Şimdi Ara

Canon iP7250 Siyah Yazılar Mavimsi Çıkıyor (Photoink Mürekkep İle)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Elimde canon ip7250 yazıcı ve photoink kartuş ve mürekkep seti var. Fotoğraf basarken renkler olması gerekenden daha soluk çıkıyor. Bunu yazıcı programında renklerle oynayarak bir nebze olsa da iyileştiriyorum. Ama tam da istediğim gibi olmuyor. Şimdi gelelim en önemli sorunuma. Yazıcıdan siyah çıktı aldığımda görünüm mavimsi oluyor. PGI-550 mürekkebi bitirip yeniden doldurdum, ama sonuç yine aynı. Yalnız şöyle bir durum var. PGI-550 pigment black, CLI-551 photo black mürekkep kullanıyormuş. Bu mürekkeplerin farklı olduğu anlamına mı geliyor. Eğer öyleyse photoink mürekkep şişelerinde böyle bir şey yazmıyor. Ama ocp mürekkeplerinde bu mürekkepler bk 235 ve bk 135 isimleriyle satılıyorlar. Hatta bk 235 daha pahalı. Bu durumla ilgili ne yapmam gerekiyor. Cevaplarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byMBO -- 11 Nisan 2015; 11:54:31 >



  • eger pigment siyah mürekkebi yanlıslıkla fotograf black kartusuna doldurursanız kafayı tıkar ve birsürü is acarsınız basınıza haberiniz olsun..

    siyahların koyu lacivert gibi olması ya mürekkeptendir yada kurulumda yanlıs sürücüler kurulmus olabilir.
  • Evet iki kartuşun kulandığı mürekkepler farklı.Bir sorunla karşılaşmadan mürekkepleri değişiniz bence.
    5 ve 6 kartuşlı cihazlar için ayrı mürekkepler var bitmeyenkartuşun sitesinde ya onlardan temin edip kullanmalısınız yada şahsi fikrimdir photoinki pek beğenmiyorum OCP yada Cessesor un sattığı mürekkeplere yöneliniz.
  • ocp bkp 235 pigmentli siyah mürekkeptir yani döküman için yazı çıktısı alırken koyu renkli çıktı almanız için kullanılan bir mürekkeptir ve kartuş diğerlerine göre daha geniştir . foto black içinde bkp 135 yani normal ebattaki siyah kartuş için kullanılan mürekkeptir ve bu mürekkep fotoğraf çıktısı alırken kullanılmaktadır ve ara renklerinizi genelde bu mürekkep yapmaktadır siz doğru kartuşa doğru mürekkep kullanmazsanız kafa tıkanma yada renklerde sapma gibi sorunlar yasayabilirsiniz ayrıca bu yazıcılar için orjinalle %100 uyumlu mürekkep kullanmazsanız sorun yasarsınız genelde kullanıcılar elinde kalmış hangi mürekkep varsa onuda kullanmaktadırlar mesela canon yazıcıya epson durabrite murekkep kullanmak gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byMBO

    Merhabalar. Elimde canon ip7250 yazıcı ve photoink kartuş ve mürekkep seti var. Fotoğraf basarken renkler olması gerekenden daha soluk çıkıyor. Bunu yazıcı programında renklerle oynayarak bir nebze olsa da iyileştiriyorum. Ama tam da istediğim gibi olmuyor. Şimdi gelelim en önemli sorunuma. Yazıcıdan siyah çıktı aldığımda görünüm mavimsi oluyor. PGI-550 mürekkebi bitirip yeniden doldurdum, ama sonuç yine aynı. Yalnız şöyle bir durum var. PGI-550 pigment black, CLI-551 photo black mürekkep kullanıyormuş. Bu mürekkeplerin farklı olduğu anlamına mı geliyor. Eğer öyleyse photoink mürekkep şişelerinde böyle bir şey yazmıyor. Ama ocp mürekkeplerinde bu mürekkepler bk 235 ve bk 135 isimleriyle satılıyorlar. Hatta bk 235 daha pahalı. Bu durumla ilgili ne yapmam gerekiyor. Cevaplarınızı bekliyorum.

    Aynı yazıcı ve sorun bendede var , Orjinal kartuş ile çıktısı arasında dağlar kadar fark var. Zaten bu farkı görmek için almıştım ama bu kadar fark beklemiyordum. Sizde orjinali olmadığından soluk olarak tabir ediyorsunuz, aslında mavi ağırlıklı bir baskı çıktısı veriyor. Dış mekanda bu çok anlaşılmazken portre çekimlerinde can sıkıyor.

    Sadece bendemi böyle derken sizin yazınızı gördüm, paylaşmak istedim. Üstelik mürekkepler doğru olarak doldurulmuştur. Pigment 550 kartuşa konularak. Orjinal ile mat foto kağıdına test fotoğrafları çıkartmıştım. Kıyaslamayı paylaşırım.




  • badcatbad B kullanıcısına yanıt
    Cesscesor chromelife v2 mürekkebi tavsiye ederim. Ben memnunum renk skalasından. Photoink te kullandım ama çoğu renkte problem yaşadım. Özellikle kırmızı renk çok kötüydü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chromalife100+V2 mürekkeplerimizle 550-551 serisinde orjinallerden farksız baskılar alabilirsiniz.
  • Hipersonic kullanıcısına yanıt
    Bende yorumlara aldandım aldım, Babam matbaaci renk farkını gösterdiğimde sorunun maviden değil kırmızıdan kaynaklandığını söyledi. Mavi çok az fazla kırmızı eksik fotoğrafta diyor. O canlılığı kırmızı veriyormuş orjinal fotoğrafa.
    Cescesor çok yakınımda. Fotoğraf kağıtlarını gidip alıyorum(rovi). İkisinide deniycektim zaten.Kötü bir tecrübe oldu. Sanırım bu yazıcı modelinde photoink başarılı değil. Olan renk denemesi için giden 30-40 fotoğraf kağıdına oldu.
  • erdem baskı malzeme kullanıcısına yanıt
    Hocam yazıcı seçimimdeki katkılarınızdan dolayı (siz bilmesenizde) sizden alıcam zaten mürekkepleri. Yalnız birkaç sorum var.

