Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.820
Cevap
60
Favori
600.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    Bu nasıl çok satılan marka ki, adı bile Sinbo'mu, Simbo'mu belli değil?


    Mısır Ekmeği böyle birşey mi?




    Afiyet olsun Soberman senin yaptığın ekmekleri görünce ağzım sulanıyor yaw




  • @spayk07,

    Buyur gel, Ankara'da misafirim ol. Beraberce afiyetlenelim, memnun olurum.
  • Teşekkürler soberman, İnşallah bir gün gelirsem ararım seni eğer sende Antalyaya gelirsen beklerim, uygulamalı anlatırsın bu işin büf noktalarını
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    Bu nasıl çok satılan marka ki, adı bile Sinbo'mu, Simbo'mu belli değil?


    Mısır Ekmeği böyle birşey mi?




    Selam soberman
    Şu resim eklemeyi yapamadım yarıda takıldım




  • Sayın Soberman bu sefer sayende başardım galiba

    Simbo 4709 makinanın yaptığı ekmek








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06DF006 -- 11 Haziran 2008; 21:07:18 >




  • iki tane daha vardı ama resimler çıkmamış bir dahaki sefere


  • Bu da diğer resmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06DF006 -- 11 Haziran 2008; 21:28:27 >


  • İlk defa tepesi olan bir Sinbo ekmeği gördüm. Sen bu resmi Sinbo'ya da yolla. Kitaplarında kullansınlar.
  • mounlinex xxl makinada hamur konunca uzun süre bekledim ama birtürlü karıştırma yapmadı neden bilen varmı nden kaynaklanıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman



    İlk defa tepesi olan bir Sinbo ekmeği gördüm. Sen bu resmi Sinbo'ya da yolla. Kitaplarında kullansınlar.


    4-5 aydır kullanıyorum 2 tane hariç bütün ekmeklerim böyle çıktı

    Şimdi kepekli pişiyor fırsat bulursam öğleden sonra resimlri sunarım(Bu resim koyma işi de hoşuma gitti doğrusu)
  • selamlar;
    arkadaşlar ben bi konuda yardımlarınızı isteyecem
    ben marka konusunda kararsız kaldım, özellikle moulinex markasının XXL modeli var 1.5lt. ekmek kapasiteliymiş, bu makinelerde büyüklük önemli mi?
    eğer bu modeli önermezseniz tefalin bi modekli var 3100 mü öyle bişey onu almayı düşünüyorum, sonuçta tefalde teflon konusunda uzman sayılır..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Uygarman

    selamlar;
    arkadaşlar ben bi konuda yardımlarınızı isteyecem
    ben marka konusunda kararsız kaldım, özellikle moulinex markasının XXL modeli var 1.5lt. ekmek kapasiteliymiş, bu makinelerde büyüklük önemli mi?
    eğer bu modeli önermezseniz tefalin bi modekli var 3100 mü öyle bişey onu almayı düşünüyorum, sonuçta tefalde teflon konusunda uzman sayılır..



    Doğru..

    Tef-al
    Tef-lon

    isimlerde bile uygunluk mevcut.

    Moulinex'in yorumlarında çift bıçaklılarda 1.5 kg.lık ekmeklerin taştığını ya da üstlerinin kızarmadığını, ideal olanın 750-1000 gr. olduğunu yazmışlardı. Üst taraftalarının kızarmama gibi bir dezavantajları var sanırım. Tefal'in metal kasa olanları düşünülebilir...

    @tavas,

    " mounlinex xxl makinada hamur konunca uzun süre bekledim ama birtürlü karıştırma yapmadı neden bilen varmı nden kaynaklanıyor"

    Ön beklemeli (Tam buğday unu gibi) bir program seçilmiş olabilir mi acaba?
    Start/stop tuşuna mutlaka basıyorsunuzdur.
    Daha önceden devam eden bir program mevcuttur ve program resetlenmemiş olabilir.
    Bir önceki pişirmeden hemen sonra konursa sıcaklık yüksek olduğundan maya yanacağı için çalışmaz ve hata mesajı verir.
    Bunlar değilse sanırım teknik servise danışmak gerekebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 12 Haziran 2008; 9:35:39 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman



    İlk defa tepesi olan bir Sinbo ekmeği gördüm. Sen bu resmi Sinbo'ya da yolla. Kitaplarında kullansınlar.


