Şimdi Ara

[TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
3
Favori
33.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NOT : İncelemenin en iyi şekilde görüntülenebilmesi için Ayarlar kısmından Tercihler / Resim Küçültme Ayarlarım sekmesinde , Sadece 900'den büyükleri küçült açık olmalıdır.







    Selam arkadaşlar.

    Bildiğiniz üzere BenQ uzun süredir oyuncular için özel monitörler üretiyor. Daha önce size XL2720Z yi incelemiştim. Şimdiyse 24'' ekran boyutu , fazlalıklardan arındırılmış sade ve kullanışlı yapısının yanı sıra piyasadaki segmentinde en düşük fiyatı sunan XL serisinin 2411Z kod adlı yeni canavarına yakından bakıyoruz.




     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]






    İncelemeye geçmeden önce hem marka hakkında hem de monitör hakkında biraz genel bilgi verelim. BenQ'dan , 2001 yılında teknoloji serüvenine başlayan ve 2012 yılı itibari ile genel olarak 20 Milyar $ ciro açıklayan bir teknoloji devi olarak bahsedilebilir. Firma genel olarak bu başarısını ve dünya çapında tutulan bir marka olmasını ciddi yatırım yaptıkları AR-GE departmanına bağlıyor. Yani internet sitelerinde yazdıklarına göre firma bünyesindeki tasarımcılar ciddi önem taşıyor ve insani ihtiyaçları gerekliliklerle birleştirerek bir ürün hayata getiriyorlar.

    Bu ekiple dünya çapında 200'ün üzerinde ödül kazandığını belirten firma, sosyal sorumluluk kapsamında doğaya daha az zarar veren , az enerji harcayan ürünleri üretmeye çalışıyor. Bugün inceleyeceğimiz XL serisi 2411Z kod adlı monitör de bu ürünlerden bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Aslında BenQ, XL serisi monitörler üretmeye bir kaç sene önce başlamış ve güzel tepkiler almıştı. XL serisinin ilk neslinin geniş çaplı başarısının ardından, BenQ bu özel monitör serisini daha da ileri taşımak için efsanevi Counter-Strike oyuncularıyla bir kez daha işbirliği gerçekleştirdi. XL serisinin adeta yeniden yaratılan özellik ve fonksiyonlarının profesyonel oyunculara avantaj sağlayacak güçlü oyun araçlarına dönüştürülmesi için gerçekleştirilen işbirliğinde, oyuncular uzun yıllar boyunca dünya standartlarında sahip oldukları deneyimi ve XL serisinin ilk nesline yönelik geribildirimlerini sunarken, BenQ’nun Ar&Ge çalışanları da görüntüleme cihazları alanındaki uzmanlıklarını kullanmışlardır.

    Ürün geliştirme ve test süreçlerinde, oyuncularla birlikte yakın bir işbirliği içinde çalışan ürün tasarım ekibi, her bir detayın geliştirilmesi ve son halinin verilmesinde sürekli bir fikir alışverişi gerçekleştirmiştir. Profesyonel oyuncuların yardımıyla geliştirilen XL serisi, “oyun detaylardadır” görüşünün gelişmiş bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.


    Şimdi XL2411Z nin teknik özelliklerine bakalım ve kutu içeriğiyle monitörü tanımaya başlayalım ;


     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]





    Teknik özelliklerden de anlaşılacağı üzere, XL2411Z , oyuncular için tasarlanmış. Bu yapılırken de üzerindeki gereksiz yüklerden arınarak fiyatıylada konumlandığı seviyede mükemmel bir yere oturmuş. Özellikle ülkemiz için oldukça mantıklı bir monitör olmuş 2411Z , BenQ yu tebrik etmek gerek.


