Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
2.820
Cevap
60
Favori
600.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TAHILLAR, un haline dönüştüğünde glisemik indeks değeri yükseliyor.Un ister çavdar, ister buğday, ister yulaf, arpa olsun vücutta su tutuyor. ABD'nin saygın kardiyologlarından Dr. William Davis, Buğday Göbeği adlı kitapta unun zararlarını anlatıyor. "İki dilim tam buğday ekmeği iki çorba kaşığı toz şekerden daha fazla kan şekerini yükseltir" diyor. B vitamini ya da lif kaynağını ekmek yerine fasulye, mercimek, barbunya ve börülceden alabilirsiniz.
  • machiner. kullanıcısına yanıt
    Akıl sağlığını korumak isteyen, Esse'nin kapısından bile geçmez. O kadar adi bir firma ve o kadar açık ve net yazıyorum.
    Bizzat tecrübe ettim.
  • Herkese merhaba. Bundan tam 5 yıl önce, kayınvalidemin; kızımın istahsız olması ancak ekmeği çok sevmesi nedeniyle en azından sağlıklı ekmekler yesin düşüncesiyle bize Moulinex marka bir ekmek makinası alması ile başladı ekmek serüvenimiz. Evet dile kolay 5 yıl. O süreden beri evimize ticari ekmek girmedi çok şükür:) Ekmek ile ilgili kitap desteğim de var. Yabancı kaynaklar inanılmaz. Yabancı diliniz varsa özellikle Richard Bertinet'in Dough isimli kitabını tavsiye ederim. Moulinex iyi bir makine. Breville'in ekmek makinesi için de zamanında iyi şeyler duymuştum ancak kullanmadım. Artık makinenin sadece yoğurma programında ya da tezgah üstü mikserde hamuru hazırlıyorum, fırında ekmek yapıyorum. Bu sayede ekmeğe istediğim şekli verebiliyorum. (Baget, somun, çiçek, çubuk vs.) Ekmek yapmayı planlayan arkadaşlara tavsiyem, youtube desteği alarak hamurun nasıl hazırlanması ve olması gerektiğini anlamaları. Çünkü hamur hazır halde değilse, kıvamı uygun değilse, yaptığınız şey kesinlikle ekmek olmayacaktır. Yılmayın, yaptığınız hataların sayısını arttırmazsanız başarıyı elde edemezsiniz. Bir de ekmek makinesinde ekmek yaparken ekmek pişirme derecesini hep yüksekte tutun. ekmeksanati.com adlı sitede vardı sanırım, üzeri beyaz kalan ekmekler için makinenin üzerindeki pencere kısmına içten aluminyum folyo yerleştiriliyordu. Isının içeride daha fazla tutulup ekmek üstünün kızarmasına yardımcı olduğu söyleniyordu. Herkese bol ekmekli günler, saygılar




  • merhaba arkadaşlar,
    son zamanlarda sürekli karşıma çıkan bu ürünler hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Hediye olarak anneme almayı düşünüyorum. Küçük bir araştırmadan sonra şu ürünler dikkatimi çekti:
    1. SINBO SBM 4704 http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=231546&ProductID=mtsinssm4704
    2. PREMIER PBM-838
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=232907&ProductID=mtprepbm838
    3. FAKİR PANE
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=233706&productid=mtfakpane

    Bunların haricinde tavsiye edeceğiniz uygun fiyatlardaki her ürüne açığım. Aletin basit bir yapısı var gibi geldi bana, onun için çok para vermek istemiyorum. Bu ürünlerde dikkat edilmesi gereken ne gibi özellikler olmalı? Uzun ömürlü bir alet midir? vs vs...







  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    Komiksiniz valla.Bir ürün nerede üretiliyorsa oranın malıdır.Terimleri karıştırmayalım.Siemens burada üretiyorsa Türk malı Siemens'tir.Kuruluşun yeri değil,nerede tasarlanıp üretildiği önemlidir.Kuruluşun yerini müşteri ne yapsın?Siz saçmalamayın

    valla siz saçmalamışsınız ama burada haklısınız türk sıemens evet türkler bulmuş sıemensisizin yazılarınızı okudumda agzımı bıraktım başka yerimle güldüm gene defolsanda forum rahatlasa
    bir kere burada yazılanları kafanla okusan varsa tabii anlaman lazım sen bir markaya takmısın saplantılısın klima alacaksan daıkın,buzdolabı amana,çamaşır miele,bulaşık sıemens,uydu cihazı dreambox bu sıralama uzar gider ama senin kafa almaz tek marka odaklı beyin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: a_cansiz91

    quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:

    Orijinalden alıntı: a_cansiz91

    quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:

    Orijinalden alıntı: a_cansiz91

    quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:

