Şimdi Ara

****FORD KA SAHİPLERİ Bİ FAN CLUB OLUSTURALIMMI?****

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
3
Favori
80.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    25. veya 26. arabamı aldım, trasit renkli bir KA. Hemen forumda yazılanları okudum, ben de bir şeyler paylaşmak istedim.
    Arabalardan çabuk sıkılıyorum, bütçe de 10.000'i geçmediği için alıp satmak kolay oluyor, canımın istediği kadar, bütçeye uygun her modeli deniyorum ben de:)
    İlk arabam 1954 VW idi, sonra 6-7 VW (biri mükemmel cabrio) daha kullandım. Alman arabaları sağlam oluyor, Golf 1, Audi 100, Mercedes,
    BMW, Ford... Hepsini denedim. Yerli olarak 2 gün Şahin, 2 ay Uno kullandım:) Hadi eksik olmasın diye sağlam bir R19 Europa da aldım yaz başında.
    Öncesinde de Ford Escort merakımı gidermiştim 2 ay boyunca:) Uzatmayayım, Üçotuzparalık araçlar, alım-satım kolaylaştı, keyfini sürüyorum.
    Şoför çocuğuyum, hoşsohbet olunca sanayide akadaş edinmek kolay oluyor, oradan buradan da anlayınca, dar bütçeli araçlara ufak tefek masraflar yapıp binilir hale geldikten sonra sıkılıp satmak hobim oldu. Onca araç içinde de sadece 1974 VWden 50 TL kar ettim:) Kalan hepsini eksiklerini tamamlayıp, aldığım fiyata sattım:)Bindiğimiz kar işte. Uzatmayayım, Ford KA hep ilgimi çekmişti. Yaş 47, kilo kallavileşti, yok hatun arabası, yok küçük, yok ikinci eli yok dediler, tınmadım aldım valla.
    Aracı anlatayım size: İç hacim mükemmel. Koltuklar, göğüslük, direksiyon, görüş alanı ergonomik. Motor Anadolun endurasının enjeksiyonlu modernize hali. Arıza olasılığı çok düşük. Yedek parçası gani gani. Ve ucuz, her şeyi bulabiliyorsunuz. Kaportası sağlam, Cliolardaki gibi plastik değil, kolay kolay da çürümez. Kapılarda koruyucu barlar var, şasi sağlam, çarpma testlerinden yıldızlı pekiyi almış, airbag var, modellerin çoğunda abs, klima mevcut. Twingoyla karşılaştırılmaz bile, onlarda fren yapınca ayaklarınız farın yanından ya da ön panjurdan çıkacakmış gibi geliyor:) KA'nın içinde, hap gibi bir arabada olduğunuzu unutuyorsunuz. Motoru kuduz, göz göstergede değilse hop radardasınız:) Kırmızı yeşile döndüğünde benden önce çıkanı göremedim 10 gündür. Yakıt ekonomik, 80-90 sabitlerseniz Uno veya Twingo'dan fazla yakmaz. Eh, 10 yaşından büyük teknoloji, az yakan istiyorsanız 40.000 verip yeni nesil alırsınız, burada yakıt tartışmaya gerek bile yok:) Direksiyon hidroliği rahat, park derdi yok, acayip seri, sollarken kontrpiyede kalırım derdi yok, Messi gibi maaşallah:)) 1998 model, 2. el, 135.000'de, daha 100.000 KM kapak açılmadan gider motor, 8.000 TL verdim, bedava valla. Şekil şemal janjanlı. Bi spoiler, bi jant kapağı, bi filme bakar:))) 7,65 mermisi gibi. Bagajı var, bi bavul bi çanta, 2 olta takımı sığar, daha ne istiyorsunuz? Yatırın arka koltukları SW olsun...Araba tam 2 kişilik, ama arka koltuklar da rahat, benim oğlan 1.80 boyunda, dırlanmadı hiç, belki de KA kendine kalacağı içindir:) Arkaya çocuk koltuğu takmayacak herkese tavsiye ediyorum, çekinmeyin alın. Haaa, bayandan diyorlarsa sakın almayın, ya şanzımanı yemiştir, ya motoru sağırlaştırmıştır, ya da tavan dahil değdirmedik yerini bırakmamıştır:))))) Herkese tecrübenin tavsiyesidir, bu paralara alınacak en güzel arabadır. Hasılı, aşık oldum arabaya, keşke daha önce alsaymışım. En uzun bineceğim araba bu olur herhalde, 10 yaş genç hissetiriyor, sanki daha da yakışıklı mı oldum ne? Millet dönüp dönüp bakıyor, bana mı arabaya mı bilemem artık:)))) Saygılar selamlar...
  • [simage][/simage][simage][/simage]
    quote:

