Şimdi Ara

DD NİTROMİX Parametre-Dış Hava Sensörü-VRC470F (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
13
Favori
31.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lapa1 kullanıcısına yanıt
    Hocam tespitleriniz doğrudur.Dikkatli ve bilinçli kullanıcı olduğunuz hakkında şüphem yok. Konuya katkılarınızdan ve emeğiniş,zden ötürü tekrar teşekkür ederim. Çünkü bende parametre isteğim geri dönme nezaketinde bulunmayan çok arkadaş oldu. sizin ilginize teşekür ederim
    düşük dönüş sıcaklığında yoğuşma fazla oluyor bende bunu gördüm yoğuşma suyunu damacanaya akıtıyorum.
    çok soğuk havalarda ot eyer ev yalıtımsız ise fazla iş yapmıyor. ot havalr ılıman olunca daha etkili tıpkı trv de olduğu gibi.
    ben ot kullandım benimkisi meşhur 6001 di 5 gün sonra iptal ettim.
    +-1 çalıştığından dolayı aşırı derecede evin soğuduğunu hissetiriyor. evi ben minimum 22 de tutmak istersem 23 e ayarlamam gerekiyor ve 24 olunca kapanıyor 22 olunca açılıyor. sizde takdir ederseniz çok soğuk havalarda veya orta soğukta öğle 50 55 derecelerle kolay değil 24 dereceye çıkarmak. hadi hata kaza çıktı. 22 derec olana kadar bekle düştüğünde zaten üşürsünüz. bu sürede su soğuduğunda yoğuşma fala olur fakat çalışma çok usun sürüyor. zaten arad kombi 55 dereceği bulunca kapar açar yoğuşma ilk termostat açtığı gibi olmaz. 24 derece ye bulana kadar dur kalk yapa yapa çalışır.

    sonra 05 hassasiyeli bir arkadaşımdan aldım ondan da memnun kalmadım üşüme hissi doğuruyor 05 derece.

    bu şekilde kullanırken benim günlük yoğuşma suyum 5 -6 litre birikiyordu orta soğuk ve soğuk havalarda.

    sonra ben bütün odalara trv taktım. ve kendi yaptığım dış hava sensörünü bağladım. d01:2 d02:20 d18:0 d43:1.3 d45:23 yaptım.Danfoss ra2000 bu konuda bir numaradır. bütün odaları istediğim sıcaklığığa ayarladım. benim yoğuşma suyu 10-12 litrelere çıktı günlük. en soğuk havada kombi 50 derecenin üstüne çıkmadı en soğuk oda 20(istesem buda 22 olur fakat ayarı düşük trv nin) en sıcak oda 22 derecenin altına düşmedi. Bu şekilde faturam gayet makul geldi.
    sonra ben salonda oturmadığım için salonun peteklerini kapattım. bu sefer yoğuşma suyum 5-6 litreye düştü ve şuan o şekilde kullınıyorum.
    havalar şuan ılık gidiyor kombi 35-42 derece arasında kendini ayarlıyor dış hava sensörü sayesinde yoğuşma ssuyum günlük 2,5-5 liştre arasında değişiyor. yaoğuşma artmasına sebeb olan etkenlerden biride brulör durunca pompanın durması olayı. günlük yakıt min 2,5 mküp max. 11 mkübü geçmedi odaların hepsi açık ve 20-23 derece arasında oda sıcaklıkları hep.