    Orijinalden alıntı: a_cansiz91

    quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Arkadaşlar.Moulinex'e Fransız malı demiştim,Çin malıymış meğer.Ama bir Fransız firması Moulinex,tek tek baktım tüm malları da Çin'de üretilmiş.Hepsi Çin malı olduğuna göre bence en iyisi Sinbo.Biz çok memnunuz 4705 modeli.Yalnız ben Fakir'i Alman malı biliyorum.Alanlar bakabilirler mi?O da Çin malıysa Sinbo en iyisi

    ekmeği hijyenik şartlarda daha ucuza yapabilicekmiyiz bu cihazla

    Sen ve mutfağın ne kadar temizse ekmeğin de o kadar temiz olur.
    :)

    bizde kusur yok şükür ama fırının ekmeğinin yerini tutacağını sanmam

    Allah aşkına, yılın 365 günü açık olan, işçilerin içinde yatıp kalktığı, yıkandığı, hamamböceklerinin kol gezdiği fırınlarda yapılan ekmeği, evinde tertemiz yaptığın ekmeğe nasıl tercih ediyorsun? Hele ki endüstri tipi ekmekte her türlü katkı maddesi, beyazlatıcı, vb. varken? En son gündeme bomba gibi düşen, Çin'de berberlerden toplanan insan saçından elde edilen bir maddenin katkı maddesi olarak kullanıldığıydı.

    Hayretler içindeyim.

    her fırın için aynı standartlar geçerli değil siz evdemi yapıyorsunuz sanki ekmeği hadi evde yaptınız diyelim dışarıda yemek hiçmi yemiyorsunuz

    Ekmeği evde yaptığım belli değil mi? Yaklaşık 2 günde bir ekmek pişer bizim evde. Öyle dışarılarda da takılan insanlar değiliz biz. Ayda belki 1 kere dışarıda bir şeyler yeriz. Hadi yılda 30 kere dışarıda yapılan ekmeği yedik. Zararlı, kötü, sağlıksız bir gıdadan 365 gün, günde 3 porsiyondan 1000 küsur kere yemek mi iyi, yılda 30 kere yemek mi iyi?

    1000 ve 30?!

    Ayrıca ekmek yapmıyorsan, yapma niyetin yoksa niye bu sayfadasın ki?

    Evde Ekmek Yapmayı Önleme İnisiyatifi mensubu musun?



    sen bu ekmek makinasının satıcısımısın kardeş yoksa

    Heee. Sinbo, Arçelik, Tefal, Kenwood, vs. bilumum markaların tek yetkili satıcısıyım. Tahtakale'de dükkanım var. Buyur, beklerim. Ekmekçi Han'da Sıtkı diye sorsan gösterirler.




  • Merhaba benim sinbo sbm-4705 model ekmek yapma makinamın ölçü kabı kayboldu.Muadil bir kap nasıl edinebilir yada kendim uydurabilirim?Malum oranlar az farklı olunca ekmeğin kıvamı tutmuyor.Servise mesaj attım 18 tl istediler.önce kendi imkanklarımla bulmaya/yapmaya çalışacağım olmazsa en son seçenek servisten almayı düşünüyorum.Öncesinde foruma bir sorayım dedim.Teşekkürler.
    Ekleme: 1 cup 240 ml olduğunu öğrendim ama tsp ve tbsp nin kaça r gram olduğunu bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadbul -- 27 Mart 2013; 9:11:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadbul

    Merhaba benim sinbo sbm-4705 model ekmek yapma makinamın ölçü kabı kayboldu.Muadil bir kap nasıl edinebilir yada kendim uydurabilirim?Malum oranlar az farklı olunca ekmeğin kıvamı tutmuyor.Servise mesaj attım 18 tl istediler.önce kendi imkanklarımla bulmaya/yapmaya çalışacağım olmazsa en son seçenek servisten almayı düşünüyorum.Öncesinde foruma bir sorayım dedim.Teşekkürler.
    Ekleme: 1 cup 240 ml olduğunu öğrendim ama tsp ve tbsp nin kaça r gram olduğunu bulamadım.



    Ölçü kabı derken? Bardak şeklindeki plastik aparat kayboldu, değil mi? Yalnız markadan markaya bunun büyüklüğü maalesef değişiyor. Cup = 240 ml olmalı ama 200 ml olan da var 300 ml olan da var. Sinbo'nunki kaç ml ise ona benzer bir ölçü kabını büyük alışveriş merkezlerindeki mutfak eşyaları satan dükkanlarda bulabilirsiniz. Ama aslında en güzeli bir dijital terazi almak. Mayaları koyarken kullandığınız küçük ve büyük kaşıklar da mı kayıp? Büyük kaşık 15 gr, küçük kaşık 5 gram olması lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caca40

    Arkadaslar benim ekmekler kabarmiyor mayanin markasina kadar ayni olcu ama malzeme ziyan oliuyor. Makina normal calisiyor ama kabarmadan pistigi icin malesef cop oluyor.butun olculerim ayniydi

    Ben bir tarif vereyim, uygulayıp sonucu bildirir misin?

