modu ıle beraber ıkıye bolebılır ve pcınızde kullandıgınız klavye ve Mouse u dırek olarak telefonunuzdada kullanabılırsınız.
    - Telefonunuzda yer alan vıdeoları PC ınız uzerınden tam ekran olarak seyredebılırsınız. (sadece galerıde calısır)
    - Telefonunuzdakı ekran goruntusunu tek tusla yakalayabılır ve yakaladıgınız goruntuye pc uzerınden erısebılırsınız.
    - Telefonunuzun tum ıcerıgını cıhazınız uzerınden kontrol edebılırsınız.

    Samsung oncelerı bu ozellıgı sadece Samsung marka PC’lerde verıyordu. Ama artık asagıdakı lınkte yer alan programı ındırerek herhangı bır bılgısayara da sidesync yukleyebılırsınız. Yanı Samsung harıcı herhangı bır bılgısayarda da bu programı kullanarak telefonunuza baglanabılırsınız.

    PC indırme lınkı :

    http://www.samsung.com/global/download/Sidesyncwin/

    bu adresten yukarıdakı programı ındırerek bılgısayarınıza kurun. Daha sonra ıse

    Google Play uzerınden

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.android.sidesync30


    Sidesync programını telefonunuza ındırıp kurun. Eger burada bulamasanız Samsung Apps ıcerısınden de bu programa ulasabılırsınız.

    Kurulumları yaptıktan sonra pc uzerınden sidesync programını acın. Baglantıyı USB veya Wıfı olarak ıkı sekılde yapabılırsınız. Eger wıfı olarak kablosuz bır sekılde yapacaksanız, hem telefon hemde bılgısayarınız aynı wıfı agında olmak zorunda. Bılgısayarınız Ethernet portundan baglı telefon ıse wıfı uzerınden cıkıs yapıyorsa, Wıfı modu calısmaz. Her ıkısındede wıfı uzerınden baglantı olmak zorunda. Bu asamada her ıkı cıhazda wıfı uzerınde ıse bır muddet sonra pcdekı sidesync uzerınde telefonunuzun ıbaresı cıkacak. Uzerıne gelıp bastıgınız zaman ıse telefonunuzun ekran goruntusu bılgısayarınızda belırecektır. Baglantıyı aynı sekılde usb uzerınden de yapabılırsınız. USB kablosu ıle telefonunuzu pc ye bagladıktan sonra yapacagınız bu baglantı ıcın aynı wıfı agında veya aynı agda olma zorunlulugu olmaz ayrıca baglantınız wıfı’a gore daha hızlı olur.

    Wıfı baglantısını basarılı bır sekılde yaptıktan sonra ekran goruntunuz artık PC ınızde yer alır ve sız PC klavye ve mouseunuz ıle telefonunuz ıcerısınde dolasabılırsınız. Burda ekranda cıkan telefon seklınde kutucugun en ustunde ve sol tarafta yer alan asagı dogru okuna basarsanız sıze ayrı bır menu cıkar. Bu menude ılk cıkan sekıle(degıstır secenegı) bastıgınız zaman ekran goruntusu kaybolur. Bundan sonra telefonunuz bılgısayarınızı hangı kosesınde ıse (otomatık olarak algılıyor) Mouse u oraya cektıgınız zaman Mouse pc ekranın dısına cıkar ve telefonuza gecer. Yanı sız otg kablosu takmadan telefonunuz uzerınde Mouse ve klavye modunu etkın hale getırırsınız. Ornek olarak ekran karsınızda ve telefonunuz tam ekranın ortasında, o zaman sıdesync bunu algılar ve sız Mouse u asagı dogru ekran dısına cektıgınız zaman Mouse telefona gecıs yapar. Eger telefon ekranının solunda ıse fareyı ekranın soluna dogru goturursenız ekran dısına cıktıgı anda telefon ıcerısınde belırır. Bunu zaten PC uzerınde cıkan ufak bır sekıl ıcerısınde, telefonun hangı yonde durdugunu gorerek yapabılırsınız.

    Telefonunuza bır dosya gondermek ıstedıgınız zaman ıse, ornegın telefon ekranın alt tarafında ıse, bılgısayarınızdan gondermek ıstedıgınız dosyayı secıp, basılı tutarak ekranın alt tarafına ındırırsenız, Mouse ekran dısına cıktıgı anda telefona gecıs yapar ve sız Mouse u serbest bıraktıgınız anda dosya telefona aktarılır.




    Clone Camera








    Clone kamera uygulaması adından da anlasılacagı uzerıne eglence amaclı kısılerın aynı resımde cogaltılmasını saglayan bır uygulamaladır. Samsung telefonlarında yer alan draft modunda oldugu gıbı aynı kare ıcerısınde aynı kısının sankı ıkızı varmıs gıbı ıkı kere gorunmesını yanı klonlanmasını saglar. Ancak drafttan farklı olarak cekım ıcın hareketlı goruntulere ıhtıyacınız olmaz ve sonuclar daha kolay elde edılır. Clone kamera ıle aynı resım ıcerısınde dort adet aynı objeden veya kısıden resım yerlestırebılırsınız. Kullanımı cok basıt olan kamera uygulaması ıle bır kısının ılk defa resmını cektıkten sonra yerını degıstırmesını saglayıp ıkıncı defa resmını cekersınız daha sonra ıse ıkıncı cektıgınız resmı erkanın uzerıne gelıp basılı tutarak secer ve bırlestırmeye basarsınız. Program bundan sonra her ıkı resmı bırlestırerek aynı kare ıcerısın de gosterır. Boylece ornegın bır koltukta sız ve ıkızınız varmıs gıbı bır resım ortaya cıkabılır. Program aynı resım ıcerısınde maksımum dort obje veya kısı yerlestırılmesıne ızın verıyor. Ayrıca selftımer modu ıle belırlı bır sure sonrasında cıhazın cekım yapması saglanıyor boylece sız kendınız evde yalnızkande cıhazı bır noktaya yerlestırerek gıdıp ıstedıgınız nokta poz verebılıyorsunuz. Cıhazı 10 sanıyeye ayarladıysanız eger sız gıdıp oturdugunuzda cıhaz ılk resmı 10 sanıye ıcerısınde cekıyor. Ikıncı resım ıcın ıse yıne pozısyon degıstırmek ıcın 10 sanıyenız oluyor.







    Sleep as Android





    NOT: Uyurken telefonunuz size çok yakın olacağından telefonunuzu mutlaka uçak moduna alın.


    Iphone dakı meshur sleep cycle alarm clock’un Android versıyonu. Program sızın uyku kalıtenızı olcerek sabah dınc uyanmanızı saglıyor. Bunun ıcın telefonu gece yatakta, yastık yanında ters donmus olarak konumlandırmanız ve alarmın kurulmus olması gerekıyor. Program gece boyunca vucut hareketlerınızı olcuyor ve hatta horlamanızı bıle kaydedıyor. Kaydettıgı verılerle sabah kurdugunuz alarm saatınden oncekı bır zaman aralıgını baz alarak hangı dakıkada uykunuz hafıf ıse sızı o saatte uyandırıyor. Ornegın sız alarmı 7.30’a kurdunuz ve program 7.30 dan oncekı yarım saatlık zaman dılımınde yanı 7:00’dan ıtıbaren sızı uyandırmak ıcın en hafıf uykuda oldugunuz zamanı arastırmaya baslıyor ve o zaman dılımınde (orn 7.15) uykunuzun daha hafıf oldugunu farz ederek 8.30 yerıne alarmı calmaya baslıyor. Yarım saatlık perıyodu ıstege baglı olarak 1 saate veya daha uzun bır zaman dılımıne ayarlardan cıkarabılırsınız. Yanı telefon sızın 7.30 dakı alarmınız ıcın uyandırma safhasına gecısı 6.30 dan ıtıbaren analız etmeye baslar.

    Google Play Lınkı :

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.urbandroid.sleep&hl=tr





    Team Viewer Quick Support





    Uzaktakı PC’ımızı kontrol etmemızı saglayan meshur Teamvıewer uygulamasının mobıl versıyonu. Bu program ıle PC’nız uzerınden telefonuza baglanabılır ve ıstedıgınız ıslemlerı gerceklestırebılırsınız. Sıdesync uygulamasına gore cok daha yavas calısır. Samsung telefonlarınızı kolay bır sekılde yonetmek ve sıstem kullanımlarını gormek veya uygulamaları uzaktan kaldırmak gıbı ayrıca bır eklentısıde mevcuttur. Eklentıyı programı kurduktan sonra google play uzerınden yukleyebılırsınız veya samsung marka bır telefonla baglantı yapmak ıstedıgınızde program, bu eklentıyı otomatık olarak yuklemek ısteyıp ıstemeyecegınızı sıze sorar.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teamviewer.quicksupport.market&hl=tr






    PLEX





    Bılgısayarınızdakı fılm ve muzıklerı dısarda yanı 3G uzerınden dınlemenıze olanak saglar. Plex server modulu oncelıkle bılgısayara kurulmalı ayrıca plex programıda google playden ındırılmelıdır. Server bazında gereklı ayarları yaptıktan ve hesap actıktan sonra muzık ve fılm klasorunu belırlersenız bunlara androıd cıhazınıdakı plex programı uzerınden ulasabılırsınız. Programın en basarılı oldugu yon full hd fılmlerı bıle basarılı bır sekılde decodıng yapması. Yanı sızın Internet upload hızınız evde 1mb bıle olsa program fılmın kalıtesını kuculterek cıhazınızdan kesıntısız ızlemenızı saglar. Tatılde plajdayken evınızdekı fılmlerınızı seyrdebılmenız ıcın ıdeal bır uygulamadır ve cok basarılı bır sekılde kesıntısız stream yapar.