    Valal hocam izmir bana hep soğuk gelmiştir. ben ankarada askerlik yaptım kütahyada okudum manisada doğdum fakat buralarda üşümezdim. fakat izmirin ayazı nemi üşütüyor insanı. normalde izmirde bizim faturalar 150 geçmemesi gerekirken soğuk yerlerde oturanlarla aynı gazı yakıyoruz. hatta daha fazla yakanlar bile var ben 350-500 fauralar gördüm izmirde. Sebebi bana göre biz izmir de oturanlara 20 derec oda sıcaklığı yeterli gelmiyor üşüyoruz. daha soğuk olan yerlerde adam -10dan 18 derece eve girinece ev sıcak diyor. biz ise dışarısı 10 derec ev 20 derec sıcak gelmiyor ve 23 -25 derece leri istiyoruz ve faturada yükseliyor. ben evi 20 derece ayarlasam benim fatura 150 yi geçmez soğuk havalarda.

    bu arada benim termometreler yerden 75 cm yuksekliktedir. 1,5 metre yukarıya koyduğumda 1 derce fazla gösteriyor . onun için yerin ısınmasını ölçüyorum ben yere çok oturduğum için.


    hani derler ya yoğuşmalı soğuk yerler için bana göre tam tersine sıcak yerler için izmir aydın hatay mersin manisa muğla. çünkü kazan sıcaklığını fazla yükseltmeden ısınıyoruz bizler benim kombi 50 nin üstünü görmedi henüz. oda 1-2 gündür. bu yüzden yoğuşma daha fazla oluyor bizde.
    şuan apartmanda tek yoğuşmalı bende hepsine fark atıyorum faturada. hepimizde aynı anda yaptıdık tesisatı hatta bana dediler ne gerek var yoğuşmalıya. hatta benim ustaya kızdılar 3 günde tesisat mı biter diye. ama ben hiç bişey demedim ustama adam tek başına yaptı herşeyi. saba 10 da geldi akşam 5 de gitti memur gibi ama bana dedi en az senin faturan gelecek diye ondan allah razı olsun bana şap altı yapalım diye ısrar ettiği için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 25 Şubat 2015; 13:25:23 >




  • lapa1 kullanıcısına yanıt
    hocam bu fandan gelen sese fazla takılma. bende de aynı sorun var. ön kapağı açınca anormal ses geliyor fandan normal çalışmada bile düzensiz bir ses sanki dağılmış rulman sesi gibi faka hızını etkilemiyor sanırım parametreden bakınca hızı sabit çok az oynuyor oda normal derim ben. yani uuzun lafın kısası bizim kombiler çok sessiz kombi sınıfına girmiyor fakat çok stabil çalışan kombi.yine üsüne basarak söylüyorum sizim 5. çigiye çıkmasının tek sebebi oda termostatı. ama takılmayın çıkmasına izin verin yoksa bu sefer su geç ısınır. bence d00:23 de kalsın bu sefer kullanım suyu ısınmaz. Çünkü modülasyon çizgisini yükseltme olayını gidiş ve dönüş suyu arasındaki farka göre yapıyor sizin dönüş suyu çok soğuk ve kombide 55 derecede olursa bu sefer çizgileriş çoğalıtor bende gidiş dönüş devamlı 8 derece fark olduğundan yani ot olmadığından 2. çizginin üstünü görmedim ha nasıl görürüm dış hava sensörünü iptal edip kombiyi 60 a aniden çıkarırsam görürüm 5. çizgiyi diğer türlü hiç bir şekilde şahit olmadım ot kullanmayan hiç bir kullanıcıda eğer kombiyi kapatmıyorsa olmamıştır. eğer illa ot kullanıcam diyorsanız 0,1 hassasiyetli alın görme ihtimaliniz düşük olacak çünkü su fazla soğumadan kombi devreye girecek.

    benim şuan dışarısı izmirde 14 derece kombi otamatik 38 derece ayarlı en fazla 5 dak çalışır dönüş sıcaklığına göre min 25 max 45 dak durur. gidiş dönüş sıcaklık farkı 8 derecenin altına düşmediği için 2. çizgiyi geçmez. aslında bu ılık havalarda kombiyi p28 moduna alıp tek çizgiye düşsek fena olmaz derim denemek lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 25 Şubat 2015; 13:19:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meddah58

    Arkadaşlar bu isten anlayan arkadaslardan bakım videosu bekliyoruz.