    Kısaca Önemli Özellikler




    Yenilenme Oranı : 100HZ / 120HZ / 144HZ

    Bu kavram hayatımıza, LCD monitörler girdikten bir süre sonra girmiş oldu. Esasında bir süre önceye kadar çoğu kişi bu durumu önemsemezdi çünkü kullanıcı , sol üst köşede yazan FPS değerlerinin yüksekliğine göre oyunu akıcı oynayıp oynayamadığını yorumlayabilirdi. Bu Fraps değeri sebebiylede esasında kendi hissettiğine değil değerde yazana bakarak hareket ederdi. Profesyonel kullanıcılar ise aslında oyunlardaki akıcılığın sadece ekran kartına bağlı olmayıp '' dikey yenileme oranı '' ile bağlantılı olduğunu biliyorlardı. Yani , iş sadece iyi bir ekran kartı almakta bitmiyordu, kart ne kadar iyi olursa olsun monitör bunu bize yansıtamadıktan sonra aslında biz sadece akıcı oyun oynadığımızı zannediyorduk.

    Kısaca özetlemek gerekirse, özellikle bol aksyonlu, çatışmalı FPS tarzı oyunlarda , güçlü bir ekran kartı kullanıp yüksek FPS'ler alıyor olsak dahi, kimi zaman gözümüzün zor algıladığı kimi zamanda net algıladığı ama umursamadığımız yırtılmalar meydana geliyor. Yani bir nevi monitörümüz, ekran kartına darboğaz yapmış oluyor. Ekran kartı 60Fps ve üzerinde değer verdiği halde, biz monitör yenilenme hızı sebebiyle daha hızlı görüntü alabiliyoruz yada alamıyoruz. Yani monitörümüz ekran kartımıza yetişebiliyor yada yetişemiyor.

    BenQ XL 2411Z ' şuanda piyasadaki en yüksek değerlerden birine sahip ve 144Hz, kesinlikle her oyun için fazlasıyla yeterli ve üst düzey tatmin edici bir değer.




    Tepkime Süresi : 1MS

    Tepkime süresi , 1 pixelin ne kadarlık bir zaman diliminde renk değişimi yapabildiğini gösteren rakamsal yazılıştır. Düz mantıkta ise ne kadar az o kadar iyi sonucuna sanırım herkes varabilir. Tepkime süresine bağlı olarak ; Hareket İzi (Mortion Blur) , Hayaletlenme (Ghosting) ve İnput-Lag gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Mortion Blur etkisi, tepkime süresi düşük olan monitörlerde renk/görüntü değişimi sırasında değişim hızına pixel renk değişim hızı yetişemediğinde olur. Yani yeni görüntüyle beraber eski görüntüyü gözümüz seçer. Hayaletlenme ise, görüntü değişimi sırasında görüntülerin üst üste binmesini gözümüzün seçmesi durumudur. İnput Lag ise ses ve görüntünün beraber işlendiği uygulamalarda, görüntü tepkime hızının ses hızına yetişememesiyle oluşur.

    Bütün bunların sıradan ev kullanıcılarında yaşanmaması ( daha doğrusu fazla hissedilmemesi için ) , minimum sınır 5ms tutulmalıdır. Onun dışında profesyonel oyuncular ve iş profesyonelleri içinse bu değerin kesinlikle daha düşük olması avantajdır.

    BenQ XL2411Z ' de bu değer 1Ms ve bu değer zaten piyasadaki en iyi değer olma özelliği taşıyor.




    Çözünürlük / Boyut : 1920X1080P / 24''

    Bir monitöre bakma mesafesi , monitörün genişliğinden biraz daha geriden olmalıdır. Bu sayede hem göz sağlığı korunmuş olur hem de ekran çözünürlüğü ile ilgili problem yaşanmamış olur. BenQ XL 2411Z 24'' ve FullHD bir monitör. 24'' boyutundaki monitörler için fazlasıyla uygun bir çözünürlük 1920x1080P.Uygun bakış mesafesinde gözü rahatsız edecek herhangi bir pixxellenme vs. durum görünmüyor. Zaten yenilenme süresindeki en yüksek çözünürlüğü sunan monitör, günlük kullanım içinde fazlasıyla ideal bir boyut sunuyor. Kişisel görüşüme göre de zaten 24'' ten daha düşük boyutlara çok bakmamak gerekli özlelikle oyuncular adına ve bu seviyede bir monitör alınıyor ise.