    Google Play :

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.plexapp.android&hl=tr

    Windows için Server:

    https://plex.tv/downloads






    Whatsapp Contact Photo Sync



    Telefonunuzda kısılerın resımlerının arama sırasında tam ekran olmasını ve bunların whatsapp resımlerınden olusmasını ıstersenız bu programı kullanacaksınız. Program whatsapp lıstenıze baglanarak kısılerın resımlerını telefonunuza aktarmanızı saglar. Resımlerı aktarmak ıcın tek tek ıslem yapmanız gerekır. Bunun ıcın program ıcerısınde gelen lısteden kısı resmının uzerıne basmanız gerekır. Program sızı whatsapp uygulamasına yonlendırır. Burdan kısının ısmı uzerıne gelıp resmını goruntulemenız lazım. Resım acıldıgı anda program onu hafızaya alır daha sonra ıse programa gerı tusuyla dondugunuz zaman kısıye atar.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rm.android.wcps&hl=tr





    Remote Launcher


    Bılgısayarınızdakı programı uzaktan calıstırmak ıcın bu programı kullanabılırsınız. Ornek olarak bılgısayarda XBMC programını acacaksınız bu programa XBMC’yı eklersenız tek bır tıklama ıle telefon uzerınden PC’nızdekı bu programın calıstıgını gorebılırsınız. Aynı sekılde lısteye ekleyecegınız bır cok baksa programıda yıne remote launcher uzerınden basalatabılırsınız. Program aynı sekılde Wake On Lan yanı kısaca WOL ozellıgı ıle bılgısayarınızı acıp kapamanızıda saglıyor. Programı telefona kurarken aynı zamanda PC’ınızede server kısmını kurmanız ve server ayarlarından uzaktan calıstırmak ıstedıgınız wındows uygulamalarınızı ayarlamanız gerekmektedır.
    Google Play

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.owtroid.remotelauncherfree&hl=tr

    PC ıcın server programı :

    https://sourceforge.net/projects/remotelauncher/files/0.2.16/RemoteLauncherServer-0.2.16.exe/download





    icon Changer İnceleme





    Android telefonunuzda ana sayfada yer alan uygulamaların ikonlarını kendi zevklerinize göre değiştirebilirsiniz. Ayrıca internetten indireceğiniz diğer launcher'lar için yapılmış ikon paketlerinide stock launcher ile beraber kullanabilirsiniz. Yeni ikonlar oluşturmak için gereken her şey videomuzda.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jy.iconchanger.ad&hl=tr





    Snapseed






    SAMSUNG GALAXY NOTE 5 [ANA KONU]

    Iphone da elde ettıgı basarı ıle adından soz ettıren ve Google tarafından satın alınarak Androıd ortamına getırılen e basarılı fotograf edıtleme uygulaması. IOS ortamında ucretlı olan bu program o kadar cok basarılı oldukı Google satın alarak ucretsız bır sekılde Androıd kullanıcılarına sundu. Program ıle fotograflarınızı edıtleyebılır ve cesıtlı fıltreler uygulayabılırsınız. Ozellıkle HDR Scape, Drama, Automatıc, Tılt-Shıft ozellıklerını denemenızı tavsıye edıyorum. Program resımlerı cok guzel bır sekıdle edıtleyerek adeta yenıden yaratıyor. Ayrıca ıstegınıze baglı olarak bolgesel edıtlemelerde yapabılıyorsunuz.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.niksoftware.snapseed&hl=tr






    Swipe Home Button





    Tek kelime ile muhteşem bir uygulama. Home tuşunu'ı artık kullanmanıza gerek kalmıyor. Parmağınızı home tuşununun üzerinden hafif yukarı yaptığınız zaman, ekranın neresinde olursanız olun ana ekrana dönüyor. Hafif yukarı sol yaparsanız bildirim çubuğu geliyor. Hafif yukarı sonra yine geri yaparsanız son açılan uygulamalar açılıyor. Ayarlardan hafif yukarı sağ uygulamasına bir aşağıda belirtilen programı tanıtın o zaman hafif yukarı ve sağ haraketinde direk tuş kilidini devreye alacak. Yukarı doğru uzun hareketinede örneğin asistan b'yi atayabilirsiniz. Gesture denilen bu hareketlerle bir çok uyulamayı kolay bir şekilde başlatabilirsiniz. Program ücretsizdir.


    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.matthewma.swipe_home&hl=tr





    SAMSUNG GALAXY NOTE 5 [ANA KONU]


    Google Calendar - GTasks - SPlanner - Entegrasyonu






    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.calendar







    SAMSUNG GALAXY NOTE 5 [ANA KONU]



    Samsung Multi Touch ve Swapps







    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.schiztech.swapps&hl=tr





    LockerPro Kilit Ekranı Uygulaması








    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.productigeeky.lockerpro&hl=tr




    Screen OFF And Lock



    Aşağıdaki linkten programı indirin ve kurun. Ayarlar yapacak. Enable yaptıktan sonra ana ekranınıza ayrı bir screen off ikonu çıkacak. Bu ikonu swipe home button uygulamasındaki ayarlardan tanıtın. Swipe Home'da ornegın hands up and rıght'ı secın, cıkan menuden custom app'ı secın, sonra ana ekranınızda beliren Screen OFF ikonunu bulun ve seçin. Genelde yukarılarda çıkıyor. Unutmayın iki tane çıkar, biri programın ayarları, eğer hareketi seçtip yaptıktan sonra screen off ayaları gelıyorsa yanlış yapmışsınız demektir. Dönün ve yeniden doğru ikonu seçin. Bundan sonra artık tek bir hareketler ekranınızı kapatabilirsiniz.


    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.katecca.screenofflock&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5rYXRlY2NhLnNjcmVlbm9mZmxvY2siXQ..





    Automatit



    Telefona farklı komutlar vererek pil tasarrufu sağlayabileceğiniz bir program. Kendi içinde marketi var. Pro versiyonda şu an için istediğiniz kadar komut saatın alabiliyorsunuz. Komutlar şu şekilde: Örneğin Ev Wifi kapanırsa wifi yı komple kapa mobil datayı aç yada mobil datayı kapadığımda wifiyı aç yada (google maps kullanarak) şu adrese geldiğimde şu wifiya bağlan. Marketten bir sürü hazır komut indirebileceğiniz muhteşem bir uygulama.





    Swipepad( Muhteşem Uygulama)



    SwipePad isimli Android uygulaması, telefonunuzda ön yüklü olarak gelen veya sonradan yüklenmiş üçüncü şahıs yazılımları listeleyebiliyor. Bekleme ekranına dokunarak açılan menüden parmağınızı ekran üzerinde gezdirerek istediğiniz yazılımı açabilirsiniz.
    https://shiftdelete.net/android-bu-yazilim-ile-daha-keyifli-26569





    Ceyda



    Svoice'un Türkçe benzeri programı. Bununla beraber mesaj atma, birini arama gibi komutları sesli komutlarınızla yapabilirsiniz. Örneğin, Kıvanç'a mesaj at dediğinizde program size ne yazayım diye sorar, sonra yine sesli bir şekilde akşama yemeğe geç kalma dediğinizde, program size gödeyemmi diye sorar, evet dediğinizde mesajı gönderir. Program facebook ve twitter gibi sosyal ağ durumlarınızı da günceller. Ayrıca döviz bilgisi, saat kurma ve wikipedia'da arama gibi bir çok özelliği var.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cenker.yardimci.app&hl=tr





    ZEDGE






    Telefonun olmassa olmazlarından. Bu uygulama ile kolay bir şekilde zil sesleri, bildirim sesleri, duvarkağıtları veya hareketli duvar kağtırlarını telefonunuza atayabilirsiniz. 700.000'den fazla içerik var. Bu içerikler arasında cem yılmaz sesleri yada türkçe şarkılar gibi bir çok içeriğe erişmeniz mümkün.



    https://play.google.com/store/apps/details?id=net.zedge.android&hl=tr






    Unified Remote Full








    Unified remote programını kullanmak için, pc'nize server kısmını kurmanız ve telefonunuzada playstore'dan programı indirmeniz gerekir. Bu uygulama ile telefonunuzu mouse ve klavye olarak kullanabilecek, Chrome, Windows 8 gibi bir çok uygulamayı ayrı ayrı kontrol edebileceksiniz. Ayrıyeten isterseniz telefonunuzun google voice özelliğini kullanarak konuşmalarınızı yazıya dökerek pc'nize gönderebileceksiniz. Örneğin gelen bir maili cevaplamak için telefona konuşmanız yeterli. Tüm konuşmalarınızı yazıya çevrildikten sonra bilgisayarınıza gönderilecek.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Relmtech.Remote&hl=tr






    Retune





    İtunes'unuzu telefonunuzdan kontrol edebilir. İstediğiniz şarkıları veya playlistinizi telefonunuzdan tek bir dokunma ile başlatabilirsiniz. Tüm itunes içeriği otomatik olarak gerekli ayarları yaptıktan sonra telefonuza gelecektir.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.squallydoc.retune&hl=tr






    İCAM





    Bu programla herhangi bir webcami, ip kameraya çevirebilirsiniz. Örnek olarak evdeki pcnize bir web cam kurdunuz, programı çalıştırarak dışardan evinizi izleyebilirsiniz. Ayrıca bu program kayıt yapabilir veya hareket algıladığında size bildirim gönderebilir.