    Orijinalden alıntı: son-samuray

    birde hararet göstergesi sonradan takılıyormu ücret bilgisi usta bilgisi verebilirmisiniz
    ankara

    twingo ve Ford Ka lar için
    için geliştirdiğim devir ve motor ısı göstergesi cihazım var.

    cihaz hem motor devrini hemde motor ısısını göstermektedir.
    ısı ve devir için istenilen değerlerde uyarı tanımı yapılıp sesli ve ışıklı uyarı verme özelliğine sahiptir.

    motor devrini ateşleme bobini yada enjektörlerden,
    ve motor ısısını da orjinal hararet sensöründen okur.

    youtube tan twi-tacho ismiyle arama yapıp videolarına ulaşabilirsiniz.

    http://www.youtube.com/watch?v=uE64y3VK9jA&list=UUPlWI85HZDYhcPNVmqXNsFg&index=1&feature=plcp

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-devir-gostergesi-dijital-82306732/detay/

    http://www.youtube.com/watch?v=8ZvQIdgfDr0




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acarcim -- 27 Temmuz 2012; 12:19:10 >
  • 98 Model 149binde klimalı lpgli ford ka mı satıyorum arkadaşlar. Araç Muğla/Fethiyede.
    İlgilenen varsa yardımcı olurum.

    edit : satılmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sdk.JK -- 1 Haziran 2015; 20:07:42 >
  • Merhaba,
    Ford ka motoru prensip olarak anadol motorunun biraz gelişmişidir. o yuzden motor sıfır dahi yapılabilir ben korkmuyorum.Fakat km konusunda hassassanız ancak muayene kayıtlarından ve gorsel olarak direksiyon simidi,döşemeler ve gözlemlerle olacaktır.çünkü 100 binden sonra araç km sayacı sıfırlanır ve analogdur dijital bilgi alamazsınız. Ben sizin yerinizde olsam madem ki bu arabayı seviyorum; görsel olarak beğendiğim karar kıldığım aracı alıp iyi bir ustaya yada bir expertize giderek önce kazası olup olmadığına,sonra motor gücünü vs ölçtürerek motor kondisyonuna baktırırdım. Karar size kalmış. Ford ka büyük keyif yaşatır. umarım bir ford ka sahibi olursunuz iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TCKaRa -- 1 Şubat 2017; 0:48:8 >
  • hasta bi ford ka tutkunu ve sahibi olarak, ford ka sahibi ve severlere bi önerim olacak...

    Fan club tarzında bi olusum yapmaya ne dersiniz?.. Bolece hem ka larımız hakkında muhabbet eder fikir ve görüşlerimizi birbirimizle paylaşır hemde bekli işi dahada ilerletir stickerler falan yaparıs bulusmalar duzenleris...

    Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum...



  • yok guzel kardesim niye yanlış anlıyım..Ama eger bu ülkede tata indica sahiplerinin bi klubu olduunu dusunursek ka için bu daha basit gibi geldi bana
  • Ama gördüğün gibi 2.kişiyi bulmakta bile güçlük çekiyorsun.
    Neyse sana kolay gelsin...

