DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Ekmek Yapma Makinası
2.591
Cevap
39
Favori
447.751
Tıklama
Giriş
Mesaj
    • Yüzbaşı
      769 Mesaj
      25 Kasım 2008 00:58:31
      Bunu pek de öyle ekonomik bir alet sanmayın, bence dışarda satılan ekmek daha bile ucuz kalacaktır yapacağınız ekmek yanında. O yüzden kendini amorti etme durumu olmaz. Sadece kişisel tatmin ve içinde ne olduğunu bildiğiniz veya ne olmasını istediğiniz ekmekleri yaparsınız. Aynı evinize fotograf yazıcısı almak gibi, dışardan tab ettirseniz daha ucuza gelir ama evde istediğinz an istediğiniz resmi basma özgürlüğü bence bu aleti alma sebebidir.


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      398 Mesaj
      26 Kasım 2008 10:18:31
      copermine ve soberman arkadaşa verdikleri bilgiler için çok teşekkür ediyorum.bende bir tane almayı düşünüyorum, sağlığın bedeli olmaz.Hangi makinayı seçeceğim konusunda yardımlarınızı diliyorum.teşekkürler.


      _____________________________

      İmza kullanmıyorum, sözüm senettir
    • Teğmen
      240 Mesaj
      26 Kasım 2008 19:18:05
      ben de yeni aldım, şimdilik kenwood makinamdan oldukca memnunum, almadan once işin puf noktalarını www.ekmeksanati.com dan ogrenmenizi tavsiye ederim


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      377 Mesaj
      28 Kasım 2008 15:16:45

      quote:

      Orjinalden alıntı: np

      rAkadaşlar banada yardımcı olun lütfen 1 aydır sinbo 4709 bulamıyorum. nereden bulabilirim.kullanan arkadaşlar bu kadar aradıgıma degermi.memnunmusunuz. yardım bekliyorum.

      İyi günler, ben bu modeli kullanıyorum.Aslında iyi bir makine.Ekmekler hep iyi çıktı.Ancak 1 ay kadar önce karıştırıcılar yoğurma sırasında gevşemeye başladı bazan da yerinden tamamen çıktı.Servisine götürdüm neredeyse 1 ay sonra Sinboya mail attıktan sonra hemen gönderdiler.Kazan ve karıştırıcılarını yenilemişler.Biraz önce ekmek koydum.Bu defa da hamuru çok zorlanarak biraz da durarak yoğurduğunu fark ettim.Bakalım devamı nasıl olacak?Aynı bu makineye benzer Moulinex in de bir modeli var.Burada bir mağazada gördüm.


      _____________________________

      1-Bu mesaj Android 2.3.6 sürümü ile atılmıştır.
    • Binbaşı
      1713 Mesaj
      30 Kasım 2008 18:43:44
      Merhaba arkadaşlar sonunda bizde ekmek yapma makinemizi aldık ve ilk ekmeğimizi yaptık
      aşağıda resmini koyduğum ekmek için ekmeksanati.com da bulunan beyaz ekmek tarifini uyguladık ancak beyaz un yerine kepekli un kullanıldı ilk deneme için nasıl görüşlerinizi bekliyorum.
      Birde ben tepesinin iyice kabarıp yırtılmış bir hal almasını istiyorum böyle olması için ne yapılabilir.




      _____________________________

    • Binbaşı
      1713 Mesaj
      30 Kasım 2008 21:06:35
      PM cevaplandı, teşekkürler


      _____________________________

    • Binbaşı
      1713 Mesaj
      30 Kasım 2008 23:50:11
      Fırından pardon makineden yeni çıktı.
      Bu sefer Delonghi klasik 1000 gr tarifini uyguladım; ancak ilave olarak ceviz, un olarak normal kepekli un, şeker yerine de bal ve sıvının 100ml si içinde süt kullanıldı bunun dışında değişen yok.
      Biraz daha iyi kabarmış demi bu defa, yalnız kabuk kıvamını çok koyu yapmış, 3 değilde normal yani 2 yapsak daha iyi olacak gibi.

      edit: resim ekleme şuan hata verdiğinden resimleri ekleyemiyorum, sonra tekrar denerim
      edit2: resim aşağıya eklendi



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 1 Aralık 2008; 0:10:26 >
      _____________________________

    • Binbaşı
      1713 Mesaj
      01 Aralık 2008 00:10:35
      resim1




      _____________________________

    • Binbaşı
      1713 Mesaj
      01 Aralık 2008 00:12:43
      resim2




      _____________________________

    • Binbaşı
      1323 Mesaj
      01 Aralık 2008 14:36:07
      fyilmaz döktürmüş...

      herkesde bir gayret bir şevk...

      çok güzel... foto ekleyenlerden daha çok takip edenler var, emin olun...

      ben sürekli ekmek yapıp iyice alıştım artık kek bahsi başlıyor: çikolata damlalı ilk kek denemesi



      ters koymamın sebebi ekmekte de kekte de kaptan çıkardıktan sonra ters yüz edip altını havalandırmak gerekiyor...


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 1 Aralık 2008; 14:41:33 >
      _____________________________

      teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm Samsung Galaxy 510F; Jeep Renegade 2014
    • Yüzbaşı
      404 Mesaj
      01 Aralık 2008 19:22:28
      @fyilmaz,

      ikinci ekmek daha da güzel görünüyor, kabuğunun kızarmış olmasının sebebi programın yanında katkıdan da olabilir. Bu arada kabuk deseni ilginç. Ayrıca ikinci resimde kepçe üzerinde sizi gördük.

      Sizden hemen bir komando ekmek (tepe kümbeti ve maya sönüm yırtığı çok belirgin ekmek) fotoğrafı bekliyoruz, devam...