    Ekstralar / Konnektörler : Ayarlanabilir ekran / FPS-RTS Modu / Hareket Bulanıklılığı DÜşürme vb. Oyun Modları / D-Sub / Dvi-D (144HZ için zorunlu) / 1XHDMİ


    Kutu ve İçeriği




     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]


    2411Z , BenQ Gaming kutusunda oldukça korunaklı bir şekilde geliyor. İnce bir şilteye sarılı şekilde gelen monitör, köpükler yardımıyla kutuya tam oturtulmuş bu sayede taşıma sırasında oluşabilecek bir sıkıntının da önüne geçilmesi hedeflenmiş.


     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]


    Kutu içeriğinden , monitör arkasında bulunan D-Sub - DVI-D ve HDMİ bağlantıları için kullanılan kablolar ve elektrik kablosu çıkıyor. Diğer monitörler gibi 2411Z kutusundan da Hdmi kablosu çıkmıyor lakin gerekte yok zira yüksek yenileme sürelerini alabilmek için kutudan çıkan DVI-D kablosunu kullanmak gerekiyor.

    XL2411Z, arka destek ayağı montajlı şekilde kutudan çıkıyor. Detaylı bakınca bu parçanın zaten ayrılmadığını görüyoruz. Parçanın monitörle bağlandığı mekanizma geniş açı yapabilecek şekilde ayarlanmış. Monitörü kutudan çıkardıktan sonra kullanıcıya sadece üzeri mat siyah altı demir döküm ve kaymaz kauçuk tabanlı altlığı tek vida yardımıyla montajlamak kalıyor. Buda oldukça basit ve hızlı bir işlem.


     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]


    2411Z, oldukça sağlam bir ayağa emanet edilmiş. Sallanma , titreşim yada herhangi bir kalitesizlik hissi vermiyor aksine hem monitörün kasasının hem de diğer malzemelerin kalite hissi oldukça güzel. Ayak üzerindeki küçük buton sayesinde ayak bir mancınık edasıyla uzuyor İtiraf etmeliyim ki ilk seferde biraz korktum ayağın hızlı çıkışından.


     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]


    Daha önce belirttiğimiz çıkışlar ve monitörün kendi ekseni üzerinde dönmesini sağlayan monitör arkası mekanizma.



     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]




    Fotoğraflarda görüldüğü üzere mancınık ayağımız



     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]



    Monitörün dikey pozisyonda hareket kabiliyeti fazlasıyla yeterli. Kullanıcı kendine göre istediği yükseklik ve açı ayarını rahatlıkla yapabiliyor. Sonrasındaysa herhangi bir ayar bozulması vs. olumsuz durum gözlemlemedim. Fazlasıyla sağlıklı duruyor.


     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]



    Monitör mat bir ekrana sahip. Yansımasız yapıdaki TN panelli bu ekran , oyunlarda piyasadaki en üst düzey parlaklık seviyesini sunuyor. Renkler ilk etapta monitör değiştirdiğiniz için alışıldık gelmeyebilir ama sağ alt tarafta bulunan butonlar sayesinde ister hazır ayar isterseniz de kendiniz bir ayar belirleyebiliyorsunuz. Bu ayarı da istediğiniz şekilde kaydetme ve hafızaya alma şansınız bulunuyor. Yani fiyat olarak abisi XL2420Z den daha düşük seviyede olsa da , hem panel hem özellikler anlamında neredeyse bir ikiz konumunda. BenQ sadece küçük bir kasa değişimi ile çok güzel bir seviye oluşturmuş. Abisi XL2420Z ve daha büyük abizi XL2720Z de bulunan ve ayarları klavye gibi buton ve tekerlek ile hızlı kontrol edebilmemize yarayan S-SwitCH kaldırılmış. Açıkçası fiyatında düşürülmesi adına fazlasıyla akıllıca bir hamle olmuş. Oyuncular için monitör üzerindeki tuşlarla ayar yapmak zor olmasagerek



     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]


    2411Z , ayarlanabiler açılarıyla oldukça kullanışlı olmuş. Bir oyuncu monitöründe olması gereken en önemli özelliklerden birisi de mutlaka ayarlanabilir yükseklik ve açı mekanizmasıdır. Bu seviyede benq oldukça başarılı bir profil çiziyor.