  • selamlar
    ben arabasına aşık bir Ford Ka sahibiyim. Bu araba kesinlikle bi fan club ı hakediyo:)
    Üstelik ilk arabam, artık siz düşünün aramızdaki duygusal bağı:)
    yolda başka bir ka ile karşılaşsam selamlaşmam gerekiyormuş gibi hissediyorum, ben bu konuda beni anlayabilecek kişilerle iletişim kurabilmeyi kesinlikle isterim..
    dilerim aynı fikirde olan çok ka tutkunu vardır
  • Ben size daha önce bi pm atmaya çalıştım forumda bi topiciniz vardı Ka'nız arızalanmıştı..Bende yıllardır Ka'mı güvenip emanet ettiğim ustaları tavsiye edcktim ama sanırım pm ulaşmadı..Bende bi ka sahibiyim ve arabamı deliler gibi seviyorum..eğer destekçim olursanız bi fun club oluşturabiliriz..Çünkü ben bu topic'i acalı enaz 1 ay oldu ve nihayet cevap yazan kişi siz oldunuz..TEŞEKKÜR EDERİM cevabınızı bekliyrum.. loca_hotmail@hotmail.com msn'im isterseniz ekleyebilirsiniz.. Kendinize ve Ka'nıza dikkat edin
    quote:

    Orjinalden alıntı: bailaora

    selamlar
    ben arabasına aşık bir Ford Ka sahibiyim. Bu araba kesinlikle bi fan club ı hakediyo:)
    Üstelik ilk arabam, artık siz düşünün aramızdaki duygusal bağı:)
    yolda başka bir ka ile karşılaşsam selamlaşmam gerekiyormuş gibi hissediyorum, ben bu konuda beni anlayabilecek kişilerle iletişim kurabilmeyi kesinlikle isterim..
    dilerim aynı fikirde olan çok ka tutkunu vardır
  • :)
    sanırım mailinizi almadım ben çünkü hatırlamıyorum..
    herneyse geç de olsa katılım olacakdır diye umuyorum:)
    bence sabırla bekleyelim
    rengi ne ka nızın? benimki "mavi"
  • Benimki bordo ama çok yakında simli kırmızı olacak..
  • Arkadaşlar bende bir kaç gün içinde bir ka alıcam..Sizve artıları ve eksileri nelerdir bu arabanın..Bir de yakıt tüketimi nasıl bilgi verirseniz sevinirim..
  • dostum ford ka alacaksan ve senin için yakıt tüketimi ön plandaysa kesinlikle kaçırma derim. 1 sene önce nişanlıma aldık ve çok memnunuz. yakıt tüketimi gerçekten çok az. özellikle test ettim 20 ytl lik benzin ile 160 km yol gidebiliyosun. bu birazda kullanıma bağlı tabiki.istersen daha fazla gidersin. karamürselden izmite 10 ytl lik benzinle gidip geliyoruz ve bide bir dünya büyükşehir trafiğinde kullanıyoruz 10 ytl gene de yetiyo. karamürsel izmit arası 36 km. gidiş ve geliş ve birde şehir içi trafiğinide hesaplarsan çok ekonomik.
    ford kanın içi sanılanın aksine çok geniş. küçücük gözüken bir dev o. önde ve arkada insanlar kesinlikle bacakları uzata uzata oturuyor ve kullaşı çok rahat.yormuyor uzun yolda. ayrıca çok seri bir araç. tavsiye ediyorum kesinlikle almalısın. ama mavi rennkli ve klimalı olanını.
  • Ka'nın içini bilmiyorum ama geçenlerde bir Micra'nın içine oturdum gerçekten çok geniş içi.
    192 cm.boyuma rağmen tavanla kafam arasında hala 20 cm. vardı...
  • Daha önceleri şüpheyle bakmama rağmen 3 gün içinde tüm fikrim değişti.2000 model bir ka sahibyim artık ve şu anda gayet de memnunum aracımdan..İçinin gayet geniş olduğunu düşünüorum..Az yakıp yakmadığını daha tam tespit edemedim..Şu anda memnun olmadığım sadece 2 özelliği var..Birincisi devir saati yok;İkincisi benzin ışığı yok,çizginin altına düşüo mu düşmüo mu onu takip etmek lazım..Kullanan arkadaşlardan aracın ne kadar yaktığını öğrenmek istiyorum..Acaba yardımcı olabilecek olan war mı??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Doma

    Daha önceleri şüpheyle bakmama rağmen 3 gün içinde tüm fikrim değişti.2000 model bir ka sahibyim artık ve şu anda gayet de memnunum aracımdan..İçinin gayet geniş olduğunu düşünüorum..Az yakıp yakmadığını daha tam tespit edemedim..Şu anda memnun olmadığım sadece 2 özelliği var..Birincisi devir saati yok;İkincisi benzin ışığı yok,çizginin altına düşüo mu düşmüo mu onu takip etmek lazım..Kullanan arkadaşlardan aracın ne kadar yaktığını öğrenmek istiyorum..Acaba yardımcı olabilecek olan war mı??


