Şimdi Ara

>>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
7
Favori
55.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Muhtar çakmağı ile başlayan merakım, Zippo, Ibelo, Colibri ve akabinde S.T. Dupont ile devam etti. DH ahalisinden meraklıları ve kullanıcıları için sorunların çözülebileceği ve paylaşımlarının yapılabileceği bir konu açmaya karar verdim. Gerçek bir S.T. Dupont çakmağı avucunuza aldığınızda kalitenin ve üzerinde saatlerce, ve işçiliğine göre belki haftalarca el emeği harcanmış bu çakmağın tutkunu olmamanız imkansızdır.

    S.T. Dupont çakmakları belirli serilerden oluşmaktadır. Bunlar: Line 1, Line 1 small, Line 2, Line 2 small (Gatsby), Line D, Line 8 ve ayrıca küçük Line 1'in bir varyasyonu olan Soubreny. Ayrıca Line 2 Torch, X-Tend, Maxijet, Minijet ve Mon Dupont modelleri de vardır.

    Line 1

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<


    Line 1 small

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<


    Line 2

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<


    Gatsby

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<


    Line D

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<


    Line 8

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<


    Soubreny

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<


    Bu serilerin bazılarında isteğe bağlı olarak çift alev çıkaran başlığa sahip olanları da (puro yakmak için) tercih edilebilir.

    Mesela bir Gatsby puro çakmağı

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<


    S.T. Dupont'un ayrıca Davidoff için ürettiği, S.T. Dupont Line 2 bazlı "Davidoff Prestige" marka çakmaklar da bulunmaktadır. Bu çakmakların alt kısmında "S.T. Dupont" yerine "Davidoff Prestige" yazmaktadır. Şeklen standart bir Dupont Line 2 çakmak alttan ve üstten bakıldığında dörtgen şeklinde görünür, Davidoff Prestige'e bakıldığında kenarları kırpılmış bir dörtgen yani bir çeşit "sekizgen" şeklindedir.

    Davidoff Prestige

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<
     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<


    S.T. Dupont çakmak serilerinden sahte olanları en çok üretilenler Line 2 ve Line D serileridir. Çünkü S.T. Dupont'un en bol çeşitte ürettiği seriler bunlardır ve özellikle Line 2 serisi (altında çift kapak bulunan iki seriden biri, diğeri Line D modelidir) çok değişik malzemelere sahip modelleri vardır. Özel ve limitli modelleri en bol bulunan seridir. Sahtesi neredeyse hiç bulunmayan seri ise Line 1 serisidir. S.T. Dupont'un 1930'lardan beri ürettiği ilk modeli budur. S.T. Dupont'un en az değişik modeller içeren serisidir, belli başlı desenleri vardır, özel limitli serileri de bulunmaktadır. Çok çok nadir bulunan yeşil, mavi ve kırmızı lak kaplı modelleri ve ayrıca en nadir bulunan modeli "Jeans" yani üzerinde kot desenli lak işçiliği bulunan Palladium malzemeden üretilmiş modeldir. Bu serinin nadir bulunanlarından bir tanesi de benzinli modellerdir ki bunlar antika sınıfına girmektedir. Üretilen en son benzinli Line 1 çakmaklar 1991'de 1000'er adet altın kaplı ve gümüş kaplı olmak üzere limitli "Jubileé" özel serisi ile son bulmuştur.

    Jubileé serisinden bir Line 1

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<


    Line 1 serisi çakmakların alt kısmında bir tane büyük bir kapak bulunmaktadır ve diğer serilere göre oldukça büyük ve geniştir. Limitli üretilen Line 1 modellerine örnek verecek olursak, French Revolution, Picasso, Jubileé. En pahalı modeli ise 18 ayar altın kaplı modeldir, nadir bulunur.

    Gelelim dünya çapında kendini ispatlamış ve içinde en çok limitli ve özel üretim modelleri barındıran Line 2 serisine: Üretimine 1976 yılında başlanmış bu efsane çakmağın 1980'in başına kadar üretilmiş olanlarında 6 haneli seri numarası bulunmaktadır. 1980'den sonra 7 haneli olarak damgalanmıştır. Öncelikle Line 2 çakmaklar alt kısımlarında iki adet kapağa sahiptir, biri gaz yüksekliğini ayarlamak için diğeri ise gaz doldurma valfini açıp kapatmak için kullanılır.