     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]





    XL 2411Z ' nin fiziksel yapısı için küçük bir video ekliyorum ;












     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]



    2411Z , pianoblack yerine mat siyah bir yapıyla geliyor. Sağ altta ayar butonları varken BenQ logosu Sol Alta kabartmalı olarak konumlandırılmış. Sağ üstteyse Kod Adı '' XL2411 '' yazıyor ve hemen yanda Nvidia 3D Vision özelliğini kullanabileceğimize dair bir ibare yerleştirilmiş. Monitör aynı zamanda Nvidia 3D Vision özelliği sayesinde ekstra alacağımız gözlükler ve sistemde kullanacağımız uyumlu nvidia ekran kartı ile birlikle 3D deneyimi de sunuyor. Nvidia ekran kartı kullananlar için bu güzel bir avantaj lakin 3D Vision gözlüklerine biraz bütçe ayırmaları gerekecek.



    Bakış Açısı





     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]


     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]


    KabloTV nin HD yayınını bağladığım 2411Z, oldukça verimli bir görüntü kalitesi sundu. Farklı bakış açılarında da sorun çıkarmıyor. Buda bir oyun monitöründe olmazsa olmaz özellik.



    Ayar Menüsü




    Ayar menüsü , panel ve neredeyse tüm özellikler aynı olduğu için diğer XL modellerinden farklı değil. XL2720Z / XL2420Z de ki ayar menüsü aynı şekilde XL2411Z ye aktarılmış, yani monitör üvey evlat yerine konulmamış
    Ayarları tek tek anlatmaya gerek görmüyorum, reismlere baktığınızda zaten hazır gelen ayarları ve konrtol / kayıt edilebilen ayarları göreceksiniz. Bu konuda herhangi bir eksikliği yok monitörün. Hatta farklı oyuncu modları bile ayarlanmış. Diğer 2 abisinden tek farkıysa bu ayar menüsünün dokunmatik panel yerine basmatik tuşlarla kontrol ediliyor olması ve S-Switch bulunmaması. Bütçesi üst seriye yetişmeyen oyuncular için çok mantıklı 2 düzenleme olmuş.




     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]

     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]

     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]

     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]



    Power butonu yardımıyla menüyü açıyoruz , İlk açılan menüde karşımıza ' Blur Reduction ' Picture Mode ' Display Mode ' Menü ' ve ' Exit ' bölümleri geliyor.

    Blur Reduction : Uzun zamandır, sıradan LCD ekranların yenileme oranları, profesyonel oyuncuların CRT ekranlardan LCD’ye geçmesini engelleyen asıl etken olmuştur. BenQ’nun yeni Hareket Bulanıklığı Düşürme teknolojisiyle, oyuncular en sonunda akılları rahat bir şekilde ekranlarını değiştirebilirler! Aşağıdaki simulasyon oyun videosunda, BenQ’nun Hareket Bulanıklığı Düşürme teknolojisinin, bu teknolojiye sahip olmayan ekrana kıyasla nasıl daha doğru nişan almanıza imkan tanıdığını göreceksiniz.



    Dipnot :



    Hareket bulanıklığı nedir?

    Hareket bulanıklığı hızlı hareketli sahnelerde piksel renklerinin gecikmeli değişiminden kaynaklanır. Bu, sıradan LCD ekranlarda görülen genel bir problemdir. Hareket bulanıklığı görüntü kalitesini düşürerek göz yorgunluğunu arttırır.

