Şimdi Ara

Newport İnternational University

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sizin 2 konu hakkında ki bilginize ihtiyacım var..

    1. arkadaşlar newport international university hakkında neler biliyorsunuz..ben sitesindeki bilgileri okudum..etrafınızda oraya giden tanıdıklarınız varmı..

    2. bu üniversiteden alınan diplomalar uluslararası tanınmışlığı var fakat yök tanımıyor..acaba burdan diploma alındıktan sonra denklik sınavına girilip denklik alınabilirmi..bunu şu nedenle soruyorum, acaba etrafınızda denklik sınavına giren tanıdıklarınız varmı..bu sınavda başarılı olma şansı nedir..soruları nasıldır ...

    not: arkadaşlar benim trabzon çimento fabrikasında çalışan makine teknikeri arkadaşım var..bu arkadaş uzaktan eğitimle lisans tamamlamak istiyor..bizimde danışabileceğimiz en iyi yer burası diye düşündük..yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

    üniversitenin linki:http://www.newportuni.com/ türkçedir....







  • Arkadaşlar Merhaba,

    Öncelikle sizlere kendimi tanıtmak istiyorum;

    2002 yılında liseden mezun olarak Öss ye girdim, Eskişehir Anadolu Üniversitesini kazandım, Radyo,Tv,Gazetecilik okumak istediğim bölümdü ancak Eskişehir Anadolu istediğim okul değildi. Araştırmalarım sonucunda bir eğitim danışmanlığı kurumununda destekleriyle dil okulu okumak üzere Canada ya gittim. Dil okulundan sonra eğitimimi devam ettirdim ve Everest College, Seneca College da İşletme Bölümü okudum.
    Everest College ın hiçbir akreditesi olmamasına rağmen Toronto da Guess?, Aldo Group, Nine West gibi 1000-5000 arası çalışanı bulunan büyük firmalarda yönetim kadrolarında çalışma imkanı buldum. Şimdi Türkiyedeyim, 2 yıl kadar ticaret yaptım , yorgunluk,evlilik hayatı ve Türkiye Şartlarının zorluklarından dolayı işletmemi kuzenime devrettim ve Türkiyede de bir kariyer oluşturma kararı aldım.

    Ailemin ''Devlet kurumuna gir, garantili olur'' yönlendirmeleriyle KPSS ve KPDS ye girdim,sınavların ikisinidende geçerli puan aldım. Ancak bir sorun vardı, YÖK benim diplomamı tanımıyor,denklik vermiyordu. Bunun üzerine özel sektörde kariyer arayışlarına koyuldum,kamuda benim eğitimimi tanımayan ve Yök denkliği olmadığından 1500 tl lik bir işi kaçırdığım için sanki benim için dünyanın sonu gelmiş gibi davranışların aksine, üniversitemi tanımamalarına rağmen çokda zor olmayan müfredatı inceleyip transcript ve diplomamı gördükten sonra bana güzel tekliflerle gelen birsürü firma buldum.

    Şuanda Newport International University Business Development Coordinator, CRM olarak çalışıyorum.
    Bu benim Türkiye deki ikinci işim oluyor. Buranın uzaktan eğitim olarak isimlendirilen bir eğitim sistemi var ki, (ODTÜ vs gibi birçok üniversitede bunu kullanıyor/kullanmaya başladı) geleceğin yegane eğitim yöntemi olarak eğitim sisteminde yer bulacağına inanıyorum. YÖK de bu büyümeye kayıtsız kalmayıp artık uzaktan eğitime denklik vermektedir, ancak Newport University akrediteliğini henüz kazanmadığından Yök tarafından denkliği bulunmamaktadır. Bu sebepten askerlikler alakalı kişinin statüsünde hiçbir değişiklik yapmaz. Akredite çalışmaları Amerikada hızla sürmektedir.