      @eflatoon,

      EYM'lerde yapılan kek tarifleri çok aranıyor. Bu güzel kekinizin bir de tarifini verir misiniz?
      Ayrıca EYM keklerinde çukulata parçacıkları tabana yığılır, sizin kekinizde daha homojen dağılmış görünüyor.

      Bizim de hafta sonu Pizza günümüzdü. Çocuklar bayıldılar, hatta küçük kızım desenini kendisi yaptı. Pizza hamurunun tarifinde sadece un, su, tuz ve az miktarda maya kullanılmasına rağmen özellikle hamur lezzeti çok beğenildi.




      Nefis Ev Yapımı Pizza...

      Uygulamalı tarif ve detaylı bilgi:
      http://www.ekmeksanati.com/documents/pizza_tarifleri.html


      _____________________________

    • Binbaşı
      1713 Mesaj
      01 Aralık 2008 22:28:51
      Şu sıra evde olmadığımdan komando ekmeğini hemen koyamıyorum :) ama en kısa sürede ilk deneyeceğim ekmek olacak.


      _____________________________

    • Binbaşı
      1323 Mesaj
      02 Aralık 2008 03:31:18


      3 adet yumurta
      1.5 kap ölçek şeker
      0.5 kap ölçek yağ
      1 paket vanilya
      2.25 kap ölçek un
      1 paket kabartma tozu
      1 avuç damla çikolata

      kap=160 ml

      normalde fotoğraftaki gibi sunumda kenarlarda beyaz un izleri kalmaması için önceden malzeme ayrı bir kapta harmanlanıp EYM'ına konulması gerekiyor. bu yüzyılın sünepesi olarak hiiiç bu kadar külfete girmeden ne var ne yok tüm malzemeyi boca edip 7 nolu kek programına basmak gibi uzun bir yorgunluktan 1 saat 50 dakika sonra bu nimete nail oldum. kabukluca ve şekerlice olmuş... zevkle tüketildi bile...



      bir sonrakinde daha pastaya yakın bir çeşit düşünüyorum.

      Pizza muhteşem görünüyor... elinize sağlık


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 2 Aralık 2008; 3:34:12 >
      _____________________________

      teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm Samsung Galaxy 510F; Jeep Renegade 2014
    • Teğmen
      240 Mesaj
      02 Aralık 2008 09:28:20
      kek ve pizza enfes gorunuyor, elinize saglık.

      gene 1 kg lik ekmekler:

      tavadan çikmadan


      sogumaya alindi


      bu da 1/3 kepekli, 2/3 beyaz unlu, sutlu komando! ekmek


      şimdi sıra kek yapmada

      edit: soberman, sonunda bize pizza ekipmanı da aldıracaksın


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabrero -- 2 Aralık 2008; 9:43:33 >
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      404 Mesaj
      02 Aralık 2008 18:28:26
      @fyilmaz,

      komando ekmeğini forum olarak merakla bekliyoruz. Bakalım mavi bereli mi yoksa bordo bereli mi olacak?

      @eflatoon,

      tarif için forum olarak teşekkür ederiz. Şahsen ben, senin Cup ölçüne göre ayarlayıp bu hafta içinde yapmayı düşünüyorum.

      @kabrero,

      Kepekli karışım ekmeğin gerçekten mükemmel. Tepe Kümbeti ve Maya Sönüm Yırtığı gayet belirgin ve hacimli bir ekmek olmuş. Bu noktada Komando yetiştirdiği için Kenwood'u tebrik ederiz.

      Ancak senden değişik tarif ve fotoğraflar beklemek boynumuza borç oldu.

      Ayrıca pizza için ilave ekipmana gerek yok. Sadece tahta fırın küreği yerine büyük marketlerde bulunabilecek teflon kaplama bir alet almıştım. Adını bilmiyorum ancak ekmekleri ya da pizzayı taşa sürerken rahat oluyor.




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 2 Aralık 2008; 20:05:42 >
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      286 Mesaj
      03 Aralık 2008 09:47:50

      quote:

      Orjinalden alıntı: eflatoon



      3 adet yumurta
      1.5 kap ölçek şeker
      0.5 kap ölçek yağ
      1 paket vanilya
      2.25 kap ölçek un
      1 paket kabartma tozu
      1 avuç damla çikolata

      kap=160 ml

      normalde fotoğraftaki gibi sunumda kenarlarda beyaz un izleri kalmaması için önceden malzeme ayrı bir kapta harmanlanıp EYM'ına konulması gerekiyor. bu yüzyılın sünepesi olarak hiiiç bu kadar külfete girmeden ne var ne yok tüm malzemeyi boca edip 7 nolu kek programına basmak gibi uzun bir yorgunluktan 1 saat 50 dakika sonra bu nimete nail oldum. kabukluca ve şekerlice olmuş... zevkle tüketildi bile...



      bir sonrakinde daha pastaya yakın bir çeşit düşünüyorum.

      Pizza muhteşem görünüyor... elinize sağlık


      bencede mükemmle oldu ama verdiğin tarif bir işe yaramadı kekin içi hamur kaldı.
      tabi bu şakaydı. neden olduğunu söyleyeyim;
      ben verdiğin kap ölçülerini kullandım ama altına kap=160 ml yazdığını görmemişim benim kap 240 ml olduğundan acayip büyük oldu kek, dolayısı ile pişmedi.
      @eflatoon
      bir sorum olacak 1 saat 50 dakika pişirme süresimi yoksa toplam süremi
      benim makina delonghi kek programı 1 saat sürüyor. 13 dk kadar karıştırma gerisi pişirme.
      160ml kap ölçülerini kullansam acaba 1 saatte pişermi kek.


