Şimdi Ara

Zyban kullananlar bi okuyun pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
6
Favori
182.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alerji durumu oluyor benim butun bedenim şişmişti 3 gece acile gittik. sizin de alerjik olma ihtimaliniz var bu ilaca. hatta doktorun koyduğu teşhis prospektüste de yazıyor.

    champix daha iyi gibi...
  • DH'nin aralıklı olarak en çok hortlatılan konusu bu olması gerekli
  • slm arkadaşlar bende şuan kullanıyorum ilacı yaklaşık iki ay önce champix kullandım ve kurdeşen oldum ve ilacı bıraktım ama yılmadım bir hafta öncede zyban aldım hafif yan etkileri mevcut uyuyamama tad alma sorunu gibi fazla bir sıkıntısı yok ikinci haftadayım 4 gündür günde 2 3 sigarayı yakıyorum bazen içebiliyorum bazen direkt atıyorum tiksinti oluyor zyban hakkında en iyi bilgiyihttp://www.psikofarmakoloji.org/pdf/11_3_9.pdf buradan alabilirsiniz arkadaşlar öyle kulaktan dolma laflara inanmayın sigara bırakmada herkese başarılar...
  • Kuzen Zyban ile sigarayı bıraktı, bende aynı şekilde sigarayı bırakmayı düşünüyordum tanıdık eczaneye gittim ancak orada çalışan arkadaş zybanı tavsiye etmediğini, beyin üzerinde olumsuz etkileri olduğunu iddia etti. Söylediğine göre bırakanlarda zyban kullanmayı kestikten sonra sigaraya tekrar başlıyorlarmış. Bir başka arkadaşımda zybanın alerjileri tetikleyen bir yan etkisi olduğundan bahsetti.
    Zyban ile sigarayı bırakanlardan bu konular ile ilgili yorumlarını alabilir miyim? Herhangi bir olumsuz yan etki ile karşılaştınız mı ya da ilacın kullanımını kestikten sonra tekrar başladınız mı?