    ‘BU DEĞİŞİKLİK BİR DEVRİMDİR'

    Konuyla ilgili AKŞAM'a bilgi veren YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan, internet üzerinden yurt- dışındaki ciddi üniversitelerden diploma alındığını ancak bunların bugüne kadar tanınmadığını ifade ederek, 'İngiltere'deki, ABD'deki çok iyi üniversitelerden mezun olanlar var. Harvard'da bile uzaktan eğitim alanı kabul etmiyorsunuz, bu çağda böyle şey olmaz' dedi. Özcan, 'ABD'de öğrencilerin yüzde 35'i uzaktan eğitim alıyor. Bu önemli bir sektör haline geldi. Bizim bu yaptığımız değişiklik bir devrimdir. Yıllardır 'biz bunlara güvenmiyoruz' deniliyordu. Teknoloji çağında, internetin bu kadar yaygın olduğu günümüzde böyle bir şey deme imkanımız yok. Çağdaş tutumlar benimsemeliyiz. Şimdi denetlemek de kolay' diye konuştu. Kaynak; öğretmenlersitesi

    Gerçekci olmak gerekirse,Türkiyede oluşmuş birçok ön yargıdan sebep Müfredatları ve işleyiş sistemini kendimde inceledikten sonra işi kabul ettim. NIU eğitim sistemi işletme bölümünü sadece kendim değil Türkiyede ve Yurt dışında Üniversite okumuş diğer arkadaşlarımada denetiyorum,şuana kadar aldığım feedback ler gayet olumlu.

    İşin doğrusu teknik direktör nekadar marka olursa olsun, işin %80’i futbolcuda biter. Boğaziçi mezunu ancak kendini geliştirmediği için yerinde sayan tanıdıklarım olduğu kadar Newport International University diplomasına sahip ve aldıkları eğitimin ve diplomanın katkılarıyla iyi yerlere gelmiş/pozisyon yükseltmiş bir çok mezunda var.Mezunlarımızı ve üniversitede eğitimi devan eden öğrencilerimizi bir forum altında toplayıp bilgi alışverişi yapabileceğimiz bir ortam için çalışmalarımız sürüyor. Burada, eğitimi yaşamış insanların gerçek deneyimlerinden, olumlu veya olumsuz daha net sonuç çıkarabileceğimizi düşünüyorum. Çamur at izi kalsınla artık biryere varılmıyor.

    Toparlarsak; Newport International University düşündüğünüz kadar basit bir üniversite değildir, dersleri ve müfredatı Türkiyedeki herhangi bir üniversite kadar yada daha eğitici ve geçerlidir. Bir Amerikan Universitesidir ve müfredatımız, diplomalarımız Amerikadan gelmektedir. Diplomaların tümü California Eyalet Sekreteri ıslak imzası taşımaktadır. Apostilleri mevcuttur.

    Eğitimleri için endişelenen, araştırmalar yapan dostlara ufak bir dipnot düşmek gerekirsede, hedeflerimizi ve ideallerimizi önümüze koyup, içinde bulunduğumuz koşullarıda göz önünde bulundurarak üniversite seçimi yapmamızdır.

    Okulumuzun Amerikadaki Onayları;
    Recognition and Accreditation
    NU is an approved institution operating in compliance with the California Education Code under the Statute of Section 94310.
    NU is approved by the Bureau of Private Postsecondary and Vocational Education with the US Government.
    NU is an Education Corporation incorporated in the State of South Dakota in GOOD Standing.


    Amerikadaki geçerliliklerini ve sertifikalarını incelemek için California Postsecondary Education Commission's (CPEC) websitesini ziyaret edebilirsiniz.
    ISO 9001
    NU was the FIRST American University to obtain ISO 9001 Accreditation from Lloyd's Register Quality Assurance (LRQA), which certify that the University does provide quality assurance to meet the students' requirements.


    Umarım sorularınızın bir kısmına cevap olmuştur. İleri sorularınız için şireket telefonlarımızdan, forum üzerinden yada e-mail yoluyla bize ulaşmakta tereddüt etmeyin, bilgi vermekten keyif alıyoruz.