      _____________________________

      ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
      SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
      HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
      SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...
    • Binbaşı
      1323 Mesaj
      03 Aralık 2008 16:08:36
      işin uzmanları daha iyi bilir gerçi ama elinizdeki marka ve modelin kitabına uygun tatlı kek deneyip başardıktan sonra o ölçülere uygun ve yakın olarak bu tarifleri oynasanız daha başarılı olur gibi geliyor... yoksa dediğiniz gibi ölçüleri doğru çevirsek bile program ve pişirme uymadıktan sonra yine verimsiz olur...

      gerçi içimden bir ses inada bindirmiş bir EYMciden birşey kaçmaz diyor!




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 3 Aralık 2008; 16:08:43 >
      _____________________________

      teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm Samsung Galaxy 510F; Jeep Renegade 2014
    • Yüzbaşı
      286 Mesaj
      03 Aralık 2008 16:24:09
      @eflatoon
      doğru söylüyosunda adamlar plum-cake diye bi tarif vermişler 60 gr margarin 16 gr maya 40 gr kakao falan aptal aptal şeyler yazmışlar
      versene kardeşim tsb tbsp cup diye ölçekle
      makina iyi iyi olmasına ama berbat bi kullanım klavuzu var.
      neyse bi şekilde bulkucam bulmasına ama biraz malzeme heba olucak gibime geliyo
      deneme yanılmayla bu iş olucak ööle yada bööle


      _____________________________

      ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
      SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
      HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
      SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...
    • Teğmen
      240 Mesaj
      03 Aralık 2008 17:47:22
      slm, bu keki aksam ben de deneyecegim, sonucu buraya yazarım.

      nette kek tarifi arattım, dişe dokunur birsey yok. gene burası eym ile ilgili en iyi kaynak gibi gorunuyor.

      edit: imla


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabrero -- 4 Aralık 2008; 9:31:45 >
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      404 Mesaj
      03 Aralık 2008 21:12:42
      Dün istek üzerine sürekli yapa geldiğimiz ve çocukların çok beğendiği damla çikolatalı kek tarifini uyguladık.

      Sonuç: Mükemmel (Çocuklar öyle diyor).


      Çikolata Damlalı Kek


      Çay ile birlikte....



      Diğer fotoğraflar ve uygulamalı tarif için müracaat:
      http://www.ekmeksanati.com/documents/c7ikolata_damlalfd_kek.html



      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      04 Aralık 2008 02:08:52
      Simit Ekmeği
      Malzeme:

      1 çay bardağı nohut, bir bardak ılık su, un, 1 yumurta, tuz

      Yapılışı :

      Nohut ince, ancak un haline gelmeyecek şekilde havanda dövülür. Akşamdan ılık bir bardak su ve aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde sabaha kadar bekletilir. Sabaha kadar kabaran bu hamur maya yapılarak, un, su ilavesiyle yoğrulur ve ılık bir yerde kabarıncaya kadar bekletilip, fırına konmadan üzerine yumurta sarısı sürülür.



      memleketim akhsisar ve çevresine özgü bildiğim kadariyla.o alette olurmu bilmem ama benim en sevdiğim ekmektir başliği görünce eklemek istedim.kahvaltida süper olur.


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      349 Mesaj
      05 Aralık 2008 05:09:29
      merhabalar,
      forumu konuyu takip ediyorum,fakat hayli kafam karıştı,çok teferruatlı bir iş..Sorum şu olacak üstadlara;
      Bir makine almayı düşünüyorum ve çoğunlukla(hatta daima) kepekli,mısır unlu ya da çavdarlı ekmekler yapmayı arzuluyoruz,babamın kalp hastası olması itibariyle..Ayrıca ekmeğin üstünün iyi kızarması ve içinin iyi pişmesi çok önemli.bu kriterlere en uygun makine hangisidir.kaliteli bişey alma arzusundayım;işçiliği,malzemesi ve sağlık açısından kullanılabilirliğini göz önünde bulundurmalıyım,çin malı antipatim varr..

      yardımlarınız için şimdiden tşkler..Esenlikler dilerim..


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      286 Mesaj
      05 Aralık 2008 10:55:34
      @soberman
      belirttiğin ölçülerde kek çok güzel oldu
      dayanamayıp hemen ediğimiz için foto koyamıyorum.
      fotolar bidahaki sefere.
      ilgin için teşekkür ederim.
      bir sorum daha var forumdaki arkadaşlara?
      dün %50 normal un %50 tam buğday unu ile sabaha ekmek programlamıştım
      ekmekde bir sorun yok çok güzel pişmişti ama tepe kümbeti yoktu onun yerine sanki ekmeğin içinden yanardağ fışkırmış gibi üstünde bir görünüm vardı
      mayayı çok özenle en üste koymama rağmen suya değmiş olabilirmi
      daha önce bu görüntüyle karşılaşan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.


      _____________________________

      ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
      SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
      HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
      SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...
    • Yüzbaşı
      404 Mesaj
      05 Aralık 2008 16:20:33
      @oozgurel,

      sorunuzun cevabını tecrübeli arkadaşlar mutlaka vereceklerdir, bana kalırsa mayanın suya temasından kaynaklandığını sanmıyorum.

      Bu arada tüm arkadaşların kurban bayramlarını kutlar, mutluluklar dilerken, bayram öncesi son ekmeğimiz Focaccia (italyan pidesi):



      Uygulamalı tarif ve diğer fotoğraflar:
      http://ekmeksanati.com/documents/kahvaltfdlfdk_ddtalyan_pidesi__focaccia_.html


      _____________________________

    • Binbaşı
      1713 Mesaj
      05 Aralık 2008 19:53:26
      quote:

      Orjinalden alıntı: soberman

      Dün istek üzerine sürekli yapa geldiğimiz ve çocukların çok beğendiği damla çikolatalı kek tarifini uyguladık.

      Sonuç: Mükemmel (Çocuklar öyle diyor).


      Çikolata Damlalı Kek


      Çay ile birlikte....