  • http://www.kinderaerzte-lippe.de/bupropionTR.pdf
    ben bu şekilde bilimsel bir yazı buldum ama burada çok ürkütücü yan etkilerinden bahsetmese de ürkütücü yanetkileri olduğunu söyleyenler var.
    Yok mu hiç kullanan yaw sitede, ben ilk buralardan duydum zybanı şimdi kimseden çıt çıkmıyo
  • antidepresan olarak üretilirken deneklerin kendiliğinden sigarayı bıraktıkları gözlenmiş.ve ilaç o yöne kaydırılmış.
    etkili bir ilaç ancak mutlaka dr tavsiyesiyle kullanılmalı....
  • bugun 4ncu gun zybanı kullanıyorum. ılk uc gun bır tane 4ncu gun en az sekız saat arayla ıkı tane ıctım. ılk ıkı gun kullanırken sıgara ıcmeye devam ettım. zyban ıctıgınde daha relax oluyor ınsan. 3uncu gun aksamı saat sekız gıbı baska sıgara ıcmeyecegım dedım ve nıkotın sakızı cıgnemeye basladın nıkorette 2mg lık ıkı tane. simdi saat 18e gelıyor daha hıc sıgara ıcmedım. ara ara kafam benden bı metre yukardaymıs gıbı hıssedıyorum ama zyban kullanmadan bırakmaya calıstıgım zamanlarda asırı sınırlılık ve cıkıslar oluyodu bu yok. herzamankı gıbı sabah kalktıgımda canım sıgara cekıyo yemekten sonra cayla kahveyle ama ıcmemek ıcın ertelıyosun. zybanlı 4 gun boyle
  • Eşim bu ilacı 14 gün kullandı. aynen reçete de yazıldığı gibi 3 gün tek hap, sonra günde 8 saat arayla olmak üzere 2 hap. 12. gün hala sigarayı bırakma isteği ilaç yardımıyla oluşmayınca, kendini zorlayıp sigarayı kendi isteğiyle bıraktı.
    ilk 3 gün çok sıkıntı çekti. 4. gün hiç bir sıkıntı ve istek kalmamıştı. herşey toz pembe. buraya kadar güzel.... sigarayı bıraktıktan 5 ya da 6 gün ilaca başlamanın 15-ya da 16 günü şiddetli karın ağrısıyla acile götürdük. aynı zamanda tüm vücudunda kırmızı kabarık lekeler oluştu. hastanede kalp krizi geçiriyor zannedip bir sürü tetkikler yaptılar. eşim de hastaneye giderken midesinden rahatsızlandığı zannetti, meğer; bu ilaç eşimi mahvetmiş haberimiz olmadan. hayatında ilk defa alerji - sonradan bunun ürtiker -halk dilinde kurdeşen- oldu ve midesi de neredeyse delinmek üzereymiş. bu da 2 gün sonra yapılan endoskopide ortaya çıktı. zyban'ı bıraktı şimdi 1 torba ilaç içiyor. hala kendine gelemedi. kesinlikle zyban'a güvenmeyin. kendinize güveniyorsanız bırakın. Ayrıca en önemli yan etkisi de FDA nın da belirttiği gibi (http://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm170356.htm ) (http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm170356.htm&ei=6yUmTZPMJsXa4AaupcmLCg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCAQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dzyban%2Bfda%26hl%3Dtr%26biw%3D1024%26bih%3D679%26prmd%3Divns ) intihara yönlendirebilecek ve depresyona sokabilmesi. Eşim çok sakin bir kişidir. Ama bu ilaç yüzünden depresif davranışlar gösterdi. Çok mutsuzum hayattan zevk almıyorum gibi garip garip konuşmaları oldu ki 20 yıllık eşimin hayatta böyle olumsuzları olmamıştır bu güne kadar.

    ayrıca ilacın piyasaya ilk çıktığı zamanlara göre fiyatı neredeyse 1/3 e düştüğüne göre eldeki son kutuları bize kaktırmaya çalışıyorlardır. Aslında ilaç amaca yönelik fakat yan etkilerini göze alabilirseniz. alacaksanız alın deneyin ama bence hiç kimseye tavsiye etmeye kalkmayın. herkes yan etkilerini kaldıramayabilir, tavsiye edip sonradan pişman olmayın.




  • konuyu hortlatmak gibi olacak ama

    bu konu ile ilgili başlık açmayı düşünüyordum

    hazır konuyu bulunca altına yazayım dedim

    bugün 4. gün zybanı kullanmaya başladığımın

    bugün itibarı ile günde 2 tane içmeye başlıyacağım

    2 günde ortalama 5 paket sigara içen biriyim

    zybanı kullanmaya başladıktan sonra bu miktar azalmaya başladı

    ama sigara artık pek zevk vermiyor sadece alışkanlıkdan dolayı içiyorum

    zevk vermiyor derken şöyle oluyor hani kaliteli bir sigara kullanırsın(marlboro,camel,parliament) sonra bi ortamda biri sigara ikram eder (tekel 2001,maltepe,samsun vs) nezaket icabı alır içersin ama o sigaradan bi halt anlamazsın yani saman gibi
    işte aynı o durum söz konusu hemen hemen 2 yıldır kullandığım marka sigara bana öyle bir tad veriyor

    zaten kararlıyım bırakmaya ama yardım olmadan bırakabileceğimi düşünmüyorum o yüzden daha önce bir arkadaşımın kullanıp bıraktığı zybanı denemeye karar verdim

    gelelim yan etkilere

    pek öyle aşırı bi yan etki yok şimdilik

    bugün başım ağrıyor ancak ilaçtan mıdır bilmiyorum zira sık sık başım ağrır zaten