    Bende bir Ka almayı düşünüyorum.Bir mahsuru yoksa kaça aldığınızı söyleyebilirmisiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zetzetto


    quote:

    Orjinalden alıntı: Doma

    Daha önceleri şüpheyle bakmama rağmen 3 gün içinde tüm fikrim değişti.2000 model bir ka sahibyim artık ve şu anda gayet de memnunum aracımdan..İçinin gayet geniş olduğunu düşünüorum..Az yakıp yakmadığını daha tam tespit edemedim..Şu anda memnun olmadığım sadece 2 özelliği var..Birincisi devir saati yok;İkincisi benzin ışığı yok,çizginin altına düşüo mu düşmüo mu onu takip etmek lazım..Kullanan arkadaşlardan aracın ne kadar yaktığını öğrenmek istiyorum..Acaba yardımcı olabilecek olan war mı??


    Bende bir Ka almayı düşünüyorum.Bir mahsuru yoksa kaça aldığınızı söyleyebilirmisiniz?



    Ben ankara da oturuyorum.Aracı sahibinden aldım.8250 ytl ye.Piyasanın altında bir fiyat olduğunu düşünüyorum.ayrıca yakıt konusunda bişey ekliim 10 ytl lik benzinle 65 km gittim,daha fazlasını da zorlamadm..Ama bi 10-15 km daha gidebilecegini tahmin ediyorum..
  • selamlar
    ben genelde bayanların tutkunu ldugunu sanırdım bı cici arabalara
    ama erkekler de varmıs demekkı cok sevındım buna
    su ara hararetle izmitte ford ka aramaktayım
    hatta 3 gun ıcınde olsa ne guzel olur
    2001 ve ustu ıstıorum
    o kadar cok kısı karsı cıktı kı ford ka ya
    ne ısın varsenın kucucuk arabayla
    hem satamazsın da
    ff borsuru tantana
    ama benı yıldıramazlar
    ılk arabam ford ka olacak..inşallah
    rengi siyah olursa da ii olur
    bı tane buldum 10,500 e ındı en son 2002
    ama galerıcıler bıle 9000 ve 9500 a alabılırsınız bunu dedıler
    ben de daha ındırım talep ettım
    olmadı..
    bakalım
    haberı olan olursa mail atarsa cok sevınırım
    troubleee@hotmail.com
  • troubleee,

    www.sahibinden.com'u araştırdın mı?
  • merhaba dostlar bende yaklaşık 4 senedir ford ka kullanıyorum.1.90 boy 95 kiloyum.inanın her arabayı kullandım(kendi sınıfında)böyle geniş bir araba görmedim.ben o arabaya 6 kişi bindirdim (ama size tavsiye etmem)75 beygir olduğu için nasıl gidiyor anlatamam.yakıt konusunada gelince dizel arabalarla neredeyse eşit diyebilirim ama benzinin fiyatı değişken malumunuz.(eğer 90 km. sabit hızla giderseniz 20 lirayla 150 km.yaparsın ama araban bakımlı olacak ) fiyatıda donanımına göre oldukça iyi.mutlaka araba almak isteyenler ford ka'yı denemelerini tavsiye ederim. beyinli olduğu için kışın ısıtma problemi yoktur soğuk havalarda bile tek marşla ka emrinizde.saygılar selamlar.ford ka nede olsa alman teknolojisi.keşke biztürklerinde övünebileceği kendimize has araba markamız olsaydıda diğer ülkeler nede olsa türk kalitesi diyebilseydi.bilmiyorum çok şeymi istedim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.