    Saygılar

    Fatih

    NIU Business Development Coordinator,Public Relations

    Newport International University Türkiye



    0216 414 78 18 <tel>

    0216 414 78 38 <faks>

    Halitağa Cad. No 76 | Kadıköy | 34716 | Istanbul

    www.newportuni.com

    www.niu-edu.us

    fatih@newportuni.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torontanian -- 9 Eylül 2011; 14:14:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sselocan

    Arkadaşlar bence bu NEwport International tam bir muamma!!

    Nedenine gelince;

    1- 1976 da kurulduk diyorlar, 1999 da kurulmuşlar, 1976 da kurulan Newport University ki bu okulun Türkiye ile uzaktan yakından alakası yok.

    2- International bir üniveristenin web sayfası (ABD) .edu bile değil, üstelik birkaç farklı isimle web sayfaları var. hepside birbirinden berbat, rektör diye koydukları resim sanki bir düğün fotoğrafından kesilmiş.

    3- Otuz bilmem kaç ülkedeyiz diyorlar hiçbirinin doğru düzgün bir web sayfası bile yok üstelik telefonlara bile cevap vermiyor.ABD adreisne Googledan bakmış birisi başka bir formda okudum bina en fazla iki oda bir salon büyüklüğünde diyorlar. Ben onu bile bulamadım.

    4- Bence en önemlisi bu Türkiye kampüsünde hiç kimse akreditasyon nedir bu üniversite neden akredite değildir cevap veremiyor yani bilmiyorlar habire avrupada dünyada geçerli diyorlar. bir iki tutarsız örnek sallıyorlar.

    5- Kayıt için gittiğinizde 11bin dolardan başlayıp 4bin dolara kadar inip kayıt yapıyorlar.

    6- Binaları MEB e göre dersane sizinle üniveriste adına değil bu dersane adına sözleşme yapıyorlar ki metni tam bir komedi. Üstelilk sınıfların yüzde doksanı türbanlı dolu (bu duruma karşı değilim ama garip bir durum)

    Daha çok şey yazabilirim çünkü kayıt olmak için belki on defa gittim her defasında yeni bir kaosla karşılaştım.

    Bana sorarsanız bi kere daha düşünün o kadar para ve vakit harcayacaksınız sonu sanki rezillik.


    Arkadaşımızın vermiş olduğu bilgi mahiyetindeki yazının hatalı olduğunu görüp düzeltmek istedim;



    YANLIŞ 1- 1976 da kurulduk diyorlar, 1999 da kurulmuşlar, 1976 da kurulan Newport University ki bu okulun Türkiye ile uzaktan yakından alakası yok.

    DOĞRU 1- İngiltere, Macaristan, Letonya, ,Çin,Taiwan gibi bir çok ülkeye yayılmış bir Amerikan Üniversitesi olan Newport International University, 1999 yılında Türkiye’de de uzaktan eğitim yöntemi ile hizmet vermeye başlamıştır. (http://www.newportuni.com/newport.php) Türkiye sitesinde Türkiye'de 1999 yılında kurulduğu beyan edilmiştir. http://www.niu-edu.us/ dan Europe kısmına tıkladığımızda Türkiye Direktörü Salih Bey'i görebilirsiniz.

    Newport University is a private university located in Newport Beach, California. It was founded in 1976 and was approved by the State of California Bureau of Private Postsecondary and Vocational Education (http://en.wikipedia.org/wiki/Newport_University_(California)) buradada tarih konusunda bir sıkıntı olmadığı görülmekte

    Newport International University NU ile yaptığı anlaşmalar sonucunda uzaktan eğitim sistemleri oluşturulmuştur ve bunlar bulunduğu ülkelerde Amerikadan gelen NU müfredatı dışına çıkamazlar.
    Diplomalar Amerikadaki üniversiteden gelmektedir.Üzerlerinde CALIFORNIA EYALET SEKRETERİ ıslak imzası ve THE GREAT SEAL OF THE STATE OF CALIFORNIA MÜHÜRLERİ bulunur. (Kadıköy ve Bakırköydeki kurumlara gidip inceleyebilirsiniz)