    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skjm.icam




    Nova Launcher





    Android'in en başarılı Launcher'larından biri olan Nova Launcher'ı denemenizi tavsiye ederim.

    Google Play :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.launcher&hl=tr




    Cam Scanner





    Telefonunuzun olmazsa olmaz programlarından bırı daha. Dısardasınız, bır evragı acıl olarak tarayıp maıl atmanız lazım. Iste bu noktada yapmanız gereken tek sey cam scanner programını acıp ılgılı dokumanın resmını cekmek. Program bu asamada hemen resmı algılayıp pdf dosyasına donusturuyor ve sıze artık sadece onu ıstedıgınız kısıye maıl atmak kalıyor.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.intsig.camscanner






    İmza c N w r hazırlamış :) Teşekkürler :)

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=109612471


    quote:





    Kodu imzanıza şöyle atın :

    [center][image]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/622725/483e45d0-4192-4f66-a69b-489397a33309.png[/image]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_105267371/tm.htm][b][color=#000000]GALAXY NOTE5 Kullanıcı Kulübü[/color][/b]
    [b][color=#000000]SAMSUNG GALAXY NOTE5 / 32GB Black Sapphire[/font][/color][/b][/link][/center]










    Altin renklisi icin kod 2 :

    quote:




    Kodu imzanıza şöyle atın :


    [center][image]http://i.cubeupload.com/pSBB2W.png[/image]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_105267371/tm.htm][b][color=#000000]GALAXY NOTE5 Kullanıcı Kulübü[/color][/b]
    [b][color=#000000]SAMSUNG GALAXY NOTE5 / 32GB Gold Platinum[/font][/color][/b][/link][/center]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Kamera mı harika yoksa kedim Alex mi bilemedim :)
    SAMSUNG GALAXY NOTE 5 [ANA KONU]
  • Arkadaşlar merhaba,

    Birkaç gündür farkettiğim şeyler beni derinden üzüyor.. Burda insanlara ne kadar saygın bir şekilde faydalı olmaya çalışsamda kendimi tuhaf iddaalaşmalar ve terbiyesizlikler arasında buluyorum. Ve bu benim hiç istemediğim, bu şekilde bir atışmaya hiç girmeyeceğim türden. Öncelikle sizlerden bu gereksiz insanların yazdığı yorumlar adına çok özür dilerim... Niyetim sizlere faydalı olmakken bu insanlara cevapla geçen günlerin adına da kendi adıma özür diliyorum...

    Görüyorum ki forumda saygı, ciddiyet ve yardımdan uzak, "sadece ben bilirim" edasıyla yorum yapıp fayda yerine bizlere zarar veren insanlar fazlalasmaya başladı. Bu aslında iyiye işaret. Demek ki NOte 5 o kadar iyi bir cihaz ve biz NOte 5 kullanıcıları o kadar yardımsever ve o kadar bilgiliyizki her yazdığımız paylaşım kıskanılıyor.. bana yapılan hakaretler bir yana hiç faydalı olmadığımı söyleyen bile var..

    Ayrica üzüldüğüm baska bir konu da (birkaç sayfa önce de belirttim) mesela ilk sayfaya bana göre çok faydalı bir yazı yazdım ona gelen beğeni 6 ama note 5 alın diye yazdığım mesaja gelen beğeni 5... Bu tutum bana samimi gelmiyor arkadaşlar. Paylaşım yapılıyor hemde bana göre gayet faydalı ama kimse buna özen göstermiyor. faydalı bilgiler ilk sayfa da fazla beğeni alıp gözükmesi gerekir ki herkes faydalansın.. benimki sadece bir örnek. Forumda en az 150 NOte 5 kullanıcısı var. Artı veren 10 kişiyi geçmiyor. Tamam işimizi gördük okuduk zaten deyip geçiliyor.. Böyle olmaz.. paylaşmak değerlidir ve Bu değerli paylaşımları herkesin görmesi gerekir. Sizden ricam ben yokken bu soylemime özen gösterin ki herkes faydalı bilgiye kolay ulaşsın. Yoksa kimse mesafe katedemez

    Aldığım kararı sizlerle paylaşmak istiyorum:

    Bugünden sonra kesinlikle bir daha bu konuya mesaj atmıyorum. Yardımcı olmayı çok istiyorum lakin buna izin verilmiyor. Bende bir süre ara vermek durumundayım. Çünkü kimseye laf yetiştircek durumda değilim. Faydalida değilmişim sizlere. Oyleyse nezamanki faydalı olacağıma inanırsam o zaman geri dönerim.

    Bugüne dek sizleri kırdıysam, yardımcı olamadıysam çok özür dilerim. Herkese iyi forumlar dilerim..

    Saygı ve Sevgilerimle..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..scream.. -- 5 Ekim 2015; 2:43:37 >




  • Merhaba arkadaşlar bende kendimce izlenimlerimi yazmak istiyorum. Umarım alacak ya da almayı düşünen arkadaşlara fikir verebilmek açısından güzel bir yazı olur.

    Telefonu geçtiğimiz perşembe almıştım ve Smart Switch'te oluşan bir yazılımsal problem telefona donanımsal anlamda zarar verdi. Bende cuma servise verdim ve cumartesi değişim onaylandı ardından pazartesi günü raporu alıp Teknosa'dan yeni cihazımı teslim aldım. Akşam programlarımı kurdum ve salı gününden beri cihazı kullanıyorum. Öncelikle ben S6 Edge'ten geçtim bu cihaza. Note 4 kısa süre kullandım. Bunlara bakarak izlenimlerimi yazacağım.

    Kullanım şeklimden bahsedeyim öncelikli olarak:

    - Cihazda senkronizasyon, konum, evdeysem wifi evde değilsem mobil veri (asla edge değil) hep açık.
    - Bluetooth hoparlöre bağlanmak için bazen 20-25 dakika bluetooth açık kalıyor.
    - Akıllı televizyonlarıma ekranımı aktarmak için haftada 1-2 defa screen mirroring yapıyorum.
    - Hangi sebeple olursa olsun ne Ultra Power Saving Mode (UPSM) ne de Power Saving Mode (PSM) kullanmam.
    - NFC gerektiğinde açarım.
    - Mobil veri paylaşımı yaparım 30-35 dakika.
    - Ekran parlaklığı oto +10'da ve ekran uyarla modunda.
    - Arka planda Whatsapp hariç ya da 2 iş yapıyorsam kullandığım 2 uygulama hariç hiç bir uygulamayı açık bırakmam ama Ram temizlemesi de asla yapmam (gerekli gördüğüm durumlar hariç).
    - Root olmadan hepimizin gereksiz gördüğü uygulamaları bende kapatıyorum/devre dışı bırakıyorum/siliyorum.
    - Gün içindeki tüm işlerimi telefon üzerinden hallederim. Konuşma (20-25 dk), whatsapp (tüm gün), facebook (tüm gün), chrome ile internetten haber ve çeşitli şeyleri takip etmek (tüm gün), uygulamalar aracılığı ile alışveriş yapmak, yoğun bir şekilde bankaları kullandığımdan bankacılık uygulamaları (tüm gün), navigasyon olarak kullanma (30-35 dakika), youtube üzerinden çeşitli videolar ve klipler izlemek (1 saat), müzik dinlemek (30-35 dakika), anı yakalarken kamera kullanıyorum normal olarak ve whatsapptan resim atarken kullanıyorum (30-35 resim).