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<


    Line 2 serisinde alt seri numarasının fontu orijinal çakmaklarda tek tiptir. Sahte çakmaklarda bunu hiçbir şekilde tutturamamaktadırlar. Sahte Line 2 çakmaklarda "Times New Roman" tarzı bir fontta seri numarası vardır. Sahte Line 2 çakmaklar tamamen makina ürünü olduğu için alt seri numarasını oluşturan tüm numara ve rakamların hepsi aynı hizadadır ve seri numarasının boyutu orijinale göre oldukça büyüktür. Oysa orjinal çakmaklarda numaranın her hanesi el ile damgalandığından harf ve rakamlar daha küçük ve birisi biraz üstte diğeri onun altındadır, tüm rakamlar aynı hizada değildir, ufak bir düzensizlik vardır. Bu da çakmağın orijinal el yapımı olduğunu göstermektedir. Ayrıca 4FK... , 06... veya 08... ile başlayan alt seri numarasına sahip ya da 8 haneden oluşan bir seri numarasına sahip Dupont Line 2 çakmakların tamamı sahtedir. (Örn: 4FK89994, 06D08744 gibi)

    Sahte Line 2 seri numarası

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<


    Gerçek Line 2 seri numarası

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<



    Orijinal bir Dupont Line 2 çakmağın seri numarası 6 veya 7 hanelidir. Örneğin bir Dupont çakmağın olması gereken seri numaraları şöyledir: 1976-1980 arası olanlarda 6 haneli örneğin "8FAV23" "0CVT48", 1980'lerin başından sonuna kadar "81DCV12, 84EDP52, 85CLS06" gibi. 1990-1995'lere kadar "12BVB58" "10JLF63" gibi. 1990'ların ortasından 2000'lerin başına kadar olan çakmaklarda ise seri numarası şu kombinasyondadır: "1F4PL98","1A7DK49" gibidir. Günümüzde yine bu kombinasyonda fakat dört harf olacak şekildedir: "4LCDV96, 2FOBG35" gibi. Verdiğim örnekler sadece kombinasyonları belirtme amaçlıdır, kombinasyonlar bu şekilde olduğu sürece rakam ve harfler değişebilir.

    1950'lerin sonu ve 1960'ların sonuna kadar üretilmiş Line 1 çakmakların seri numaraları ise 5 haneden oluşmaktadır. Hiçbir S.T. Dupont çakmağın seri numarası 8 haneli olarak damgalanmaz. Ayrıca sahteciler işi uyanmış olacaklar ki son zamanlarda 8 hane yerine 7 haneli numara basmaktadırlar. Bunu anlamak için seri numarası yine 06, 08 veya 4FK ile başlıyorsa bu o çakmağın sahte olduğunu göstermektedir ve font yine tutmamış ve seri numarası yine değişik bir fontta, numara ve rakamların boyutu çok büyüktür.

    Diğer püf noktası ise sahte Dupont çakmağın kutusundan çıkan garanti belgesinin rengi "bordo"dur, gerçek S.T. Dupont çakmağın garanti kartı ise "koyu kırmızı" renktedir. Dikkat edildiğinde gerçek Dupont çakmağın kullanma kılavuzu ve garanti kartı aynı renktedir, fakat sahte çakmağın kullanma kılavuzu koyu kırmızı olup garanti kartı bordo renklidir.

    1995 ve sonrasında, üzerinde çin lak işçiliği bulunan tüm seri ve modellerinde çakmağın altında ve ön kısmında küçük bir tütün yaprağı işareti bulunmaktadır, sahte çakmaklarda ise lak kaplama olmayıp da bu işarete rastlanılabilir, ya da lak kaplama olmayıp sözde altın veya gümüş kaplı bir çakmakta, orijinal lak kaplı olan modellere has "Laque de Chine" yazısına da rastlanabilir. "Laque de Chine" ibaresi Lak yani mine kaplı modelleri belirtmek için kullanılan bir terimdir. Bu sanat, Çin'de 8 bin yıl önce ortaya çıkan bir cilalama sanatıdır ve S.T. Dupont, lak kaplı modellerini bu şekilde isimlendirmektedir. Bu terim çakmağın Çin yapımı sahte olduğunu belirtmez.