    Sırayla şunları yoğurma haznesine koy. Sırayı ve miktarları SAKIN değiştirme.


    280 ml su.
    1,5 küçük kaşık tuz
    1 büyük kaşık beyaz toz şeker
    1 büyük kaşık sirke (elma veya üzüm, fark etmez)
    BİM'den alacağın Efsane marka beyaz un veya herhangi bir yerden temin edeceğin Söke Beyaz Un.
    1,5 küçük kaşık Dr Oetker instant kuru maya. Maya yeni açılmış olsun. (Açıldıktan sonra iyice sar sarmala, buzdolabına koy.)

    Bu malzemeyle makineyi çalıştır. Hamuru kontrol etmeyi unutma. Hamur baktın ki cıvık oldu, yuvarlak, düzgün biçimli bi top olmuyor, bu karışıma 1 büyük kaşık un ekle ve 30 saniye bekle. Baktın, hamur hala cıvık, yine 1 büyük kaşık un ekle ve bekle. Hamur kendini toparlayana kadar bunu devam ettir.

    Tam tersi söz konusuysa yani hamur çok kuruysa, 1 büyük kaşık su ekle ve bekle. Su, hamura güzelce karışsın. Baktın kuruluk devam ediyor, işlemi tekrarla.


    Sonucu mutlaka bildir ama. O kadar yazdım, sonucunu bilmek isterim. :)




  • machiner. kullanıcısına yanıt
    hocam estağfurullah mühendis kafası değilde elim yatkındır senelerdir tek yaşamaktan alıştık. spor yaptığım için ölçülere dikkat ediyorum açıkcası ama size şöyle söyleyeyim ekmeğe bol tereyağı koyarsanız tadı muhteşem oluyor. aşırı kabarmasa bile güzel ve homojen yuvacıklı ekmek oluyor. kesinlikle kırıntı olayını azaltıyor süt ve tereyağı kullanımı.dün yaklaşık 80 gram kadar köy tereyağı 100 ml süt 100 ml su 100 ml kefir koydum ekmeğe. normalde kefir koymamda düzenli yapıp içtiğim kefiri balık nedeniyle içmedim onu ekmeğe koydum. sabah ekmeği keserken kırıntı çok az oldu yoğurt ayran katın tavsiye ederim lezzet verir.

    kek tarifi şöyle

    Malzemeler:

    100 ml süt

    2 yumurta

    125 g tereyağ

    120 g toz şeker

    1 paket vanilya

    125 g un

    yarım paket kabartma tozu

    1 tutam tuz

    1 tam limon suyu

    yarım limon kabuğu

    Makinada Yapılışı:

    1.Öncelikle unu eleyin.

    2.Tüm malzemelerinizi oda sıcaklığına getirin.

    3.Limon kabuklarını tuzlu suda bekletin(acılıklarını alır)

    4.Sırasıyla süt,yumurta,tereyağ,un,toz şeker,tuz,kabartma tozu ve vanilyayı makinenizin haznesine koyun.

    5.Makinenizin kullanma klavuzunda da belirtilen kek programına ayarlayın.

    6.Ağırlık 750 gr ayarlayın.

    7.Bip sesinden sonra limon suyunu ve limonu kabuğunu ekleyin.

    8.Program bittikten sonra bir soğutma telinin üzerinde soğumaya bırakın.




  • Ramazan dolayısıyla dükkanı(ekmek makinasını) kapatmıştım. Ramazandan sonra 1-2 kez çalıştırdım. Tekrar kapattım. Bence kışın ekmek yapma daha cezbedici oluyor.
  • Zamanında Tefal ütünün taban değişiminden çok sağlam kazık yemiştik. Servise sorarken kesin hazne 80-90 civarıdır diye düşünüyordum. Ben de çok şaşırdım uygun olmasına

    Zaten 80 90 dese makineyi değiştirecektim, kazanmış olduk :)
  • Arçelik müşteri hizmetleri ile görüştüm. 2705 ve 2715 modellerinin ürün gamından çıkartıldığını, kasım aralık aylarında yeni modellerin çıkacağı bilgisini verdiler.
    Bn de beklemeye karar verdim.
  • Ne zamandır mutfakta yatıyordu bu akşam kısmet olursa sütlü ekmek yapayım mis gibi :)
  • 0k. geIsin payIasırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

    TAHILLAR, un haline dönüştüğünde glisemik indeks değeri yükseliyor.Un ister çavdar, ister buğday, ister yulaf, arpa olsun vücutta su tutuyor. ABD'nin saygın kardiyologlarından Dr. William Davis, Buğday Göbeği adlı kitapta unun zararlarını anlatıyor. "İki dilim tam buğday ekmeği iki çorba kaşığı toz şekerden daha fazla kan şekerini yükseltir" diyor. B vitamini ya da lif kaynağını ekmek yerine fasulye, mercimek, barbunya ve börülceden alabilirsiniz.