    meddah hocam bence 3 seneden önce dokunma derim kombiyi bakım için. tek yapacağın iş bana kalırsa kombinin altındaki filitre birde kombinin brulöre giren boruda siyah kapaklı filitre var onu temizle diğer türlü brulörü açma derim. sebebine gelirse bunlarda kapağın altında çonta var sök tak yapıbca randuman vermez kanatindeyim. ama bu bizim kombilerde ikinci eşanjörde kreçlenme olup kullanma suyunu ısıtma sorunu olabiliyor. buda 3 yılda olmaz sanırım sökersen alttaki yatay plaka eşanşörü sökersin. sanırım sizin kombide daha yeni dokuma ve dokunturtma kombine başkasına. gittiyi yere kadar gitsin bakım dedikleri üfürme servislerin yaptıkları.
  • 5 nci kademede yanmasının istememe sebebi bir çınlama sesini duymam. Benim kulaklarımın yüksek frekanslı (tiz) seslere karşı hassas olması. Bu ses beni rahatsız ediyor. Eşim ise bahsettiğim sesi duymadığını söyledi. O yüzden kombinin 5 nci kademede yanmasını istemiyorum.

    İzmir’de çoğu zaman nem fazla olduğundan üşüme hissediyorsun. Haklısın. Burada da nem fazla olduğunda ben de farkediyorum. Kemal Sunal’ın filminde olduğu gibi romatizmam alarm veriyor, bugün yağmur/kar yağacak diyorum. Nemli havada bende 24 derecede üşüme hissediyorum. Buranın havasıda Ankara ile hemen hemen aynıdır.

    Halen D00=18 KW D01=3‘e ayarlı. Kalorifer ve kullanım suyunda problem yok. 17KW yaparsam bu havalarda kullanım suyunu ısıtmakta zorlanıyor.

    6001 termostat bence +-1 derece değil. Daha kötü. Sanırım o yüzden termostata karşısın ve bu termostat olayından soğumuşsun. Komşuda, bu termostatı hassaslığını ölçmek için pencere dışına koydum. Ancak 2-3 dakika sonra termostat içindeki role tak diye ses çıkarttı. Benimkini ön bölümünü ayırıp pencere dışına çıkarır çıkarmaz role sesini duyuyorum.




  • lapa1 kullanıcısına yanıt
    6001 rezil ötesi bişe ya. tepkisin geç olması sorun değil. 0.1 derece farkla devreye girip çıksa sorun yok. onu yapmak için denemediğim yöntem kalmadı içinde yazılımsal olduğu için hiç bir şey yapamıyorsunuz. aslında siemens 01 olanı var onu almak istiyorum veya vailantın vrc470f fakat pahalı. masraf yapmak istemiyorum artık. sonuçta ikisinide alsam benim faturamı 50 tl daha aşağı düşürmez sonuçta. benim 6001 eğer izmir dışına çıkarsam 20 ye alıyorum 19 da çalışıp 21 duruyor o şekilde kullanıyorum. diğer turlu hep 30 da :) haklısınız 6001 beni termostattan soğuttu. birazda kombyi termostat takınca 65 derece çalıştırın diyor klavuzuda en kötü 55 de çalıştırmak lazım. yüksek dercelerde çalıştırıpta duvarda is ve peteklerde kireçlenme olmasını istmiyorum.

    hocam kombi 5. çizgide çalışınca aşırı ses çıkarıyor hele birde ön kapağı sök o şekilde dinle kombiden nefret edersin daha duymadığın ne sesler var filitre sesi de cabası tıkır tıkır tıkır. acaba cam yünü koysam keser mi sesi. bende de ilk devreye girerken hızlı döndüğünden ses yapıyor. 5-6 derece birden yükseltiyor ilk başta. hatta reset attıktan sonra direk 5 çizgide çalışıp 10-12 derece birden artırıp dereceyi kombiyi stop ettiriyor belli bir süre sonra tekrar çalıştırıyor bu sefer 2. çizgide açıyor kapanmıyor. Eğer trv lerin hepsi kesime gitti ise suyu tam devir daim edemediğinden tekrar hemen kombiyi kapatıyor su sıcaklığının düşmesini bekliyor. yani kombilerimizin yazılımı çok güzel.