    Hareket Bulanıklığı Düşürme Teknolojisi

    Hareket Bulanıklığı Düşürme teknolojisi, özellikle milisaniyelerin büyük önem ifade ettiği aksiyon yüklü FPS oyunlarında ultra-akıcı, bulanıklık taşımayan bir oyun deneyiminin sağlanması amacıyla, çözünürlük, yanıt süresi ve yenileme oranı etmenleri (ve bir oyuncunun performansını belirleyen bu önemli üç etmenin bir arada nasıl çalıştığı) dikkate alınarak tasarlanmış benzersiz bir özelliktir. Bir dizi çözünürlük ve yenileme oranını destekleyen teknoloji, ekranda daha temiz ve net bir video kalitesi sağlar. Hareket Bulanıklığı Düşürme teknolojisiyle, görüntü bulanıklığı ve gecikmelerden kaynaklanan düşük görüntü kalitesi nedeniyle sıkıntı yaşamayacak olan oyuncular, daha fazla tepki süresi avantajıyla oynadıkları oyunlarda hatasız zaferler elde edebilirler.







    Hemen altında yer alan ' Pitcure Mode ' ise Standart , Movie , Photo , FPS , RTS vb. modlarla beraber , ayarlarını kendimizin yapıp kaybedebildiği ve manuel kullanım aparatı ile hızlı kullanım sağlanabildiği Gamer modlar içeriyor.

    ' Display Mode ' ile ekran büyüklük ve küçüklüğünü ayarlayabilirken , hemen altından da ana Menü'ye giriyoruz. Exit seçeneğide hemen burada bulunuyor.




    Dikey Kullanım Detayı




     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]



    Burada küçük bir yere dikkat çekmek gerekiyor. Sağ altta bulunan küçük çıkıntı sebebiyle , XL2411Z de dikey 3 monitörü yan yana konumlandırmak arada boşluk kalacağı için güzel sonuç vermez. Bunun yerine 2 tane yanyana konumlanabilir dikey durumda. Yatay durumda zaten herhangi bir sorun bulunmuyor. Dikey pozisyonda 2 den fazla monitör kullanacak oyuncular, XL2420Z veya XL2720Z ye bakmalılar.


     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]

     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]



    Genel Performans Değerlendirmesi





    LCD panelli monitörlerde güç tüketimleri standarda yakındır esasında. Birbirleri arasında 8-10W ancak oynar. BenQ XL 2411Z ' nin güç tüketim değeri ise firmanın açıkladığına göre 22W dolaylarında. Bekleme süresi boyunca ise 0.5W ve daha altında bir enerji harcıyor. Bu değerler ile rakiplerine nazaran daha az elektrik harcadığını söylemek sanırım yanlış olmaz. 2411Z nin ısınma durumuna gelince, malzeme kalitesinin hakkını verdiğini kesinlikle söyleyebiliriz. Monitörde herhangi bir ısınma vb. durum söz konusu olmuyor.


    Flicker Free (Titreşimsiz Ekran) / Düşük Mavi Işık / Black eQualizer


     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]



    Göz sağlığı önlemi olarak Düşük Mavi Işık

    BenQ’nun Düşük Mavi Işık özelliği sayesinde, net, rahat bir görüntü ile uzun saatler boyunca antrenman yapabilir ya da en üst düzeyde görsel kaliteyle oyunlarda rekabete girebilirsiniz. Sıradan bilgisayar ekranlarının ürettiği mavi spektrum ışığı, göz yorgunluğu, baş ağrısı ve uyku düzensizliklerinin önde gelen nedenlerinden biridir. BenQ’nun sunduğu çeşitli ayarlanabilir düşük mavi ışık düzeyleriyle, oyuncular gözlerini daha iyi koruyabilir. Yani artık gözlerinizi korumak için sarı renkli gözlükler takmaya gerek olmadığı gibi, oyunlar da çok daha net, rahat ve sıkıntısız olacak!

    BenQ Düşük Mavi Işık Monitörleri hakkında daha fazla bilgi için lütfenhttps://www.youtube.com/BenQGlobal adresini ziyaret edin




    Oyunlarda Rahatlık Sağlayan Titreşimsiz Ekran teknolojisi

    Profesyonel oyuncularla işbirliği gerçekleştirilerek geliştirilmiş olan XL2411Z, bütün parlaklık seviyelerinde titreşimi yok edecek şekilde tasarlanmıştır. Bu özellik uzun saatler ekran başından kalkmayan en azılı oyuncular için bile göz yorgunluğunu büyük oranda düşürürken, yüksek ölçüde görsel rahatlıkla, oyun performansını arttırır. Oyunlarda rahatlık sağlayan Titreşimsiz Ekran teknolojisine sahip BenQ Oyun Monitörleri, en zorlu rakiplerinize karşı kullanabileceğiniz efsanevi bir silahtır.