      Diğer fotoğraflar ve uygulamalı tarif için müracaat:
      http://www.ekmeksanati.com/documents/c7ikolata_damlalfd_kek.html



      Üstad gerçekten harika olmuş kek, bir sorum olacak bendeki EYM de kek programı diye bir program belirtilmemiş bunu normal ekmek programında yapsak olurmu acaba? Bu arada mekatronikçi bir arkadaşımla makineyi inceledik, arkadaşım içindeki piki çıkarıp her programı istediğimiz gibi yeniden programlayabileceğimizi söyledi örneğin benim makine ilk 5 dakika yoğuruyor sonra 5 dk dinlendirip 20 dakika daha yoğuruyor... ben bu ilk 5 dk yoğurmanın az olduğunu düşünüyorum çünkü hamur kenarlara yapışıyor ve köşelerdeki unun alamıyor henüz...
      baktık olmuyo birde kek programı ekleriz beynine :))

      mygeee,
      ben kısa süre önce tefal aldım ve oldukça memnunuz özellikle üstünün kabuk kısmını çok iyi pişiriyor, bu sıralar kenwood da dikkatimi çekiyor bayağı onuda bir incele, daha önce bir arkadaşım moulinex almıştı ve üstünü pişirmediğinden şikayetçiydi. çin malı konusuna kafanı takma zaten hepsi çinde üretiliyor ama her çinde üretilen kötü mal anlamına gelmiyor.



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 5 Aralık 2008; 19:55:32 >
      _____________________________

    • Binbaşı
      1713 Mesaj
      06 Aralık 2008 01:25:39
      Tamamen beyaz undan yaptığım ekmek makineden çıktı çıkmasına ama maşallah öyle bir kabarmış ki gelmiş cama dayanmış, o kadar kabarınca haliyle üstü beyaz kalmış tam bir beyaz ekmek olmuş :( ...
      fotoğraf mak. yanımda olmadığı için webcamle alelade çekilmiş foto you koyuyorum. bir türlü tutturamadık yaw bu kabarma ayarını. hadi hayırlısı bakalım ...






      _____________________________

    • Yüzbaşı
      377 Mesaj
      06 Aralık 2008 11:38:18
      Tamamen kepekli undan yapılan ekmekler marketlerden alınan paket unlar kadar iyi kabarmıyor ve de tepe sönümü olmuyor ama tadı daha güzel olduğundan epey zamandır onu kullanıyoruz.Makine serviste 1 ay bekledi bu sürede bizim çocuklar her gün makine ne zaman gelecek diye soruyorlardı.Artık alıştık bu ekmeğe.Çok lezzetli oluyor.Ben bir gün kadar beklemiş ekmeği daha çok seviyorum.


      _____________________________

      1-Bu mesaj Android 2.3.6 sürümü ile atılmıştır.
    • Binbaşı
      1323 Mesaj
      13 Aralık 2008 01:44:23
      ben küçük büyük ekmek seçiminde makinada küçük ekmeği seçiyorum. mayayı abartıp, 1.5 ölçü yerine 2.25 ölçü gibi kullanarak, küçük ekmek süresinde büyük ekmek hacminde bolca delikli ekmek yapıyorum. pişerken evi dolduran mayalı ekmek kokusu zaten duygularımı doyuruyor.


      _____________________________

      teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm Samsung Galaxy 510F; Jeep Renegade 2014
    • Binbaşı
      1323 Mesaj
      13 Aralık 2008 16:41:42
      sabahları kahvaltı için yada akşamları gece ilerlerken çay yanında yenilebilcek, fazla tatlı olmayan böylece beni kesmeyecek güzel bir kek tarifini geliştirdim. hem bunu yaparken evde olan malzememden yararlandım :



      Esmer Kek

      içindekiler:
      3 adet yumurta
      1/2 kap şeker
      1/2 kap sıvı yağ(mısır yağı)
      1 kap su
      1/2 kap süt tozu
      1/2 kap Nesquick
      3 kap un
      3/4 kap pirinç unu
      1 paket kabartma tozu
      1 paket vanilya

      tercihen ceviz içi, damla çikolata eklenebilir.




      _____________________________

      teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm Samsung Galaxy 510F; Jeep Renegade 2014
    • Yüzbaşı
      287 Mesaj
      13 Aralık 2008 17:29:40
      Merhaba annemde yaklaşık olarak 2 ay evel aldı EYM sını ilk başlarda ekmek taş gibi cıkıyordu, garip şekiller alıyordu,aldıgı ürün essenso markaya aitdir.
      Ekmek oldugu zaman 500 gr lık oluyormuş.
      Deneme amaçlı aldı ürünü o gün bugun hergün veya 2 günde bir ekmek yapıyor,zeytinli,cevizli,kabak cekirdeği vs,ama gercekden işi ögrendikden sonra süper ekmekler yapmaya başladı :)
      İlk başlarda sanırım ununu veya mayasını fazla koyuyormuş ama şimdi herşey cok iyi.
      Essensonun daha büyük bir ürünü var modeli bilmiyorum ama ona geciş yapıcak sanırım artık,cunku ekmek biraz kücük oluyor hazneside kucuk zaten.
      Sizin fikirlerinizi almak istedim,essensonun urunu büyük metalik ve suan yaklaşık 189 ytl civarıydı,başka bir ürüne mi yönelsek yoksa?

      resimler gercekden süper,inşallah bizlerde ekleriz..


      _____________________________


      Herkes Haddini Bilecek !
    • Binbaşı
      1100 Mesaj
      14 Aralık 2008 23:30:31
      konu biraz eski olabilir ama size bir şey söylemek istiyorum maya kullanırken Pakmaya 42gr yaş olanı denerseniz daha güzel verim alırsız.

