Şimdi Ara

BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BOSCH Class 6000 W Hermetik Konvansiyonel Kombi (20640kcal/h) 24kw - Yaklaşık 1200 TL

    BUDERUS Logamax U072 Akıllı 24K Hermetik Konvansiyonel Kombi (20640kcal/h) 24kw - Yaklaşık 1450 TL

    Arkadaşlar benim araştırdığım kadarıyla bu iki kombi Manisa'da aynı fabrikadan çıkma. Teknik özellikleri de aynı hatta kapak açılmış fotoğraflarını gördüm iç dizayn falan komple aynı. Sizce bu durum Arçelik ile Beko gibi midir?

    Kombileri beğendim özellikleri isteklerimi karşılıyor ancak sizce hangisini almalıyım? Bosch ayrıca garantiyi 3 yıl yapmış diye biliyorum.
     BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı? BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı?


     BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı?
     BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı?
    Buderus
     BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı?
    Bosch
     BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı?


    Buderus Kataloğu

    Bosch Kataloğu
     BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı? BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı? BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı? BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı? BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı? BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı?







  • musartar kullanıcısına yanıt
    Yazılım dışında birebir aynıdır, Buderus ismine fazladan 250 TL vermeye gerek yok. Ayrıca Bosch 2000W ile Buderus GB012 ve Bosch 2500W ile Buderus GB062 aynı şekilde birebir aynıdır, tek fark GB062 sıcak su kapasitesi daha yüksek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Yazılım dışında birebir aynıdır, Buderus ismine fazladan 250 TL vermeye gerek yok. Ayrıca Bosch 2000W ile Buderus GB012 ve Bosch 2500W ile Buderus GB062 aynı şekilde birebir aynıdır, tek fark GB062 sıcak su kapasitesi daha yüksek.

    Selam Zebza ustanın tercübelerinden yararlanmak deneyim ve tercübesi olmayanlara çok faydalı olduğu görüşündeyim.Kombi almadan önce yada doğalgazcıdan fiyat almadan önce zebza usta veya diğer yorum yapan arkadaşların tavsiyelerini dikkate alırdım.Tesisat montajı veya petek seçim ve bağlantı şeklini termostatik vana seçimlerinde görüşlerini % 100 dikkate aldım.Doğalgazcıdan fiyat alırken Buderus U072 kombili fiyat çıkardıktan sonradan Bosch CLASS 6000 W 24 kw Hermetik kombininde aynı özellikte olduğunu öğrendim Bosch CLASS 6000 W Hermetik Kombi ile tekrar fiyat istedim gene fiyat aynı istedi.Halbuki Zebza ustanında belirtdiği gibi Bosch 250 TL daha ucuz.Eğerki Buderus U072 kombili sisteme verdiği fiyatı düşürseydi ben Bosch CLASS 6000 W 24 kw kombiyi veya azcık farkla BOSCH Condense 2000W 22016 kcal/h Yoğuşmalı Kombiyi tercih ederdim.Fiyatı aynı tutduğu için Buderus tercih etdim.Kombi bağlatısı ve gaz bağlantısı dün bitdi akşam 19.30 gibi yaktık tam 20 saat oldu Kombi derecesi 40 dereceye ayarladık dışarı sıcaklığı gece sıfırlardaydı gündüz öğleye kadar 5 dereceye yakındı.Ev içerisinde mutfak , hol , salon 21.5 derece yaktığı gaz 6.8 metreküp yaktı.Yani saatlik 0.34 metreküp yaktı 0.34x24 = 8.16 metreküp yakıyor olacak standartlara uygunmu değilmi onuda bilmiyorum ama bana normal gibi geldi.Çalışmasına gelince siemens buzdolabımdan çok çok sesiz çalışıyor tam yanına yaklaşmayınca sesi duyulmuyor şuan için sıkııntısı yok memnunum




  • Cuma gunu de ayni modelden ben kurdurucam zebra'nin tavsiyesi ile birlikte. İnsallah memnun kaliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar,

    Bosch Class 6000 W kombi alma arifesindeyiz.
    daha önce anneme ECA Confeo Plus aldık.
    Gunısıdan kombinin sıcak suyunu kullanmak için
    kombiyi takana servis kombinin altındaki vanalardan şunu
    kapatcaksınız şunu açılacak sonra tekrar kapanacak felan dedi.

    bu kombinasyonu anlayamadım.