    Şimdi gelelim düşüncelerime,

    S6 Edge'e göre artıları:

    - Ben hep aslında Phablet segmentinde bir telefon kullanmak istiyordum fakat bir türlü kısmet olmadı ve sırası ile S4, S5, S6 Edge ve 1-2 gün Note 4 kullandım. Bana göre ekran boyutu çok büyük bir artı. Kaleminde verdiği etki ile büyük ekranı efektif olarak kullanabiliyorsunuz. Ekran kalitesine diyecek yok. Ama halen bazı beyazlar sarı gibi duruyor ve sinirimi bozuyor.
    - Spen S6 Edge'e göre çok iyi bir özellik. Hele Photo Note, PDF Write ve Off Screen Note çok ama çok iyi özellikler. Beğendiğim görüntülerin screenshootlarını alıp üstüne kalemle not alıp hatırlayabiliyorum. Örnek olarak 3 adet tablet beğendim ve stoklarda yoktu internet üzerinden. Bende hepsinin ekran görüntüsünü alıp kalemle en yakın nerede varsa yazdım.
    - Kamera çıkıntısı S6 Edge'e göre biraz daha az. Ama bunda biraz da kasanın kalınlaşması (Edge 7mm, Note 5 7.9mm) etki etmiş.
    - S6 Edge'e göre artırılmış pil ömrü de gayet iyi. Ama dediğim gibi S6 Edge'e göre iyi. Ortalamanın bir tık üstü performans veriyor Note 5 pil ömründe. S5'in 4.4.2'deki muhteşem pil ömründen sonra bu biraz az geliyor. Ama Samsung bu segmentte 3000 mah batarya ile bile bu süreleri veriyor yani bence başarılı.
    - 4 GB Ram'in ve geliştirilmiş Ram yönetiminin iyi olduğunu söylemem gerekiyor. S6 Edge son gelen güncellemeden önce boşta 81-83 arası Ram kullanıyorken, Note 4 boşta 61-65 arası Ram kullanıyor. Sadece arkaplanda Whatsapp açıkken bile 61 Ram kullanımı var.
    - Isınma neredeyse yok gibi. S6 Edge'e göre beni çok etkiledi.
    - Kablosuz hızlı şarj özelliğini uygun cihazım olmadığı için kullanamadım ama S6 Edge'de olmayan bu özelliğin Note 5'te olması güzel.
    - Ayrıca bana S6 Edge'ten daha iyi çekiyormuş gibi geldi. Evimde Turkcell orjinal nano sim ile S6 Edge'in çekmediği yerlerde Note 5 1-2 diş çekebiliyor.

    S6 Edge'e göre eksileri:

    - Bu tasarımsal bir eleştiri olacak ama Edge'in gerçekten muhteşem bir ekran hissiyatı var kavislerinden dolayı. Hele Edge Plus çok daha iyi duruyor. O incelikte ele oturuşu ve duruşu muhteşem. Note 4'ün gold ve gri haricinde hoş duran bir rengi yok bana göre. Ama yinede bir Edge havasını veremez.
    Not: Eksi yönü yok bence. Çünkü iki cihazında segmenti farklı. S6 Edge'e alışmış biri için dışının çok farkı olmuyor kavisi dışında. Ayrıca özellikleri de aynı ram haricinde.

    Genel anlamda artıları:

    - Ekran/kasa oranı çok iyi. Telefon sanki yandan çerçevesizmiş gibi duruyor.
    - Piyasadaki en iyi ekranı kullanıyor.
    - Piyasadaki en iyi kamerayı kullanıyor halefleri ile birlikte.
    - Piyasadaki en iyi mobil işlemcilerden birini kullanıyor halefleri ile birlikte.
    - 4 GB Ram'in sağladığı avantajlar var.
    - Spen kesinlikle çok yaratıcı bir aksesuar.
    - Kablosuz hızlı şarj.
    - Canlı yayın özelliği.
    - Çok hızlı olan dahili depolama birimi.

    Genel anlamda eksileri:

    - 3000 mah pil bana göre başta büyük bir eksiklik. Tamam iş pil boyutunda bitmiyor ama sen eğer firma olarak A8 modelinde 5.9mm'de 3000 mah pil kullanabiliyorsan 7.9mm'de en azından 3500 ya da onu geçtim Note 4 ile aynı kapasitede bir pil kullanabilirdin. 0.2" daha fazla boyutun var. Spen var denilebilir ama bu yinede bahane değil bana göre. Öyle 4100 falan beklemiyorum zaten.
    - IR olmaması. Ağ üzerinden kumanda edilemeyen televizyonlarda ve diğer cihazlarda kullanıyordum.
    - USB Type-C portu olmaması. Google ısrarla yeni telefonlarında bu özelliği kullanmak istiyorken geçtim Google'ı çoğu firma yeni ve daha hızlı olan bu portu kullanmak istiyorken senin hala USB 2.0'da olmanı anlayamıyorum Samsung.

    Note 4'e göre artıları:

    - Ekran Note 4'lerde sanki biraz daha renk yönetimi sorunlu gibi duruyordu bana göre. Ama Note 5'te iyi.
    - Spen'in basınç hassasiyeti aynı fakat yapılan iyileştirmeler gerçekten mükemmele yakın bir deneyim veriyor.
    - 4 GB Ram'in olması ile hem uygulama açılışlarında hemde multitasking'de daha iyi sonuçlar elde ediliyor.
    - Kablosuz hızlı şarj özelliği.

    Note 4'e göre eksileri:

    - Note 5'in kamerası tamam çok iyi ama Note 4'ün üstüne pek bir şey koymamış canlı yayın haricinde. Hali hazırda Note 4'ün kamerası da çok iyi.
    - Spen'e bir kaç ek fonksiyon daha eklenebilirdi. En çok istediğim arkasındaki düğmenin işlevsiz olması yerine en azından Air Command menüsünü açabilmesiydi. Ya da onu geçtim sadece 1 tane bile işlev atayabilsek iyiydi. Tabi bu biraz da genel anlamda eksi bir yön oldu.

    Gelelim o meşhur soruya: Note 4'ten Note 5'e geçilir mi ?
    Benim buna vereceğim cevap eğer paranız varsa ve yeni çıkan bir cihazı kullanmak istiyorsanız geçin derim. Ayrıca metal ve camın da artısı büyük tabi ki. Ama paranız yoksa ya da kendinizi zorlayarak alacaksanız almayın. 2-3 ek özellik için Note 4'ü bırakmayın derim. Exynos 7420 ve UFS 2.0 + 4 GB Ram cezbedici bir kombinasyon ama Note 4'teki 5433'te iyi bir işlemci. Zaten Exynos 7 serisinin öncülü.

    Benim genel anlamda sevdiğim ve eleştirdiğim yönler bunlar. Sürç-ü lisan ettiysem affola. Lütfen yazımı eleştireceksiniz bile saygı kuralları çerçevesinde eleştirin. Yanlış yazdığım bir nokta varsa bunlarıda düzgün bir üslupla söylerseniz düzeltirim.

    Saygılarımla,

    Mert Aramaz

    Edit: İmla, yazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aramazmert -- 28 Ağustos 2015; 12:58:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhantezel92

    2700+ TL yi hiç acımadan tek seferde yabancı sermayeye gömecek kadar vatansevmez misiniz?

    Bizim vatanımız aynı kalibrede telefon çıkarsın gidip ona 2700 verelim.

    Sanki bizim memlekette müthiş cihazlar üretiliyor da biz görmezden geliyoruz.

    Bunun vatanseverlikle ne ilgisi var anlayamadım.
  • Arkadaşlar telefonu aldığımdan bugüne edindiğim tercübe ve deneyimleri aktarmak istedim. Özellikle iPhone'dan geçmeyi düşünenler için umarım rehber olur. Daha önce ki yazılarımla da beraber okunursa daha anlamlı olur.

    Öncelikle telefonu almadan önce ilk defa Android ve Samsung kullanacağım için çekincelerim vardı. Ciddi bir şekilde iPhone ile arada kalmıştım. i6s Plus'ın çıkmasını beklemekteydim. Ama henüz yeni iPhone'ların lansmanı yapıldığı günden itibaren 2-3 gün içinde Note 5 aldım. Bunda iPhone'nun kalın çerçeveleri ve Note 5 göre daha küçük ekranı olmasına rağmen daha uzun kasası , kamerada her ne kadar 12mp olsada diyafram aralağının halen 2.2'de kalması bunun karşılığında Note 5'in daha iyi ekranı, kamerası ve işlevselliği etkili oldu.

    Telefonu aldığımdan beri şunu çok net söyleyebilirim fazlasıyla hızlı bir telefon ile karşılaştım. Önceki Samsung'lardaki ağır Touchwiz yerini kullanıcı dostu hafifletilmiş ve daha güzel bir görünüme sahip yeni Touchwiz'e bırakmış. Bu da kullanımda sizi hem görsel olarak memnun ediyor hemde hızlı bir arayüz deneyimi sağlıyor.

    İşlemci noktasında s6 ile beraber kullanılan Exynos 7420 14nm Fin-Fet işlemcisi hem kas gücü anlamında çok güçlü hemde serin çalışma anlamında oldukça iyi iş çıkartıyor. A57 çekirdekleri her ne kadar ısınmaya elverişli olsada 14nm avantajını fazlasıyla hissediyorsunuz. Ağır oyunlarda dahi sadece hafif ve doğal karşıladığım bir ısınma oluyor. Ancak normal günlük kullanımda asla bir ısınma ile karşılaşmadım. Bu telefonun ömrünün hem uzun olduğunu hem de bu evre içinde yüksek seviyede bir deneyim sağlayacağına işarettir.