      Pakmayanın insantı türkiyede yoktur. pakamaya kuru maya denilen kabartma gücü daha az olan ürününü türkiye ye pazarlar ama pakmaya yaş olanı alın ve kullanın naısl mı kullanmak istediğiniz kadarını bir miktar şeker ile su da eritin biraz kabarır o köpük gibi olur dökün makineneye bu şekilde

      insant maya çeşididir yüksek aktivitelidir. aktif kuru mayaya oranla. kuru maya ise aktivitesi düşüktür. yaş maya her zaman daha iyidir fırınlara sorun yaş mı kullanıyorlar kuru mu yaş cevabını alırsınız hangi marka diye sorun ya pakmaya der yada mayadağ der ki mayadağ pakmayanın ürünüdür ve ambalajı değişir onun dışında her şeyi ile aynıdır.


      Ayrıca bende almak istiyorum ama bazı sorularım olacak.

      1-Hangi marka model
      2-Bir ekmeğin maliyetini hesaplayan varmı karlı mı? zararlı mı?


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taxonera -- 14 Aralık 2008; 23:31:09 >
      _____________________________

      İMZASIZ...
    • Er
      3 Mesaj
      15 Aralık 2008 17:14:27
      ilgilenen arkadaşlara.....

      ikisenedir fakirin ekmek makinesini kullanıyorum.
      çook memnunum .farklı unlar denedim .en güzel un söke marka un ekmek makinaları için.
      pratik kolay bir tarif vereyim. 1 yumurtayı 2 çorba kaşığı sıvı yağ( benmısırözü kullanıyorum) koyarak 1 subardağı içinde çırpıyorum.ve makinenin içine döküyorum. sonra 1 dolu su bardağı sütü (ılık) ilave ediyorum.3.5 su bardağı söke unu ekliyorum.ve unun ortasını hafifçe açıp 1.5 tatlı kaşığı kuru pak maya koyuyorum.üzerini fafif kapatıyorum ik yanlaruna da yine 1 tatlı kaşığı toz şeker ve toz şekerden bir parça eksik olacak şekilde tuz serpiyorum( ben bir miktarda süt tozu koyuyorum ).ve makinemi çalıştırıyorum,sinyal sesinden sonrada iyice dövülmüş cevizi ve bir parçada haşhaş ilave ediyorum.mmmm
      muhteşem oluyor arkadaşlar .birde bu tarifi deneyin(hamur çok vıcık olmıyacak vede çok katı da olmasın süt veya un ilave ederek dengelinebilir )
      valla ekonomikde oluyor .örneğin kardeşim ve ailesi geldiği zaman bizlerde sayarsak8 kişi oluyoruz ve yalnız sabah kahvaltısı için üç ekmek yetmiyordu. şimdi rahat rahat yetiyor ve de artıyor bile .nasıl yapıldığınıda siz< biliyorsunuz temiz .bence almaya değer


      _____________________________

      nahos
    • Yüzbaşı
      286 Mesaj
      18 Aralık 2008 00:01:31




      ekmek sanatı sitesinden alınan kaymaklı sally denemesi
      aman dokunmayın sıcak
      azönce fırından çıktı daha tadına bakamadım ama görünüş süper


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oozgurel -- 18 Aralık 2008; 0:04:18 >
      _____________________________

      ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
      SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
      HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
      SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...
    • Çavuş
      76 Mesaj
      18 Aralık 2008 17:19:30
      quote:

      Orjinalden alıntı: eflatoon

      sabahları kahvaltı için yada akşamları gece ilerlerken çay yanında yenilebilcek, fazla tatlı olmayan böylece beni kesmeyecek güzel bir kek tarifini geliştirdim. hem bunu yaparken evde olan malzememden yararlandım :



      Esmer Kek

      içindekiler:
      3 adet yumurta
      1/2 kap şeker
      1/2 kap sıvı yağ(mısır yağı)
      1 kap su
      1/2 kap süt tozu
      1/2 kap Nesquick
      3 kap un
      3/4 kap pirinç unu
      1 paket kabartma tozu
      1 paket vanilya

      tercihen ceviz içi, damla çikolata eklenebilir.





      hocam bravo gerçekten güzel görünüyor.. bir kaç sorum olacak cevaplandırırsanız sevirinim.

      Kullandığınız makina marka ve modeli nedir?
      Bu cihazda kek yapmak için program mı var ?

      Teşekkürler..

      Edit:İmla hatası.


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neco1907 -- 18 Aralık 2008; 21:02:39 >
      _____________________________

    • Binbaşı
      1323 Mesaj
      19 Aralık 2008 00:51:22
      quote:

      Orjinalden alıntı: eflatoon

      Sinbo SBM 4708;

      mediamarkt indirimi bindirimi derken arkadaşımla birer tane aldık. ben çok ekmek yemem ama onunla ekmek yarıştırmak harika olacağını düşündüm. ilk denemeler tuzlu kek gibi olsa da sonrasında iri delikli ve bolca kabarmış (hatta 2 kez taşırmış) ekmekleri elde ettik. cihazımız pek mahir. ekmek yapıyor, reçel yapıyor, pilav pişiriyor, yoğurt mayalıyor... bu küçük canavarı herkese tavsiye ediyorum...



      arkadaşların da dediği gibi, bir süre sonra envai nev ilginçlik yapıyorsunuz. su yerine süt katmalar, terayağı eklemeler, her pişirmeye bir avuç çörekotu katmalar, dövülmüş ceviz eklemeler... hele son yarım saatinde mutfağı kaplayan o mis gibi koku zaferinizi ilan ederken, dostlarınızla çay saatine merhaba diyebiliyorsunuz...



      evet kek için özel programı da var... tüm malzemeyi boca edip programı seçince 1 s 45 dk sonra mis gibi kekiniz hazır...