    Lak malzemesine değinecek olursak; Japonya, Çin ve Kore'de yetişen Lak ağacının gövdesinden elde edilen ham kıvamdaki lak, buralardan elde edilip varillere doldurularak Fransa'ya, Alp dağlarının eteklerindeki Faverges'te bulunan S.T. Dupont fabrikasına ihraç edilir, buradaki ustalar bu ham kıvamdaki lak malzemeye çeşitli katkılar ve toz halinde kök boyası katarak ortaya çıkan yoğun kıvamdaki malzemeyi merdanede çekmek suretiyle iyice kıvama getirip malzemeyi, kaplanacak çukur yüzeye uygun kıvama getirirler ve bu lak malzeme, kaplanan yüzeye kat kat sürülür. Sürme işi bittikten sonra yeni kaplanmış çakmak veya kalem, soğutucuya konulur ve "lak"ın donması sağlanır. Bu işlemden sonra ıslak zımpara ile (insanüstü bir itina gösterilerek) cilalama işlemi yapılır.

    Buradan anlaşıldığı üzere S.T. Dupont hiçbir ürününü Çin'de yaptırmamaktadır. Orijinal çakmakta "Laque de Chine" ibaresini gören bazı kişiler çakmağın sahte olduğunu sanmaktadırlar. Oysa bu S.T. Dupont'un kendi terimidir. Sahte çakmakta da bu ibare yer alabilir.

    Line 2 serisinin en pahalı modellerine örnek verecek olursak, NY 5TH Avenue, Versailles, Art Nouveau (1993), Arts&Crafts, Shangai, Europa 1993, French Revolution, Habanera serisi özel yapım olanlar ve Japon sanatçı Maki E.'nin bizzat el işçiliğiyle ürettiği şahane ve en pahalı serilerdendir. Ayrıca üzerinde değerli taşlar bulunan (pırlanta gibi) modeller de bulunmaktadır. Bu yazılan özel seriler bunlardan ibaret değildir, çok fazla özel seri bulunmaktadır. Ben bile gün geçtikçe farklı bir özel seri ile karşılaşabiliyorum. Sahte bir Dupont çakmakta malzeme kalitesi kendini gösteren yegane unsurdur. Hiçbir sahte ürün orijinalinin yerini tutamaz ve imitasyon ürün yapan üretici ürünün maliyetini düşürmek için doğal olarak malzeme kalitesini düşük tutar. Bu yüzden altın veya palladium kaplı olduğu söylenen sahte bir Dupont çakmağın dış kaplaması düşürme ve yoğun kullanım sonucu çok kısa bir zamanda aşınmakta ve dökülmektedir, gerçek bir dupont çakmak yoğun kullanıma çok daha uzun bir süre dayanır. Altın diye satılan sahte Dupont çakmağın bir çoğu parlatılmış pirinç gövdeye sahiptir.

    Çakmağımızın bakımı: Bakım işlemi S.T. Dupont yetkili servisi tarafından belirli bir ücret karşılığında yapılmaktadır. Yetkili servisin bakım işlemi teferruatlı bir işlem olup, yoğun kullanıma maruz kalmış bir çakmağın hafif çizik lak yüzeyi ve gümüş-altın kaplı olan çakmakların kararmış yüzeylerinin parlatılması da servis tarafından yapılmaktadır. Yetkili servis periyodik bakımını tavsiye ederim, çakmağı sorunsuz ve yeni gibi yapıyorlar. Bu bakım sırasında taş değişimi ve gaz ikmali de yapılmaktadır. Bunun dışında, Tobacco Shop'larda orijinal taş ve gaz bulunabilir. Kesinlikle orijinal ürün kullanın, çünkü başka bir ürün kullandığınızda çakmakta çeşitli arızlar meydana gelmesi olasıdır. Özellikle orijinal gaz kullanınız. Piyasadaki ucuz çakmak gazları çakmağın tüm iç kısımlarını etkileyebilir, kirli gaz çakmağın bazı kısımlarında tıkanmaya sebep olabilir. Yüksek basınçlı tüp ile çakmağa basılan gaz (piyasadaki diğer gazlar), sibobun arıza yapmasına neden olabilir.

    S.T. Dupont çakmaklarda serilere göre gaz renkleri vardır. Bunlar:

    - Line 2 ve Line 1 küçük model (small)'da Sarı renkli gaz kullanılır,

    - Gatsby çakmaklarda (yani Line 2 small) Yeşil renkli gaz kullanılır,

    - Line 1 büyük model (large) çakmakta Kırmızı gaz kullanılır,

    - Line D serisinde ve Line 1 small tabanlı başka bir model olan Soubreny'de ise Mavi renkli gaz kullanılır.