    1)yeni kartuş seti gereklimi, yoksa şuankini kullanabilirmiyiz,Kullanırsak içindeki mürekkebi nasıl temizleriz.
    2)Yazıcı renk ayarı için desen bastırdığımda altındaki renk kodları çıkıyor ama desenler çıkmıyor, ayrıca renk ayarlamasını ne yaparsam yapıyım fark etmiyor.
    Acaba yazıcıda sorunmu var.
  • badcatbad B kullanıcısına yanıt
    rica ederim yazdıklarımız faydalı oluyorsa eğer buna memnun oluyoruz sizede faydamız olduysa ne mutlu

    mevcut kartuşlarızı kullanabilirsiniz elbette kartuşları turuncu aparatlardan ayırıp tıpalarınıda açarsanız göreceksinizki alttan damlamaya başlayacak bu şekilde damlama tamamen kesilene kadar mevcut mürekkebi arındırın yeni mürekkeple dolumu yapın ilk dolumda çok azda olsa süngerdeki eski mürekkep baskıya etki edecektir ancak ikinci dolumda artık tamamiyle yeni mürekkeple baskı alıyor olacaksınız

    renk ayarı için bahsettiğiniz desen hangisi tam anlayamadım püskürtme deseni ise altta resmini koyduğum gibi bir desen basmalı bunlardan herhangi biri eksik ise püskürtmede sorınlar var demektir birde kafa hizalama desenleri falan var bildiğim kadarıyla

    canonlar baskıya gönderilen programlarda bile baskı sonuçlarında farklılık gösterebilir değişik programlar kullanıyorsanız photosop, picasa, image garden yada direk windowstan vs. aynı dosyayı hepsinde basıp hangisinde iyi sonuç aldığınızı gözlemleyin. yazılımdaki renk ayarlarındaki değişiklikler bile gayet etkin oluyor,
    makinede sorun olduğunu sanmam siz baskıya gönderirken yaptığınz ayarları sıfırlayan bir tıklama vs. bir şey yapıyor olabilirsiniz.


     Canon iP7250 Siyah Yazılar Mavimsi Çıkıyor (Photoink Mürekkep İle)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem baskı malzeme -- 13 Haziran 2016; 11:41:51 >




  • erdem baskı malzeme kullanıcısına yanıt
    Yok hocam onda bir sıkıntı yok, tıkanma vs.. Renk ayarı için desen yazdırmada sıkıntı var.
    Renk ayarlarıyla ne kadar oynasamda bir değişiklik olmuyor. Hep aynı veriyor çıktıyı.
     Canon iP7250 Siyah Yazılar Mavimsi Çıkıyor (Photoink Mürekkep İle)

    Alt fotoğraftaki çizdiğim kırmızı kutular yerinde örnek desenler çıkması gerekiyor ama çıkmıyor.
     Canon iP7250 Siyah Yazılar Mavimsi Çıkıyor (Photoink Mürekkep İle)




  • badcatbad B kullanıcısına yanıt
    bu işlemi denetim masasından falan değilde bir belgeyi yazdırmadan önce yapın yazdırmak istediğiniz dosyayı diziyor sizin kırmızı kutucuklarla gösterdğiniz kısımlara.
    yaptığınız değişiklikler foto baskısında kendini çok belli ediyor düz kağıtta denediyseniz belki farkedememişsinizdir.
  • erdem baskı malzeme kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten işi biliyorsunuz. Canonun kullanıcı kitabı çevirme olunca bu kadar oluyor açıklamalar çok kısıtılı. Yazdımayı sürdürün diyor, yeterli açıklama yok.

    Fotoğraf yazınca desen yazmadı, fotoğraf çıktı ama Word dosyasına Fotoğraf atınca desenler çıktı.Yani word dosyasına atıyorsunuz ama fotoğraf kağıdına çıktı veriyor desenleri.(10x15) Artık ince ayarlarıda yapabilirim. Cescesor V2 gerçekten orjinale çok yakın çıktılar veriyor. Moralim bozulmuştu orjinal kartuş olmadan güzel çıktı alamıyacağız diye ama artık sorun yok.Örnek fotoğraflar aldım yüksek kalitede Tarayıcıdan taratıp buradan paylaşırım, hatta karşılaştırma için yeni konu açabilirim.

    Çok teşekkürler.
  • sn. badcatbad MErhabalar. canon ip7250 bende bu yazicidan photoink sistemi ile aldim. fakat renkler sizinde bahsettiginiz uzere kotu. aldigim yer rprinter i kontrol etti en iyi bukadar olur dediler urunu geri aldilar.. alternatif printer bakiyorum ama sanirim bu fiyata bu printerdan daha iyi kaliteli baski alan makine alternatifi yok. siz baska marka murekkep ile sorunu cozdunuz sanirim. tavsiye edermisiniz bu makinayi baska marka murekkep ile ? cok tesekkurler. mumkunse bir deneme ciktisi paylasmaniz mumkunmudur ?
  • edirik E kullanıcısına yanıt
    CL100+V2 bu serinin uyumlu türüdür. CL100+V2 mürekkeplerimizle orjinallerden neredeyse farksız baskılar alabilirsiniz. mürekkeplerimizi incelemek isteyen herkesi bekleriz çay içer beraber baskı alırız imzamızda iletişim bilgilerimiz mevcut
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.