    Soberman benim yaptığım ekmeklerin de tepesi böyle oluyor ( arada bir olmasada ) geneli böyle oluyor ve makina yoğurken bakıyorumda sakız gibi oluyor kıvamı ( Bende eklerim tarifinle birlikte tepeli ekmek )
  • Arkadaşlar,

    aşağıdaki linkte moulinex'in tarafımdan yapılmış testini görüyorsunuz.

    http://www.ekmeksanati.com/documents/moulinex_ow2000.html

    ayrıca başka makinelerin testleri de mevcut.

    Bu testlerde dikkat ettiğim ve adlarını kendim verdiği Maya Sönüm Yırtığı ve Tepe Kümbeti kavramları var.


    Moulinex ow2000 temel beyaz ekmeği (750 gr. orta kabuk program 1)


    Yukarıdaki resimde Moulinex tarafından kendi kitapçığı tarifine uygun yaptığım ekmeğin sönüm yırtığı ve tepe kümbeti. Maalesef tarife bağlı kalsa idim böylesi kabarmış olamayacaktı. Hamuruna tarif harici 4 Büyük ölçek (Tablespoon/TBSP) süt ilave ederek hamuru kıvamına getirdim. Bundaki eksiklik te testte de yazdığım gibi tepesini iyi pişirememesi ve dokusuna çiğnemlik verememesi. Sebebini de tespit ettiğimi sanıyorum.

    Bu iki kavram, bence Sinbo'ların en büyük eksiği. Maalesef Sinbo'ların bir kısmı bu yırtığı ve kümbeti başarılı veremiyorlar. Sebebi tarif olabilir, program olabilir, makine dizaynı olabilir. Bunları söylememin sebebi, bizzat deneyerek (hem de farklı birkaç makinede) tespit etmiş olmam. Zaten İnternette Sinbo ile yapılmış ekmek resimlerini inceleyin, ya olmayan ya da zayıf bir sönüm yırtığı, basık bir de tepe kümbeti görürsünüz. Oysa hamurun kıvama geldiğini ve gluten ağının mükemmel olduğunu, pişirme sürelerinin de bunları yakalayabildiğini test etmek için iyi parametrelerdir bunlar.

    Lütfen her zaman suçu kendinizde aramayın. EYM'ye bakın. Yırtığı ve kümbeti verdiğim linkte bulunan EYM ekmekleri ile karşılaştırın ve sonucunu değerlendirin.




  • Simbodan cıkmış 900 gr kepekli ekme











  • Ön beklemeli (Tam buğday unu gibi) bir program seçilmiş olabilir mi acaba?
    Start/stop tuşuna mutlaka basıyorsunuzdur.
    Daha önceden devam eden bir program mevcuttur ve program resetlenmemiş olabilir.
    Bir önceki pişirmeden hemen sonra konursa sıcaklık yüksek olduğundan maya yanacağı için çalışmaz ve hata mesajı verir.
    Bunlar değilse sanırım teknik servise danışmak gerekebilir.

    soberman teşekkür ederim ilginize makinanın fabrikasyon hatası varmış yenisi ile bire bir değiştirdiler şimdi çok güzel
  • Bu da bizim Sinbo ekmeği...

  • Ekmeğin maya sönüm yarığını göremedim ancak kızınızı Allah bağışlasın, çok tatlı çıkmış. Maşaallah diyelim de nazar değmesin.
  • Merhaba.
    Birkaç gün önce bende anneme Sinbo 4705 model EYM aldım.
    Ekmeklerin resimlerini(cep tel. çekilmiştir) aşağıya ekledim.(Kek'i çekmemiştim.)
    Şu ana kadar 1 adet 700 gramlık Buğday(normal) ekmek, 1 adet 900 gramlık sütlü buğday ekmek ve 1 adet sade kek yaptık.
    Hepsinde de sonuçlar iyiydi.







  • @soberman ,siteniz çok güzel olmuş elinize sağlık,
    ben kenwood ekmek makinesi kullanıyorum,daha önce yaptığımız birkaç ekmek resmi eklemiştim,ekmekler çok leziz oluyor.

    Şimdi biz "Tam buğday unu "kullanmak istiyoruz ekmek için,tavsiye edebileceğiniz marka var mı?
    Birde bu unla yaparken tarifte değişiklik yapmaya gerek var mı?

    teşekkürler...

    edit: Ben Hamur Sönüm Yarığı ve Tepe Kümbeti " nin sadece bende oluştuğunu sanıyordum. en çok da burası leziz oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyll -- 17 Haziran 2008; 15:11:15 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.