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<


    Gazların renk olarak ayrılması, çakmakların doldurma siboplarının farklı olmasından kaynaklanmaktadır. Verimli bir ikmal için çakmağınızın serisine uygun tüpü kullanın. Doğru seçilen tüp, çakmağın sibobuna tam oturacak ve verimli bir şekilde çakmağınızı dolduracaksınız.

    - Çakmağınıza uygun gazın seçimi için sibop kapağının içine bakınız, kapağın içine boya sürülmüştür. Kullanılacak gazın rengi boya ile belirtilmiştir.

    Orijinal gazı alıp siboba vidalamak suretiyle tüpü çakmağa sabitleyin, tüpü bir başka çakmak vasıtasıyla ısıtarak tüpteki gazın çakmağa geçişini kolaylaştırabilirsiniz. Burada dikkatli olmak zorundasınız, çünkü plastik tüp yoğun ateşe maruz kaldığında patlayabilir. Tüpü patlatmamak için ateşi tüpün etrafında hızlıca dolaştırarak ısıtın. Bu teklikeyle karşı karşıya kalmak istemiyorsanız çakmağınızı buzdolabının buzluk kısmında 30 dakika kadar bekletin ve ondan sonra dolum yapın. Çakmak soğuk olduğu için gaz, ortam sıcaklığından daha soğuk yere yani çakmağa dolacaktır.

    Çakmağınızı temizlerken mikrofiber bez ya da gözlük silme bezi kullanınız. Yoğun kullanımdan etkilenmemesi için orijinal S.T. Dupont deri kılıf kullanmanızı tavsiye ederim.

    S.T. Dupont, çalışanlarına değer veren bir kuruluştur. Bunu çakmağın gizli bir yerine çakmağı yapan ustanın imzasını (evet yanlış okumadınız) atmış olmasından anlayabilirsiniz. Çakmağın üst kısmı söküldükten sonra silindir yuvasından çıkarıldığında silindirin döndüğü oyuğun içine bakabilirsiniz, orada çakmağınızı yapan ustanın imzasını göreceksiniz ;)

    Dünya çapında kendini ispatlamış özel bir ürün kullanıyorsunuz. Dupont'unuzun ateşinin sönmemesi dileklerimle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murder Inc. -- 11 Şubat 2015; 0:59:58 >
  • Bir çakmak ne kadar önemli olabilir fazla abartılı bir konu değil mi bu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lümpen

    Bir çakmak ne kadar önemli olabilir fazla abartılı bir konu değil mi bu?

    tercih meselesi.
  • 11yıllık sigara kullanıcısıyım ama hiç çakmak merakım olmadı bugüne kadar.Hep elime ne geçtiyse tekel bayilerde hangi çakmağı bulduysam onu aldım. 1 liraya 1 buçuk liraya. Bir ara zippo alayım dedim.90 tl den aşağı çakmak göremedim ve bir çakmak için değmez dedim vazgeçtim.Bu Dupont tarzı çakmakların çakmalarından geçmişti bir ara elime.Orijinallerinin fiyatları ne kadar aşağı yukarı?
  • Alt tarafı bi çakmak
  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    modellere, üzerindeki işçiliğe ve malzemesine göre değişir. 650 tl'ye de var 26.000 euroya da var. en ucuz modeli gümüş kaplamalı line 1 small. 650-800 tl arasında satılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murder Inc.

    modellere, üzerindeki işçiliğe ve malzemesine göre değişir. 650 tl'ye de var 26.000 euroya da var. en ucuz modeli gümüş kaplamalı line 1 small. 650-800 tl arasında satılıyor.

    Altın,gümüş vs olması benim için önemli değil.Sıradan bir metal de olabilir paslanmayacak. İşçilikte benim için pek önemli değil.Hani zipponun şu düz modelleri var ya mesela onlar benim çok hoşuma gidiyor.Yani işleme filan sevmiyorum.Ama yazdığından anladığım kadarıyla bu tamamen özel üretim çakmaklarından.Yani özel malzemeler ve özel işçilik kullanılıyor.Zaten 2 haftada bir çakmak kaybeden bana gitmez ozaman. Ya da en azından Dupont değil de başka bir marka tarafından üretilen aynı bu tarzda çakmaklara bakmak lazım.böyle 50 tl civarında bulabileceğimiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesikparmak

    quote:

    Orijinalden alıntı: Murder Inc.

    modellere, üzerindeki işçiliğe ve malzemesine göre değişir. 650 tl'ye de var 26.000 euroya da var. en ucuz modeli gümüş kaplamalı line 1 small. 650-800 tl arasında satılıyor.