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 19 Aralık 2008; 0:51:34 >
      _____________________________

      teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm Samsung Galaxy 510F; Jeep Renegade 2014
    • Yüzbaşı
      286 Mesaj
      19 Aralık 2008 12:25:53
      arkadaşlar güzel bir pizza hamuru için bi tarif verebilecek olan varmı
      ama ne olur aldığı kadar un demeyin
      2 defa pizza hamuru denedim özellikle 2. si cıvık oldu her yere yapıştı



      _____________________________

      ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
      SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
      HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
      SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...
    • Yüzbaşı
      304 Mesaj
      19 Aralık 2008 15:35:25
      merhaba arkadaşlar,

      öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. aşağıdaki linkte verdiğim Luxell LX9220 ekmek makinasını kullanan veya hakkında bilgi sahibi olan arkadaş var mıdır? bu makina hakkında bilgi verebilir misiniz?

      http://www.darty.com.tr.../LX9220-p-20361-c-66.htm


      _____________________________

    • Yarbay
      4509 Mesaj
      19 Aralık 2008 19:10:53
      Vay be bayağıdır girmiyorum millet ekmek değil pasta yapmış resmen. Afiyet bal şeker olsun


      _____________________________

      Aero Cool StrikeX(Corsair GS800),Asus P8Z77-V LX 1600@2400(Bios 15.02@24.03), i5 3570K /3.4GHz@xxxGHz (CoolerMaster TPC 812SX), 4*4GB GSKill F3-12800CL9Q 1600Mhz (9-9-9-24@1.50v), 23'' ASUS MX239H (5ms), Asus GTX760 DCIIOC, Ocz Vertex4 (1.4@1.5) 128Gb (@silverstone cooler), 2x1Tb WD 64mb/Sata2 (@SilverStone cooler), Samsung 220D, Creative X-Fİ XtremeMusic, Logitech X-530, USRobotics 9105, HP Laserjet M1132, Infosec PFS 7 TGE, Logitech MK520 Keyboard, Razer X Speed Pad Sennheiser HD280Pro. Win7 Ultimate. Yarabbi Şükür daha ne olsun
    • Binbaşı
      1713 Mesaj
      20 Aralık 2008 01:03:33
      Ballı ve Cevizli Kepekli Ekmek ...





      Ufaltılmış önizleme resmi



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 20 Aralık 2008; 1:04:25 >
      _____________________________

    • Binbaşı
      1713 Mesaj
      20 Aralık 2008 01:07:44
      Ek resim




      _____________________________

    • Binbaşı
      1713 Mesaj
      20 Aralık 2008 01:11:34
      EK resim 2




      _____________________________

    • Binbaşı
      1100 Mesaj
      21 Aralık 2008 14:49:39
      Arkadaşlar bu makinelerdeki 750gr 900gr 1,5kg gibi gramajlar pişirince çıkan ekmek gramajımı yoksa konulan unun gramajımı. pişirince çıkan gramaj ise 750grlık ekmeğe ne kadar un koyuyorsunuz


      _____________________________

      İMZASIZ...
    • Onbaşı
      30 Mesaj
      22 Aralık 2008 16:12:33
      Ekmek unu almayı düşünüyorum. En ufağı 25kg olarak satıldığından yanlış bir şey almak istemiyorum. Malum 25 kiloyu 3-4 ayda anca bitiririm. Forumun bir yerinde 650'nin tavsiye edildiğini görmüştüm. Bunun yanı sıra 550 ve 850 tip olarak da var. Bunların içinde EYM için en iyi seçim 650 tip olanımıdır?

      Ekmek gramajı soran arkadaşa cevap olarak; belirtilen ekmeğin pişmiş ağırlığıdır. Benim makinamda (Sinbo4705) 3 kap un ile 700g, 4 kap un ile 900g ekmek yapılıyor. Burada 1 kap ölçek yaklaşık 1 bardaktır. Ekmeği tarttığım zaman ise, bazen tam gramajında bazen se 900g'lık ekmek ise bazen 1kg bile çıkabiliyor. Eksik gramaj çıktığına rastlamadım :-)


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      404 Mesaj
      22 Aralık 2008 19:36:46
      Hafta sonu yaptığımız Köy Ekmeği fırında pişerken:


      Uygulamalı tarif ve fotoğraflar:
      http://ekmeksanati.com/documents/kf6y_ekmef0i.html


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      286 Mesaj
      22 Aralık 2008 21:43:04





      yine ekmek sanatından alınan delonghi klasik ekmek
      1 kg'lık tarif uygulandı yoğurma esnasında bir kaşıktan biraz az un kullandım (hamur gözüme biraz cıvık gözükdü)
      pişmenin sonlarına doğru tavana değecek diye çok korktum ama 1-2 mm ile kurtardık
      tekrar sobermana teşekkürü borç bilirim.




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oozgurel -- 22 Aralık 2008; 21:42:17 >
      _____________________________

      ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
      SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
      HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
      SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...
    • Binbaşı
      1100 Mesaj
      23 Aralık 2008 09:08:37

      quote:

      Orjinalden alıntı: fsirin

      Ekmek unu almayı düşünüyorum. En ufağı 25kg olarak satıldığından yanlış bir şey almak istemiyorum. Malum 25 kiloyu 3-4 ayda anca bitiririm. Forumun bir yerinde 650'nin tavsiye edildiğini görmüştüm. Bunun yanı sıra 550 ve 850 tip olarak da var. Bunların içinde EYM için en iyi seçim 650 tip olanımıdır?

      Ekmek gramajı soran arkadaşa cevap olarak; belirtilen ekmeğin pişmiş ağırlığıdır. Benim makinamda (Sinbo4705) 3 kap un ile 700g, 4 kap un ile 900g ekmek yapılıyor. Burada 1 kap ölçek yaklaşık 1 bardaktır. Ekmeği tarttığım zaman ise, bazen tam gramajında bazen se 900g'lık ekmek ise bazen 1kg bile çıkabiliyor. Eksik gramaj çıktığına rastlamadım :-)



      Hekimoğlu diye bir marka al en iyi un onlarındır.