    Newport Universitesinin Türkiye ile uzaktan yakından anlaşması olmasa NU çokdan ismi kullanıldığı için resmi işlem başlatmıştı ki haberlerde Çinin ücra mahallelerindeki sahte I phone satıcılarının bile apple logosu kullandıklarında başına neler geldiğini okuyoruz

    YANLIŞ 2- International bir üniveristenin web sayfası (ABD) .edu bile değil, üstelik birkaç farklı isimle web sayfaları var. hepside birbirinden berbat, rektör diye koydukları resim sanki bir düğün fotoğrafından kesilmiş.

    DOĞRU 2- http://www.niu-edu.us http://www.newportuni.com bunların haricinde resmi bir site bulunmamaktadır.
    Maalesefki resim konusuna gelince şekilcilik sadece Türkiyede var, Şahsen yıllarca Canada ve Amerikada eğitim görmüş biri olarak hiçbir eğitmenin ne sakalıyla ne saçıyla nede elbisesiyle uğraşıldığını gördüm, relax yaşam çok daha az stressiz ;)

    YANLIŞ 3- Otuz bilmem kaç ülkedeyiz diyorlar hiçbirinin doğru düzgün bir web sayfası bile yok üstelik telefonlara bile cevap vermiyor.ABD adreisne Googledan bakmış birisi başka bir formda okudum bina en fazla iki oda bir salon büyüklüğünde diyorlar. Ben onu bile bulamadım.

    DOĞRU 3- Merkez California da (Newport International University 6700 Fallbrook Avenue Suite 260 West Hills, California 91307 ) olmak üzere
    Asyada; Çin ve Taiwan Avrupada; Macaristan, Letonya, Moldova, İngiltere ve Türkiyede (Newport International University Nuhbey Sok. No: 21/1 Kadikoy Istanbul telefon: 90-216-449-5450) (Bakırköy Center Cumhuriyetçi Sk. No:10 Bakırköy/İstanbul telefon:0212 570 1832) merkezlerde hizmet vermektedir.
    newportuni.com sitesi şuan için güncel değildir,ülke ve telefon numaralarında yanlışlık olabilir.Websitesi üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Yakın zamanda en güncel bilgilerle hizmetinizde olacaktır. Eğitimde dönemsel tatillerden dolayı zaman zaman telefon yoğunluğu yaşanabiliyor, bu gibi durumlarda e-mail ile irtibata geçildiği takdirde kısa bir süre içerisinde sesli veya yazılı geri dönüş sağlanır. Özge Öztürk Öğrenci İşleri Koordinatörü Eğitim Danışmanı Cep: 0505 703 7556/0216 449 5450 mail: ozge@newportuni.com -- Fatih Ahıskalıoğlu Business Development
    Coordinator,CRM 0216 414 7818 fatih@newportuni.com Hedefimiz iyi bir organizasyonla kep atma törenlerimizi California Merkezimizde yapmaktır,böylece öğrencilerimizin aldıkları ciddi eğitimin stresinden azda olsa uzaklaşmalarını amaçlıyoruz.









    YANLIŞ 4- Bence en önemlisi bu Türkiye kampüsünde hiç kimse akreditasyon nedir bu üniversite neden akredite değildir cevap veremiyor yani bilmiyorlar habire avrupada dünyada geçerli diyorlar. bir iki tutarsız örnek sallıyorlar.