    Altın,gümüş vs olması benim için önemli değil.Sıradan bir metal de olabilir paslanmayacak. İşçilikte benim için pek önemli değil.Hani zipponun şu düz modelleri var ya mesela onlar benim çok hoşuma gidiyor.Yani işleme filan sevmiyorum.Ama yazdığından anladığım kadarıyla bu tamamen özel üretim çakmaklarından.Yani özel malzemeler ve özel işçilik kullanılıyor.Zaten 2 haftada bir çakmak kaybeden bana gitmez ozaman. Ya da en azından Dupont değil de başka bir marka tarafından üretilen aynı bu tarzda çakmaklara bakmak lazım.böyle 50 tl civarında bulabileceğimiz.

    Hocam bundan bir tane al çakmak kaybetme alışkanlığın sona erecektir ayrıca krom kaplama olayı bunlarda yok. dışı gayet dayanıklı. defalarca düşse bile kaplaması atmıyor. en derin çizik ve göçüklerde bile dış kaplama atmaz göçüğün içini kaplar kötü görüntü bırakmaz. sahtelerde ise kaplamayı çabucak atıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesikparmak

    quote:

    Orijinalden alıntı: Murder Inc.

    modellere, üzerindeki işçiliğe ve malzemesine göre değişir. 650 tl'ye de var 26.000 euroya da var. en ucuz modeli gümüş kaplamalı line 1 small. 650-800 tl arasında satılıyor.

    Altın,gümüş vs olması benim için önemli değil.Sıradan bir metal de olabilir paslanmayacak. İşçilikte benim için pek önemli değil.Hani zipponun şu düz modelleri var ya mesela onlar benim çok hoşuma gidiyor.Yani işleme filan sevmiyorum.Ama yazdığından anladığım kadarıyla bu tamamen özel üretim çakmaklarından.Yani özel malzemeler ve özel işçilik kullanılıyor.Zaten 2 haftada bir çakmak kaybeden bana gitmez ozaman. Ya da en azından Dupont değil de başka bir marka tarafından üretilen aynı bu tarzda çakmaklara bakmak lazım.böyle 50 tl civarında bulabileceğimiz.

    ayrıca minijet ve maxijet fiyatı daha uygun olanlarıdır. çok güzel makinalardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murder Inc.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesikparmak

    quote:

    Orijinalden alıntı: Murder Inc.

    modellere, üzerindeki işçiliğe ve malzemesine göre değişir. 650 tl'ye de var 26.000 euroya da var. en ucuz modeli gümüş kaplamalı line 1 small. 650-800 tl arasında satılıyor.

    Altın,gümüş vs olması benim için önemli değil.Sıradan bir metal de olabilir paslanmayacak. İşçilikte benim için pek önemli değil.Hani zipponun şu düz modelleri var ya mesela onlar benim çok hoşuma gidiyor.Yani işleme filan sevmiyorum.Ama yazdığından anladığım kadarıyla bu tamamen özel üretim çakmaklarından.Yani özel malzemeler ve özel işçilik kullanılıyor.Zaten 2 haftada bir çakmak kaybeden bana gitmez ozaman. Ya da en azından Dupont değil de başka bir marka tarafından üretilen aynı bu tarzda çakmaklara bakmak lazım.böyle 50 tl civarında bulabileceğimiz.

    ayrıca minijet ve maxijet fiyatı daha uygun olanlarıdır. çok güzel makinalardır.

    Alıntıları Göster
    Şuan kullanmakta olduğum Dupont Gatsby. Özel siparişle yapılmış. Örnek sayısı sadece İspanya'da bir düğünde Arap şeyhi tarafından davetlilere hediye edilen kardeşleri kadar.

    Edit: Dışı egzotik bir ahşap kaplamadır.

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<< >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<< >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<< >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murder Inc. -- 11 Şubat 2015; 0:42:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murder Inc.