    Jilet Keskinliğinde Görüntüler İçin Black eQualizer

    Düşük görüntü kalitesinden kaynaklanan yanlış kararlar, en yetenekli oyuncuların bile kaybetmesine neden olabilir. Black eQualizer renk motoru teknolojisi bugüne dek benzeri görülmemiş düzeyde kontrol ve görüş netliği sunmak için tasarlanmıştır. Black eQualizer ile karanlık sahnelerin (aydınlık alanlar aşırı-ışıklandırılmadan) aydınlatılması ve böylelikle hayati önemdeki detayların korunması, oyuncuların kritik önemdeki çarpışmalarda düşmanlarını kolay bir şekilde saptamalarını ve her türlü durumda hızlı bir şekilde tepki vermelerini sağlar.




    GeForce 3D Vision Ready



     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]


    XL2411Z , 3D özelliği olan bir monitör. Ama bu özellik sadece Nvidia 3DVision özleliği olan ekran kartlarıyla uyumlu. Yani benim gibi bir amd ekran kartı kullanıyorsanız 3D aktif olmuyor maalesef. Nvidia uyumlu ve yeterli kartınız var ise, gözlükleri sizin ayrıyeten almanız gerekiyor. Araştırdığım kadarıyla kutudan gözlük çıkmama durumu BenQ ya özel değil. Yurtdışında monitör kutularından 3D gözlük çıkmıyor.




    Kullanıcı Deneyimi ve Son Söz



    144Hz yenileme süreleri , eskiden çok bildiğimiz şeyler değildi. Renkleri canlı olan monitörleri seçer keyfimize bakardım ama oynadığımız oyunlarda 80-100FPS de almayı beklemezdik. 25 Fps de de oynasak bizim için takılmaması yeterliydi. Şimdiyse durum çok farklı bir hal aldı. Artık hemen her yerde online yada ağ aracılığıyla oyun turnuvaları düzenleniyor, hatta bir çok takım ülkemizi bir çok statüde temsil eder duruma geldi. Artık oyun sektörü geliştiği gibi dolayısıyla grafik kartlarıda çok farklı bir çağ atladı ve uç düzeylere eriştiler. Multiplayer oyun oynamakta bu sıralarda moda oldu çünkü zamanla ülkemizin her ne kadar berbat olan internet altyapısı da buna müsaade eder hale geldi. Doğal olarak ta gözü keskin oyuncularda artık 50-60Hz oyun monitörlerinin sistemleirne ve gözlerine darboğaz yaptığını anladılar. Sonrasında durum çığ gibi büyüdü ve artık insanlarda bilinçlendi. Şimdi kullanıcılar 3000TL sye bir sistem topluyor, 1000TL ye ekran kartı alıyor ama 250TL ye aldıkları monitörün onları kısıtlayacağını kesinlikle biliyor. Bu sebeple , hem daha keskin , hem daha net , hem daha akıcı hemde daha profesyonel görüntü alınabilmesi adına oyuncu monitörleri artık ülkemizde de yayılmaya başladılar. Ülkemizde bu klasmanda varlık gösteren 2 firma var. Birisi Asus diğeriyse BenQ. Asus' un fiyatlarının yanına yaklaşmak çok mümkün olmadığı için uygun fiyatlı çözümler ve dünyada yaptığı isimlerde BenQ ' lar kullanıcıların oldukça dikkatini çekiyorlar. Öyle ki dünya çapındaki bir çok oyun turnuvasında BenQ ' nun oyun monitörleri kullanılıyor.

