Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.820
Cevap
60
Favori
600.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bugün bir adet Moulinex Home Bread XXL siparişi verdim Pratikev.com'a. Neden derseniz?...
    İzmir'de Tefal, Sinbo, Philips v.s. ürünleri satan tanıdık bir bayinin sahibi, kendisinin evde Moulinex kullandığını, eşinin çok güzel ekmek ve kek yaptığını, hatta eşe-dosta hediye olarak götürdüğünü, Sinbo'nun servis ağının yok denecek kadar az olduğunu, kılavuzlarında yazan servislerin çoğunun Sinbo'yla alakaları olmadığını v.s. söyledi. Fazla araştırma yapmadan doğrudan 9 taksitle 150 YTL'ye internetten aldım. (O arkadaşta aynı mal 180 YTL idi, ne yapalım kusura bakmasın). İnşallah doğru karar vermişimdir. Sonradan araştırma yaparken burası karşıma çıktı. Ekmek formülleri konusunda bir de şurayı gördüm, bir bakın derim:
    http://www.tarcininmutfagi.com/tarcininmutfagi/2005/01/_te_benim_ekmek.html
    Orada yazdığına göre, Moulinex XXL'ta ekmek yapan bir-iki kişi, ekmeğin üst kısmının beyaz kalması dışında üründen memnunlar. Bakalım gelince biz de deneyeceğiz. Sinbo mu alsaydık acaba?




  • Benimde mulinex home bread ekmek yapma makinam var ve çok memnunum evet ekmeğin üzeri beyaz ekmekse tabii açık renk oluyor ama tadı muhteşem ve eğer iyi uhafaza edilirse ekmekler uzun süre dayanıyor.Kabarma problemi yaşamak istemiyorsanız tam un kullanmalısınız biz genelde hazır ekmek harçlarından alıyoruz.Ben herkese tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    @spayk07,

    özellikle kek için:

    Ancak, Yenge el işi çeyizlik beyaz bez üzerinde keki kesmene bir şey demedi mi?


    Valla hiç fark etmedi sanırım, Çekmecelere bakarken karşıma çıktı bende hemen kullandım
  • @franko,

    XXL'i güle güle kullan. Ben de bir ara bir arkadaşıma ve kayınvalideme hoşuma gittiği için moulinex almıştım. Ancak her ikisi de hamuru gayet güzel kabartmasına rağmen resmen hamur halinde bırakmıştı. Bence makinelerde program hatası vardı. Anlatamayınca geri vermek zorunda kaldık. Umarım seninki ile gayet güzel ekmekler yapar ve fotoğraflarını yayınlarsın. Ayrıca artık Sinbo'yu aklından çıkar, Moulinex'in Sinbo'dan kalır yanı yok derim.
  • Sinbo diyorum başka bir şey demiyorum
  • @queresma_tik,

    quote:

    Sinbo diyorum başka bir şey demiyorum


    Saygıyla karşılıyorum, ancak 3 ayrı Sinbo denemiş biri olarak yeni fikirlere kapalı olmamanı öneririm. Özellikle vurgulamak istiyorum, hatam varsa lütfen düzelt, Sinbo'nun ekmek yapma kitapçığının (çok güzel bir doküman, kendilerini tebrik ederim) üzerindeki örnek olarak konulan ekmeğin bile yeterince kabarıp yırtılmadığını görmüş olmanı beklerdim.

    Ancak, gönül kimi severse her zaman ve daima sultan o'dur.




  • Sinbo'nun tarifleri pek işe yaramıyor.Biz eskiden tariflere uyunca ekmek küçük oluyordu.Annem gözkararı yapınca cama değecek kadar kabarıyor ve oldukça iyi pişiyor.Zamanla tecrübe ediyorsunuz yani.
    4705 modeli tavsiyemdir.En çok tutan modeli zaten.
  • quote:

    Biz eskiden tariflere uyunca ekmek küçük oluyordu.Annem gözkararı yapınca cama değecek kadar kabarıyor ve oldukça iyi pişiyor.



    Aynen katılıyorum ve sıkı durun arkadaşlar, en bomba tarifimi veriyorum:

    1 göz kararı su (bazan süt),
    1 göz kararı tuz (tuzot karışımı da hoş bir nefaset veriyor)
    1 göz kararı tereyağ (halis olmalı, yoksa sızma zeytinyağ)
    1 göz kararı un (ekmek unu ya da elinize ne geçerse)
    1 göz kararı mavi haşhaş veya daha az göz kararı çörekotu
    1 göz kararı instant maya.

    1 numaralı programda göz kararı istenilen seçilir.

    Tatatataaaaaaaaaaaaaaa...

    Özene bezene yapılan ekmekten çok daha güzel bir ekmek ortaya çıkar.

    İnanmayan varsa resimlerini de koyabilirim.


    Not: Önceleri yerli diye yuvamın instant mayasını kullanıyordum ve 5 li paketi 0.5 YTL idi. Şimdilerden 5'li paketin içindeki her bir paketi 0.4 YTL'den satmaya çalışıyorlar. Ne tutturabilirlerse.

    Elimdeki paketler bitince instant'tan kuru mayaya geçeceğim.