  • Ben kombinin sesinden memnunum. (5 nci kademe hariç, o yüzden 4’e düşürdüm)
    İçine izocam yaparak belki sesi azaltabilirsin ama bu seferde içeride oluşan ısı dışarıya atılamadığından dolayı elektronik kart zarar görebilir. Tavsiye etmem. (Kombinin altında boruların girdiği bölümü dikkatle incele burada delik olmaması lazım özellikle “dış hava sensörü” kablo deliği geniş olabilir ve ses buradan çıkar). Ben servis gittikten sonra ilkönce pompa devrini 2 nci kademeye düşürdüm.
    3 ncü kademede çalıştırmama sebebini daha önce yazmıştım. (Sahtekar servis kombi pompasını 2 nci kademe de deyip kapağını bile açmamıştı) Kapak kenarındaki contayı kontrol et. Bir yerde eziklik olabilir ve ses buradanda çıkabilir.

    Benim filtreden ses gelmiyor. Tesisat eski olduğu ve birkaç kere su boşaltmak zorunda kaldığım için, tesisatta pislik kalmadığını sanıyorum. Tesisatta halen antifiriz var. Kış bitince filtreyi her ihtimale karşı söküp, pislik olup olmadığını kontrol edeceğim.

    Bu arada uzaktaki peteklerden birinin vanası tam açık olsun. Bunun sebebide pompanın güçlü su basmasından dolayı önüne gelecek bir pisliğin vanaları tıkaması ve bunun sonucunda da pompanın zorlanarak arıza yapması.

    Pompa üzerinde otomatik hava purjörünü kontrol et. Üzerinde sibop kapağı gibi plastik bir kapak var. Bunun gevşek durmasını sağla. (Fabrika da bu sibop kapağı sıkılmış olabilir ve bu da filtre ile motor bölmesinde su içinde oluşan havayı atamamasına neden olur.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapa1 -- 25 Şubat 2015; 18:30:53 >




  • VRC 693 dış hava sensörünüz geldimi acaba?Sonuç alabildinizmi?
  • anonim112 A kullanıcısına yanıt
    yok hocam gelmedi daha. kendi taktığım ntc ile kullanıyorum şuan 8-20 derec arası dış sıcaklıkta sorunsuz çalışıyor. 11 şubat ta kargoya verildi. 24 şubat 2mart arası diyor. aslında turkıyeye girmiştir ama bizim ptt hızı malum. birde takip no olmadığından takip edemiyorum
  • lapa1 kullanıcısına yanıt
    Hocam dün akşam koçtaştan izopan aldım kombinin içini açıp etrafını sardım sesini %30-35 kestim. elektronik karta zarar vereceğini sanmıyorum kart aşağıda kalıyor ve ayrı bir kutu içinde. filitreden kastım burulörre giren bakır borunun siyah plastikle birleştiği yerde bir filitre daha var siyah platik ondan ses geliyor içinde filitre oynadığından tıkırtı yapıyor yanlız bu normalde duyulmaz saç kapak açıkken duyarsın. benim şuan büğtün hepsinde trv(banyopanda yok) var banyopanında çok açık değil vanası yarım tur veya 1 tur en fazla. trv lerin hepsi kesime gitse dahi banyopan yeterli geliyor zaten 30 saniye çalışmadan kombi durup pompayıda durduruyor yani benim pompa devamlı çalışmıyor brulörün durmasıyla belli bir süre sonra duruyor. pompanın üstündeki sibop bende de gevşek. pompam 2 de çalışıyor. benim merak ettiğim bizim bu kombilerde bypass varmı. yani pompa zorlanmasında pompayı koruyacak sistem yani pompanın giriş ve çıkışına paralel bağlı basınca duyarlı boru



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 26 Şubat 2015; 11:12:33 >




  • İzopan içinde kalan kablo gibi erime ihtimali olan parça olabilir. Sesi keserken diğer parçalara zarar vermemek için izopan içinde kalan parçaları gözle kontrol et.