    Bugün incelmeye konuk olan monitör, BenQ ' nun F/P oyuncu monitörü XL2411Z oldu. 2411Z nin bizi en çok etkileyen özelliği ,, inceleme tarihindeki fiyatı oldu. Sunduğu özelliklere nazaran 950TL lik fiyatı ile , 1000TL altına 24'' tam anlamıyla bir oyuncu monitörü de görmüş olduk. Gerek sunduğu özellikler gerekse fiyatıyla BenQ 2411Z, 60FPS nin üzerinde oyun oynatabilen sistemi olan tüm oyuncuların düşünmesi gereken bir monitör. Hatta sistemi eski ve yeni bir monitör alacak tüm kullanıcılar düşünmeli zira mutlaka ilerde daha iyi bir sisteme sahip olabileceklerdir.

    Teşekkürler.



    BenQ Gaming ' in ülkemiz için hazırladığı Türkçe Site ; http://www.benqoyunmonitorleri.com/gaming-monitor/xl2411z.html


    Aktif Satış Linki : İnchesap.com



     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]







    Bonus


     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]


     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]


     [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı] [TR'de İLK] BENQ XL2411Z 144HZ Oyuncu Monitörü İncelemesi [Gönüllerin Kralı]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 12 Ocak 2015; 19:46:14 >







  • İnceleme harıka olmuş bu monotoru gözüme kestırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme çok güzel olmuş hocam eline sağlık, bende bu monitörün 27 inchlik olanına bakıyordum alet gerçekten çok güzel fiyatını da fazlasıyla hakediyor.
  • Teşekkürler arkadaşlar.
  • İnceleme çok iyi olmuş.Size sorum 60 hz ile 144 hz arasından uçurum bir fark var mı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xl2420z'de 2 adet hdmi girişi ve usb girişleri var, bunda tek hdmi var ve usb yok. Diğer özellikleri xl2420z ile aynı galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James T. Kirk -- 8 Ocak 2015; 19:31:07 >
  • @TickTok

    Teşekkürler. Güçlü bir ekran kartınız var ise var.

    @mutku

    İncelemede belirttiğim farklılıklar mevcut. Giriş çıkış portları ve Switch dışındaki tek fark fiziki yapı.
  • Mükemmel bir inceleme çok sevdiğim markalardan bir tanesi Benq çok oyun oynayan biri olsam düşünmeden alırdım sanırım
  • Teşekkürler hocam. Güçlü kart varsa böyle bir monitör şart:)
  • Kesinlikle mesela sana şart
  • İnceleme güzel. Keşke çerçeveleri daha ince yapsalarmış.
  • Bende 2tane var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi ya dikey şekildemi kullanıyorsun yoksa birlikte oyunlarda gerçekten müthiş bir his yaşatır
  • Yok digeri xl2720Z

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım o daha iyi sanırım değilmi boyutları dışında ekstra özellikler varmı büyük bir şey yani
  • İncelemesi monitor bölümünde. Performans olarak degil ama ekstra özellik anlaminda daha donanimli bir monitor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi doğal olarak'da fiyat yükseliyor Gülü seven dikenine katlanır diyelim...
  • İnceleme için teşekkürler üstat, eline sağlık.

    XL2720Z , XL2420Z modellerinden sonra bu modelinde forumumuzda incelemesi olması gayet güzel oldu.Hem de diğer model gibi yine ilk defa Türkiye'de sen inceledin.

    XL serisinin en uygun fiyatlı ürünü bu model ve bu fiyata 144Hz gibi yüksek Hz oranını da bize sunuyor.Bunun yanında diğer iki üst modelinden aşağı kalır yanıda pek yok.Hatta seninde konu içerisinde belirttiğin gibi fark sadece fiziksel olarak bile gösterilebilir.

    Stand kısmı da beklediğimden aktif bir kısım çıktı.Ben daha pasif ve basit bir şey bekliyordum (görünüm öyleydi).Ama o kadarda işlevsiz bir stand değilmiş. Abileri kadar olmasada iyi bir standa sahip XL2411Z modelide.Diğer tüm özellikler olarak dediğim gibi zaten aynılar diyebiliriz.
  • Alet cok guzel tam omurluk diyebilirim :) oyuncu sistemi toplayip gereksiz lcdleri almaktansa bi kac inc dusuk alip bunu almak daha mantikli sonra sistem topladim diye gecinenler var piyasada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.