  • merhaba arkadaşlar evde yaptığınız ekmeğin son halinin resmini nasıl görebilirim. Bende fırında sağlıksız şekilde üretilen ekmeklerden usandım artık. Bana resim gösterebilecek bir arkadaş varsa sevinirim..

    Teşekkürler şimdiden....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yaman156

    merhaba arkadaşlar evde yaptığınız ekmeğin son halinin resmini nasıl görebilirim. Bende fırında sağlıksız şekilde üretilen ekmeklerden usandım artık. Bana resim gösterebilecek bir arkadaş varsa sevinirim..

    Teşekkürler şimdiden....


    Bu forumda geriye doğru baktığında bol miktarda makina yapımı kek, ekmek, karışım ekmek, fırında yapılmış ekmek resimlerini görebilirsin. Başka bir forumda da görebileceğini sanmıyorum.

    Forumu inceledikten sonra yeterli olmazsa tekrar resim yükleyen arkadaş olacaktır.

    Not: "Ekmeğin son hali"nden ben yenmeden önceki halini anlıyorum. Yoksa, ekmeğin son hali afiyetle mideye indirilmiş şeklidir ki, resmini gösterme imkanımız yok




  • Soberman ve titizim arkadaşlara cevapları için çok teşekkür ederim. (Titizim'e sorum; "tam un" ne demek?)
    Şimdi genel olarak hepinize üç sorum olacak. Cevap yazabilirseniz memnun olurum:

    1. Benim Moulinex'im bugün (Perşembe) öğle vakti elime ulaştı. Kutusundan çıkarıp mutfağa koydum. Tek dikkatimi çeken şey, üst kapağın tam yerine oturmayışı, yani tık diye kapanmayışı oldu. Kapak sanki 2 milimetre açık gibi duruyor. Elimle üstten basınca o iki milimetre kapanıyor, kapak karşıyı tam öpüyor. Ancak elimi çekince yine 2-3 mm. kenarlardan ve ön üstte bir açıklık oluşuyor. Kullananlarda da öyle mi acaba? Bana bildirebilirlerse çokmemnun olurum.
    2. Moulinex'in kitapçığında bazı ekmeklerin nasıl yapılacağı hakkında kısa bilgiler var. Donanım haber forumlarındaki bilgiler genellikle Sinbo Ekmek Yapma Makinesi kullananların verdiği bilgiler. Aynı formüller Moulinex'de de uygulanabilir mi? Mesela, soberman arkadaşımızın yukarıdaki göz kararı ekmek tarifi ve önceki sayfalarda verdiği tarifler???
    3. Makineyi yeni almış birisi olarak, ilk ekmeğimi pişirmek üzere marketten önce neler almalıyım? Yani hangi marka un, hangi marka maya (kuru-yaş?), hangi marka süt tozu? Açıkçası bunları bilmiyorum. (Geride geçmişse özür dilerim).
    Bugün bir yerde 20-25 YTL'ye çok şirin Sinbo marka elektronik Mutfak Baskülü gördüm. Hemen aklıma Ekmek Makinesi geldi. Ona koyacağım unu tartmak için lazım olabileceğini düşündüm. Bu konuda siz ne dersiniz?
    http://www.teketek.com/mutfak-tartilar/sinbo-sks-4507-dijital-mutfak-terazisi.html




  • Sayın @franko,

    Tekrardan güle güle kullanın ağız tadı ile ekmek ve diğer unlu mamullerinizi yapın diyorum.

    Ukalalık olarak anlaşılmayacak ise ben sorularınızı kısaca cevaplamaktan memnuniyet duyacağım ancak konu hakkında diğer arkadaşlarımın da katkıda bulunmalarını bekliyorum. Malum, bilgi paylaşıldıkça çoğalır.

    Sırasıyla:

    1. Kapağın tam kapanmaması konusu Alaska marka (Simtel) ekmek makinasında başımıza geldi. Makina ısınınca kapak içine göçüyordu, dolayısıyla hava aldığı için de ekmek kabarmıyordu. Ben en azından kullanmadan karar vermeyin derim. Bu arada halihazırda kullandığımız makinalarda kapağın oturmaması diye bir durum söz konusu değil.
    2. Şaka bir yana ekmek yapım işi sadece su, un, tuz ve mayanın uygun karışımlarından ibaret. gerisi kulak memesi kıvamında bir hamura kalıyor. Klasik tariflerde 3-3.5 CUP un, 1 çay kaşığı tuz (değişebilir), 1.5 çay kaşığı maya (instant yazan yani ekmek makinası için kullanılandan, istenirse önceden suya karıştırılmak şartı ile bildiğiniz kuru mayalar veya küp şeklindeki yaş mayalar da olur, yarım çay kaşığı artırmak gerekir) bir güzel karıştırılır ve arkasından da ALDIĞI KADAR SU ilave edilir denir. Yeni başlayanlara hep söylediğimiz, hamur karıştırma anında kapağın açık olması, hamurun kuru olması durumunda su, cıvık olması durumunda un ilavesi yapılması işin temeli ancak bu kısım es geçildiği için sıkıntılar çekiliyor. Bu tarif te her makina için geçerli. Tarifler de kanımca ithalatı ya da üretimi yapılan ülkelerin ağız tadlarını yansıttığı için farklılılar gösteriyor. Bu nedenle tarif bakımından mümkünse klasikleşmiş, denenmiş ya da bizzat kendi geliştirdiğiniz tariflere rağbet edilmesi daha uygun sonuçlar veriyor.
    3. Bu heyecanları ilk başlarda bizler de yaşamıştık. Sonuçta geldiğimiz nokta, unu mümkün ise 10 kg.lık torbalar halinde (ben 25 kg.lık tercih ediyorum) doğrudan un fabrikalarından beyazlatılmamış undan almak. Ben iki ayrı tip un alıyorum 550 ve 650 randıman (yani baklavalık böreklik ve ekmek unu). Ayrıca çok daha küçük ölçeklerde de değişik unlar, özellikle tam buğday unu alıp kullanıyorum. Gördüğüm kadarı ile de genel olarak Söke Unları ve karışımları başlangıç için iyi bir tercih. Maya olarak "Instant" yani su ile karışımına gerek kalmayan Dr. Oetker, Yuva, Kenton mayalar iş görür. önemli olan son kullanma tarihi geçmemiş olması. Süt tozu ise Pınarın gayet iyi ancak şu sıralarda marketlerde bulunmuyor. Onun yerine de süt kullanılıp o kadar miktarı da su'dan eksiltilebilir.
    Tartı konusunda ben kullanıyorum. Ancak ekmek makinası için uygun olan CUP ve kaşık tarzı amerikan ölçüleri gayet pratik. Diğer ekmekler için bazen tartı gerekiyor. Olması tabiiki iyi olur.
    Bunun yanında ekmekleri soğutmak için ayaklı ve ızgaralı nihale, bardak ve kaşık ölçü kapları, MUTLAKA silikon bir spatula, tek bir bardak ölçüsüne bağlı kalmamak için 2.5 CUP'luk ve pint gibi diğer ölçüleri barındıran sıvı ölçü kabıda faydalı olur diye düşünüyorum.
    Bu işi yaparken mecburiyet değil de zevk amaçlı (hobi olarak) yapılırsa çok daha randımanlı olabiliyor.

    Umarım kafanızı ütülememişimdir.




  • Sayın soberman,

    Bu ayrıntılı izahlarınız için çok teşekkür ediyorum. Takıldığım konularda sizi yine rahatsız ederim. Çok sağolun.
  • Selamlar,

    BREVILLE yi nereden bulabiliriz , internette satıldığı bir yer var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ardatun

    Selamlar,

    BREVILLE yi nereden bulabiliriz , internette satıldığı bir yer var mı?



    Breville'min kazanında problem çıkınca İstanbul'da distribütöre göndermiştim. Artık Breville ekmek makinasını getirmediklerini söylemişlerdi maalesef. Çoktandır İnternette de satışlarını görmüyorum. Dolayısıyla bu güzel makina konusunda maalesef yardımcı olamayacağım.
  • Teşekkürler , bulamayınca ben de sinbo4709 aldım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ardatun

    Teşekkürler , bulamayınca ben de sinbo4709 aldım.


    Ne diyeyim, güle güle kullan. Hiç olmazsa muadil filan sorsaydın.


    Bu arada 4709'un özelikleri ve kullanımı ile ilgili biraz bilgi alabilir miyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 26 Ocak 2008; 19:04:53 >
  • Haklısın soberman, çok ani oldu :)
    4709 sanırım yeni bir model, onun için fazla yorum bulamadım ama markasına güvendim. Sinbo'yu beğeniyor insanlar.
    Tahminimizden daha büyükmüş, küçük bir mikrodalga fırın kadar var boyutları.
    Malzeme kalitesi olarak güzel. Uyduruk veya basit bir görünüme sahip değil.
    Şu ana kadar sadece iki kere ekmek yaptı eşim. İki ekmek te güzeldi bence. İkincisi de biraz kek gibiydi ama güzeldi :)
    Henüz tecrübe aşamasında olduğu için herhangi bir ayar tutturması pek mümkün değil gibi zaten. Ama böylece sanırım değişik değişik ekmekler yiyor olacağız.
    Söylerim yazar buraya biraz daha kullandıktan sonra. Sağlıcakla kalın...
  • Sinbo SBM 4705'in ekmek kalıbı sanki ekmeyi sıkıştırıyor ( Hamur kabarırken sıkışıp iyi kabaramıyor gibi ) , kalıbın aşağıdan yukarı doğru genişlemesi daha iyi olurdu sanırım böyle bir makina varmı bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spayk07 -- 29 Ocak 2008; 21:30:20 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: spayk07

    Sinbo SBM 4705'in ekmek kalıbı sanki ekmeyi sıkıştırıyor ( Hamur kabarırken sıkışıp iyi kabaramıyor gibi ) , kalıbın aşağıdan yukarı doğru genişlemesi daha iyi olurdu sanırım böyle bir makina varmı bilmiyorum.





    Var ama tam otomatik maalesef...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.