    Çok doğru. Bu konuda canan karatay hocanın kitapları iyi bir referans. Tamamı akademik çalışmalarla referans verilmiş ve ekmeğin her türlüsünün zararlarını anlatan bir çalışma. Ben 2 yıldır ekmeği bıraktım. Çok nadir haftasonları o da, yiyorum. Ve ekmek yemediğim için daha geç acıkıyorum. En başta acaba ekmeksiz doyar mıyım diye tereddütlerim vardı. Emin olun daha kolay doyuyorsunuz.
    16 kilo vermek da işin bonusu oldu :)




  • Bu forumda bulunmak için illa ekmek yemek ya da ekmeğin faydalarından bahsetmek gerektiğini düşünmüyorum. Kaldı ki ekmek yemeyi bırakmış olsam da ekmek yapmayı, değişik tarifleri denemeyi, hatta sadece ekmek de değil yemek yapmayı, farklı ülke mutfaklarına ait yemek ve hamur işleri yapmayı seviyorum anne babamın yanına gittiğim zaman ekmekleri ben yapıyorum. Hatta şu an ilk aldığımz makineyi yazlıkta bıraktığımız için ikinci makine arayışındayım.
    Ekmek konusunda da çevremdeki insanları bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalışıyorum. Bu başlık da bu platformlardan birisi. Ben bildiklerimi paylaşıyorum. İsteyen daha derin araştırır, faydalanır. İstemeyen de eski tarz beslenme alışkanlıklarına devam edebilir. Herkesin hür iradesi, aklı, mantığı var. Kendi aklına, mantığına uygun olanı yapabilir elbette.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: machiner.

    Tecrübeni paylaşırsan sevinirim, istifade etmiş oluruz

    Esse'den bir çatal-bıçak takımı almıştık. Ömür boyu garantili diye satıyorlar böyle şeyleri. Ya da en azından o zamanlar öyleydi. (2010). Birkaç sene sonra bıçaklardan birinin sap kısmında bir metal çapağı oluştu. Hatta eşimin parmağına battı, kanattı. Ucuz-pahalı hiçbir mamülde görmediğim bir şeydi.

    Ürünü aldık, Esse'ye götürdük.
    Kısaca şöyle dediler: "Bu takımın aynısından yok. Diğer mağazalara soralım. Oradan getirtip eksiğinizi giderelim."
    Bu böyle aylarca sürdü. Kaç telefon konuşması, kaç "biz size haber veririz, filanca gün tamam olur" yalanı... En sonunda, ısrarlı mücadelemiz neticesinde parayı geri vermeyi, malı iade almayı kabul ettiler.

    O da nasıl. Mağazada 1 saatten fazla iade için bekletildik. İade için, satın almayı yaptığımız kartı şart koştular. Çoktan kapattığımız bir karttı. Orayı aradılar, burayı aradılar... Beklettiler, beklettiler. Nihayet nakit olarak paramızı geri verdiler. Tüm bu sürecin özeti şuydu: (Affedersiniz) İtin şeyine sokup çıkardılar müşterilerini.

    Bir daha buradan mal alıp, bir sorunla karşılaştığımda aynı muameleyi görmemek için kapısından bile geçmemeyi yeğliyorum. Alan alsın ama böyle de bir tecrübe var.

    Müşteriye satış sonrası hizmet sıfır.
    Üstelik ben, sorun çıktığı zaman markalarla iletişime geçtiğimde çok zaman hep olumlu geri dönüşler alan biriyim. Kendim zaten eski bir kurumsal iletişimciyim. Esse kadar berbat bir satış sonrası desteğe rastlamadım.




  • Gabren G kullanıcısına yanıt
    Arçelik K2715, bu forumda çok konuşuldu. Kullanıcısı çok. Fiyatı konusunda fikir sahibi olmak için bayilerden fiyat alıp karşılaştırmak iyi olur.
    Bayileri de tek tek dolaşmaktansa İnternet'ten telefonlarını bulunup aramak daha az yorucu olacaktır.
  • Arcelik 2715 sahibiyim.ekmeklerin ustunu iyi kizartmiyor beyaz birakiyo cocu kez.yogurma isinde de bence tek yogurma kollular daha iyi yoguruyor.
    Bi guzel tarafi var iki haznedee iki farkli ekmek guzel oluyir.onuda ilk makineyi alinca cok yapmistim simdi hic yapmiyorum cok da gerekli degilmis biz sade ekmek seviyoruz :)
    Orta seviyede memnunum diyebilirim..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.