      _____________________________

      İMZASIZ...
    • Binbaşı
      1100 Mesaj
      24 Aralık 2008 10:25:46
      Moulinex XXL kullanan varmı? 750gr yapılınca üstü kızardığı 1kg -1,5kg yapıldığı zaman kızarmadı ve cama yapışdığını okudum bir yerde. kullananlardan bire bir cevap almak daha iyi olur diye düşünüyorum. şayet 1,5kg ekmek yapılınca üstü kızarmıyorsa makinenin büyük ekmek yapmasının bir özelliği kalmıyor 750-900grlık makinelerden almak daha mantıklı.

      Peki kenwoodun bir modeli var dikdörtgen(yuvarlak hatlara sahip olmayan) o nasıl kullanan varmı acaba


      _____________________________

      İMZASIZ...
    • Er
      11 Mesaj
      24 Aralık 2008 13:46:39
      ya arkadaşlar instad maya bulamadım aktif kuru maya aldım bunu makinada nasıl kullanacağız instad gibi kuru bir şekilde en son unun üzerinemi oökeceğiz yoksa paket üzerinde yazdığı gibi suda bekletecekmiyiz ayrıca suda bekletmemiz gerekiyorsa bekledikten sonra yine en son unun üzerine suyla temas etmeyecek şekildemi koyacağız yoksa farklı bi şekilde ilave edeceğiz...


      _____________________________

    • Binbaşı
      1100 Mesaj
      24 Aralık 2008 13:54:40

      quote:

      Orjinalden alıntı: erhan_1903

      ya arkadaşlar instad maya bulamadım aktif kuru maya aldım bunu makinada nasıl kullanacağız instad gibi kuru bir şekilde en son unun üzerinemi oökeceğiz yoksa paket üzerinde yazdığı gibi suda bekletecekmiyiz ayrıca suda bekletmemiz gerekiyorsa bekledikten sonra yine en son unun üzerine suyla temas etmeyecek şekildemi koyacağız yoksa farklı bi şekilde ilave edeceğiz...


      Kurumayanın granürleri kalın olduğundan eritmekte fayda var. İnstant granürleri ince olduğundan en ufak bir su ile erime yapar kuru aldınız madem ne kadar su kullanacaksanız o kadar su da eritin mayayı mayalı suya un falan atın ama tuzu maya ile karıştırmayın tuz mayanını düşmanı şeker ile dostudur ki hammaddesidir bir nevi


      _____________________________

      İMZASIZ...
    • Onbaşı
      30 Mesaj
      24 Aralık 2008 14:30:53
      Ben Yuva'nın 100g'lık paketlerde satılan kuru mayasını kullanıyorum. Gayet memnunum. Böyle bir maya aldıysanız sulandırmayın derim. Mayayı sulandırırsanız makinanızda gecikmeli pişirme yapamazsınız. Ben bütün malzemeyi koyduktan sonra mayayı en son unun üzerinde küçük bir oyuk yapıp içine koyuyorum üzerini de yine unla örtüyorum. Sabaha mis gibi ekmek hazır oluyor.
      Bir de maya paketini yaklaşık 5mm genişlikte açıp kullanıyorum. İşim bitince de bu deliğin olduğu bölgeyi katlayıp mandalla kıstırıyorum. Böylece pakette kalan maya havadaki nemden de etkilenmiyor.

      Un meselesini de araştırıyorum. Kullanıp memnun kaldıklarım Kalecik 10kg (650) ve Efsane Un (550). Bu rakamlar kül miktarını (ne demekse?) veriyor. Metro'dan 25kg'lık ekmeklik un, sanırım 650tip alacağım.

      http://www.kalecikun.co...boreklik-bugday-unu.aspx
      http://sokeun.com/defau...=TR&mid=22&cat=ozelmarka


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      286 Mesaj
      24 Aralık 2008 16:55:10
      arkadaşlar bir sorum olacak
      şimdi benim makinada bi tablo var her program için şu kadar yoğurma şu kadar mayalanma bilmem ne kadar pişirme diye
      pişirme sıcaklığı sizce tüm programlarda aynımıdır yoksa programa göre farklı sıcaklıklar olabilirmi
      aletin içinde bir reziztans var ve çalışırken termostatın rezistansı sık sık devreye sokup çıkarttığı sesi net olarak duyabiliyorum
      yani alet sıcaklığı belli bir seviyede tutuyor
      ama her programda aynımıdırki bu sıcaklık


      _____________________________

      ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
      SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
      HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
      SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...
    • Er
      11 Mesaj
      24 Aralık 2008 18:19:50
      hepsiburada adlı siteden kenwood bm250 marka ekmek yapma makinası aldım ancak içinden yoğurucu ve ölçüm aletleri yok yani bu haliyle ekmek yapmak imkansız hemen hepsiburada'ya bi mail attım gelen cevap şu şikayetinizle ilgili 0216 ..... nolu telefondan bilgi alabilirsiniz numarayı arıyorum başka bi firma çıkıyor mesai saatleri doldu şuan size cevap veremiyoruz diyorlar bahsi geçen firmada kenwood'un ithalatçısı sanırım,şuan mağdurum böyle bi mantıksızlık olurmu ya müşterimi düşer eksik parçanın peşine yoksa her fırsatta en büyük internet mağazası olduğunu söyleyen ve satışı yapan hepsi burada'mı umarım hatalarından dönerler aksi takdirde hakkımı sonuna kadar arayacağım.