    Ufs 2.0 modülü ile telefonlarda adeta ssd dönemini başlatan Samsung var olan ssd üreticisi olmanın avantajını telefonda fazlasıyla kullanmış. Bu modül sadece okuma yazma olarak algılanmasın. Esasında uygulamalar arası geçişler ve arayüz deneyimini de etkileyen bir nokta. Buna bağlı olarak kamera çok hızlı açılmakta ve çok hızlı çekim yapabilmekte edindiğim deneyimlerde bazı noktalarda iPhone'dan daha seri olduğunu söyleyebilirim bu iPhone yavaş anlamında değildir. Sadece bazı işleri kas gücüyle Note 5 daha hızlı yapabiliyor demek istiyorum.

    Ekranı konuşmak gerekirse açıkçası beyazlara önem veren biriyim. Bugüne kadar Amoled ekranlar beyazı verememeleri ve gereksiz patlayan renkleri ile ünlüydü bu oldukça öznel bir durum o günlerde de Amoled ekranları beğenen arkadaşlar oldukça fazlaydı. Ancak s5 ile başlayan ekran noktasında ki gelişim Note 5 ile zirveye ulaşmış diyebilirim. 2k ekranın yanı sıra renk kalibrasyonu oldukça titiz yapılmış. Buna bağlı olarak renkler hem gerçekçi hem de beyaz renkleri adeta kağıt beyazı kadar verebilmekte. Bunun yanı sıra halihazırda en parlak ekrana sahip olan Note 5 hem açık hava koşullarında son parlaklığa getirmeseniz dahi iyi bir deneyim sunuyor. Hem de ips panellerde sevmediğimiz durum olan parlaklığı açtıkça renklerin ölmesi durumu ile karşılaşmıyoruz. Şunu açıkça söyleyebilirim ki ekranı gerçekten insanı mest edecek kadar güzel. Bu da film izlerken özellikle , sizi çok özel hissettiriyor.

    Kamerasına değinmek gerekirse 16 mp arka 5mp ön kamerası ve iki kamerada f 1.9 diyafram aralığına sahip. Samsung Nx1 kameralarının yazılımını adeta mobilleştirmiş ve telefona aktarmış. Çok üst seviye de çekim kalitesi insanı son derece memnun ediyor. Gece çekimlerinde ise adeta insan gözünden daha aydınlık gören kamerası ile çok güzel fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Bunu yaparken gece kirlenmesi dediğimiz bozulma ve piksellenme de gerçekleşmiyor. Bunda her ne kadar f 1.9 diyafram aralığının büyük katkısı olsada yazılımsal olarakta görüntüyü düzeltmesi oldukça görüntünün güzel olmasını etkiliyor. Piyasının en iyi kamerasına sahip olduğunu çok rahat anlayabiliyorsunuz. Halihazırda g4'ün kamerasıda çok iyi olsada hız anlamında Note 5 'e göre geri kalıyor. Note 5 hem kamera arayüzünün sadeleşmesi ve istediğiniz modları Galaxy apps'ten indirebilmeniz , zevkinize göre modları hem yüklemenizi hemde kullanmayacağınız modların gereksiz yük yapmasından bizi kurtarıyor.

    Bir çok arkadaşımızın belkide en çok merak ettiği konu olan pil sürelerine değinmek gerekirse. Her ne kadar Note 4 3200 Note 5 3000 mah olsada 14nm ve ekranın oldukça tasarruflu olması ve ufs 2.0 modülün işleri kolaylaştırması ile en kötü koşullarda Note 4 kadar pil ömrü veriyor. 1 günü günlük kullanımda rahat rahat çıkartan bir telefon. Ancak şunu belirtmeliyim ki her telefon gibi oyun oynarken normalden daha fazla şarj gidiyor bu da oldukça doğal bir durum. Beklemede ilk kullandığımda geceden sabaha yüzde 10 şarj yemesi beni üzsede. Bazı kullanmadığım uygulamaları devre dışı bırakmam ile şuan geceden sabaha en fazla 3 şarj yiyor. Şunu da belirtiyim bazı devre dışı bırakmak için ekstra bir uygulama da kullanmıyorum. Film izlemeye ayrıca değinmek istedim Amoled ekranlar siyah renklerde hiç şarj yemediği ve filmlerde haylice siyah arka planlar kullanıldığı için kendi ölçümlerimde 80 dk film izleme de yüzde 60 civarı parlaklıkta şarjım yüzde 45 'ten 39 'a geldi ki bu gerçekten inanılmaz.

    Şarj olma süresi ise daha iyi pil ömrü isteyenleri tatmin edecek seviye de böylesine yüksek bataryaya sahip telefonların 2 saate aşkın şarj olması hepimizin malumudur. Ancak Note 5 yaklaşık 90 dk da en kötü koşullarda benim ölçümlerime göre ise yaklaşık 80 dk da şarj olmak ile birlikte. Bir duş alıp giyinme süresinde yaklaşık 20 25 dk da yüzde 40 hatta 50'leri zorlayan bir şarj dolum süresi sizi çok memnun etmekle beraber inanılmaz bir güven veriyor.

    Tasarıma belki en son değindim çünkü bir çok araştıran arkadaşlar sanırım ezberlemiştir diye düşündüm şunu söylemekte de yarar var. 7000 serisi alüminyum kullanılması ve inceliği ve arkasının kavisli olması çok şık bir görüntü sunuyor. Kendim gold rengini kullanıyorum ve adeta bir mücevhere sahipmişsiniz hissini yaratıyor ve premium bir görüntü sunuyor. 7000 serisi alüminyum ile de çok sağlam bir telefon olduğunu söyleyebilirim. 7000 serisinin özelliği ise uçaklarda kullanılan çinko ile güçlendirilmiş alüminyum olmasıdır.

    S-pen ise Note 5 'in alemetifarikası. Özellikle not tutmayı seven veya resim , karikatür işleri ile uğraşan insanlara oldukça kolay kullanım sağlıyor. Telefonu bir iş telefonu haline getiren S-pen ile bir kağıda not tutar gibi çok rahat not tutabiliyorsunuz. Ayrıca S-pen'i bir çok işlev ve mouse gibi de kullanmanız telefonu daha da özel kılıyor. Note 5 ile S-pen'nin tutuş hissi de geliştirilmiş ve premium bir görüntüye sahip olmuş.

    Telefondan son derece memnun olduğumu ve arada kalan arkadaşlara kendi penceremden anlatmak naçizane rehber olmak istedim.

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 9 Ekim 2015; 15:09:38 >




  • Note 5 fazla ilgi cekiyor sanirim forum yine dangoz dolmus... ustteki arkadas telefonu nasil karalayacagini sasirmis... hicbirsey demiyorum sadece profiline girip iphone sayfasinda yazdiklarini gorunce durumu anlarsiniz zaten. Ornek bir yazdigindan foto koyuyorum. Allah akil fikir versin. Iphone forumunda yazdiklarindan sonra "zaten nefret ediyorum samsungtan" sozu burada yazdiklarini aciklar. Eminim bu yazdigimada bisey bulacaksindir ama sana daha fazla cevap vermicem
    SAMSUNG GALAXY NOTE 5 [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemyK -- 19 Kasım 2015; 7:18:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: toxoplazma

    evet note5 kullanan arkadaşlar: ben note5'imi sattım 6s plus aldım çok mutluyum haydi siz de satın stabilitenin dibine vuralım

    6S plus ımı sattım note5 aldım. Sende sat iTunes kurulu bilgisayar aramaktan kurtulalım özgürleşmenin dibine vuralım




  • Şöyle bir gerçek var ki iphone sorunsuz sadık uslu cici bir cihaz. O kadar kapalı bir sistemki kurcala kurcala belli bir kalıbın dışına çıkamıyorsun. Kullanım rahatlığı servis ağı vsvsvs. Fakat note 5 öyle değil. Kocaman bir dünya. Çok kapsamlı bir kullanım özgürlüğü var. İşlemci çekirdeğini bile yönetip voltaj ayarı veriyorsun. Ses chipini özelleştiriyorsun. Zilyon tane tema deniyorsun. Ruh haline göre launcher tasarliyorsun. Bir şekilde telefonla özdeşleşiyorsun. Telefon seni değil sen telefonu yönetiyorsun. Apple kendi ürününü araç olarak değil amaç olarak üretiyor. Amaç müzik satmak film satmak uygulama satmak uygulama içi uygulama satmak marka satmak tekelci bir düzen oluşturmak. Buda benim yorumum.
  • Note 5 ile Fotoğraf Teknikleri

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydink_1903

    Zevkler ve renkler meselesi. Bu temayı koyu tonlu olduğu için seçmedim. Çoğu temanın uygulama ikonları büyük ve boyut farklılığı var ikonlarda. Bu tema ise aynı boyutta bir küre içine alıyor ikonları. 3. Parti uygulamalar dahil.