    önceki günlerde pek olmadı böyle bir durum

    zaman zaman buraya gelişmeleri yazacağım sorusu olan varsa cevap verebilirim




  • dün itibarı ile akşam da almaya başladım

    akşam da alınca gece de içilen sigaradan keyif alınmıyor

    akşam yatana kadar 3-4 tane içtim sanırım

    sabah ise normalde kalkar kalmaz lavoboya giderken yakardım

    bu sabah yakmadım

    şu saate kadar takriben 10 tane içtim akşam da 4-5 tane içersem toplamda 14-15 tane yapacak ki benim için büyük başarı

    bugün sabah sakız aldım günün büyük bölümünde çiğniyorum

    yanlız zaman zaman sigara içme isteği şiddetli şekilde geliyor

    erteliyorum çoğu zaman

    şimdilik sorun yok çok zorda kalırsam içiyorum bi tane

    ama 10. gün sigarayı bırakma günümden sonra durum ne olacak sabırsızlıkla bekliyorum
  • Ben ilacı kullanmaya başlıyalı bir hafta oldu . Halen sigara içiyorum ama içtiğim sigarayı söndürken kusacak gibi oluyorum iki nefes çektikten sonra atıyorum. Sonra bir daha canın istiyor yakıyorsun içemeden atıyorsun.

    Yan etkilere gelince Bende ev tozuna ota tahtaya bilmeme bir sürü ıvır zıvıra alerjim var . Alerjim ile ilgili bir etkisi olmadı. Ama tabiri cayizsa son iki gündür kendimi leyla gibi hissediyorum.
    Yani normalda çok sinirlenip köpürmem gereken şeylere bile takmıyroum fazla. ama odaklanmayı azaltıyor.
  • s aleykum zban abende 5 gun oldu sıgaradan tat alamıyorum. gunde 2 paket ıcen bırıyım. bıraz azalma başladı
  • yogun54 nick li arkadaş bende bu ilaça yeni başladım...sonucunu yazmamışsınız sizi msn de ekledım...ben bırakmayı çook istıyorum..yazdıklarının aynısı bende görülüyor.. o yüzden senle bu konu da daha geniş kapsamlı konuşmak isterım..yardımcı olursan sevinirim...yada yardımcı olacak arkadaşlar la konuşabilirimm...bıktım bu illeten ne olur bana yardım edinn
    tel:532 799 87 80 ben bu konuda çok ciddiyim lütfen bırakan arkadaşlar bana dönsün
  • ilacı bıraktıktan sonra aynı etki devam etmiyorsa gereksiz bir ilaç.
  • ilaç çok etkili sigarayı bıraktırıyor gerçekten.. ama aptallaştırıyor insanı.. ben 10 günden sonra ilacı bıraktım. sürekli baş ağrısı .geceleri kabuslarla geçirmeye başladım.. Eğer sizde yan etki yapmıyorsa devam edin.. ama ilaç fazla zorladıysa bırakın bence.normal bir ilaç değil. ben şimdi elektronik sigara sparişi verdim birde o şekilde deniyecem.
  • Arkadaşlar 34 yaşında , 16 yıldır sigaraya bir gün bile ara vermemiş bir tiryaki olarak ben de zyban kullandım.İlk 3 gün tek doz kullandıktan sonra 4 ncü gün çift doza geçmiştim.Ertesi sabah yaktığım sigara bana zehir gibi gelmişti.Bitiremeden atmıştım.Tam sigarayı bırakmaya iyice yaklaştım derken bi yan etki peydah oldu.Çift doza çıktıktan sonra kulaklarıma garip bişeyler oldu.Çınlamalar başladı ve en ufak bi ses beynimde yankılanmaya başladı.Zaten sinüzit falan hassas olan kulak burun boğaz yollarım bu ilaçla iyice hassas olmuştu.Bu nedenle hapı bıraktım ve sigaraya devam ettim.
  • Öncelikle ben 11 yıllık sigara kullanıcısıyım yaşım 25. Şuan itibariyle tamı tamına 21 gündür bu ilacı kullanıyorum ve hep bekledim bi faydası olur diye ama sigaranın tadında bile değişiklik yok zybanın aslen antıdepresan olarak piyasaya sürülmüş daha sonra ise sigarayı azaltıcı etkısı gorulmus depresyonda ki kişiler için ve bunu genelleyerek sıgara bıraktırma hapı dıye verdıler herkese.