    şimdi evime kombi taktıracağım.
    Bosch Class 6000 W kullanma klavuzunda aynen

    "Bosch Class 6000 W, güneş enerjisi sistemleri ile kombine edilebilmesiyle sıcak kullanım suyu hazırlamanın
    yanı sıra daha fazla enerji tasarrufu sağlar."


    demektedir. bu cihazı alırsam gunısı bağlantısı bu cihaza yapılırsa
    yukardaki kombinasyonu yapmama gerek var mı?

    birde bu işi yapan Ferroli Domiproject kombide var mış..
    aynı sistemlemi çalışıyor??

    teşekkürler..
  • Bu cihazın içerisnde komposit aksam kullanılıyor mu? (3 yollu vb.)
  • Arkadaşlar. Buderus u tercih ettim ve yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. Cihaz genel olarak sessiz çalışıyor. ancak sonradan öğrendiğim ekonomi modunun olmayışı canımı sıktı ekonomi modu nedir derseniz kullanım suyunu devamlı sıcak olarak bekletme veya bu özelliği kapatma olarak açıklayabilirim. Bu cihazda devamlı hazırda sıcak su bekletiyor Örneğin iki gün evde olmadığımız vakitte bile kombi Kendini ara sıra çalıştırarak hazırda sıcak su bekletiyor. Bu durumu engellemek için cihazı tamamen kapatmamız gerekiyor. Daha önce Kullanmış olduğum E.C.A marka kombinde ekonomi modu vardı Ancak o cihazda çok sesli çalışıyordu. Buderus kombinin ikinci kusurlu ise kumanda panelleri bu panelleri kullanmak zulüm derece yükseltip alçaltma için bayağı çaba sarf etmek gerekiyor ve bu iş sabır gerektiriyor size tavsiyem manuel kumandalı bir cihaz tercih etmeniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musartar

    Arkadaşlar. Buderus u tercih ettim ve yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. Cihaz genel olarak sessiz çalışıyor. ancak sonradan öğrendiğim ekonomi modunun olmayışı canımı sıktı ekonomi modu nedir derseniz kullanım suyunu devamlı sıcak olarak bekletme veya bu özelliği kapatma olarak açıklayabilirim. Bu cihazda devamlı hazırda sıcak su bekletiyor Örneğin iki gün evde olmadığımız vakitte bile kombi Kendini ara sıra çalıştırarak hazırda sıcak su bekletiyor. Bu durumu engellemek için cihazı tamamen kapatmamız gerekiyor. Daha önce Kullanmış olduğum E.C.A marka kombinde ekonomi modu vardı Ancak o cihazda çok sesli çalışıyordu. Buderus kombinin ikinci kusurlu ise kumanda panelleri bu panelleri kullanmak zulüm derece yükseltip alçaltma için bayağı çaba sarf etmek gerekiyor ve bu iş sabır gerektiriyor size tavsiyem manuel kumandalı bir cihaz tercih etmeniz.

    Merhaba dostum., ben de aynı cihazdan aldım ve cihazın montajı yapıldı ama servis daha gelip garantiyi başlatıp cihazı kullanıma açmadı., yani cihaz daha sıfır.., sadece montajı yapıldı., kutu vs.. hepsi durmakta.., bu eco/comfort modunun olmadğını sonradan öğrendim ve sizin gibi benim de çok canımı sıktı..,

    Ayrıca bu cihazda kitapçığı okuduğumda musluk kullanım suyu ve peteklerin sıcaklığının minumum 35c derece ayarlanabilir yazmakta ama diğer kullanıcıların ve youtube da izledimğim videolarda her iki su sıcaklığının da 40c dereceden daha az sıcaklıkta ayarlanamadığı yazıyor.., ve ayrıca buderus 'un internet sitesinden de incelediğim de pdf olarak ürünün bröşürünü yada kullanım klavuzunu indirip baktığım da orada da 40c dereceden az ayarlanamadığı yazmakta.., Ama bende ki kurulum montaj ve bakım kitapçığı ve kullanım kitabında minumum 35c derece ayarlanabilir yazmakta.. Siz de durum nasıldır su sıcaklıklarını (petek ve musluk suyu) için en az kaç C derece ayarlamanıza izin veriyor cihaz..? Bir ihtimal diyorum yeni üretilen cihazlarda yeni bir yazılımla 35c dereceye mi çektiler diye düşünmekteyim..