    Özetle düzen takıntım var bu tema da ikon boyutları aynı, boyutları çok büyük değil.

    Batarya takıntım yok, istediğim an şarja takabilme şansım var. Sadece hiç kullanmadığım uygulamaların kaynak tüketmesinden hoşlanmıyorum. Bluetooth um devamlı açık Gear S ve SBH50 nedeniyle. 3 Exchange Mail push devamlı. Ekran otomatik gündüz %50 (fazlası göze zarar) gece %100. Bu telefonda tasarruf veya ultra tasarruf modunu 1 kere bile açmadım. Özetle benim için önemli hiç bir şeyden asla kısmıyorum.

    Kolay gelsin


    200 e yakın bloatware'i kapattığını da söylesene? Onu niye saklıyorsun anlamadım? Senin bu cihazla normal bir şekilde bu süreleri alamayacağını zaten herkes biliyor ama sen bilerek kafa karıştırıyosun.Aynısını Note 4 konusunda da yaptın farkındaysan.Herkesten 2 katı fazla ekran süresi alarak milletin kafasını karıştırıyorsun.Sana normalde cevap vermeyecektim ama sen istedin.

    Yok temayı koyu yaptım yok 3 mail hesabı senkronize yok aydınlık %50 de vsvs. Geç bunları.

    100 kişiyi toplasak ve dediğin ayarların aynısını yapsak kimse seninle aynı süreleri alamaz bunu sen de çok iyi biliyorsun.

    Yazdığın konu bu.Zaten mesajların orda kabak gibi ortada.

    Artık bu süreleri aldığına inandım.Evet PS ile oynama yapmıyorsun ama resmen insanları kandırıp telefonu almalarına sebep oluyorsun bilip bilmeden.

    Doğruyu söylemiyorsun yani.İnsanlar burda 4-5 saatten fazle ekran süreleri alamıyoruz diye bas bas bağırıyor sense dalga geçer gibi ben 8 saat alıyorum diyorsun ama nasıl aldığını söylemiyorsun.Çok ayıp.İnsanları kandırmayı bırakın artık.

    http://forum.xda-developers.com/note5/general/guide-bloating-touchwizzing-note-5-t3184563


    SAMSUNG GALAXY NOTE 5 [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 1 Eylül 2015; 18:57:32 >




  • Merhaba arkadaşlar, Note 5'imiz için performans arttırma ve batarya süresi uzatma yöntemlerimi sizler için paylaşmak istiyorum:

    1- Ayarlar-->Wi-Fi-->Seçenekler(üst sağ köşedeki üst üste üç nokta)-->Taramaya daima izin ver-->Yalnızca Wi-Fi açıkken tara seçeneğini seçin. Bu seçenegi isaretlemeniz ile birlikte cihaz sadece WiFi açtığınız taktirde WiFi alanlarını tarar böylece hem arka planda sürekli WiFi taraması yapmayıp performansı rahatlatır hem de pil tasarrufu sağlarsınız.

    2- Ayarlar-->Ekran-->Ekran Modu-->Amoled Sinema olarak ayarlayın. Uyarlanabilir ekran ayarini seçmeyin. Çünkü bu mod cihaz ekranını sürekli izlediğiniz filme ya da ekrandaki herhangi bir görüntüye göre kendini ayarlayıp sürekli bu islem için güç harcamakta. Amoled Sinema Modu sabit ve kesinlikle Amoled ekranın hakkını verdiği için, ayrıca surekli kendini guncelleyip ekrana renk vermeye çalışmadığı (sabit bir ayarla çalıştığı)için hem performans hem de pil tasarrufu açısından çok daha iyi işlev görür.

    3- Bazı arkadaşlar telefonun beklemedeyken ortalama 1.5-2 saatte yüzde 1 şarj tukettiginden bahsediyor. Bunun nedeni arka planda çalışan kullanmadığınız uygulamadır. Lütfen hiç kullanmayacağınız uygulamaların boş yere çalışmasına izin vermeyin. Yapmanız gereken çok basit. Ayarlar-->Uygulamalar-->Uygulama yoneticisi--Hepsi seçeneğine gelin ve hangi uygulamaları kullanmadığınızı kontrol edin. Ona göre seçimlerinizi yapın. Bu sayede göreceksiniz ki kesinlikle beklemede bu kadar fazla şarj harcamayacaktır. Mesela ben uyuduğum zaman şarj ne ise kalktığımda ya aynı şarjda oluyor ya da sarj degeri yüzde 1 inmis oluyor.

    4- Hepimiz biliyoruz ki bazı internet gerektiren uygulamalar ekrana bildirim gönderiyor. Bunu yaparken arka planda sürekli çalışıyor ve hem performansı etkiliyor hem de pil ömrünü kısaltıyor. Bu tür uygulamanın ekrana bildirim göndermesini engelleyin. Bunun için : Ayarlar-->Sesler ve Bildirimler-->Uygulama bildirimleri seçeneğini seçin ve bildirim gönderilmesini gereksiz olarak gördüğünüz herhangi bir uygulamayı seçin. Ardından Bildirimleri engelle seçeneğini işaretleyin. Örnek olarak ben Shazam,Zedge,Ego otobüs takip, Real Racing gibi oyun ve uygulamalarının bildirim göndermesini engelledim.

    5- Oyun oynamadığınız zamanlarda cihazı güç tasarrufunda kullanın. Günlük kullanımınıza hiç bir şekilde kötü yönde etki etmeyecektir. Cihazı normalde nasıl kullanıyorsanız yine aynı şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

    6- Parlaklık değerini yüzde 50 ve otomatik olarak işaretleyin. Merak etmeyin Note 5'in ekranı o kadar iyiki bu yaptığınız ayarla güneş ışığında bile mükemmel görünecektir. Ayrıca ekran göz sağlığınız için ideal seviyeye gelecektir.

    7- E-posta ile haşır neşir olmayan arkadaşlara tavsiyem senkronizasyonu kapatın. Şarjın daha uzun gittiğini farkedersiniz.

    8- Widgetler kısayol olarak çok pratiktir. Fakat ekrana ne kadar çok Widget yüklerseniz o kadar çok uygulama arka planda çalışmaya başlar ve güç tüketimini artırır. Sizlere tavsiyem uzun zamandır kullanmadığınız bir Widget var ise onu kaldırın. Böylece hem performans hem de batarya olarak iyi yonde bir iş yapmış olursunuz. Hiç Widget kullanmayın demiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece abartmayın.

    9- Konum servislerini ihtiyaciniz oldugu zaman kullanin. Mesela yer bildireceğiniz zamanlarda navigasyon uygulaması açtığınızda vs.

    10- Cihaz seslerini kendinize göre kişiselleştirin. Demek istediğim tuş sesi, dokunma sesi, klavye sesi ve ekran kilidi seslerinden gereksiz gördüklerinizi kapatın. Hem çevreye fazla rahatsızlık vermemiş olursunuz hem de batarya süresinin uzamasına katkıda bulunmuş olursunuz. Bunun için Ayarlar-->Sesler ve Bildirimler seçeneğine gelerek her bir ayarı tek tek kendiniz düzenleyebilirsiniz..

    11- Bluetooth ve Nfc gibi özellikleri sadece kullandığınız zaman açık tutun. WiFi ve mobil veri her zaman aynı anda açık olmasın hangisini kullanıyorsanız onu açın.

    12- Facebook ve twitter gibi uygulamalar malesef şarjı emiyor. Bu tür uygulamaları kullanırken kendi uygulamalarından değilde tarayıcıdan girerek kullanmanızı tavsiye ediyorum. Zaten gördüğüm kadarıyla tarayıcıdan da girseniz kendi uygulamaları ile hemen hemen aynı kullanımı sunuyor.

    Şimdi gelelim batarya korumasına. Batarya omrü
    nasıl uzatılabilir,ne zaman cihazı şarja takalım, fazla şarj batarya ömrünü kısaltır mı gibi soruların cevabına :

    Günümüzde çoğu telefon, tablet ve diğer mobil cihazlar lityum ion veya lityum polimer pillerini (aküleri) kullanıyor. Bu tür piller büyük kapasiteli ve uzun ömürlüdür ancak pilin uzun süre sağlam çalışması için katı kurallar vardır:Pili "öldürmeye" çalışmayın, özellikle de cihazın kapanıp bir daha açılmadığı şarj değerlerine getirmeyin. Böyle bir durum olduysa da en kısa sürede şarja takmaya çalışın. 

    - Sık sık veya kısmi şarj etmelerden korkmayın. Kısmi şarj pillere zarar vermiyor. 