    Şuan kullanmakta olduğum Dupont Gatsby. Özel siparişle yapılmış. Örnek sayısı sadece İspanya'da bir düğünde Arap şeyhi tarafından davetlilere hediye edilen kardeşleri kadar.

    Edit: Dışı egzotik bir ahşap kaplamadır.

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<< >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<< >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<< >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<

    Alıntıları Göster
    Bu senenin yeni modelleri ve S.T. Dupont'un çok nadiren kullandığı beyaz mineye sahip modellerden en yenisi "Padron 50th Anniversary" Ligne 2
     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<< >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murder Inc. -- 11 Şubat 2015; 0:55:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murder Inc.

    Bu senenin yeni modelleri ve S.T. Dupont'un çok nadiren kullandığı beyaz mineye sahip modellerden en yenisi "Padron 50th Anniversary" Ligne 2
     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<< >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<

    Alıntıları Göster
    Tournaire serisi çakmak küllük ve dolmakalem yapımı; S.T. Dupont atölyelerinden bir video

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murder Inc.

    Tournaire serisi çakmak küllük ve dolmakalem yapımı; S.T. Dupont atölyelerinden bir video



    Alıntıları Göster
    Line 1 üretimi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murder Inc.

    Line 1 üretimi



    Alıntıları Göster
    Atölyeden

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murder Inc.

    Atölyeden



    Alıntıları Göster
    line 1 serisinden dupont sayfadaki ilk resmin aynısı altın kaplama koleksiyonculara duyurulur

    @Murder Inc.
  • Reis bende bu çakmak var, modelini ıvırını zıvırını araştırdım ama net bir sonuca ulaşamadım. Babam yıllar yıllar önce almış bunu, sigarayıda bıraktı, şimdi ben kullanmayı düşünüyorum. Biraz ağır bir sorumluluk ama en kötü çakmağı bile kaybetmem o yüzden rahatım. Gazının rengi maviymiş babam unutmamış yalnız, dolumu için tüpü almaktan başka herhangi bir şey gerekiyor mu aparat vs. gibi? Ayrıca ankarada periyodik bakımını yapan bir yer var mı bildiğin?
     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<< >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dgkn_ngn

    Reis bende bu çakmak var, modelini ıvırını zıvırını araştırdım ama net bir sonuca ulaşamadım. Babam yıllar yıllar önce almış bunu, sigarayıda bıraktı, şimdi ben kullanmayı düşünüyorum. Biraz ağır bir sorumluluk ama en kötü çakmağı bile kaybetmem o yüzden rahatım. Gazının rengi maviymiş babam unutmamış yalnız, dolumu için tüpü almaktan başka herhangi bir şey gerekiyor mu aparat vs. gibi? Ayrıca ankarada periyodik bakımını yapan bir yer var mı bildiğin?
     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<< >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<
    merhaba iyi günler. elimde babamdan kalma bir adet dupont çakmak vardır. internette baktığımda S.-T.-Dupont-Line-1-Gold-Plated-Lighter a çok benzemektedir. ayrıca eski dolum tüplerinin rengi sarı renktedir. Değeri sizce ne kadardır? Yaklaşık 40 senelik bir çakmaktır.

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc84 -- 31 Ekim 2015; 1:17:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nc84

    merhaba iyi günler. elimde babamdan kalma bir adet dupont çakmak vardır. internette baktığımda S.-T.-Dupont-Line-1-Gold-Plated-Lighter a çok benzemektedir. ayrıca eski dolum tüplerinin rengi sarı renktedir. Değeri sizce ne kadardır? Yaklaşık 40 senelik bir çakmaktır.

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<

     >>S.T. DUPONT ÇAKMAK SEVERLER VE KULLANICILAR KULÜBÜ<<


    Alıntıları Göster
    Hocam benim elimde de anlattığınız bilgilere göre Line 2 model bir çakmak var. Ancak gaz dolum yerinde herhangi bir boya yok. Yine verdiğiniz bilgilere göre sarı gaz doldurmam gerekiyo. Benim merak ettiğim asıl konu ise misal ben bu çakmağa sarı değil de başkar renk gaz koyarsam ne olur. Çakmak yanmaz mı yada arıza mı verir. Bu gazların farklı renkte olmasının sebebi nedir o konuda bizi bi aydınlatır mısınız.
  • Bir çakmak için destan yazmışsın resmen ajan
  • Güzel konu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.