    DOĞRU 4- Akreditasyonun en çok sorgulandığı bir eğitim kurumunda akreditasyonun nedemek olduğunu bilmeyen bir çalışma arkadaşım şuana kadar olmadı, herbirimiz kendi eğitimlerimizde de akreditasyon vb terimlerle alakadar olmuşuzdur. Kurumun akredite olmayışının eyaletsel, kurumsal birçok sebebi olabilir. Herşeyden önce uzaktan eğitim dünyada yeni yeni yaygınlaşmaya başlamıştır ve eğitim nekadar kaliteli olursa olsun kabul görmesi zaman almaktadır. Newport International University de çok yeni bir üniversitedir ve akreditasyon çalışmaları devam etmektedir. Üniversitemiz APOSTILLE onaylıdır. bk. apostil nedir;http://www.adalet-hukuk.com/apostil_nedir.htm

    Okulumuzun Amerikadaki Onayları;
    Recognition and Accreditation
    NU is an approved institution operating in compliance with the California Education Code under the Statute of Section 94310.
    NU is approved by the Bureau of Private Postsecondary and Vocational Education with the US Government.
    NU is an Education Corporation incorporated in the State of South Dakota in GOOD Standing.

    YÖK denkliği var mı?
    HAYIR, YÖK DENKLİĞİ YOKTUR. Newport International University ABD’nin California Eyaleti tarafından (approved) onaylı, eğitim izni verilmiş bir üniversitedir. Akredite bir üniversite değildir. YÖK'ün listesinde bulunmamaktadır. Newport International Üniversitesi'ne YÖK denklik vermemektedir. NIU tarafından verilen diploma Türkiye'de askerlik tecilinde, kamu kurum ve kuruluşlarında işe girme, terfi etme, oda (TMMOB, EMO, MMO vb odalarda) ve derneklere üye olma gibi konulara dayanak oluşturmaz ve bu gibi işlemlerde kullanılamaz.

    Eğitimleri için endişelenen, araştırmalar yapan dostlara ufak bir dipnot düşmek gerekirsede, hedeflerimizi ve ideallerimizi önümüze koyup, içinde bulunduğumuz koşullarıda göz önünde bulundurarak üniversite seçimi yapmak kariyerimizde çok daha verim sağlayacaktır.





    Amerikadaki geçerliliklerini ve sertifikalarını incelemek için California Postsecondary Education Commission's (CPEC) websitesini ziyaret edebilirsiniz.
    ISO 9001
    NU was the FIRST American University to obtain ISO 9001 Accreditation from Lloyd's Register Quality Assurance (LRQA), which certify that the University does provide quality assurance to meet the students' requirements.

    YANLIŞ 5- Kayıt için gittiğinizde 11bin dolardan başlayıp 4bin dolara kadar inip kayıt yapıyorlar.

    DOĞRU 5- Dönemsel indirimlerimiz,peşin indirimlerimiz, kişinin eğitim durumuna bağlı indirimler (AÖF den mezun olmak,hala okuyor olmak vb) ve grup kayıt indirimleri dışında herhangi bir pazarlık söz konusu değildir.
    Newport International University fiyatlarda değişiklik yapma hakkını gizli tutar.

    6- Binaları MEB e göre dersane sizinle üniveriste adına değil bu dersane adına sözleşme yapıyorlar ki metni tam bir komedi. Üstelilk sınıfların yüzde doksanı türbanlı dolu (bu duruma karşı değilim ama garip bir durum)

    CEVAP 6- Binamız eğitim vermek için tasarlanmış olup, örgün eğitim gerektiren bölümlerin ihtiyaçlarını karşılayacak tüm donanımlara sahiptir.Büyük kampüslerde eğitim almak nekadar keyifli olsada Gelişen eğitim sisteminde fazlalaşan üniversitelerin her fakültesine büyük kampüsler yapma olanağı ortadan kalkmıştır. Şahsen Türkiyede isim yapmış birçok üniversitenin bazı kampüslerinin bina tarzı olduğunu biliyorum.

    Umarım aklınızdaki soruların bir kısmına cevap olmuştur. İleri sorularınız için şirket telefonlarımızdan, forum üzerinden yada e-mail yoluyla bize ulaşmakta tereddüt etmeyin, bilgi vermekten mutluluk duyarız.


    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torontanian -- 21 Ağustos 2011; 12:28:38 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.