    - Genel düşüncelerden farklı olarak aşırı şarj lityum pillere derin deşarjdan daha fazla zarar verir. Pil ve cihazın içindeki kontrolör voltaj sınırlamasını yapıyor tabi ki, ama burda bazı püf noktalar mevcut. Bilindiği gibi pillerin kapasiteleri sıcaklık değişimlerinde etkilenir. Yani siz pilinizi oda sıcaklığında %100 şarj ettiğnizde dışarıya çıktığınız zaman hava çok soğuksa pilin kapasitesi %80'e düşebilir veya tam tersi hava çok sıcaksa pilin kapasitesi %105'lere çıkar bu da pile zarar verir. Bu tür durumlarla en sık cradle tarzı adaptör kullanırken karşılaşırsınız. Cihaz sürekli kapalı alanda ve şarj ediliyor, pil sıcaklığı artıyor ve aşırı şarj değerlerine çıkıyor. Bunu önlemek için cihazı cradle takarken eğer şarjınız doluysa, şarj kablosunu takmayın. Bu arada aynı durum ve tavsiyeler notebook tarzı bilgisayar kullnıcılarını da ilgilendirir. 

    - Lityum piller için en ideal uzun süreli saklama/depolama koşulları, cihazdan ayrı durması ve %50 civarında şarj içermesidir. Bu şartlarda sağlam bir pil aylarca durumunu koruyabilir. 

    - Lityum pillerinde "hafıza etkisi" neredeyse hiç yoktur. Bunun için yeni bir pili "şarj antremanlarına" ihtiyacı yoktur. Hala kendinizi rahatlatmak istiyorsanız bir iki sefer tam şarj/deşarj yapın ama abartmayın.
     
    - Lityum piller derin dondurulmayı sevmezler, aşırı soğukta pil ömürlerini hızlı bir şekilde kısalır dolayısıyla uzun süre dışarıda eksi derecelerde telefonlarınızı kullanmamaya özen gösterin.

    - Lityum pillerin kapasitesini etkileyen unsur sadece sıcaklı değildir. Hava basıncı azaldıkça pil kapasiteleri düşer. Yüksek dağlık bölgelerde oturanlara ve uçaklarda sık sık seyahat edenlerin bilgisine. 

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım bu yazdıklarım sizlere birazda olsa faydalı olur.

    Hepinize iyi forumlar dilerim sevgili arkadaşlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..scream.. -- 6 Eylül 2015; 10:09:23 >




  • harungs1905 H kullanıcısına yanıt
    Ben iPhone 5'den geçtim. Arka planda uygulama yenilemeyi kapalı kullandığım için şarjı kendine göre fazla giderdi müzik dinlemediğimde ortalama 4 430 kullanım süresi alırdım.

    Şimdi ise gerçekten ne yapsam da bir günü çok rahat çıkartan bir telefon var elimde. Buna emin olun çok rahat edeceksiniz. Ben ortalama 530 ve 6 ya yakın ekran süreleri alıyorum. Beklemede bazı devre dışı bıraktığım şeyler sonucunda geceden sabaha yüzde 2 ile 6 arasında şarj gidiyor. Ayrıca sürekli 3g açık kullanıyorum iPhone'da 3gde inanılmaz şarj yiyordu. Ayrıca telefonda daha güç tasarruf modu olduğu için istersen ona alır 1.5 gün bile kullanabilirsin.

    Şarj olma süresi inanılmaz. Elinizdeki 5s'de hızlı şarj olurdu ancak o batarya kapasitesi düşük olduğundandı. 6s Plus'da bu konuda ciddi sıkıntı yaşarsınız. Note 5 ile inananın bir duşa girip giyindiğinizde neredeyse yüzde 50 doluyor ve iPhone'daki gibi belli bir yerden sonra şarj akmıyor aynı şekilde azalıyor. Toplamda ise benim sürelerim 75 80 dk da tam şarj oluyor bu süreler mükemmel.

    Ben ilk defa Android kullanıyorum ve inanın çok stabil ve hızlı telefon. Touchwiz çok sadeleşmiş önceki halini araştırmalarımdan biliyorum. O konuda kesinlikle soru işaretinix kalmasın uzun yıllar sorun çıkarmadan kullanırsınız.

    Ekran olarak ise kesinlikle mükemmel eskiden patlayan renkler ve beyazı verememesi ile ünlüylü Amoled ancak şuan beyazlar kağıt beyazı ve renkler inanılmaz gerçekçi. Piyadaki en parlak ekrana sahip aynı zamanda. Ayrıca film izlemek siyahlar gerçek siyah olduğu için mükemmel ve film izlerken nerdeyse hiç şarj yemiyor. Gerçekten ekran paneli mükemmel. Ben 80 dk 2 bölüm dizi izledim yüzde 45'den 39'a düştü. iPhone'da bu imkansıx ips paneller çok güç tüketiyor.

    Telefon kesinlikle premium bir hisse sahip çok sağlam bunu hissediyorsunuz. Çevremde çok iPhone fanatiği eş dost vardı. Hepsi benim telefonu görünce fikir değiştirdiler. Kamerasına methiyeler dizebilirim. Bir telefon gece ne kadar iyi çekebilir demeyin harika çekiyor. İPhone 6s Plus'de dahi 2.2 diyafram aralığı olması üzücü ve gece performansı yine kötü olacaktır.

    Kesinlikle pişman olmazsınız ayrıca s_pen gerçeği var hiçbir not almazsan mouse olarak kullanabiliyorsun.

    Çok memnunum bu saatten sonra iPhone zor kullanırım. Gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. İnanın bu tavsiye işinin bir yükümlülüğü var insanların paralarını emeklerini bir şekilde sizin etkinizle harcıyorlar. O yüzden ben bun bilerek söylüyorum içten bir şekilde gerçekten memnun kalırsınız ama tercih sizin.




  • Herkese iyi aksamlar,

    Az sonra yazacaklarim Samsung'u karalamak amacli degil ancak tecrubelerimi sizinle paylasmak istedim.

    Telefonu almayi dusunenler ve telefona sahip olan arkadaslar bunlari bilsin, aklinizin bi kosesinde yer etsin istedim.

    Yaklasik 1,5 ay once Note 5 aldim. Hayatimda ilk defa Samsung kullaniyorum, bundan once hep iPhone kullanmistim.

    Acikcasi telefonu cok begendim, her ozelligi ile iPhone'dan ustun bir telefon, yapanlarin eline saglik.

    Ancak telefonum 1 ay icerisinde arizalandi. Durduk yere mikrofonu calismamaya basladi, konusurken ses karsi tarafa gitmiyor.

    Bunun uzerine servise verdim. Cihazi Samsung'un kendi yetkili magazasindan almistim. Cihazi almadan once abi en ufak sorunda biz hizlica hallederiz. Abi her servis bize calisir, biz kurye ye veririz, en hizli hangi serviste cozulecekse ona gider ve sorun cozulur diye havadan atip tutan, Samsung servis konusunda iyidir diyen adamlar cihaz arizalaninca yan cizmeye basladi ve su an her arayip cihazin durumunu sordugumda bana gecistirme cevaplar veriyorlar.

    Telefon servise ilk gittiginde servis formunda acik bir sekilde `mikrofondan ses gitmiyor` yazmasina ragmen serviste bir takim isini duzgun yapmayan insanlar sisteme `telefondan ses gelmiyor` seklinde not dustugu icin telefondan ses geldigini goren servis yetkilileri telefonda sorun yok diye telefonu bana geri yolladilar.

    Telefonu ikinci kez yolladigimda ise haftalardir parca bekleniyor diye beni bekletiyorlar. Servise mail ile ulasmak mumkun degil, Samsung uzerinden ulasmak da mumkun degil. Tek ulasabileceginiz yol dakikasi 2,99TL olan parali hatlari!

    Arkadaslar, bir markayi marka yapan sadece cihazin kalitesi veya kamerasi veya isletim sistemi degildir. Marka dediginiz seyin icerisinde satis sonrasi hizmetler de vardir. Hatta gunumuzde satis sonrasi hizmetler en az urun kalitesi kadar onemli bir kriter haline gelmistir.

    Samsung Turkiye'de tamamen taseron servisler kullaniyor. Bu servisler sizin telefonunuzla adam akilli ilgilenmedigi gibi, Samsung'un bu servislere karsi da ciddi bi yaptirim gucu olmadigi icin resmen musteri ile dalga geciliyor.

    Benim tavsiyem lutfen ama lutfen kendi akil sagliginiz icin bunlari goz onunde bulundurun. Telefonu olan arkadaslara ise tavsiyem telefona gozunuz gibi bakin bu insanlarin eline dusmeyin.

    Is hayatinda aktif olarak telefonu kullanmak zorunda olan bir insanim ve bu insanlarin vurdumduymazligi yuzunden haftalardir telefonsuzum.

    Hayatimda pisman olmayi asla sevmem ama insanin gozunun icine baka baka keriz yerine konmasi hos bir sey degil. Telefondan kaynakli bir sorunda Apple boyle mi yapiyor? Garanti kapsaminda olan cihaziniz icin bilgi almak gibi dogal bir hakkinizi kullanmak isterken dakikasi 2,99 TL odemek kabul edilebilir bir sey degil.

    Uzulerek soyluyorum samsung bu taseron servis olayina son vermedikce, cevremdeki kimseye samsung tavsiye etmeyecegim.

    Bu yaziyi tamamen sizleri bilgilendirmek icin yazdim, herhangi bir tarafim yoktur.