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      286 Mesaj
      25 Aralık 2008 08:45:12
      ekmek sanatından alınan damla çikokalatalı kek denemesi
      kekin doku resmi neden yok derseniz biraz soğuyunca çekecektim ama yemeye başladık hemen bitti
      bi dahaki denemeye inşallah
      sobermana sitesindeki ölçüleri düzenlediği için teşekkür ederim.

      yoğurmanın ilk başları


      yoğurmanın sonları (un topaklarının kaybolduğu görülüyor)


      malzemeler ile birlikte yoğrulurken


      ve final görüntü çok güzel






      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oozgurel -- 25 Aralık 2008; 8:44:17 >
      _____________________________

      ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
      SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
      HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
      SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...
    • Android Beta Kullanıcısı
      2210 Mesaj
      25 Aralık 2008 17:07:40
      acaba bu pişen ekmekler 3 ila 5 saat durduğu zaman tazeliğini koruyormu ?

      yoksa çokmu ufalanıyor ?

      durumları nasıl oluyor bu konuda bi bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.


      _____________________________


    • Yüzbaşı
      404 Mesaj
      25 Aralık 2008 19:56:25
      Arkadaşlar,

      Kesinlikle denemenizi öneririm. Klasik olabilecek nefis bir EYM tarifi.


      Şu Tepe Kümbeti ve Maya Sönüm Yırtığına Bakınız Lütfen.


      Mükemmel Doku.

      Uygulamalı tarif ve fotoğraflar:
      http://ekmeksanati.com/documents/yof0urtlu_ekmek_1.html


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      286 Mesaj
      25 Aralık 2008 21:33:13

      quote:

      Orjinalden alıntı: soberman

      Arkadaşlar,

      Kesinlikle denemenizi öneririm. Klasik olabilecek nefis bir EYM tarifi.


      Şu Tepe Kümbeti ve Maya Sönüm Yırtığına Bakınız Lütfen.


      Mükemmel Doku.

      Uygulamalı tarif ve fotoğraflar:
      http://ekmeksanati.com/documents/yof0urtlu_ekmek_1.html

      usta bu ne yaa
      ekmek az kaldı bırak makinayı mutfağın camından çıkacakmış
      hemen deneme başlıyor yarın



      _____________________________

      ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
      SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
      HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
      SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...
    • Binbaşı
      1713 Mesaj
      27 Aralık 2008 01:56:32
      Üstad ekmek harika görünüyor, bende denemek üzere sıraya koydum.


      _____________________________

    • Onbaşı
      37 Mesaj
      28 Aralık 2008 01:38:12
      merhabalar,

      @soberman üstadın ekmek fotoğraflarını görüpte hala "evde ekmek yapmak ta neymiş?",
      veya "kardeşim siz ciddi misiniz, gerçekten evde ekmek mi yapıyosunuz?",
      hatta "eski köye yeni adet, öyle şeylerle nasıl uğraşıyorsunuz?",..vs, gibi,
      hem inanmayıp hem de kesinlikle öyle bir aktiviteyle uğraşmaya yanaşmayacağını ima eden, düşünen oluyorsa, bu kişi, ekmeğe sadece katık yemeye yarayan araç bir gıda gözüyle bakıyor demektir.

      Ama az biraz, ekmek yapma deneyimi olan bir kişi, o fotoğraflara baktıkça, tadını hayal eder,
      ve ilk fırsatta aynısından pişirmek için malzeme oranlarını not eder.

      Ben de ikinci gruptan sayılırım. Makinemle (Kenwood BM250) birçok çalışmama olmuştu ama,
      zaten her çalışma yeni bir deneme gibi olmuyor mu genelde.

      Kenwood BM250 EYM hakkında yorum arayan arkadaşlar için söyleyebileceğim şey;
      önce bir tarif buluyorsunuz,
      sonra bu tarifin malzemelerini makineye, makinenin ölçü kapları yardımıyla, koyuyorsunuz,
      uygun programa getirip,
      start tuşuna bastıktan sonra ekmeği çıkartıyorsunuz. Tabi ortalama
      üç buçuk saat kadar sonrayı kastediyorum ama,
      genel anlamda bütün makineler aynı şeyleri yapıyor.

      Ama diyeceksiniz ki, 100 YTL'ye de makine var 250 YTL'ye de makine var,
      hatta 25 bin YTL'ye de araba var 250 bin YTL'ye de araba var,..
      hepsi de aynı şeyleri yapmıyor mu, diye..
      Ben de, doğrudur, diyorum, ama bir EYM için veya
      daha doğrusu bir ekmek için öncelikli etken;
      kullanılacak malzeme oranları,
      malzeme kaliteleri,
      ve ilgi (herşeyde olduğu gibi) olduğunu düşünüyorum.

      Markayı tutuyorsanız,
      makinenin dizaynı hoşunuza gittiyse,
      makine parçaları da iyi görünüyorsa,
      bütçenize de uygunsa,
      bundan sonrası sizin bu uğraşa göstereceğiniz alakayla ilgili olacaktır,
      derim ben..

      Bu arada, makinemden memnunum ben..

      herkese kolay gelsin






      _____________________________

      Toyota Corolla 2003 Sol otm
      Canon PowerShot A630
    • Yüzbaşı
      374 Mesaj
      29 Aralık 2008 11:31:33
      arkadaşlar ben sinbo 4706 almak istiyorum. 500 gr lık önerisi olan varmı.
      teknosada peşin 50 ytl
      veya sinbo 4704 var, o da 60 ytl

      kullanan arkadaşlar yorumlarını iletirse, bugün alacağım.


      _____________________________

      Vatanımızın topraklarının bilinçsizce yabancılara satılmasını şiddetle protesto ediyorum. Ülkemiz Filistin olmasın
Sayfa:   <<     < önceki   7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16   sonraki >     >>
Facebook Sayfamız
Foruma Git
Bölümde Ara
Reklamlar
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.