    Acaba diyorum dediğim gibi yeni yazılım ile ayarlanabilir su sıcaklıklarını 40c derece 'den 35c derece ayarlamış olabilirler mi diye düşünüyorum ama tabi bunu cihaz kullanıma açılmadan bilemiyeceğiz.. bu olay benim için çook önemli çünkü havanın çok soğuk olmadığı zamanlarda mevsim geçişlerinde eski kombimde hep 35c-37c derece ayarlardım konforlu rahat olurdu ama bunda 40c den az ayarlıyamıyorsam cihaz daha servis gelip garantiyi başlatmadan iade etmek istiyorum.., Sizde ki durum nedir..?

    Ayrıca sizden rica etsem sizde ki kullanım klavuzun 'nun basım tarihi nedir..? rica etsem kullanım klavuzunun basım tarihide bakım söyliyebilirimisiniz? Belki yeni yazlım ile ayarları değiştirip 35 dereceye ayarlamış olabilirler diye düşünüyorum çünkü bende ki kullanım klavuzu ve bakım montaj kitapçığında sıcak su 35c-60c derece arası ve petekler suyu sıcaklığı 35c-82c derece ayarlanabilir yazmakta.. ama sizin gibi daha önce satın almış arkadaşların yorumlarında bu durum minumum 40c derece.., dservisin gelmesine 1 yada 2 gün var ve bu az süre zarfında karar vermek istiyorum ve zaten bu eco/comfort modu olmaması üstüne üstlük bir de 40c den az ayarlanammıyorsa

    Kitapçıkların ön kapağının sol alt kısmında ve yine her iki kullanım kitapçığında iç sayfaların sol altında basım tarihleri yazmakta rica etsem bakıp sizdeki kitapçıkların baskı tarihi nedir söyliyeblir misiniz..?? Yardımınızı bekliyorum.. İyi geceler..

    Kitapçık Resimleri:

     BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı?


     BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı?


     BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı?


     BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı?


     BOSCH Class 6000 W ? BUDERUS Logamax U072 ? Birebir aynı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forzaGilles -- 29 Kasım 2016; 1:22:41 >




  • Arkadaşlar merhaba, hort olacak ama tam benim konum yeni başlıl açmayayaım dedim. Bende


    Buderus U072 (24K) ve Bosch Class 6000W(24K) arasında kararsız kaldım. ilaveten bunlara bir de oda termostatı almak durumunda kalacağım. Kullananlar için son durum nedir memnunmusunuz hala Buderus'tan Bosch 6000 mi alayım yoksa?


    edit: AYLAR sonra bilgilendirme

    arkadaşlar ben konu sonrası Bosch 6000W aldım oda içerisinde montajlı ve çok sessiz çalışıyor memnunum ilavewten boschun oda termostatı ile birlikte kullanıyorum faturalarda daha uygun geliyor. Bursa da zemin (bahçe kat) 2017 kışı aylık 180-200 geldi max. bilginiz olsun. Keyifli forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruminasyon -- 15 Ağustos 2018; 21:13:25 >
  • Yaklaşık 1 yıldır Bosch class 6000 w kullanıyorum. çok sessiz bir kombi. Ancak paneline neden ayrı ısı ayar düğmeleri koymadıklarını anlayamadım. Yine kombiyi aldığımda bosch'un CR10 oda termostatını taktırdım. Kayseri de yaşıyorum. Geçen kış en soğuk aylarda oda termostatı 22 derecede ayarlı kombi derecesi ise 55 - 60 derecede ayarlı 24 saat aktif çalışır vaziyette aylık aşağı yukarı 330-360 TL arasında fatura ödedim. Ekim - Mart arası toplam ödeme ise sıcak su kullanımı ve ocak kullanımı dahil yaklaşık 1700 TL civarı (çok soğuk olmayan aylarda kademeli çalıştırdım) oldu. Ocak ve sıcak su kullanımı yaz aylarında yaklaşık 35 TL gelmekte. Ev 140 m2 yalıtımlı ve 5 petek aktif şekilde çalıştı, çok az güneş alan Kuzey - doğu - batı cephe. Zemin kat. Isı camlı ahşap pencere. Kombi 3 oda termostatı 2 sene garantili. Servis aktivasyon işlemi başarılıydı. Kapalı dolap içerisinde çok çok az ses geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.