    1- Zyban antıdepresan bır hap olduğu için adından da anlaşılacağı üzere sadece psikolojık olarak etkilenırsınız ve ilacın sigaranın tadını değiştirdiği filan yok.
    2- Bu hapı 21 gundur kullanıyorum ve sımdıye kadar hiç olmayan en son küçükken hayal meyal hatırladıgım bitlendiğim zamanlar geldı gözümün önüne çünkü vücudunuzun her yeri kaşınıp kabarıyor bu da zybanın yan etkilerinden bitanesi.Tıpta ki adı ise alerjik kontakt dermatit.
    3- Şuan vücudumda ki kaşınmayı ve kabarcıkları göstersem bırakın kullanmayı ismini bile ağzınıza almazsınız.
    4- Az önce kaşıntı şikayetiyle doktora gittim ve bana o ilacı acilen bırakmamı ve ayrıca bu kabarcıkların düzelmesi için bir hap verdi.
    5- Özellikle gunde 2 defa alınan günlerde akşam aldıgınız ilaç sizde dıger depresan ılaclarının yaptıgı gibi uyku yapıyor. Ben şuan Bilgisayar Öğretmenliği mezunuyum ve KPSS ye hazırlanıyorum bu ilacı içtiğimde saat akşam 9 da yataga gırıyorum ve sabah 10 gibi uyanmama rağmen her yerim ağrılı bir şekilde uyanıyorum ve hiç uyumamışım gibi hissediyorum. Ve ne ders çalışabılıyorum nede dersanede anlatılanları anlıyorum anlıcanız cok afedersınız ama aptal gibi geziyorum.
    6- Sigaraya devam ediyorum hala ve inanın şu kadar söyleyım sigara en azından ciğerlere zarar veriyor zyban ise direk beyninizi etkiliyor ve hücrelerinizi öldürüyor.
    7- Son olarak ise şunu eklemek istiyorum dedim ya kpss sınavına hazırlanan bir öğrenci olarak söyluyorum çalıştıgım çözdüğüm soruları ertesi gün hatırlıyamıyorum resmen kısa süreli hafıza kaybı yaşıyorum daha önceleri böyle bişey yoktu.

    Ben den size tavsiye arkadaşlar ben ettim siz etmeyin. Kullanmayın bu ilacı. Eğer bana gerçekten soracağınız öğrenmek istediğiniz bişey olursa alperrsonmez@hotmail.com adresine mail atın arkadaşlar size elimden geldiğince yardımcı olurum.




  • Arkadaşlar yazmayı unutmuşum ustte ki yorumu okuyunca söyleyım dedim sağ kulağım çınlıyor durmadan resmen çok az duyuyor.
  • eczaciyim;


    ben champix oneriyorum herkese.. arada konustugum bir yakinim hem champix hem zybanla birakmaya calistigini, zybandan daha memnun oldugunu soylemisti.. bunun uzerine bir sure zyban'a dondum ancak bekledigim olumlu geri donusleri alamadim.. champix tavsiye etmeye devam ediyorum..


    mutlaka doktora danisarak ve eczaneden satin alarak kullanin bu urunleri.. sorunuz varsa cevaplayayim..
  • Arkadaşlar 7 gündür Zyban kullanıyorum son 2 gündür görmede sıkıntı cekmeye basladım sanki bulanık gibi görmeye basladım, ayaklarım arada uyuşuyor ve kulağımda çınlama olmaya basladı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.