    Herkese tekrar iyi aksamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berkham

    Samsung kendini düzeltmiş mi arkadaşlar ?

    Düzeltmiş içkiyi sigarayı bıraktı.
  • Arkadaşlar merhaba,

    Android İşletim Sistemi'ni yeni kullanmaya başlayanlar ya da Android terimlerine uzak olan kullanıcılar için guzel bilgiler içeren ve benimde katkılarım olan bu yazıyı sizlerle paylaşmak isterim :

    ---FİRMWARE:
    Telefon içerisindeki komple yazılım sistemidir. Marka ve modele göre farklı kodlamalar isimler alabilir. Bütün yazılımsal yapı firmware üzerine kurulur. Güncellemeler ve düzeltmeler asıl olarak firmware üzerine çıkar. Firmware için asıl kök yapı diyebiliriz.

    ---ROM:
    Kimileri firmware ile aynı kefeye koysa da aslında tam olarak onunla aynı değildir. Matematiksel olarak ifade etmek gerekirse Firmware > Rom'dur. Firmware için kök yapı demiştik, Rom için de bu kök yapıyı kullanıcılara göre özelleştiren ve onlara yönelik ek yazılım ve ayarlar içeren yazılım diyebiliriz. Örneğin Google Android Firmware'i geliştirip Samsung'a verdikten sonra, Samsung'ta stock rom üretip bunu cihaza yükleyip piyasaya sunar.

    ---STOCK ROM:
    Yazılım üreticisi Google'ın ürettiği Firmware'in cihaz üreticileri tarafından kendi cihazlarına göre özelleştirilmiş hali.

    ---CUSTOM ROM:
    Üretici firmaların piyasaya sürdüğü stock romların, geliştirici kullanıcılar tarafından üzerinde performans ve görselliğe yönelik değişiklikler içeren modifiye edilmiş hali.

    ---ROOT:
    Sistem yazılımı üzerinde tam yetkiye sahip olma durumu.

    ---KERNEL:
    Donanımlar ile işletim sistemi arasındaki çalışmayı sağlayan ve kontrol eden yapı.

    ---WİPE:
    Özetle silmek diyebiliriz. Bu terimi gördüğünüz yerlerdeki işlemler sistemdeki ayar ve kullanıcı verilerini siler.

    ---WİPE DATA/FACTORY RESET:
    Recovery seçeneklerinden birisidir. Uygulandığında SD card bölümü hariç herşey sıfırlanır.

    ---WİPE CACHE PARTİTİON:
    Uygulandığında, kurulumlar esnasında oluşturulan geçici dosyaların temizlenmesini sağlar. Kullanıcı verileri(rehber vs.) silinmez. Bilgisayarınızda bulunan temp dosyasının temizlenmesi gibidir.

    ---NON-WİPE:
    Sistem ayarları ve kullanıcı verileri üzerinde değişiklik yapmayan yazılımlardır.

    ---DOWNLOAD MOD:
    Cihaza firmware yapısı içerisindeki dosyaları yüklemede kullanılan çalışma modudur. Bu Mod'a almak için Ses Kısma + Home buton + Güç tuşuna aynı anda basılı tutun ve üzerinde ünlem işareti olan uyarı levhasını görene kadar bekleyin. Ardından ses açma tuşuna basın. Cihaz Download modda açılacaktır. İşlemi iptal etmek için Ses Kısma tuşuna basabilirsiniz. Böylece cihaz yeniden başlar. Download modtan tamamen çıkmak için güç tuşuna uzun basabilir veya ses kısma ile güç tuşuna aynı anda basılı tutabilirsiniz.

    TELEFON BU MODDA İKEN

    firmware yüklemesi (odin ile, tar veya md5 uzantılı)
    kernel yüklemesi (odin ile, tar uzantılı)
    bazı custom rom yüklemeleri (odin ile, tar uzantılı) yapabilirsiniz. Bu işlemlerin hepsinde Odin programını kullanmanız gerekir. 

    Download modunda yukarıdaki flaşlamaları yapabilmeniz için telefonu bu moda almadan önce ilk olarak Ayarlara girip Cihaz Hakkında kısmından Yapım Numarasına 7 kez üste basıp Geliştirici Seçeneklerini aktif etmelisiniz. Ardından cihaz açık konumda iken Geliştirici Seçenekleri/USB Hata Ayıklama kısmını aktif hale getirin. Daha sonra cihazı kapatıp Download Moduna alabilirsiniz.

    ---RECOVERY MOD:
    Özetle kurtarma anlamına gelir.Cihazı zor durumlarda kurtarmaya yarayan çalışma modudur. İçerisinde birkaç sıfırlama seçeneği olduğu için bu isim verilmiştir.Cihazınızı bu Mod'a almak için Ses yükseltme + Home buton + Güç tuşuna aynı anda basılı tutun ve bekleyin. Cihaz Recovery Mod'da açılacaktır. Moddan çıkmak için Reboot System Now seçeneğini kullanabilirsiniz.

    NOT: Download ve Recovery Modda seçenekler arasında gezmek için ses açma ve ses kısma tuşlarını kullanmanız gereklidir. İstediğiniz bölüme girmek için ise güç tuşunu kullanmanız gerekir.

    ---CUSTOM BİNARY COUNTER (ROM COUNTER) :
    Orjinal olmayan firmware, custom rom ve kernel yüklemelerinin her birinde 1 artan sayaçtır. download moduna girildiğinde görebilirsiniz.

    ---ANABANT(BASEBAND):
    Telefonda şebeke bağlantılarını kontrol eden ve düzenleyen işlemci ile bağlantılı olarak çalışan kendine ait bir çipi bulunan donanım parçası.

    ---INTERNAL SD(SDCARD):
    Telefonun içerisindeki bellek çipinde bulunan depolama alanı. Dosya yöneticisine girildiğinde sdcard olarak adlandırılır.

    Daha bir çok terim var Android İşletim Sistemi'nde ama şimdilik bunlar yeterli olur diye düşünüyorum.

    İyi forumlar dilerim değerli arkadaşlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..scream.. -- 23 Ekim 2015; 5:46:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkanse

    Amma şişirdiniz şu telefonu be.yok pili çok iyiymiş yok efendim iphone şusu busu farklı.ya sırf bi cihaz aldınız diye kendinizi ve o saçma egolarınızı tatmin edeceksiniz diye insanları yanlış yönlendirmeyin.adam 6 saat ekran süresi almış ama telefonun sadece menüsünde gezinmiş.whatsapp harici bırakın bir oyun oynmayaı internete bile girmemiş.Allah bilit güç tasarrufuna alıp parlaklığıda %10 yapmıştırki bu süreyi alsın.note 5 çok iyidir diyen bi Modern Combat 5 bi Real Racing 3 oynasın fps performans ve özellikle o zaman ekran kullanımını paylaşsın.

    Tekrar söylüyorum,sırf siz cihaza para verdiniz diye,egolarınızı tatmin edeceksiniz diye insanları yanlış yönlendirmeyin.

    Ben iphone 6 plus kullanıyorum.bende note 5 almayı düşünüyodum ama o 6 saat ekran süresini paylaşan arkadaşı görünce komple vazgeçtim.demekki oyun oynasa tam şarjda 3 saati göremez bu cihaz.

    Sizinle son şarjdan itibaren ekran kullanımı süremi paylaşıyorum.Şunun da doğrusunu söyleyeyim iphone lardaki kullanım süresi dediğiniz şey cihazın ekranının açık olduğu zamandır.işleyişi budur.burdaki insanlar işkembeden atmak yerine araştırıp görsünler.google diye bişey var yaz söylesin.

    Paylaşacağım ekran kullanımını alabilecek bir android cihaz olabilmesi için tam 10.000mAh pili olması lazım.

    Şu anda kullandığım version 8.3 tür. İos 9 hala çok kötü ve düzelmeden geçmem.
    Parlaklık otomatik
    Konum va herşey açık
    Bluetooth dahil (arada gamepad) ile oyun oynuyorum.

    Amacım insanları doğru bilgilendirmek.

    İphone 6s ten geçmek isteyen arkadaşa söyleyin ios 9.2 geldiğinde herşey düzelicek ve daha uzun ekran süreleri alınacaktır.boşuna bu cihaza geçmeyin.
    SAMSUNG GALAXY NOTE 5 [ANA KONU]

    İphone yada Samsung fanboyluğu yapmaya gerek yok. Her iki markayı da kullandım. İkisinin de üstün taraflarını ve pil performanslarını biliyorum. Sana uzun uzadıya laf anlatma ihtiyacı da hissetmiyorum. Ama paylaştığın resimde "son tam dolduruştan sonra iPhone fişe takıldı" kısmını shop programları ile gizlemeyi unutmuşsun. Kaldı ki gizleyebilseydin bile bu süreye kimse inanmazdı.
    Gereksiz trollük yapmaya gerek yok canım kardeşim. Her şeyden önce üslubun çok kötü! Sen iPhone'unla mutlu ol. Bırak isteyen istediğini kullansın.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.