    Brülör yanarken özellikle FULL KADEME yanarken kazana elle dokun, kazan dışına iletilen ısıyı elle kontrol et. Bazı plastik parçalar sık sık ısınıp soğuma sonucu "zamanla" sertleşip dökülebilir. (Bu ihtimalide gözönünde bulundur) Ona göre izopan koyup koymamaya karar ver. (fanın plastiği,bobini, kablolar gibi)
    Sesi keserken, ortam ısısınında kombi dışına atılmasını da engellemiş oluyorsun.

    Pompaya bağlı Bypass gibi ilave bir önlem yok. Termostatik vanalar seninde bildiğin gibi ayarlandığı ısıya geldiğinde kapatıyor.(veya kazara çocuklar oynayıp vanaları kapatması). O yüzden emniyet yönünden 1 vana mutlaka tam açık olsun dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapa1 -- 26 Şubat 2015; 18:40:39 >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Gelmiştir artık sanırım.Yoksa kargo koybalmasın :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anonim112

    Gelmiştir artık sanırım.Yoksa kargo koybalmasın :(

    gelmedi malesef hocam. siz siz olun 3-5 euro fazla verin takip nolu kargolatın benim acemiliğime geldi. bu saaten sonrada gelse bişeye yaramaz
  • perlite mağmanın asit fazında oluşan lavların soğuyup gözle ve mikroskopla görülebilecek bir yapıda kırılmasının meydana getirdiği kütle bünyesinde su damlacıkları bulunan volkanik bir cam türünü ifade eder. Bazı perlit türleri kırıldığı zaman inci parlaklığında küçük küreler elde edildiğinden perlit ismi inci anlamına gelen “perle” kelimesinden türetilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecmfdn -- 9 Mart 2015; 14:16:34 >
  • İyi akşamlar. Bende Demirdöküm Nitromix P24 YOĞUŞMALI KOMBİ VAR. Ben bu kombiye Demirdöküm Exaconrol 7R Kablosuz Oda Termostatı aldım. Oda sıcaklığını 22.5-23 derecede tutuyorum. Bu cihazın tasarruf yapması için petek suyu sıcaklığını kaça ayarlamama gerekir?
  • 45-50-55 derece. Dış hava (bahar havası) gibiyse 45 idealdir. Ben çoğu zaman 50 C de tutuyorum. Çok soğuklarda 55-58 dereceye çıkarıyorum. Ayrıca bulunduğun şehir, peteklerin büyüklüğü, evin izolasyonu gibi diğer faktörleri gözönünde bulundurmak gerekiyor. Bunlar iyiyse dereceyi düşük tutmakta fayda var.

    Dereceyi yüksek tutarsan (örneğin 55 derecenin üstü) bir kısım sıcaklık (atık ısı) yoğuşmadan kazanılmadan bacadan dışarı gider.

    Dereceyi düşük tutarsan evin konfor sıcaklığına ulaşması uzun sürecek, üşüyeceksin, kombi kesime gittiği (yanmayı durduğu) için pompa çalışmaya devam edecek ve bu seferde elektrik tüketimin artacaktır.

    O yüzden yukarıda belirtilen duruma göre kendin karar vermelisin.
  • Teşekkürler bende istenilen dereceye geldiğinde pompa da duruyor sizde de öylemi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pompanın durması iyi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Termostat kapattıktan 5 dakika sonra kombi pompayı durduruyor. Termostat kapatmadıysa (ısı ihtiyacı devam ediyorsa) pompa çalışmaya devam ediyor.

    Durması iyi. Boşu boşuna çalışıp elektrik harcamıyor ve yıpranmıyor. (su boşu boşuna devir daim etmiyor)
  • Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuç nedir acaba? VRC 693 gelmiştir artık heralde...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.